| נשלח ב-22/4/2006 22:01 |
|
| |
תראו מה מצאתי:
דובר פה הרבה על החלטות ועל התערבויות.
בשבת האחרונה נתקלתי בדבריו של רבי יחזקאל מקוזמיר שאמר בשם רבו החוזה מלובלין. ניסיתי לסרוק את הקטע אבל לא הצליח לי משום מה ('מעשה שטן'?). אז הנה דבריו בלי צילום:
"בעניין שידוכין אמר (כמדומה בשם רבינו הק' מלובלין זצללה"ה) שאין לומר שום דעה בשום שידוך רק כפי שיוטב בעיני המחותנים והזוג, ואמר שמפורש בתורה כן. שאמר השי"ת לבנות צלפחד: "לטוב בעיניהן תהיינה לנשים". ומדוע לא אמר למי ינשאו, ועל כרחך שאין לומר שום דעה בזה".
אז בפעם הבאה, כשמישהו מחליט להיכנס לכם לקישקע'ס, שחקו אותה חסידי קוזמיר לכמה דקות עד שהמטרד יוסר.
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"... (ר'' ישראל מסלנט)
תוקן על ידי - מצח_גדול - 22/04/2006 22:08:34
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 00:20 |
|
| |
חבר'ה אני מזה מקנא בכם אני מתדיינים נהנים מדברים ובעיקר צוחקים ואני צריך לצבוע את הבית...
אז תהינו אני יסיים ואני חוזר אליכם.
שימי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 08:06 |
|
| |
בשביל זה שווה להיות חסיד קוזמיר???
לך תדע מה זה מחייב אותך???
אני מעדיףלשחק אותה ערס עם אגרופן ביד ...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 08:23 |
|
| |
קודם כל, תודה על הטרחה שטרחת להעתיק. אחרי זה, כמה שאלות/תמיהות לי.
1. לא בהכרח שמה שייטב בעיני הזוג, הוא מה שייטב בעיני המחותנים.
2. בעצם, הזוג- איננו זוג עדיין; לא בהכרח שמה שייטב בעיני המיועד, הוא אשר ייטב בעיניה, ולהיפך.
3. ואם יבוא אצלך מישהו לברר אודות חברך, ואינך יודע מה זה כאן יקרא: "שיוטב בעיני המחותנים והזוג", מה תאמר?
לדוגמא, נניח שאתה מצד הבחור. תשקר להם כי זה טוב בעיניו- או תאמר אמת כי זה טוב בעיניהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 10:25 |
|
| |
ואני אשאל שאלה יותר קיצונית:
אם אני רואה חבר טוב שעומד להתארס עם משפחה חולה, בחורה שחיה על כדורים ושתי אחים שלה התאסלמו. הוא לא יודע כלום מכל זה, בחור תמים. חשב שמצא מציאה. אז מה? אני אמור לשתוק ולתת לו ליפול בפח?
החוזה מלובלין מתכוון שלא להביע דעה. אתה יכול להאיר כיוון חשיבה מסוים שלא חשבו עליו, לתת להם מידע עדכני על הצד שכנגד ולתת להם כלים לבחון. את ההחלטה תשאיר בשבילם. אל תגיד זה בשבילך זה לא בשבילך, זה כבר כניסה לחשבונות שמים שמובילים מהלכים ואתה נכנס באמצע.
אלו דבריו למיטב הבנתי.
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 00:00 |
|
| |
בס"ד
הרב שך אמר שהכלל הוא אם זה משהו שהמיועד יכול הינזק חובה לומר לו משא"כ בדברים שאין בהם נזק
והמיועד יכול לראות את זה לבד בעיניין הזה אין צורך לומר...
ומצח אני ילך צעד אחד קדימה..
מה אתה עושה אם תאה רואה את החבר הכי טוב שלך הולך להתארס עם בחורה שאתה ממש רצית ומהשהו קטן
מנע ממך את זה והוא בא להתייעץ איתך בלי לדעת מכלום!
מה אז תעשה אה???
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 00:23 |
|
| |
חלק מתמיהותי טרם נענו.
אבל בהחלט הענין של דעה מיושב יפה. יש לענות על שנשאלים, או ליידע גם אם לא נשאלים, אבל לא להביע דעה.
אבל האמת, שזה קשה לפעמים, וזה אולי כבר נוגע לאשכול של אובייקטיביות עצות החברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 02:02 |
|
| |
אם החסרון בבחור/ה הוא ממשי, ודאי חייבים לגלות.
בעיה בריאותית ביותר מאחד מבני המשפחה,מצריכה
שאלת רב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 11:28 |
|
| |
פרצוף כעוס מסדר את הכל... מצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 11:30 |
|
| |
שירה, מה איתך? "והווי מקבל את כל האדם בסבר פנים יפות"! כאן בנט, אפשר לתפוס פוזה של קצר, אבל בחיים האמיתיים, מוכרחים להאיר פנים.
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 11:53 |
|
| |
תגיד מצח מה צריך בשביל להפוך לחסיד קוזניר...
דחוףףףףףףףףףףףףףףף.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2006 11:59 |
|
| |
דבר ראשון לדעת להגות את השם של החסידות: ק ו ז מ י ר. כן קוזמיר ולא קוזניר.
דבר שני... אהממ... אה.. אני באמת לא יודע.
אולי להיות בקי בספרי רבי יחזקאל מקוזמיר? איך וויסט נישט.
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2006 23:13 |
|
| |
אם רוב הנשואים היו יודעים על בני זוגם את כל האמת אף אחד לא היה נשוי היום. לדעתי לא צריך להזכיר עוונות ראשונים . ולא לנבור יותר מידי תנו לבורא עולם לעשות את העבודה .אני מאמינה שמי שמתחתן בתמימות גם מרויח.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2006 18:26 |
|
| |
הרב שך כבר אמר להיפגש כמה שפחות בין האירוסים לחתונה ולא לספר את כל המעשיות אחד לשניה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2006 20:21 |
|
| |
מצח, למד אותנו יידיש 
או שפשוט תאמר איך וייס נישט כמו שצריך;)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 00:22 |
|
| |
טוב, אלמד אותך. בליטא, רוסיה ופולין הניב המקובל הוא 'וויס נישט'. במחוז מרמרוש, שזה כולל את הגבול בין הונגריה לרומניה - וחלקים נכבדים מהונגריה ורומניה, הניב המקובל הוא 'וויסט נישט'.
פארשטאנן?
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)
|
|
|
|
|