מה אתם חושבים:אני בשידוכין כבר לא מעט והחלטתי לשלב עכשיו גם לימודים חיצוניים (מלבד הישיבה)
שקלתי א"ז לאורך זמן והגעתי למסקנה שהמצב לא יכול להמשיך כך. וזה די מרתיע .
כלומר ההשלכות שיהיו לכך על השידוכין שלי .בנות מה אתן אומרות?
נשלח ב-20/3/2006 14:00
אתה לא כתבת אם אתה בחור מודרני או לא.
אני מאוד מבינה אותך זה בעיה במיוחד אם אתה לא מרגיש הרבה סיפוק מלימודך בישיבה אני מכירה בחרים כאלו זאת אומרת יש לי אח כזה והוא סיפר לי על חברים כאלו וככל שהזמן עובר הם מרגישים עוד יותר מחנק הם רוצים לעשות משהו עם החיים שלהם זה מובן מאוד...
הבעיה שאם אתה בחור שלא איכפת לך לקחת בחורה שגם הרבה זמן בשידוכים והיא לא מהאליטה של השידוכים אז מן הסתם היא תתפשר אז אין לך בעיה אם זה כי יש בחורות שלא יהיה איכפת...
אבל בחורה טובה זאת אומרת שיש לה שם טוב מאוד לא תרצה כזה דבר (גם אם כעבור שנה מהחתונה הבעל שהיא בחרה שישב ולמד בישיבה ייצא לעבוד) זה אפסורד אבל זה המצב לבחור שיוצא לעבוד יש שם ממש רע כככה זה הסטיגמות בציבור שלנו ואני צועקת על זה הרבה אתה יכול לראות בפורום...
למה האנשים לא מבינים שיכול להיות בחור טוב שגם יושב וגם עובד אני לא מבינה ואני לא מדברת על הבחורות שרוצות שהבעל שלהם יישב וילמד כל חייו אלא על אלו שהבעל שלהם ייצא לעבוד אחרי החתונה זה טוב אבל עכשיו שהוא לומד בישיבה וילמד מקצוע זה לא טוב...
אבל הנה דווקא לפני כמה זמן חבר של אח שלי ממיר התארס והוא גם למד בישיבה וגם למד מקצוע והיא הסכימה נו "לאלוקים פתרונים".
למסקנא:
כדי לך להתחיל ללמוד כי אם לא אתה תשתגע בישיבה מצד שני לא כדי לך שהחבר'ה בישיבה ידעו מזה בשביל השידוכים ואחרי שתתארס תמצא דרך לספר לבחורה...
נ.ב. וכמובן שכל מה שכתבתי מדובר על בחור שמכריז בשידוכים שהוא ביינתים יישב וילמד אבל אם הוא מכריז ישירות שהוא יוצא לעבוד אז על פי רוב לא יהיה לבחורה שום בעיה אם זה.
נשלח ב-20/3/2006 18:06
ברוך הבא לפורום שלנו...
בשם כולם אתה מתקבל בזרועות פתוחות...
נ.ב. תגובה על הודעתך תקבל מאוחר יותר...
נשלח ב-20/3/2006 18:28
ruready מה שאתה שואל עכשיו אני כבר עושה כמעט שנתים ,אחרי שהגעתי למסקנה שאני נמצא במבוי סתום של שידוכין ואין שום מוצא ממנו. שאלה אם אתה חושב שיש לך סיכוי ואיזה סוג בחורה אתה מחפש . אני למשל אחרי לא מעט שנים בישיבה והרבה ניסיון מר בשידוכין ( יש לי כמה בעיות בנתונים האישים שפסלו כל אפשרות לקבל משהו נורמלי) החלטתי שאין טעם להסתובב בישיבה ולאכול את הלב והלכתי ללמוד . כעת מצב הרוח השתפר בהרבה כי פשוט אין זמן לסבול ולחטט בפצעים . הדכאון חוזר רק בחופשות בין הסמסטרים וגם במנות קטנות כי תמיד אתה בלחץ וצריך להתכונן למבחנים.
חוץ מזה אני מכיר באופן אישי כמנה בחורים שמשלבים לימודים בישיבה עם לימודים במקומות אחרים כמו אונ' הפתוחה (כמובן באי ידיעת המשגיח)
נשלח ב-21/3/2006 14:20
שמע אחי...
אני לא יודע איזה ישבה אתה לומד.
אבל כעיקרון זה די דופק בשידוכים אני מבין אותך מאוד את המצב שלך בישיבה וזה במיוחד אם אתה לומד בישיבה כאילו רגילה ומוסודרת או שאתה לומד במשהו כמו מיר.
אז מבחינת הישיבה זה פחות בעיה אבל מצד השידוכים אחי אני מבאס אותך אבל נראה לי שזה המצב לא אגיד לך שאין מצב שתמצא שידוך אבל זה די בעיה אתה מבין.
אבל ברור שגם אם אתה הולך על זה תעשה את זה בשקט בלי שאף אחד לא יידע.
וגם לבחורה על תספר על הלימודים אולי אחרי האירוסים או ממש לפני הווערט..
אז בהצלחה אחי..
נקווה לטוב.
