בית פורומים שידוכי חרדים

ממתי ההורים צריכים לראות את המדובר/ת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2006 20:57 לינק ישיר 
ממתי ההורים צריכים לראות את המדובר/ת?

באיזה שלב הגיע הזמן להראות להורים את ההפתעה? יש כאן חבל דק בין הורים שמאוד רוצים את טובת הילד שלהם ומעוניינים לראות, לבין הצד השני שלא תמיד נוח לו להיחשף מוקדם.

אני לדוגמא, לא הייתי רוצה להיחשף להורים בפגישות הראשונות.
מה אתם אומרים?

"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"...
(הסבא מקלם)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2006 23:53 לינק ישיר 

אני מקווה שהבנתי אותך טוב .. אז אני באמת הייתי רוצה להראות את הבחורה כמה שיותר בסוף כדי לא להיחשף לשיכנועים וכו' נכון שזה יכול לבוא על חשבון עיצות ההורים שלפעמים יכולים להיות מאוד חשובים אבל בכל זאת הייתי רוצה שהוריי יראו את הבחורה כמה שיותר מאוחר... נ.ב. חבר שלח לי ב-sms בקשר לחתימה שלך "העולם הזה במה וכולנו שחקנים" שזה קצת לא מדוייק זה לא הסבא מקלם אלא זוהר ארגוב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2006 00:38 לינק ישיר 

אם אתה שואל אם אני הייתי רוצה להיחשף להורים של הבחור אז כן. אני הייתי רוצה לראות את ההורים של הבחור כבר בפגישה ראשונה אבל מה לעשות שזה לא מקובל.. וזה יוצא לראות את הוריו רק מתי שההורים של שני הצדדים נפגשים כשמדברים על כסף לקראת סיום הפגישות וזה נראה לי ממש טראומה כי מהיקרה אם אני יראה אז מולי אימא מעצבנת וכו'.. מה אני יעשה זה הרי יהיה לפני הסיום כבר לא ידעת זה המצב ואני יצטרך להסתדר עם מה שיש וכמובן כמה שיותר אני מנסה לברר לפני הפגישה על ההורים.. זה מאוד חשוב לברר על ההורים אצל בחורה מאשר אצל בחור כי בחור נפגש איתם בדרל כלל ומדבר איתם אמנם הוא לא מכיר כבר אבל זה נותן לו איזשהוא אינדיקציה משא"כ אצלינו הבנות... אז בנות תבררו טוב על ההורים שלא תיפלו עם איזו שויגער.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2006 11:06 לינק ישיר 

לילי,
שוויגער כזו אפשר לברר מראש, לא? [אם יודעים איך לשאול ואיך לקרוא את השורות הלבנות...]

ולגבי החתימה שלי,
במטותא תסמס בחזרה לחבר המשכיל שלך שאם כבר היה אומר שהמשפט הזה של שייקספיר. זוהר ארגוב לא היה כזה חכם לומר כאלה משפטים, הוא מקסימום העתיק.

אז למה אני כותב את זה בשם הסבא מקלם אם שייקספיר אמר את זה? כי שייקספיר התכוון שכל האנשים בעולם הם לא אמיתיים ורק עושים את עצמם וכל החיים הם הצגה אחת גדולה.

הסבא מקלם לעומתו אמר במשפט קולע [באידיש, וזה התרגום], שכל בני האדם הם רק בובות שמונעות על ידי חוטים מלמעלה. מה שאנחנו רואים זה הכל בגזירת עליון ויש מי שמפעיל את כולם.

ובזה כלול הרבה תשובות להרבה ששלחו לי על כך באישי. "העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2006 13:15 לינק ישיר 

"שורות לבנות"??? תסביר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2006 15:40 לינק ישיר 

אתה מזלזל בזוהר ארגוב....? נ.ב. מסמסתי לו ועוד לא הגיעה התשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2006 20:43 לינק ישיר 

בס"ד לילי, שוויגער כזו אפשר לברר מראש, לא? [אם יודעים איך לשאול ואיך לקרוא את השורות הלבנות...] מצח. כתבתי בסוף התגובה שלי "בנות תבררו טוב" ואלי תשתף אותי ברעיון החדש לפחות בשבילי "שורות לבנות"???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2006 21:20 לינק ישיר 

שימי, אל תצפה לתשובה, אין מה לענות...

על השורות הלבנות:

כשאתן מתקשרות לברר, מה אתן מצפות בדיוק? שיגיע הנשאל הישר שיספר לכם איך הבחור מתבטל כל היום, מרוקן חפיסות טיים בשרשרת ושחרית שלו מתחילה באחת עשרה בבוקר?

לא. אף אחד לא יספר לכן את זה.

כולם יתחילו לתאר לכן את טוב ליבו ואת הארת הפנים שלו וכו' וכו'. אז איך תדענה בדיוק מה מהלך חייו של המבוקש אם הבירור הממוקד לא מצליח? צריך לדעת לקרוא את בין השורות השחורות, את השורות הלבנות.
לראות איפה הדגש של התיאורים, לדעת לשאול את השאלות המסויימות שמהן ניתן להצליב מידע ולהסיק מסקנות.

זו אמנם עבודה של חוקרים ובלשים, אבל אחרי הכל לוקחים חבילה לכל החיים. לא?
ואגב, אם אתם לא בטוחים בעצמכם, אל תיקחו סיכון...

"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2006 21:28 לינק ישיר 

התשובה הגיעה עכשיו.. הוא אומר שא"כ תשנה את הניסוח או את שמו האמיתי של הוגה האימרה1

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 00:19 לינק ישיר 

ממש מוכשר בלש מקצועי... אני שוקלת לשלוח איילך שמות שתברר עליהם... זה לא קשה ככה??? צריך ממש להשקיע את כל הראש בזה וכבר כואב לי הראש מהשידוכים האלו (על זה יש לך רעיון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 00:29 לינק ישיר 

מצח. תודה על ההחכמה ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 02:11 לינק ישיר 

קצת הבהרות:

זה לא כל כך מסובך כמו שזה נשמע. כשמתקשרים לברר על בחור, מן הסתם יש רקע מקדים עליו. לא פותחים רשימות של משרד הפנים, מחלטרים את גילאי ה-22 פלוס ומתחילים לברר, נכון? יודעים פחות או יותר מה רמת הפרומקייט שלו וכמה הוא פתוח לרחוב, מה סגנון המשפחה ומה האווירה הדתית שם. עכשיו מתקשרים לאמת פרטים או עובדות, לשאול יותר לעומק ולקבל אינפורמציה יותר ממוקדת. בשלב זה צריך לפקוח עיניים.

אם מבררים בישיבה מכובדת שהלימוד תופס שם עיקר, ופתאום עיקר הדיווחים הם על 'בעל חסד מיוחד' ו'מאוד מקובל בחברה', צריכה להידלק נורה אדומה. מנסים לנתב את השיחה לצורת הלימוד שלו ולזהות התחמקות וכד'.

מנסיוני: עד כמה שהשאלה תהיה ממוקדת ועניינית - התשובה תהיה יותר חדה ובהירה. עדיף להכין שאלות מנוסחות ומוגדרות.

אחד הדברים שמעצבנים אותי כשבאים לברר אצלי, זה השאלה הניצחית: "מה אתה אומר עליו"?
מה זאת אומרת מה אני אומר עליו? כלום. אתה מתכוון שאני יכתיב לך ביוגרפיה עליו? לא תודה, אין לי חשק.
שואלים כאלה, מתקשרים רק כדי להרגיע את המצפון ולהרגיש שהם קיימו את מצוות הבירורים. ככה לעולם לא משיגים מידע.

"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 02:18 לינק ישיר 

בס"ד מצח. ברצינות. תודה על ההדרכה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 11:03 לינק ישיר 

ושימי, עדכנתי בשבילך, יותר צמוד למקור:

"העולם הזה במה, וכולנו בובות"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 11:44 לינק ישיר 

זה לא בשבילי בשביל חבר שלי.. הוא בטח משמין מנחת שאני יגרום למישהו לשנות את "החתימה שלו"....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 13:02 לינק ישיר 

הוא יכול לרזות בחזרה, את החתימה האמיתית, זאת שעל השיקים שלי, אני לא מתכוון לשנות...

"העולם הזה במה, וכולנו בובות"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ממתי ההורים צריכים לראות את המדובר/ת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext