בס"ד   שלום!  אני פותחת את אשכול זה בראש ובראשונה להגיב לדברי שירה. (כמובן שיש סיבות נוספות ואכמ"ל)כפי שאמרתי בהודעתי" /> פורום: שידוכי חרדים - היכן הדולרים?? – בחדרי חרדים
בית פורומים שידוכי חרדים

היכן הדולרים??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2006 20:31 לינק ישיר 
היכן הדולרים??

*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

בס"ד

שלום! 

אני פותחת את אשכול זה בראש ובראשונה להגיב לדברי שירה. (כמובן שיש סיבות נוספות ואכמ"ל)
כפי שאמרתי בהודעתי הקודמת באשכול "מגורים- מי קובע?" יש הרבה מאוד להרחיב בנושא הדרישות.
אך לפני כן חשוב לי להבהיר  שאין הכוונה ללכת עם שלטי ענק ביד ומשרוקיות בפה ולהכריז בראש חוצות שהגיע הזמן למהפך – כמו שאמרה לילי יש אנשים שאוהבים להיות שונים על מנת להתבלט...

וזה היופי בפורום זה- שאנשים יכולים להגיד את דעתם ואין בזה שום התבלטות אלא ממש לשם שמים ואני אסביר את המטרות.

אני רוצה לגעת באופן ספציפי בנושא הדרישות (שירה-הקדמת ואמרת שאת סוטה מהנושא אז אני איתך).

אין פה מקום בכלל להבהיר את ה"סיבה" שבשלה הבחורים דורשים, משום שברור שהסיבה הבסיסית היא שבחור ירא שמים וצדיק יושב ושוקד על לימודו , לא רוצה להיות טרוד בנושא הפרנסה ולכן יעדיף לקבל "מן המוכן" : אישה +בית+ $$$.

כמו שאמרו חז"ל: "אישה יפה , בית נאה, כלים יפים – מרחיבים את דעתו של האדם"

אך איפה מוזכר עיניי'ן הכסף?...

התורה מלמדת אותנו דרך ארץ :"נתמנה לאדם פרנסה יקח בית , אח"כ שדה ואח"כ אשה " שנאמר "אשר בנה" "אשר נטע"  "אשר אירש אשה"  (תוספתא סוטה ז' כ')

אם כך , להפך: הרי  יש 3 הישגים שהגבר צריך שיהיו בידו לפני החתונה והם: לימוד תורה, פרנסה, ודירה.

בנושא לימוד התורה –  נגיד שהגבר המצוי בימנו  עבר את ה"מבחן"(למד בישיבה ואפילו נחשב עילוי...) , אך מה בנוגע לשאר הקריטריונים?

לא חסר בחורים שאומרים "עכשיו אני לא שומע הצעות – אני מרגיש שעוד לא מיציתי את עצמי בישיבה"... משפט כזה גורם באופן אינסטינקטיבי לכבוד כלפי הבחור וזה באמת משפט מעורר הערצה, אבל מה עם שאר הדברים?, למה מעטים מאוד הבחורים שאומרים: "כיצד אפרנס את אשתי לעתיד ומשפחתי בכבוד אם אני לא עומד ב2 התנאים הנוספים"  -   במקום שהוא יקח אחריות הוא מטיל את האחריות על האשה ודורש ממנה כסף ודירה.

במיוחד לאור העובדה שפרנסה בידי שמים - אם כך בואו נבטח בקב"ה ולא בכסף ורכוש של בשר ודם.

שירה,

את כתבת  שאם יש דברים שמקובלים כבר הרבה זמן אז כנראה שהם הוכיחו את עצמם, אם כך הצגתי לך כרגע דפוס שהי'ה מקובל בעבר, למה כיום תפקידי הגבר הצטמצמו ללימוד תורה?( שוודאי שאין פה צמצום רוחני אלא כמותי)

כי הציבור החרדי בוחר באופן סלקטיבי לאיזה מוסכמות לציי'ת , מה שנוח – נתפס כ"מקובל זה דורות" ומה שלא נוח משנים בהתאם לחברה הדינאמית. 

ולכן אין פה עיניי'ן של שבירת נורמות וניפוץ ערכים שקיי'מים והוכיחו את עצמם בבוחן המציאות , אלא שמירה על הצביון המדהים של הציבור החרדי ובמקביל זיהוי של תפקודים שלא  מתבצעים כבר בצורה אפקטיבית.

אני לא חלוצה בנושא ההתנגדות הנחרצת ל"דרישות" , כי בינינו... לא נעים להיות גם בצד שיודעים שלמשפחה שלך יש המון כסף ואז הדרישות רק מעצימות.

ולדוגמא: ישנו רב מפורסם בירושלים שאמר שאת הבת שלו הוא לא "מוכר" לאף בחור– אמירה חזקה, והמבין יבין.... זו תחילתה של הדרך.

ובאותו עיניי'ן יש מקום להוסיף 2 נקודות:

1. דרושה התעוררות גדולה בציבור הקדוש של הרבנים וגם המשגיחים וראשי הישיבות שאולי הם יקימו ועדות יכנסו אסיפות, ינקטו בצעדים (מצידי שגם ידביקו  פשקווילים...) וכל זאת על מנת להכחיד את התופעה, בנתיי'ם לצערי יש עוד שמעודדים אותה.

2. ישנם בחורים שלא דורשים כסף ודירה לשם שמים אלא כבר מתוך תאווה וגאווה...

למה תאווה? : כי אם יודעים שהבחורה באה מבית עם אמצעים רצונם "לחלוב" כמה שאפשר, ולהשיג מימון שוטף ל4 שנות הנישואים הראשונות לפחות- זאת תאווה.

למה גאווה? : כי בחור שנחשב "שפיץ" בישיבתו או לחילופין בעל יחוס וכדומה חושב שמגיע לו תמורה כספית בהתאם ל"מעמדו"... ואף נוקט בסכומים.
     ועוד לפני ששמע על מעלותי'ה של הבחורה ואם יש התאמה ראשונית – הוא בודק את "מעלותיו" של חשבון הבנק  המשפחתי-ומציב סכום עגול , יפה וגבוה ,כי ככל שהסכום הנדרש גבוה יותר – זה אומר על הבחור שהוא מבוקש יותר- זאת גאווה. 

והפרדוקס הגדול ביותר הוא בחור הדורש בחורה שאבא שלה תלמיד חכם + בעל רכוש וכסף...