בעזה"י.
נשלח ב-21/3/2006 16:05
תשמע זה באמת בעיה!
אני לא חושבת שכדי לך לעשות את המהלך הזה!
זה המצב בציבור שלנו אין מה לעשות זה קשה אתה צודק אבל זה מה יש תנסה מצוא לך תעסוקות אחרות בשיבה.
וחוץ מזה מה עם ללמוד מה גם את זה הפסקת לעשות אני מבינה שאתה לומד אבל אתה רוצה לעשות עוד משהו להוסיף ידע וכו'....'
אבל ממה שאני מדברת עם חברות שלי זה לא עובד היום...
הדבר הזה כמו שמישהו כבר כתב לך בתגובות יכול להיות שיש בחורות שיקחו בחורים שאחרי תקופה מסויימת בכוילל הם יצאו לעבוד.
אבל אם הבנות הללו היו שומעות שהם עובדים או לומדים הם לא היו לוקחות אותם בחיים!!
אבל האמת אולי זה שונה כי אתה פה הולך ללמוד מקצוע לא לעבוד טוב לא יודעת זה להחלטתך תשקול מכל התגובות שיש כאן ותחליט
ואל תשכח לעדכן מה עשית זה מאוד מעניין....
נשלח ב-23/3/2006 04:22
אחי אני חושב מאוד ליבראלי..
אבל ישנה בעיה בציבור שלנו כמו שנראה שאתה מבין אותה כן כן...
כמו שאמרת השידוכים זה בעיה.
פשוט בעיה ואני גם מתעצבן על זה אבל איך אומרים "אם אתה לא יכול נגד תלך בעד" אז תראה הנה נתקלת בבחור שכן עושה את זה
כן אני לומד "מנחה קבוצות" ואני שומר על זה שאף אחד לא יידע תאמין לי תעשה אותו הדבר תתחיל ללמוד אבל תשמור בסוד..
מה אתה אומר הצעה פשוטה אבל יעילה לעין ארוך...
נשלח ב-23/3/2006 13:07
לי, אני חושבת כמוך.. צודק בהחלט
נשלח ב-26/3/2006 13:49
אגב אתה יכול לספר לנו מה החלטת בסוף?
נ.ב. כמובן אנו לא יודעים מי אתה אז אין לך בעיה לספר אבל תרגיש בנוח אם אתה לא רוצה אז סבבה..
נשלח ב-27/3/2006 11:21
באמת היינו רוצים לשמוע מה החלטת זה מאוד מעניין..
נשלח ב-28/3/2006 22:37
בניגוד לכולם!!!
אני חושבת שאתה חייב לצאת וללמוד מקצוע, אתה בעצמך מרגיש שזה נכון!
לך תעשה עם עצמך משהו.
אחרי החתונה אתה מתכוון לצאת לעבוד בכול מקרה ,
אתה לא תתחתן עם בחורה שרוצה רק אחד שישב וילמד!!
לכן אני ממליצה לך ללכת לילמוד מקצוע מההההההררררררר. . .
חבל על כול יום שעובר ותאמין לי שתקבל את האחת שמתאימה לך היא תהייה גאה בך יותר!!!!!
בהצלחה
חיוש''
נשלח ב-29/3/2006 12:45
ממש מעניין אז מה את גם רוצה בחור שיעבוד?
אני עדיין חושבת שגם עם הוא לא ייקח בחורה שתרצה שילמד אלא יעבוד העניין הזה שמתחילים לעבוד עכשיו מרתיע הרבה בחורות...
נשלח ב-29/3/2006 14:36
לילי, השאלה היתה לגבי לימודים שיאפשרו לו בעתיד לצאת לעבוד. אחרי הכל מגיע שלב כלשהו אחרי נישואין שצריך לצאת לעבוד ואם יש לו מקצוע זה יכול להועיל.
נשלח ב-29/3/2006 15:43
לילי מהבית
בסופו של דבר הרבה מאוד בחורים יוצאים לעבוד כשנה שנתיים אחרי החתונה ורבים עוד קודם לכן, רוב רובם של הבחורים נשארים בישיבה בשביל השם שלהם בשביל לקבל "שידוך טוב" מה שגורם להם מרירות בכול יום מחדש, הם לא נמצאים שם "מאהבת התורה" הם רק חושבים על מה יגידו או מה מקובל וזה שטות ענקית!!! תחשבי שבחור כזה יוצא לעבוד אחרי החתונה בכול מיניי עבודות מזדמנות ואז מתחילות הבעיות... או שאם הוא מחליט ללמוד מקצוע בשליו כזה של החיים הלימודים קשים יותר יש בית ,אישה ילד או יותר.. הבית זקוק ל"אבא" שיפרנס שיעזור והוא במקום "שקוע" בלימודיו ועד שיסיים תלימודים יעברו כמה שנים .. ועד שיסיג עבודה.... לכן אני חושבת שהדבר הנכון ביותר הוא ללמוד מקצוע ברווקות במקום לחמם את הכיסא בישיבה ולצפות שהזמן יעבור והחתונה "תגאל אותו" ד"א גם אבותינו הגדולים עבדו לצורך מחייתם!!
חיוש''