| נשלח ב-23/3/2006 04:35 |
|
| |
אני נפגשת רק מישיבת...???
חבר'ה מכירים את הקטע הזה של חלק מהבנות...
מציעים להם בחור מישיבה פלוני.. והם אומרות לא אני רוצה רק מישיבה כזאת..
ואני לא מדבר כשמציעים בחור לא טוב אלא על בחורים טובים ורק בגלל הישיבה???
מה למען השם קורה לכן בנות למה א"א לבדוק לגופו של עניין (בחור).
זה אשכול "גם" לבנות...
ובחורים מה אתם אומרים בנידון...? השמיעו את קולכם..!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2006 13:01 |
|
| |
אצלי זה ההפך... רק לא מישיבת ****
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2006 09:53 |
|
| |
תאמין לי אני מכיר את הקטע המגעיל הזה... לך תבין מה הולך להם בראש!!! ואם לרגע עכשיו אתם חושבים שאני נפגעתי מזה אז ממש לא תסלקו לכן/ם את המחשבה הזאת מהראש... יש לי חברים שנפגעו מזה וזה ממש כואב...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2006 03:06 |
|
| |
שלום.
אני מבינה על מה אתם מדברים..
וחס וחלילה אני לא כזאת אני רק מכירה את ההתנהגויות הללו מחברות שלי.. ואני כל הזמן אומרת להם שהז לא לעניין אבל לפעמים אין מה לעשות בנות מרגישות את עצמם.. משהו.. משהו.. והם רוצות רק מהישיבות שיש להם "שם". הבעיה היא בשבילם ואת זה אני אומרת להם.. שלא חייב להיות שבישיבה מסויימת רק שמה יש את הבחורים הטובים ואל תסתמכו על זה אף פעם כי ישנם עוד הרבה ישיבות עם בחורים טובים ואתן מפסידות!! אבל הם בדעה שלא אני רוצה בחור טוב ושיהיה לו שם מישיבה טובה. טוב זה החלטה שלך ככה חברות שלי חושבות ואגב אני חושבת שיש גם בחורים שחושבים גם לגבי בחורות. האם אני צודקת?? וא"כ אז זה לא כ"כ נוטה לכיוון הבחורות זה מתאזן איתכם-בחורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 17:38 |
|
| |
בס"ד
אז ככה לי4321...
אני לא יודעת מאיזו ישבה אתה אבל תנסה לענות לי על השאלות הללו...
1. למה אותם הבחורים לא התקבלו לישבות עם השם היותר טוב...
2. אל תענה לי שהם לא רצו כי אני מאמינה שכל בחור ירצה ללמוד בשיבה עם "שם"טוב מאוד..
3. האם לא קיים מצב בו יש בחורים טובים ופחות טובים...
4. לאוניברסיטה לא כולם מתקבלים לא כולם מסיימים את התואר הראשון ויש כאלו שסיימו אבל לא כולם בהצטיינות הלאה לא כולם מתקבלים ללימודי המשך לתואר שני מה זה אומר כל זה שכן לא כולם הם הכי טובים והאנשים המוצלחים מתקדמים הלאה ואם לאוניברסיטה יש שם טוב זה לא מגיע סתם ולמשל חברון גבעה נחשבת ישיבה טובה ותאמין לי שזה לא סתם הבחורים שמה באופן כללי בעלי רמה יותר גבוהה אני מתנצלת אם אני פוגעת בבחורים מישיבות אחרות אבל זה המצב ולכן לא כל בחורי הישיבות מתקבלים למשל לישיבת חברון
נ.ב. אשמח על בחור ישיבה שיבוא ויתקן אותי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 21:27 |
|
| |
יש כמה דברים שחייבים חייבבביייםםםםם !!! לשרש וזה אחד מהם אני חושבת שבנות שרוצות בחור רק מישיבה מסויימת זה מעיד על טיפשותן אולייי תתבגרנה כבר
חיוש''
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 23:00 |
|
| |
אני מסכים עם כל מילה שלך ממש במקום...
