| נשלח ב-9/4/2006 16:51 |
|
| |
ספרים רבותיי ספרים
לקראת בנית בית נאמן בישראל רצוי להכין עצמינו ולקרוא כמה ספרים העוסקים בעניין. מלבד ספרו של שימי מנהלנו היקר, קיימים ספרים נוספים.
אילו ספרים קראתם? מה התרשמותכם? וכיצד הם השפיעו עליכם? שתפו אותנו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2006 16:54 |
|
| |
הבית היהודי - של הרב שמחה הכהן קוק מרצה בעניני זוגיות
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2006 19:49 |
|
| |
הספר של הרב עזריאל שטאובר.. הבית היהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 02:17 |
|
| |
סיפרו של הרב יוחנן דויד סלומון "בעין יהודית"
כשאנו ניגשים לשידוך מן הסתם אנו עוד לא יודעים בדיוק על דרכינו בחיים גם אם אנו מאוד רוצים
בכך ויש לנו מחשבות..
המחשבות הללו גם אם הם טובות הם לא תמיד ממוקדות ומציאותיות הספר ממקד את הדברים מחדד אותם
ואחרי קריאת 4 החלקים את/ה חייב/ת לצאת עם דרך לחיים מגובשת לגמרי או שריפרפת על הספר...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 09:52 |
|
| |
* "בקרב אצלך"- ספר הדרכה רציני ומענין לבחירת בן זוג, הכולל גם מדריך ליוצאים. רציני מחד ומשעשע מאידך, כולל ספח מענין של ספורי חיים וסתם קטעים משעשעים (טובבבבב.. זה מה שקראתי בעיקר ). קהל הקוראים של הספר הוא הצבור הדל"י-חרד"לי, אך אני מאמינה שגם חרדים יכולים למצוא בו נחת..
* "הדרך לחופה רצופה כוונות טובות"- ספר למי שמעוניין לקבל מושגים על מסכת הדייטים הפרושה לפניו. הספר מכיל ספורי דייטים הומוריסטיים בעיקר (ספורים מכל המגזרים הנעים על הליין הלבן- שחור, עם המון אפור באמצע) שמדגישים עד כמה עולם הזה הוא רק במה.
אזהרה: מיועד לבעלי חוש הומור ולב חזק. אני אישית חטפתי פיק ברכיים רציני אחרי הקריאה..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 10:38 |
|
| |
תודה דלת..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 15:04 |
|
| |
מצטרפת לדעה לגבי "הבית היהודי" של הרב שמחה כהן כמו"כ ישנם ספרים שפחות מתעסקים בעניין השידוכים ויותר מתמקדים בתקופת הנישואים . כמו"אהל יעקב ולאה"-שהוא ספר מצוין לבנייה עצמית(שהיא תנאי הכרחי לבניית בית) ספר שכעקרון אינו מיועד לציבור חרדי "גברים ממאדים ונשים מנוגה"-ספר השופך אור על ההבדלים המהותיים בין גברים לנשים ומעשיר את הקורא בתובנות על הדרך הנכונה להתייחס לבן/בת הזוג לתגובותיו והתנהגותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 15:17 |
|
| |
אני מוכרח להדגיש נקודה חשובה:
כל הספרים שהוזכרו, הם ספרים ספציפיים לשידוכין ולחיי הנישואין. אבל כל זה הוא רק עזרה ראשונה ופסקי הלכות. מי שמעוניין לחיות חיים מלאים הרמוניה ושיתוף אמיתי מוכרח להתעסק גם בספרים מסביב שעוסקים בנפש האדם עצמו. אי אפשר לחיות כל הזמן רק לפי הדוגמאות והקודים שהרב שמחה כהן נותן. הוא נותן את הכללים מלמעלה, אבל חיי היום יום מעניקים אינספור אירועים בכל הווריאציות שקיימות ושלא קיימות. מוכרחים להכיר לעומק ספרים אוריריים שמדבר לכלל ההתנהגות.
למה אני מתכוון? הספרים של הרב פינקוס, שיחות של ר' חיים שמואלביץ (למי שבנוי לסגנון, בעיקר בחורים) תורת המוסר של ר' דוב כץ ועוד ספרים מהזן הזה. הספרים הללו פותחים את הראש לאפיקים ענקיים. פתאום רואים דברים במימדים שלא חשבנו שהם קיימים בכלל, כל מיני עיסוקים קטנוניים מקבלים צורה חדשה לחלוטין.