אם הוא תלמיד חכם  מאיפה הכסף הרי הוא לא עובד (אלא אם כן הבחור מעודד שדידת בנקים כעיסוק צדדי...)

וזה רק על קצה המזלג בעיניי'ן הגשמיות שמשתלטת לנו על הרוחניות.

חברים יקרים, יש לי עוד הרבה לכתוב בנושא. 
וזאת אעשה בעזרת ה' בהמשך, אך אין לי ספק שיהיו אנשים שישר ילכו צעד אחורה וינסו למצוא תירוצים כגון: אמממ ,אה, ו... , אבל...- וכל מיני גמגומים כגון אלה והיד עוד נטוי'ה...

אך בוודאי שאשמח לקבל גם ביקורת בונה ולהגיב על הדברים.

שירה, את לא צריכה להתביי'ש בכך שאת בן אדם חושב...

לילי, יש אנשים שמטרתם לא רק להתבלט בשונות שלהם, אלא לעשות שינויי'ם שיובילו אותנו לדרך המלך. והמטרה היא לדבוק בכוח וללא הרף בכל הדברים החיוביי'ם  בציבור ולא לסור מהם, אך להבין שיש דברים הנזקקים לתיקון –ומחובתנו לתקנם על מנת שלא יתנפצו לנו בפנים ביום מן הימים.

חודש טוב לכולם!

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2006 22:30 לינק ישיר 

בס"ד

שלום אחתמימה...

***"אני פותחת את אשכול זה בראש ובראשונה להגיב לדברי שירה. "***

תודה רבה על הכבוד...

ועכשיו לנושא...

שירה,*:NAMESPACE PREFIX = O />

***את כתבת  שאם יש דברים שמקובלים כבר הרבה זמן אז כנראה שהם הוכיחו את עצמם, אם כך הצגתי לך כרגע דפוס שהי'ה מקובל בעבר, למה כיום תפקידי הגבר הצטמצמו ללימוד תורה?( שוודאי שאין פה צמצום רוחני אלא כמותי)***

טוב אז מה שאת אומרת לא מדוייק כ"כ...

ישנה סיבה מצויינת שכיום "בחורי הישיבות" לומדים כל הזמן או (אמורים לפחות) ולא לצאת לעבוד..

*יעקב אבינו היה רועה צאן אבל היה לומד תורה בזמן ה"עבודה"...

*החפץ חיים "עבד" אבל באותו זמן הוא חיבר את 'הלכות לשון הרע'...

*רבי יוחנן הסנדלר היה "סנדלר" אבל הוא היה קודם 'רבי יוחנן הסנדלר' ואח"כ סנדלר...

*הרמב"ם היה רופא של הסולטן... אבל קודם היה ה-הרמב"ם אח"כ רופא החיבורים שלו יעידו על כך...

ויש עוד רבים וטובים...

ובכן אחתמימה...

--היום זה קיים?

--זה היה קיים.. היה...

--אבל האם זה יכול להתקיים?

ובכן לא לא ולא זה לא יכול להתקיים הדור שלנו לא בנוי בצורה הזאת וכדי להוציא תלמידי חכמים צריך שישבו וילמדו כל הזמן ללא הפסקה!!!

וכמו שנאמר אלף נכנסים למקרא...וכו' רק כך תספק החממה את ייעודה -- להוציא גדולי דור חדשים שינהיגו אותנו...

נכון הציבור החרי הוא דינאמי והתזוזות קיימות וחייבות להתקיים...

זאת הסיבה שהחזו"א הגיע לארץ ומטרתו הראשונה הייתה להקים את עולם הישיבות שאני רואים אותו במתכונתו הנוכחית...

אין באמירה הזאת כדי לתמוך בדרישותיהם (המוגזמת לפעמים) הכספיות...

אבל יש בהחלט מקום להבנה של בקשה זאת כי היום הצב הוא שהבעל יושב ולומד בלבד!!! כדי... וכמו שאמרנו...

***ולדוגמא: ישנו רב מפורסם בירושלים שאמר שאת הבת שלו הוא לא "מוכר" לאף בחור– אמירה חזקה, והמבין יבין.... זו תחילתה של הדרך.***

כל הכבוד של הרב הזה.. אבל זה לא סותר את בקשתם של הבחורים...

ובקשר לשינויים שאת מצפה או מייחלת שיהיו...

***דרושה התעוררות גדולה בציבור הקדוש של הרבנים וגם המשגיחים וראשי הישיבות שאולי הם יקימו ועדות יכנסו אסיפות, ינקטו בצעדים (מצידי שגם ידביקו  פשקווילים...) וכל זאת על מנת להכחיד את התופעה,***

אז ככה:

ראשי הישיבות לא מפסיקים את התופעה מסיבה פשוטה..

היום בחר שדורש סכום כסף גבוה ולא מתפשר על משפחה פשוטה אז הוא נחשב לבחור טוב בעיניי העולם (וזה נראה לי כבר מאוד קשה לשנות) ושום ראש ישיבה לא יפספס את הפירסום שעושה כזה שידוך "הבחור מישיבה פלונית התארס עם.." וכמבן שכל ראש ישיבה מחזיק מהישיבה שלו הכי.. הכי...

אז יש פה ניגוד אינטרסים... (אם כי ניגוד האינטרסים הגדול הוא מול אלוקים..)

***שירה, את לא צריכה להתביי'ש בכך שאת בן אדם חושב... ***

תודה רבה על הקומפלימנטים...

ובכן אחתמימה ,

אני לא התכוונתי בתגובתי זאת לעודד או לאשר א התנהגות הבחורים היום וברור שלא מאינטרס אישי במיוחד לאור זאת שמשפחתינו לא משופעת ב-$$$$$$..

רק רציתי להעמיד דברים דיוקם , העניין מורכב מאשר שיקולים צרים של רווח...

מבחינתי גם אם ישאר העניין הזה בציבור החרדי הבחורים צריכים להבין שהם לא דורשים אלא מבקשים... 

***ישנם בחורים שלא דורשים כסף ודירה לשם שמים אלא כבר מתוך תאווה וגאווה...

למה תאווה? : כי אם יודעים שהבחורה באה מבית עם אמצעים רצונם "לחלוב" כמה שאפשר, ולהשיג מימון שוטף ל4 שנות הנישואים הראשונות לפחות- זאת תאווה.