ואני חושב שצריך להעמיד במקום (להסביר לה זה ממש חבל) גם את ליל מהבית...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 12:50 |
|
| |
אני לא מסכימה!!!
בחורים טובים יש בישיבות טובות!!!
(אמנם לא רק שמה אבל ע"פ רוב שמה יש...)
בחור טוב הולך למקום טוב בחור לא טוב לא מתקבל במקום טוב!!!
("גם זה ע"פ רוב")
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 14:43 |
|
| |
לילי, אני מסכימה איתך שלישיבת חברון מתקבלים בחורים טובים ואיכותיים. זו ישיבה שמנפיקה בחורים מושלמים!! רוב רובם אף מתנהגים כך, ביוהרה. (יש להם על מה, אז מה?) ותסלחי לי שאני מדברת ברבים. אני מתייחסת לרוב רובם ולא מעט בחורים משם הודו שזה כך.
ואני איני מושלמת ולא מחפשת בחור מושלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2006 14:50 |
|
| |
נו נו...
אם את אומרת....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2006 03:39 |
|
| |
אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף.....
עדיף שאני לא יגיב...
תגובתי נראה שמובנת...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2006 12:18 |
|
| |
הבנו אותך.......................
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 17:03 |
|
| |
זאת שורה ארוכה של דברים כאלה אצלנו.
מנהל סמינר X לא מקבל ממשפחת X וזהו. ראש ישיבה X לא מקבל מישיבת X וזהו. משפחת X לא תיקח ממשפחת X וזהו.
והרשימה ארוכה...
אז אם אתם מנסים את כוחכם בהסברים, תנסו לתת תשובה שתקיף את כל הנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 17:30 |
|
| |
בס"ד
כתבת: אז אם אתם מנסים את כוחכם בהסברים, תנסו לתת תשובה שתקיף את כל הנושא.
מצח גדול,
לענ"ד, התשובה לא נמצאת בתוך החברה החרדית, כי ההסתכלות על המצב מבפנים היא מצומצמת וסלחנית, מעצם היות האדם חלק מהקבוצה. כדי לחפש תשובה המקיפה את כל הנושא , חובה להסתכל בראיי'ה רחבה, חיצונית, וזה אפשרי רק ע"י תצפית לא מתערבת- איך עושים זאת? אי אפשר ! בגלל שלכל אחד יש את האינטרסים שלו.... ואותם אינטרסים גורמים לו לעוורון בלתי נשלט בנוגע ל"תרומתו" לבעי'ה החברתית.
אם בכל זאת נחפש תשובה- לפי דעתי היא פשוטה ובעלת מילה אחת: חיצוניות.
השאלה היא , כיצד תורמת לנו ידיעת התשובה, אם אנחנו לא מנסים למצוא דרכי פתרון?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 19:06 |
|
| |
אז בואי ננסה למצוא פיתרון!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 20:42 |
|
| |
לדעתי זה דווקא כן קשור לחברה החרדית, ולחיוב.
פעם נשאלתי למה אצל החרדים יש כל כך הרבה פלגנות וזרמים, מה שלא תמצא בציבור הכללי. אמרתי לאותו שואל שזה רק מוכיח את הנאמנות והאידאה שלהם לעקרונות. חילוני ממוצע, אין לו משנת חיים סדורה וסולם ערכים עליהם הוא מבסס את אורח חייו. סיסמת חייו - בלי הכללות - היא, 'חייה ותן לחיות'. אני נהנה מהחיים, טוב לי, זהו. חרדי לעומתו,מרוב הלהט שדבק באמונתו הוא מוכרח להגדיר ולנסח שוב ושוב את צורת החיים שלדעתו מתאימה ביותר - והוא ילחם עליה.
יש הרבה סטיגמות בציבור החרדי, וזה מבורך. זה מלמד על הפוריות העשירה שיש בו, זה מלמד שכל אחד חי את אמונתו מתוך הלב, והוא נלחם ונאבק על קיומה. אחת שלא שומעת מישיבה פלונית, צודקת או לא, אבל היא מראה בזה שהיא עם ערכים מסוימים.
אני מהרהר, לא מחליט.
|
|
|
|
|