מי שזה באמת מדבר אליו, יוכל לפנות אלי באישי ואתן לו עצות יותר פרטניות ושימושיות - בכיף!
"העולם הזה במה, וכולנו בובות"...
(הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 03:01 |
|
| |
אם כרב התחלנו לדבר על נפש.
אז אני רוצה לתרום את דייל קנאגרי "כיצד לרכוש ידידים והשפעה "אל דאגה"
קרל רוג'רס "תת הכרה" ג'ון בראדשו "הילד הפגוע שבך".
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 03:29 |
|
| |
תודה לכולם על כל הספרים....
לי כרגע אין הצעה כשזה יבוא לי אתם תתעדכנו ראשונים (טוב למי עוד יש לי לספר רק לאנשים החכמים
של הפורום שלנו)...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 05:44 |
|
| |
מצח.
לא חשבתי על זה ..
אבל עכשיו אני חושבת שיש בדברייך משהו..
אבל העיניין שפה לא מחפשים עכשיו ספרים של עבודה עצמית מי שבא לשידוכים בזמן שהוא בתהליך
תיקון המידות
(לא שאז לא צריך ברור צריך כל החיים אבל מי שמתחיל מתי שהוא נכנס לשידוכים זה לא טוב)
זה לא לעיניין נראה לי שהספרים שמחפשים פה או שאלת שדכנית הייתה על ספרים כמו שאמרת... ספרים
שנותנים טיפים את העבודה העצמית על הנפש המידות...
שאילו הספרים שאתה הבאת זה היה אמור להיות מזמן...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 10:26 |
|
| |
לילי, אף פעם לא מאוחר! וגילאי העשרים ודאי שלא. אדרבה, לדעתי בזמן הזה הצעירים מחפשים יותר משמעות לחיים וזה ימלא להם את התוכן יותר.
שימי, המכתב של דייל קראנגי נכתב באריכות מורטת עצבים (אם כי הסגנון יפה, במיוחד לכתיבה לפני שמונים שנה...) והרב דסלר תימצת את כל הספר בחצי עמוד. עי' מכתב מאליהו חלק ד', [לא זוכר את העמוד, משהו בסביבות עמ' 200] עדיף לקרוא את עיקר הטיפים שהרב דסלר ליקט. ובשביל ההשכלה הכללית. דייל קראנגי התייאש מחייו והתאבד בחדר האמבטיה בביתו. כך שהתורה שלו צריכה להיות בעירבון מוגבל.
"העולם הזה במה, וכולנו בובות"...
(הסבא מקלם)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2006 12:08 |
|
| |
אהבתי את הגישה של מצח, לדעתי הוא צודק.
בהמשך אליו, ההמלצות שלי הם אלו
ספרי מוסר תורניים:
מכתב מאליהו - הרב דסלר (שהוזכר לעיל). עלי שור - הרב וולבה שפתי חיים- הרב חיים פרידלינדר. פחד יצחק- הרב יצחק הוטנר.
והרשו לי ספר אחד מן הספרות הכללית:
"גברים ממאדים נשים מנוגה" של דר' ג'ון גריי.
קריאה נעימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 01:24 |
|
| |
אוקיי מצח קיבלתי...
אבל אצל רוב האנשים שהם בנויים כבר בגיל הזה הצורך המידי בספרים הוא הספרים שכתבת אלא יותר
מתרכז בעיניין של הטיפים..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 01:37 |
|
| |
לא הבנתי מצח.
אתה קורא לספר של דייל קאנגרי מכתב?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 01:41 |
|
| |
מסכים שספרי הטיפים נחוצים וגם הגדרתי אותם כ'עזרה ראשונה'. אבל מוכרחים לדעת שלא נהיים אנשים מתוקנים יותר מכח הספרים הללו והאישיות לא מתעצבת איתם. לפחות להיות מודעים שהדרך עוד ארוכה!
שימי, טעיתי. התכוונתי לספר.
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"... (ר'' ישראל מסלנט)
תוקן על ידי - מצח_גדול - 12/04/2006 2:13:13
|
|
|
|
|