למה גאווה? : כי בחור שנחשב "שפיץ" בישיבתו או לחילופין בעל יחוס וכדומה חושב שמגיע לו תמורה כספית בהתאם ל"מעמדו"... ואף נוקט בסכומים.
 ועוד לפני ששמע על מעלותי'ה של הבחורה ואם יש התאמה ראשונית – הוא בודק את "מעלותיו" של חשבון הבנק  המשפחתי-ומציב סכום עגול , יפה וגבוה ,כי ככל שהסכום הנדרש גבוה יותר – זה אומר על הבחור שהוא מבוקש יותר- זאת גאווה. ***

את צודקת בהחלט!!!

אבל על הבחורים הללו לא מדובר בכלל אלו בחורים שילמדו 5 שנים אולי אחרי החתונה ובמצב היותר גרוע שנה ויצאו לעבוד להם לא מגיע שקל אחד שחוק... שיעבדו הרי במילא זה מה שהם הולכים לעשות וירוויחו כסף..

היה ברור שאני מדברת על יראי השמים שהם גם לא מציגים את זה כ--דרישה.

וכמו שאמרתי כבר במאמר ב-"מגורים מי קובע?" אין סתירה בין ה"בקשה" ליראת שמים וכמו שנאמר לעיל...

נ.ב. חבר'ה לידיעתכם לדעתי אחתמימה היא בין הכותבות הטובות , הכישרוניות , והמחכימות,  בהייד פארק....

אחתמימה---עתידך לפנייך...

אשמח לתגובתך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2006 12:48 לינק ישיר 

אחתמימה

אין לי אייקון של הצדעה אבל אם היה ל אחד כזה ההייתי משתמש בו.

חבל שאין הרבה בחורות בפרט ואנשים בכלל שמבינים ומפנימים את המציאות כפי שהיא היום כמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2006 14:30 לינק ישיר 

בס"ד

אני חושב אחתמימה..

שאת צודקת שהים הציבור החרדי לא מוכן לקבל את הדברים שהתנהלו במשך שנים רבים אצל היהודים בשאר התפוצות...

אם זאת מה שכתבת שאין היום בחורים שאומרים "איך אפרנס את אישתי וילדי" הדבר לא מדוייק כי אני שומע הרבה קולות כאלו והם רק הולכים ומתגברים תאמיני לי זה קיים...

עכשיו בעצם אני חושב כך :

אמרת וציטטת יפה מאוד שאדם צריך שיהיה לו לימוד תורה פרנסה ואח"כ דירה וכן אומר הרמב"ם אדם צריך בית ואח"כ להתחתן...

אבל תאמרי..

דברים אלו נאמרו לפני אלפי שנים אז אולי שירה צודקת...

המצב השתנה!

מה את אומרת???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2006 18:28 לינק ישיר 

בס"ד

אוקיי...

"דרישות" ברור שזה אמור להפסיק!!!

לגבי ההתעוררות שכתבת אחתמימה אני מסכימה עם שירה זה לא יקרה אין סיכוי!!!

מה שקרה לרב הזה שסיפרת זה ברור הרי הוא לא רוצה לשלם..

ועוד דבר אני מסכימה שישנם דברים שצריך שינוי ומי שמכיר אותי בפורום יודע את זה אבל צריך להבין שישנם דברים שמושרשים כ"כ בציבור החרדי אפשרות קלושה ביותר להוציא אותם מלב הציבור ומי שינסה רק יפסיד ...

העניין הוא לא בבחורי הישיבות אלא בציבור עצמו שנותן לגיטימציה לזה שלבחור טוב מגיע הרבה כסף וממילא גם בחור שלא היה רוצה לדרוש מוצא את עצמו בסיטואציה מביכה. אני , אני בחור טוב לי מגיע כך וכך...

ומה שכתבת אחתמימה : "כדי שלא יתנפצו לנו בפנים ביום מן הימים" אני חושבת שזה מוגזם...

מי שלא יהיה לו כסף לתת על הבת שלו אז הוא לא יתן וזה מה שקורה היום וגם מי שיש לו היום לא מוכן לתת יותר מהצד השני והבחוירם אני מאמינה רואים את זה וממילא לאט לאט הם יורידו את דרישותיהם מכורח המציאות..

לא נצטרך להקים מפלגת מחאה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2006 18:44 לינק ישיר 

"ומה שכתבת אחתמימה : "כדי שלא יתנפצו לנו בפנים ביום מן הימים" אני חושבת שזה מוגזם...

מי שלא יהיה לו כסף לתת על הבת שלו אז הוא לא יתן וזה מה שקורה היום וגם מי שיש לו היום לא מוכן לתת יותר מהצד השני והבחוירם אני מאמינה רואים את זה וממילא לאט לאט הם יורידו את דרישותיהם מכורח המציאות.."

נראה לי שאת טועה קצת לילי...

האם את יודעת כמה בחורות יושבות בבית כי להורים אין מספיק כדי לספק את "דרישותיהם של הבחורים"...

הלוואי ולראש של הבחורים היה נכנס קצת שכל...

אבל לצערי זה לא קורה..(ביינתים)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2006 02:07 לינק ישיר 

בס"ד*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

שירה יקרה,
את כותבת: ישנה סיבה מצויינת שכיום "בחורי הישיבות" לומדים כל הזמן או (אמורים לפחות) ולא לצאת לעבוד..

אני חושבת שכיוונת לדעתי בהבאת הדוגמאות,  משום שהן משרתות את נקודת מבטי.

את כותבת: יעקב אבינו היה רועה צאן אבל היה לומד תורה בזמן ה"עבודה"...

דיברת על היות יעקב אבינו לומד תורה עם עבודתו הריני להזכירך שאז לא היו כל כך הרבה ספרים כמו בימנו אז איך למד 14 שנה?

חז"ל אומרים שכליותיו של יעקב לימדו אותו דברי תורה ובדרך זו גם אברהם ויצחק למדו את התורה כולה.

אז עם כל הכבוד לבחורים המצוינים של ימנו... כשיגיעו לאלפית מהרמה הזאת של לימוד תורה, אני אתן מקום להשוואה.

אם ביעקב אבינו עסקינן אני רוצה להזכיר לך שכששלח יעקב אבינו את המלאכים הוא ביקש מהם להגיד לעשיו : "ויהי לי שור וחמור צאן ועבד ושפחה ואשלחה להגיד לאדונ למצוא חן בעינך"

רש"י מפרט את משמעות כל הסימנים, אבל תראי מה חז"ל אומרים על החמור: "עוד שלח לו חמור, ורמז לו בכך שעם ישראל מטים שכמם לסבול את עול התורה"

מצאתי לנכון להזכיר זאת בהקשר זה משום שיש פה הדגשה לדברי על חלק מהבחורים אשר רוצים הכל מן המוכן ולא לומדים מאבותינו אשר הקדישו את חיי'הם לתורה ללא דרישות...
נוסף על כך- שימי לב שיעקב עבד למען השידוך...

את כותבת: החפץ חיים "עבד" אבל באותו זמן הוא חיבר את 'הלכות לשון הרע'...

החפץ חיי'ם עבד בחנות מכולת שנמצאה ברשותו (זו פרנסה לשמה) ולמרות שכיהן כרב לא הסכים לקבל על כך שכר, אלא על עבודתו ה"גשמית " בלבד -בחנות וממכירת ספרו(כפי שכתבת הספר המדובר הוא "הלכות לשון הרע"). ונשליך זאת לנושא שלנו :איזה שם יש לבחור שעובד ולומד??

את כותבת:
רבי יוחנן הסנדלר היה "סנדלר" אבל הוא היה קודם 'רבי יוחנן הסנדלר' ואח"כ סנדלר...

כתבת שהוא רב ואח"כ סנדלר , אבל תראי שבדיונים בגמרא הוא מושפע תחילה ממקצועו:

"שותין מי זבלים ,מי דקלים וכוס עיקרין ומדיח בהם פניו ידיו ורגליו , לא ידיח בהם את הסנדל. ר' יוחנן הסנדלר מתיר" (תוספתא שבת , פי"ב הי"ג)

שירה, מדובר פה על שבת ור' יוחנן התיר לשטוף באותם מים גם את הסנדל- פה הלכה מושפעת בוודאות ממקצוע ולא להפך כדבריי'ך(יתכן שגם במקצועו הושפע מן התורה אך אין פה הפרדה של קדימות) .

את כותבת:
הרמב"ם היה רופא של הסולטן... אבל קודם היה ה-הרמב"ם אח"כ רופא החיבורים שלו יעידו על כך...

פה את שוב מחזקת את דברי כי בחיי'ו של הרמב"ם רואים ממש עשיי'ה לשם שמיי'ם :העבודה המתישה בארמון המלך, תפקודו כרופא לכלל הציבור ,כותב מרשמים, פוסק הלכה ושו"תים ואף לומד תורה לשמה... תראי כמה פעילות על בסיס יומיומי.
יש פה הספק רב יותר מתורה ועבודה לשם פרנסה, הרמב"ם הי'ה רב ורופא ופוסק בו זמנית .

לאחר מכן את שואלת: --היום זה קיים?

--זה היה קיים.. היה...

--אבל האם זה יכול להתקיים?

ובכן לא לא ולא זה לא יכול להתקיים הדור שלנו לא בנוי בצורה הזאת וכדי להוציא תלמידי חכמים צריך שישבו וילמדו כל הזמן ללא הפסקה!!!

פה אני חוזרת ואומרת בוודאי שהאידיאל הוא לשבת וללמוד ללא הפסקה, אבל יש פה סתירה, משום שמצד אחד הרצון שלך הוא שישבו הבחורים ללמוד ללא הפסקה מצד שני אם הדור שלנו לא בנוי בצורה כזאת לדבריך- אז פה יש מקום לשינוי.
ואני חושבת שאם רבותינו הקדושים הצליחו בזה אולי נלמד מהם קצת, בבחינת: "והיו עיניך רואות את מוריך" (ישעי'ה ל' כ)

כתבת:

ראשי הישיבות לא מפסיקים את התופעה מסיבה פשוטה..
היום בחר שדורש סכום כסף גבוה ולא מתפשר על משפחה פשוטה אז הוא נחשב לבחור טוב בעיניי העולם (וזה נראה לי כבר מאוד קשה לשנות) ושום ראש ישיבה לא יפספס את הפירסום שעושה כזה שידוך "הבחור מישיבה פלונית התארס עם.." וכמבן שכל ראש ישיבה מחזיק מהישיבה שלו הכי.. הכי...
אז יש פה ניגוד אינטרסים... (אם כי ניגוד האינטרסים הגדול הוא מול אלוקים..
)

תגובתי: עצוב מאוד.

מה זה "בחור טוב"?  מהי " משפחה פשוטה"?     אכמ"ל...

את כותבת: "אין סתירה בין ה"בקשה" ליראת שמים"

בוודאי שיש סתירה, אך זה כמו נורמות רבות שעליהם דיברתי כבר נתקבעו בתודעה והבחור אפילו לא רואה בכך משום פסול כי רבו ומורו הדריך אותו בדרך זו וחבריו עברו בדרך זו .. אני עדיי'ן בתקווה שילדיו לא יעברו בדרך זו. (אפשר לקרוא לי נאיבית , לא סתם הכינוי שלי אחתמימה)

ואני יכולה לכתוב ספר עב כרס המכיל מקרים בהם חפצה נפשו של הבחור "ירא השמים" בבחורה הצדיקה ששידכו לו, הכל כבר כמעט נסגר.
בלבו פרפרים בליבה תופים - עד הגיע תור התנאים,

ואז לפתע התגלה כי שם משפחתה של המיועדת הוא לא רוטשילד (מצאצאי הברון העשיר המופלג)

והופ – התפרקה החבילה עוד לפני שנעטפה.

איזה עוגמת נפש נגרמה לבחור "ירא השמים" שעליו את מדברת שבסך הכל הלך עם דעת הכלל(ה"מקובל").

ולכן בגלל רמתו הגבוהה לא יאה לו ולא נאה לו להתחבר ל"משפחה פשוטה" כדבריי'ך.

ולכן: יש סתירה בין הדרישה לבין יראת השמים....

* קראתי את תגובתך האחרונה, אין לי מה להוסיך כל מילה -נכונה .

- תודה על החיזוק, המטרה היא לא רק להפנים- אלא גם לפעול...ruready

bjunh

אתה כותב: דברים אלו נאמרו לפני אלפי שנים אז אולי שירה צודקת...

המצב השתנה!

מה את אומרת???

אז אני אומרת- שגם בתורה נכתבו  דברים רבים לפני אלפי שנים...   המצב השתנה!    אז...?

ושוב... פה אחזור על דברי ואדגיש שהציבור ידוע בבבחירה סלקטיבית של דברים שלא נהוגים כיום כי המצב השתנה ומצד שני לא רוצה לשנות דברים( כמו נושא הדרישות) מאותה טענה שהמצב השתנה.

*היי'תי שמחה לשמוע ממך בהמשך נגיעה אישית יותר בנושא כבחור ,כמיי'צג את הצד ה"דורש". (כמובן שזה נתון לשיקול דעתך...)

לילי יקרה...

כתבת: לגבי ההתעוררות שכתבת  אני מסכימה עם שירה זה לא יקרה אין סיכוי!!!

ראי מה כתבתי למעלה בתגובה זו.

כתבת: מה שקרה לרב הזה שסיפרת זה ברור הרי הוא לא רוצה לשלם..

בוודאי שהוא לא רוצה לשלם- מה החידוש בדבריך? אלא שהורגלת לחשוב שהמניע שלו הוא קמצנות....

והרי את חושבת שלאותו רב יש אינטרס שבתו תחי'ה בעוני, כמובן שעזר לה למעלה מהנדרש לאחר החתונה ובעלה שקד על תורתו.... אך לפני כן חיפש את אותו בחור פשוט שירצה את בתו ללא תנאים כספיי'ם מופרזים.

הערכתי לרב נובעת מהתעוזה לפריצת דרך חדשה ואמתית יותר.
כתבת: "
כדי שלא יתנפצו לנו בפנים ביום מן הימים" אני חושבת שזה מוגזם...

את חושבת שזה מוגזם?
לכי למחלקה פסיכיאטרית שם שוכבת שוויגער שלא יודעת איך לחתן את בנותי'ה הרבות והבוגרות  כי חתנה הראשון רושש אותה.

או שתלכי לזוג המבוגר וחביב הגר מולך או רחוב לידך  שפניו מחויכות תדיר אך בגלל שב"ה חיתנו את כל ילדיהם הם שקועים בחובות של עשרות אלפי דולרים אשר רק המוות יצילם מהם- אולי תספרי להם שזה מוגזם.

דברי נשמעים קשים- זו המציאות! ומפה נובע המשפט עליו הגבת.

הרצון לשינוי נובע מתוך הבנה לכאב הזולת וזה כולל את הבחור, הבחורה, האם והאב ואת 90% מהמגזר החרדי באשר הוא...

כתבת: העניין הוא לא בבחורי הישיבות אלא בציבור עצמו שנותן לגיטימציה לזה שלבחור טוב מגיע הרבה כסף וממילא גם בחור שלא היה רוצה לדרוש מוצא את עצמו בסיטואציה מביכה. אני , אני בחור טוב לי מגיע כך וכך...

בוודאי שאני מסכימה איתך על כך והגבתי גע"כ למעלה.

חבר'ה,

השתדלתי לענות לכל התגובות שנכתבו עד כה,  מקוה שהבנתי את כוונתכם ושהגבתי כיאות.

מפה אני שולחת סליחה לכל הבחורים שמפאת הנושא נמצאים כרגע על הכוונת...
גם לנו , הצד הנשי יש הרבה במה להשתפר ואני אכתוב גם בנושא זה בעתיד בעזרת ה'. 

שבת שלום ומבורך!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2006 03:03 לינק ישיר 

בס"ד

אז אני אומרת- שגם בתורה נכתבו  דברים רבים לפני אלפי שנים...   המצב השתנה!    אז...?*:NAMESPACE PREFIX = O />

ושוב... פה אחזור על דברי ואדגיש שהציבור ידוע בבבחירה סלקטיבית של דברים שלא נהוגים כיום כי המצב השתנה ומצד שני לא רוצה לשנות דברים( כמו נושא הדרישות) מאותה טענה שהמצב השתנה.

ובכן:

המצב השתנה בעניין שהבחורים של היום לא יכולים גם ללמוד וגם לעבוד ...

ישנה ירידת הדורות פעם היה אפשר לעבוד כהרמב"ם או שאר גדולים וגם ללמוד ברמה שהם הגיעו אילה היום זה בלתי אפשרי...

אין לאנשים כח וזה דבר ידוע אם הרמב"ם אחרי יום עמוס כרופא היה ניגש לכתוב את ספריו מתחת לנר זעיר על מיטה שבורה...

אז היום בחור לא מסוגל לכתוב עם "פרקר" על "שולחן ארגונאמי" עם "כוס קפה חמה" בחדר מאור באור יקרות אחרי שעתיים שינה רבע... איזה רבע.. אלפית ממה שהרמב"ם כתב...

אז מה את רוצה שהם יעבדו וילמדו...

זאת הייתה כוונת שירה...

הבחורה רוצה בחור שישב וילמד אין בעיה אבל לכך הוא צריך לההשקיע את כולו בלימוד...

*היי'תי שמחה לשמוע ממך בהמשך נגיעה אישית יותר בנושא כבחור ,כמיי'צג את הצד ה"דורש". (כמובן שזה נתון לשיקול דעתך...)

את תשמעי את דעתי בעזה"י בקרוב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2006 15:20 לינק ישיר 

בס"ד

ובן אחתמימה...

נתחיל...

אז עם כל הכבוד לבחורים המצוינים של ימנו... כשיגיעו לאלפית מהרמה הזאת של לימוד תורה, אני אתן מקום להשוואה. *:NAMESPACE PREFIX = O />

זו בדיוק כוונת המשורר אין מה להשוואת ולכן בדיוק אני לא אומר שבחור היום יכול ללמוד כמו שלמדו פעם וגם לעבוד כיוון שגם אם הוא ילמד בלבד כל היום וכל הלילה הוא לא יגיע לאלפית מאבות האומה ...

מצאתי לנכון להזכיר זאת בהקשר זה משום שיש פה הדגשה לדברי על חלק מהבחורים אשר רוצים הכל מן המוכן ולא לומדים מאבותינו אשר הקדישו את חיי'הם לתורה ללא דרישות...

לרגע לא אמרתי שאני מסכימה עם זה שהבחורים "דורשים"!!!

אמרתי שאני יכולה להבין למה הבחורים של היום 'רוצים' או 'צריכים' רק ללמוד ולא לעבוד ולכן בעניין הכלכלי הם נמצאים בדילמה גדולה מאוד..

ונשליך זאת לנושא שלנו :איזה שם יש לבחור שעובד ולומד??

תאמיני לי שבחור שיושב ולומד כמו ה"חפץ חיים" כמובן ברמתו הוא אז יש לו שם מצויין אבל לצערינו רוב הבחורים שיוצאים לעבוד הם פורקים מעליהם עול של לימוד...

(***זה עוד נושא שנצטרך לדון בו (--אם תרצי--) ישנו ציבור גדול שנקרא "מודרני" כשהוא יוצא לעבוד ישר מחליפים ביגוד חולצה כחולה מכנסי.... חליפה כבר לא בקטע! הציבור שלנו זורק אותו החוצה פולט אותו.. שימי לב מה קורה אצל החסידים אצלם יכול היות חסיד שלא לומד אבל הוא לא יתנתק מהשטריימל את הארגזים הוא יעלה למשאית כשציציותיו מתנפנפות ברוח אבל זה נושא אחר... הבעיה היא למה האנשים עושים זאת שלכן קורה את מה שאמרת "איזה שם שי לבחור שעובד ולומד"***)

אבל תראי שבדיונים בגמרא הוא מושפע תחילה ממקצועו:

במחילה מכבודך אבל לא הבנתי מה הקשר...

הוא הושפע??? הוא דן על הנושא הקרוב אליו...

וחץ מזה מה זה משנה אמרתי שפעם הם היו גדולים בתורה ואח"כ הם עבדו וכמו שנאמר לעיל היום זה לא יתכן לא שייך ללמוד באלפית מלימודו של ר' יוחנן הסנדלר וגם לעבור ר' יוחנן יכל לא אנחנו...

וכמו שאת יודעת "משמת רשב"ג חולשה ירדה לעולם" עד אז היו לומדים תורה בעמידה בלבד משמת התחילו לשבת!!!

עוד פעם גם  לגבי הרמב"ם הוא יכל ללמוד ולעבוד אנו לא!!!

אם הדור שלנו לא בנוי בצורה כזאת לדבריך- אז פה יש מקום לשינוי.

פה מגיעה הנקודה המרכזית "מקום לשינוי"!!!!!!!!!!!

מה השינוי שאת רוצה שכל עם ישראל יהיה בעל-הבית...

מי יהיו גדולי הדור הבא מי????

בשביל להוציא גדול הדור אחד צריכים ללמד אלפים יומם ולילה כדי שיצא אחד!!!

במקום הזה אין מקום לשינוי בלי רועה צאן הדור הולך לאיבוד....

לגבי בחור "ירא שמים" אם הוא ירא שמים אמיתי הוא לא יפרק ואני מוכנה לחתום על זה....
מהסיבה הפשוטה שאולי מצחיקה אם הוא עשה את זה הוא --לא ירא שמים---.

שבת שלום ...

נ.ב. אני ממש נהנית לדון איתך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2006 15:41 לינק ישיר 

בס"ד

כתבת:
המצב השתנה בעניין שהבחורים של היום לא יכולים גם ללמוד וגם לעבוד ...
אז מה את רוצה שהם יעבדו וילמדו...

זאת הייתה כוונת שירה...
הבחורה רוצה בחור שישב וילמד אין בעיה אבל לכך הוא צריך לההשקיע את כולו בלימוד...

bjunh ,

אין ספק שמי שרק ישב אי פעם מול דף גמרא מבין את הקושי בלימוד אינטנסיבי,
אבל למרות "ירידת הדורות" שהזכרת , הבחור צריך להבין שחוץ מהמטען הרוחני שהוא מביא לבית בחזרתו מן הכולל, הוא צריך להסתגל לתפקוד גם מחוץ לישיבה (בעבודה או לחילופין בעזרה בבית)
ולכן, כמו שהאשה נותנת 200%  למשפחתה (פרנסה, בית, ילדים , בעל ועוד).
כך גם הבעל צריך לתרום:
גם בישיבה(כפי שאמרת , צריך להשקיע את כולו בלימוד=100%)
וגם מחוץ לישיבה (נתפשר על 50% בגלל ירידת הדורות...)

בנוגע ל: כוונת שירה ,
לפי תגובותי'ה בפורום זה באשכולות שונים, שירה נתפסת בעיני כבחורה על רמה, בעלת יושר פנימי, שכל חריף, רגליי'ם על הקרקע, ומידות טובות.(אולי אעשה הסבה לשדכנות...)

אי לכך ובהתאם לזאת , אני מאחלת לשירה שתמצא בחור ירא שמיי'ם באמת , שישקיע 100% בלימוד ויגיע לביתם וישקיע 100% גם במשפחה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2006 16:10 לינק ישיר 

בס"ד

שירה,
רק לאחר שסיי'מתי לכתוב את תגובתי ל: bjunh, שמתי לב שהספקת להגיב על תגובתי הקודמת.

אם כך:
1. אם תרצי את מוזמנת להגיב על תשובתי הקודמת.

2. קראתי ברפרוף את תגובתך האחרונה , יש בה הרבה מן האמת- ונדון בזה בעז"ה בהמשך ,כרגע לא אוכל להגיב בישוב הדעת .(סידורים לשבת ופסח...)

3.בעיניי'ן החשוב שהעלת בנוגע לבחור שמתלבש ומתנהג כ"שבבניק"( את היי'ת עדינה יותר בכינוי...), ובעיניי'ן החסידים, הארכתי בדיון בפורום: "חרדים בנתני'ה" ,
באשכול: " האהבה מנצחת? שאלה לדיון..."
(למרות שהנושא הכללי הוא חתונה בין 2 מגזרים- יש כמה עמדות בנושאים רבים בין השורות)

אולי תמצאי שם קצת תשובות (כדי לרדת לסוף דעתי תאלצי לקרוא את כל האשכול ואם תרצי תתמקדי בהודעות הארוכות- הן ה"בשר" בדיון).

שבת שלום!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2006 20:28 לינק ישיר 

בס"ד אין פה על מה להתפשר... אם אנו רוצים שמהבחור יצא גדול הדור אז הוא צריך ללמוד בלי הפסקה.... ****אין ספק שמי שרק ישב אי פעם מול דף גמרא מבין את הקושי בלימוד אינטנסיבי, אבל למרות "ירידת הדורות" שהזכרת , הבחור צריך להבין שחוץ מהמטען הרוחני שהוא מביא לבית בחזרתו מן הכולל, הוא צריך להסתגל לתפקוד גם מחוץ לישיבה (בעבודה או לחילופין בעזרה בבית) ולכן, כמו שהאשה נותנת 200% למשפחתה (פרנסה, בית, ילדים , בעל ועוד). כך גם הבעל צריך לתרום: גם בישיבה(כפי שאמרת , צריך להשקיע את כולו בלימוד=100%) וגם מחוץ לישיבה (נתפשר על 50% בגלל ירידת הדורות...)**** מה שאת אומרת על עזרה בבית ברור!!! אין ספק לא דיברנו על עזרה בבית... והוא צריך לתת 1000%!!! אבל 'לעבוד ' זה לא !!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2006 20:38 לינק ישיר 

בס"ד
מה ההבדל מבחינה פיזית בין עבודה בבית לבין עבודה בחוץ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2006 00:29 לינק ישיר 

בס"ד אז אני יתחיל בתגובתי לאחתמימה... אז אני חושבת שהסיפור של הרב הזה הוא עדיין סיפור קמצנות גרידא... זה נראה לי טיפשי ביותר שרב ילך נגד ציבור שלם.... ואם את יכולה אבקש ממך מעל דפי הפורום לחשוף את שמו כדי שכל אחד ישפוט לבד..(לא שאנו לא מאמינים לך אבל טעיות קורות) לגבי מה שאמרת שזה מוגזם אז נכון יש כאלו אנשים שנכנסים עד כדי כך לחובות אבל אני חושבת שהם גם אשמים בעניין אם עוד ועוד אנשים לא יתקפלו לעניין הזה של הדרישות אז זה יפסק הם מביאים את זה על עצמם... ובנימה אישית לאותם אנשים שתיארת יש מספיק בחורים שהיום מבינים את המצב ולא דורשים ומסתפקים במה שיש למה הם לא הגיעו אל הבחורים האלו אולי כי רצו בחור מישיבה "טובה"???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 00:57 לינק ישיר 

בס"ד יקרתי הנה תגובתי.... (ואוו יצא לי חרוז).. ****אי לכך ובהתאם לזאת , אני מאחלת לשירה שתמצא בחור ירא שמיי'ם באמת , שישקיע 100% בלימוד ויגיע לביתם וישקיע 100% גם במשפחה...**** תודה רבה איחולים תואמים ויותר - שלוחים איילך... ****בעיניי'ן החשוב שהעלת בנוגע לבחור שמתלבש ומתנהג כ"שבבניק".**** אני לא התכוונתי לשבבניקים אלא לאנשים נשואים או בחורים שמחליפים את הביגוד ולא נשארים כמו מקודם ורק לצאת לעבוד... ולגבי מה שכתבת בחרדים נתניה אשמח אם תביאי לפה את החלקים באשכול הרלוונטים לנושא שלנו (יש שמה הרבה חומר קשה לי לשלות מתוכו את הרלוונטי). נ.ב. דבר נוסף אולי תביאי את המשתתפים שדנו איתך שמה לפה יהיה הרבה יותר מעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 13:06 לינק ישיר 

בס"ד*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

לילי,

כתבת:
אז אני חושבת שהסיפור של הרב הזה הוא עדיין סיפור קמצנות גרידא...

זה נראה לי טיפשי ביותר שרב ילך נגד ציבור שלם....

1. אני לא יודעת אם הי'ה זה במקום מצידך להתיי'חס לפעולה של רב מכובד באשר היא ובאשר הוא-

באופן טפשי...

2. הסברתי לך בתגובה הקודמת שאין פה עיניי'ן של קמצנות – משום שלאחר החתונה הרב עזר לזוג מעל ומעבר (חוסר רצונו "למכור" את בתו נבע מעמדתו כלפי הנושא ולכן לפני החתונה הצהיר על כוונותיו)

3. בעיניי'ן זה ההליכה נגד ציבור שלם היא לא למען יציאה מהכלל אלא יוזמה מבורכת – כן ירבו כמוהו!

ואם את יכולה אבקש ממך מעל דפי הפורום לחשוף את שמו כדי שכל אחד ישפוט לבד..(לא שאנו לא
מאמינים לך אבל טעיות קורות)

בוודאי שלא אחשוף את שמו...

אחותי היקרה,  לא מדובר פה בשיחה אישית ביני לבינך (שגם אם היי'נו משוחחות בפרטיות לא היי'ת מקבלת את שם הרב או פרטים מזהים עליו), מדובר פה ברשת- מקום נגיש לכלל הציבור....

את יודעת איזה כדור שלג ענק אני אגלגל פה אם אפרסם את שמו של הרב??

וחוץ מזה.. אני מטבעי לא נכנסת למצבים בהם יכול להיות אפילו חשש של אבק לשוה"ר.

(את יכולה להסתכל בהסטורית ההודעות שלי ולראות עד כמה אני מתרחקת מכך במוצהר)

ובכלל, הרב המדובר הוא לא שחקן בודד במערכה זו, אני מקווה שבקרוב נשמע על רבנים נוספים שיצרו תקדימים בנושא- ושמותם י'היו נגישים  לך – מעצם הגלים שהם יעוררו.

לגבי מה שאמרת שזה מוגזם אז נכון יש כאלו אנשים שנכנסים עד כדי כך לחובות אבל אני חושבת שהם
גם אשמים בעניין אם עוד ועוד אנשים לא יתקפלו לעניין הזה של הדרישות אז זה יפסק הם מביאים את

זה על עצמם...

הם לא אשמים- החברה אשמה.

הם רק בובות על חוט שכל הציבור מניע אותם, ומשום שהציבור לא מונע ע"י כוחות אלוקיי'ם מסתומא אין לבובות זכות בחירה.

ובנימה אישית לאותם אנשים שתיארת יש מספיק בחורים שהיום מבינים את המצב ולא דורשים ומסתפקים
במה שיש למה הם לא הגיעו אל הבחורים האלו אולי כי רצו בחור מישיבה "טובה"???

אין מספיק בחורים, אולי מעט ומישיבות מסוימות מאוד.

בעיניי'ן הישיבה ה"טובה"- זה נושא אחר שאם אני לא טועה מדובר פה באחד האשכולות ואתיי'חס אליו בעתיד בעז"ה.

שירה,

אתיי'חס תחילה לתגובתך הקודמת:

במחילה מכבודך אבל לא הבנתי מה הקשר..
הוא הושפע??? הוא דן על הנושא הקרוב אליו..

כתבת בהקשר לדוג' שהבאתי לך על ר' יוחנן הסנדלר שאת לא מבינה מה הקשר...
אז... צריך להבין שאנחנו נמצאים בדיון בפורום , ולא פנים מול פנים – הרעינות שמועברים פה הם (מצידי לפחות) תמיד על קצה המזלג משום שאני צריכה לתת מקום לתגובות לפני שאני מפתחת את הנושא , אינני יכולה לפצוח במונולוג משום שאז לא התקיי'ם דיאלוג.

ולדוגמא : נושא ר' יוחנן הסנדלר.

כדי להבהיר את עמדתך הבאת מס' דוגמאות של אבותינו ורבותינו הקדומים , אותם דוגמאות (כפי שאמרתי שם)שרתו את השקפתי ופיתחתי אותם כדי לפשט את התמונה הכלללית.

ולכן כשכתבתי שר' יוחנן הסנדלר הושפע מעבודתו "נתפסת"  על המילה "הושפע" ומיהרת לציי'ן שלא הבנת את הקשר.

אז הקשר הוא שברגע שאדם מושפע ממשהו זה בא להראות על קדמיותו של אותו נושא על הנושא המושפע, בוודאי שלא תמיד באופן גורף- אך בטח שלא המשפיע נבע מהמושפע- מבחינה הגיונית...

וכל זה בא על מנת להפריך את הסברה שלך של כל רב שהוא בעל מקצוע – הוא קודם כל רב ורק אחר כך "עובד"- ניסיתי להראות שזה לא דווקא בסדר הזה, ישנם רבנים שאצלם הסדר הי'ה הפוך, וישנם רבנים שאין קדמיות בסדר, אלא שני הפנים משפיעים אחד על השני, מקצועו על תורתו  ותורתו על מקצועו...

אני מזכירה שוב שהפירוט הזה בא רק על מנת להעביר לך נקודה מסויי'מת על אחד מקשיי' הדיון בפורום.

אם עדיי'ן לא הבנת את הקשר – אשמח לשלוח לך פירוט רחב יותר עם מקורות בצידו לתיבתך האישית.

ובנוגע ל:

פה מגיעה הנקודה המרכזית "מקום לשינוי"!!!!!!!!!!!
מה השינוי שאת רוצה שכל עם ישראל יהיה בעל-הבית...
מי יהיו גדולי הדור הבא מי????
בשביל להוציא גדול הדור אחד צריכים ללמד אלפים יומם ולילה כדי שיצא אחד!!
במקום הזה אין מקום לשינוי בלי רועה צאן הדור הולך לאיבוד....

מילים חזקות כתבת- אין ספק.

שימי לב שכתבתי את דעתי האישית ב:נ.ב בתגובתי לשימי על נושא היציאה לעבודה ותראי שזה לא השינוי שאני מבקשת. (שכל עמ"י ישראל יהיו בעלי בית??ה' ישמור)

בוודאי שהדור שלנו זקוק ל"רועה צאן" אחרת אבדנו... אך זה לא סותר אולי רק מוסיף, אותו "רועה צאן" צריך לסדר מחדש את סולם הערכים ופה נחזור לנושא הדיון המקורי – הדרישות...

אותו מנהיג או מנהיגים צריכים להחזיר את הרוחניות ואת ה"לשמה" ללקסיקון שלנו – וזה השינוי!!

לא מדובר בשינוי באסוציאצי'ה של "מהפכה בעולם החרדי" אלא שינוי לטובה – העלאת הדרגה הרוחנית לביטחון מלא בקב"ה- כמו שסומכים עליו בנושא הפרנסה והרבה בחורים בשל כך לא מבטלים תורה על מנת לצאת לעבוד , כך יש לסמוך עליו בנושא הזיווג ולא לבטל שידוך בגלל ה-$$.

לגבי בחור "ירא שמים" אם הוא ירא שמים אמיתי הוא לא יפרק ואני מוכנה לחתום על זה....
מהסיבה הפשוטה שאולי מצחיקה אם הוא עשה את זה הוא --לא ירא שמים---.

יקירתי, כתגובה לדבריי'ך אלו, אשתמש במשפט שאת בעצמך כתבת ללילי- וענית לשאלתך זו:

האם את יודעת כמה בחורות יושבות בבית כי להורים אין מספיק כדי לספק את "דרישותיהם של הבחורים"...

הלוואי ולראש של הבחורים היה נכנס קצת שכל...

אבל לצערי זה לא קורה..(ביינתים)...

כל זאת בנוגע לתגובתך הראשונה.

בנוגע תגובתך השני'ה:

בעיניי'ן הבחורים שדיברת עליהם – זה מאוד אינדבדואלי – כל אחד ישנה או לא ישנה את לבושו בהתאם לחינוך שקיבל ומידת החוזק שלו- אין להעריך בכוללנות על כל הבחורים.

בנוגע לאשכול שלי ב"חרדים בנתני'ה" – אשתדל להביא קטעים רלוונטים בהמשך- כבקשתך...

ובנוגע למשפט האחרון: אולי תביאי את המשתתפים שדנו איתך שמה לפה יהיה הרבה יותר מעניין...

הדיון שם אכן הי'ה פורה ואינטלקטואלי ואין ספק שמדובר בתגובות מאתגרות וחשובות לנושא המדובר שם.

אלא מה , הרבה לא מגיבים כאן  נוכח פרוצדורת בקשת אישור כתבה בפורום זה.(דבר לגיטימי)

וחלק פשוט לא מודעים לפורום זה- אם רצונך בתגובותיהם – את מוזמנת להציע להם זאת באישי.

שימי,

התחמקת באלגנטיות מהתיי'חסות לנקודות שהעלתי  כתגובה למשפט בנוגע לעבודה ובחרת לחזור לדיון הקודם והלא פתור, לא נורא- נוותר לך....

כתבת שתשתף אותנו בנגיעה אישית בנושא הדרישות- אם לא עכשיו אימתי?

שבוע טוב ומבורך לנו ולכל עמ"י!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > היכן הדולרים??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext