| נשלח ב-7/4/2006 17:22 |
|
| |
צריך להזהר מהשדכנים
בד"כ מופיע פרסום על שדכנים ועל שדכניות בעיתונות (אפילו חרדית) ואני כבר שמעתי המון סיפורים שבחורים או בחורות פנו אליהם והם מבקשים סכום כסף עוד לפני שהם בכלל התחילו לעבוד על הנושא, והם סוגרים הסכם שמתחייבים עד תאריך מסויים ועד כמות מסוימת של הצעות,
אז מה שקורא בד"כ שהשדכן מביא הצעות של כל מיני דברים שבכלל לא בכיוון שהם סיכמו ולפי השדכנים זה כלול בתוך הכמות ההצעות שסוכם מראש, וכך עובר הזמן ולא יצו עם כלום,
חברה אנא אל תשלמו שקל לפני שסגרו משהו, יש המון גנבים היום בעולם לצערינו.
ויש שדכנים שאפשר לעשות איתם הסכם שמתי שהם סוגרים את השידוך אז משלמים סכום מכובד,
אבל לא לשלם לפני זה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 20:34 |
|
| |
על זה אני לא שמעתי זה חדש ...
שדכנים גנבים..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 21:40 |
|
| |
מס הכנסה על דמי שדכנות? ובמקומות שנוהגים לתת מתנה ולא כסף? איך ישומו את זה?
"העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"...
(הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 22:27 |
|
| |
מה ההבדל בין שדכן של פעם לשדכן של ימינו ( ומראש מבקש סיחתם של ההגונים והנאמנים שביניהם).
מובא בשם האר"י הקדוש ומשמע מהמובא כי כל הנראה הוא זה שאף הגדיר את המושג על ראשי תבות המילה שדכן שקרים דובר כספים נוטל
בעבר כאשר השדכן היה מוצא בחור ובחורה ששיך לשדך ביניהם והם היו חסרי אמצעים היה השדכן מודיע לכל צד כי הצד השני ( כאילו) התחייב על כך וכך לסידור עבור הזוג, וזה היה הפן של שקרים דובר, ואח"כ היה יוצא לערוך מגביות לכיסוי ההתצחייבויות שסיפר כי כ"א מהצדדים נטל על עצמו וזה הפן של כספים נוטל. אך לעצמו היה נוטל רק את שכר המצוה ותו לא !!! בימינו לצערנו ההגדרה השתנתה אצל רבים מאלו המתקראים שדכנים/שדכניות וכל עיסוקם הוא במכירת שקרים ונטילת כספים לצורך עצמם.
בארה"ב במגזר החרדי, כדוגמא, שדכן/שדכנית שהוציאו שידוך לפועל ועבדו על כך, מקבלים כרגיל 500$ מכל צד רק כשהשידוך יוצא לפועל בלי דמי רישום וטיפול וכיו"ב. ומתוך זה הם מחזירים 20% כמתנה לזוג ביום החתונה. בישראל ידוע שדורשים דמי טיפול / הרשמה בסכום לא מבוטל, בתוספת שלצ 500$ לפחות באם יוצא שידוך ורק מעבירים מס' טלפון ואת כל היתר תמשיכו לבד... האם סכום שכזה תמורת העברת מס' טלפון אינו עושק ???
באמתחתי הצטבר חומר לספר עב כרס על מעללי שדכנים/שדכניות שאינם הגונים כולל מכאלו המגדירים עצמם כחרדים. החומר מתועד במרביתו ונתקבל מכאלו שסה"כ חפצו בשידוך מתאים ואכלו בזיונות ועגמת נפש בתוספת הוצאת שם רע כאשר לא היו מוכנים לקבל הצעה שלא שייך לשמוע עליה (גם באם הסיבה לדחית הצעה אובייקטיבית וענינית לחלוטין).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2006 23:48 |
|
| |
כשמייבאים את תרבות המערב צריך גם לייבא את תרבות השדכנים האמריקאים...
לו יהי...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2006 00:24 |
|
| |
מצח.
כן יהיה מס הכנסה כל שדכן יהיה חייב להירשם!
ויהיו חייבים להצהיר על כל סכום שיקבלו ואם זו תהיה מתנה אז ישמו אותה מה הבעיה?
לפחות זה יגרום שיהיה גם פיקוח על המחירים..
ואם זה יבוא גם שצריך לעבור הכשרה מסויימת מי שירצה לעסוק במקצוע לא כל משועמם ינסה להדביק זוגות!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 10:20 |
|
| |
חבל שלא יודעים פה מה הולך בשוק עם השדכנים והשדחניות, פשוט נהיה תחרות,
תסתכלו בעיתון קול העיר, אף פעם לא עשו סיווג שדכנים, ולאחרונה יש את זה כל שבוע,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 10:34 |
|
| |
יש הרבה כסף...
כולם רוצים להשתתף בחגיגה..
כמו זבובים אחד מגיע כולם אחריו...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 03:13 |
|
| |
אני מקווה ששדכנים ללא נכנסים לפורום איזה יחס הם מקבלים פה.
אבל אני חושב עכשיו אולי כן כדי שיבואו לפה שיראו מה חושבים עליהם באמת כשאין את המגבלות היום
יומיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 02:51 |
|
| |
טוב בעיניין הזה את צודקת השדכן לא אשם רק מה שכן יש עיניין של להיות באנדם ולא לתקוע לו סתם
שידוך ...
אבל פה דיברו על זה ששדכנים לוקחים כסף גם אם לא יצא כלום זה שחיתות..
אגב את בת או בן כי אני בהתחלה חשבתי בן ועכשיו אני רואה שאת כותבת בלשון בת אז אולי תבהירי
את העיניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 10:24 |
|
| |
אף פעם לא הולכים לשדכנים מהעיתון!!! קחו את זה כחומר למחשבה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 11:50 |
|
| |
לצורך הבהרה, כתבנו כבר באשכול אחר שאנו זוג, לכן פעם נכתבים הדברים בלשון זכר ופעם בלשון נקבה. תלוי מי המגיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 15:35 |
|
| |
אה חמוד.
אבל שניכם באותה דעה בכל הנושאים???
זה מבלבל או תוסיפו ניק לכל אחד אחד.
|
|