בית פורומים חרדים באופ

תואר שני באו"פ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2006 15:00 לינק ישיר 
תואר שני באו"פ

אני לקראת סיום תואר ראשון (עוד חודש וקצת...) ואני חושבת על תואר שני. האפשרויות, מבחינתי, הן האוניברסיטה העברית (בתקווה שאתקבל) או האוניברסיטה הפתוחה. כמובן שאני מעדיפה את העברית, כי אני מאמינה שהתואר שלהם יותר נחשב ויותר רציני (וזה יותר בתחום שלי), אבל אני גם רוצה להתחיל לעבוד סוף סוף משרה מלאה ולהתחיל להרוויח... ועם לימודים באוניברסיטה (אפילו שזה בערך יומיים בשבוע) יהיה לי קשה... (אני רואה את זה כבר עכשיו).
השאלה היא האם תואר שני מהפתוחה נחשב מספיק? או שזה בזבוז זמן?
מה אתם יכולים לומר על הלימודים שם? (כי הבנתי שהלימודים כן ברמה גבוהה).

אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/5/2006 16:57 לינק ישיר 

היי שירלי, וברוחרבאה לפורום. (סתם בצחוק... בדיחה פרטית)

תראי. זה נושא מאד לא ברור, מצד אחד הלימודים קשים בכל מקום! מצד שני מאד תלוי איזה נושא את מתכוננת ללמוד. בסה"כ ה"בעיה" בלימודים באו"פ היא שצריך המון למידה עצמית, וזה דורש המון משמעת עצמית ו-זמן!
 מה גם שאין מחויבות לשיעורים אלא לממנ"ים.

לגבי תואר שני, מכיוון שאני כרגע עדיין לומד לתואר ראשון לא חקרתי את הנושא, ואין לי כרגע תובנה מספקת לענות לך. בטוחני שידידנו בןציוןכהנא יידע חומר לך יותר בעניין.

אולי תוכלי לספר לנו כאן על החרדיות באוניברסיטאות בכלל? ובאו"פ בפרט, אם את לומדת פה. זה יכול להיות נושא מרתק!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2006 11:02 לינק ישיר 

אני לא לומדת באו"פ עדיין, ואני בינתיים לא רוצה להגיד איפה אני לומדת... מה שאני יכולה לומר זה שיש פתיחות בנושא של לימודים לתואר ראשון בציבור החרדיות... יותר ויותר בנות מהסמינרים לומדות לתארים במכללות ובאו"פ.

בנושא של לימוד עצמי אני לא רואה בעיה, כי בכל מקרה גם כשלומדים בכיתה עם מרצה, יש הרבה קורסים מתקדמים שפשוט קשה ללמד אותם. כמעט שאין מורים טובים. אני מוצאת שהדרך הפשוטה ביותר היא ללמוד את החומר מספר שכתוב טוב.

אני לא חושבת שתהיה לי בעיה ללמוד קורס אחד או שניים בסמסטר, בזמן שנוח לי, בבית.
אם אני אלמד לתואר שני באו"פ אני חושבת שזה יהיה במדעי המחשב (כי אין להם משהו אחר שקרוב יותר לתחום שלי).

השאלה העיקרית שלי היא האם הלימודים שווים? כלומר, ברור שיש הבדל אם יש לי תואר מהטכניון או מהאו"פ. השאלה היא עד כמה ההבדל הזה משמעותי? אני בעיקר רוצה תואר שני בשביל המשכורת, אבל השאלה היא אם יסתכלו עלי בכלל במקומות עבודה כשיש לי תואר שני מהאו"פ?

אשמח אם תוכלו לעזור לי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2006 11:37 לינק ישיר 

זה מאוד תלוי בתחום, לכל תואר המידרג בין האוניברסיטאות שונה.
שיקול נוסף שיש להביא בחשבון, במדעי המחשב התואר פחות חשוב בחיים, מה שבאמת קובע זה הנסיון.

אם את חושבת להתחיל לעבוד, וללמוד תוך כדי - אז ה"פער" ביוקרתיות בין האו"פ לעברית פחות חשוב, וכדאי לך להתחיל לעבוד ולצבור נסיון.

במלים אחרות אם היית מגייסת עובד, היית מעדיפה מישהו שלמד באו"פ וכבר יש לו נסיון, על מי שסיים את התואר בטכניון ועדיין חסר נסיון.

מאידך, אני הייתי מייחס יותר משקל לנקודה אחרת, הייתי מעדיף ללמוד את התחום שבו אני מעוניין, ופחות מתפשר על משהו "קרוב".

בכל אופן, שיהיה בהצלחה, ותספרי לנו מה החלטת (את לא חייבת...) נותנים גב לגבאי: אתר הגבאי http://hagabay.net

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2006 12:05 לינק ישיר 

אני כבר עכשיו עובדת (במחשבים, כך שזה לא ממש בתחום שלי) וצוברת נסיון. לא ממש אכפת לי תואר שני במחשבים או במדעי הטבע. אני בעיקר רוצה את התואר השני (MSc) והשאלה היא אם זה באמת חשוב. טוב, אני מבינה שרובכם סטודנטים כך שאין לכם אפשרות לדעת מה קורה תכלס. אני אנסה לברר, ואם תהיה לי החלטה אתם תדעו, אל תדאגו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2006 23:12 לינק ישיר 

שירלי ,פעם הבאה שתראי את דני קיי או את ג'ולי אנדרוז תמסרי ד"ש ממני . ותגידי לדני שיתחיל להחזיר טלפונים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 12:34 לינק ישיר 

מה שתגיד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2011 21:15 לינק ישיר 
תואר שני גמיש בכל מקרה

שווה לבדוק בכמה מקומות את אפשרויות לימודי תואר שני . זה בכל מקרה תואר הרבה יותר גמיש מתואר ראשון. אולי ישנן מכללות שמסלול הלימודים שלהם גמיש יותר מבעברית. זה בכל זאת תואר שמתאים גם לאנשים שכבר עובדים בתחום והמטרה היא לשלב בין השניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 20:02 לינק ישיר 

avikwiser כתב:
שווה לבדוק בכמה מקומות את אפשרויות לימודי תואר שני . זה בכל מקרה תואר הרבה יותר גמיש מתואר ראשון. אולי ישנן מכללות שמסלול הלימודים שלהם גמיש יותר מבעברית. זה בכל זאת תואר שמתאים גם לאנשים שכבר עובדים בתחום והמטרה היא לשלב בין השניים

עד כמה שידוע לי לאוניברסיטה הפתוחה אין סיכום עם מכללות ולכן הם במכללות לא מכירים בתואר ראשון מאו"פ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > חרדים באופ > תואר שני באו"פ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext