בית פורומים שידוכי חרדים

מי צריך להתמודד עם קניית הדירה הזוג עצמם או ההורים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2006 17:05 לינק ישיר 
מי צריך להתמודד עם קניית הדירה הזוג עצמם או ההורים?

מי לדעתכם צריך להתמודד עם קניית הדירה הזוג עצמם או ההורים?
זוהי שאלה שנשאלת הרבה זמן בציבור האשכנזי וכבר הובאה לפני שולחנם של גדוליי ישראל
לאחר שהתרבו המקרים שהורים למשפחות ברוכות ילדים התמוטטו ולא יכלו לשאת בנטל ובעול הכספי הרב
רציתי לשמוע את דעתכם ..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2006 18:25 לינק ישיר 

הכי פשוט זה לומר ,, כל אחד יחתן את עצמו .
אבל אנו רואים שהקב"ה נותן עזרה יוצאת דופן לאלו
שמחתנים את ילדיהם.

אני אישית רוצה לתת לילדיי בס"ד כמה שיותר
ומקווה להתאמץ בשבילם כמה שיותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2006 23:34 לינק ישיר 

ברור שהילדים צריכים לקנות דירה בשביל עצמם. איך אפשר להטיל כזה נטל על הורים למשפחות ברוכות ילדים שאין להם כמעט כסף כלל??!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2006 23:36 לינק ישיר 

אני מציע דבר כזה  (לא שראיתי את זה או ששמעתי) שההורים יתמכו בקניית דירה, ובמשך השנים שההורים מפסיקים לעבוד והילדים מתחילים שיחזירו את זה בתשלומים בהתאם המצב הכלכלי..

מה אומרים??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2006 22:04 לינק ישיר 

לדעתי הורים צריכיםן לעזור כמה שהם יכולים ולא להרוג את עצמם  גם הזוג צריך לקחת על עצמו משהו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2006 23:17 לינק ישיר 

רחל_אימנו:

אין לזה סכוי שיעבוד. תארי לעצמך 3 ילדים שכל אחד נמצא במצב כלכלי שונה, והם צריכים לפרנס הורים במשותף. הרי יהיו אין ספור ויכוחים בין כל ששה האנשים המעורבים (3 זוגות) כמה כל אחד אמור לשלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2006 01:05 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא התייחס לעיקר השאלה ...

שתשובתה היא ברורה אין שום סיבה שאחרי שנים של השקעה כספית ופיזית בילדים יצטרכו ההורים לשקוע גם בנטל הכספי הכבד של חתונות בניהם....

אני רוצה להתייחס לאושר הרב והגאווה שאני חש לציבור שאני משתייך אליו ...

זה מתחיל עוד בילדותינו ההורים כמעט שלא יצאו לבילויים כי יש לטפל בילדים רגע אבל אפשר מטפלת וכו'..

לא!

הילד צריך להיות איתנו.

הדאגה על כל צעד ושעל שהילד עושה מיהם חבריו מה הוא לומד מהם...

זה ממשיך בגיל ההתבגרות איך הולך לו בלימודים מה הרגשתו.

ואז הילד יוצא לעולם..

אז..

בכל העולם ברגע שהילד קצת בוגר הוא יוצא לרשות עצמו אף אחד לא דואג לו לפעמים הקשר עם ההורים מתנתק ואז נשאר האדם לבדו כסוס תועה במדבר...

ואצלינו יש ליווי כל הזמן מה הוא יעסוק בחייו האם הוא יצליח...

וכן גם ההשתפות לחתונה כשבציבור הכללי האחזקה הכלכלית מסתכמת בלימודי אקדמיים וזהו...

אבל אצלינו ההורים מוכנים להעמיס על צווארם בלי גבול כלל..

איך זה נוצר לדעתם איך?

למה שאדם יסכים לעשות דברים כאלו גם אם זה בשביל ילדיו...

אלא ההסבר בזה הוא האחריות שמלמת אותנו היהודות לטיפול בלידים ללא הפסקה וללא גבולות ...

אולי לפעמים זה מוגזם (כמו בנושא דנן) אבל להסתכל על זה בכלליות ולהבין זאת זה דבר מדהים.

היו ברוכים.

"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2006 01:25 לינק ישיר 

ברור שכיף ומקל מאד לקבל עזרה מההורים, וכמה שיותר יותר טוב.
אבל זה לא אומר בכלל שצריך לסחוט את נשמתם לתת דירות כמספר הבנות שלהם!
שהם יעזרו כמה שמתאפשר בלי להתחייב לדברים שרק נס גלוי יוציא אותם מזה בחיים, והשאר- שהזוג יטרח קצת! לא חייבים דירה בעיר; לא חייבים ריהוט מלא ושאר ירקות. אפשר להסתפק בפחות, ולחסוך להורים שגם כך כל החיים נתנו לנו והשקיעו בנו.

ולוואי ונזכה לעזור לילדינו בעושר וברווח. ^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2006 08:41 לינק ישיר 

כל החיים ההורים השקיעו בנו ושקעו עד צואר בחובות לגדל אותנו, אז כשאנחנו עוזבים את הקן, ניתן להם את המכה אחרונה שלא ישכחו אותנו?!
אני מסכימה עם שרית כל אחד יתן כמה שיכול, ותאמינו לי שהם יתנו גם יותר ממה שהם יכולים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2006 23:08 לינק ישיר 

הנוהג הקיים במחנינו בו ההורים של בני הזוג רוכשים להם דירה, הוא לענ"ד הדבר הגרוע ביותר באורח חיינו. ברור לכל בר דעת כי רכישת הדירה על ידי בני הזוג עצמם, הגיונית הרבה יותר מאשר רכישת דירות לילדים. השאלות העומדות על הפרק הן:
1. אם מדובר בדבר כ"כ לא הגיוני, מדוע הוא באמת נמשך כ"כ הרבה שנים?
2. כיצד בכל אופן מצליחים כל כך הרבה אנשים לעשות זאת?
3. מה המחיר שאנחנו משלמים על המציאות הקיימת?
4. האם ניתן וכיצד לשנות את הנוהג הנפסד הזה?
5. מה יהיו השלכות השינוי לטוב ולמוטב?

תשובותי לשאלות אלו:
1. רכישת הדירה לילדים איננה מבוססת אך ורק על דאגה יתירה של ההורים החרדים לילדיהם, אין שום סיבה להניח שהדאגה לבנות גדולה יותר מהדאגה לבנים, או שהאשכנזים דואגים לילדיהם יותר מהספרדים. רכישת הדירה הינה למעשה המשך של מסורת רבת שנים באירופה, בה נתנו הורי הכלה "נדוניה" גבוהה על מנת לזכות בחתן כלבבם. כל עוד השידוך נסוב סביב מציאת החתן המתמיד, העילוי, בחיר הישיבה, ברור מאליו שהורי הבחורה יעשו כל שביכולתם לזכות בו. היות ותמיד ימצאו בעלי ממון שירצו לזכות בכבוד זה, לא ניתן למנוע מהם מלהציע לבחורים אלו "סידור מלא". במצב זה, נאלצים גם בעלי אמצעים פחותים יותר להבטיח מעל ומעבר ליכולתם, כשמנגד הבחורים מעלים את דרישותיהם הכספיות. הנימוקים לדרישה זו הם כמובן, הרצון להישאר באוהלה של תורה אחרי החתונה, לגור בריכוזים החרדיים הוותיקים [ירושלים, בני ברק] מסיבות רוחניות טהורות וכיו"ב. העובדה שרוב מוחלט של בוגרי הישיבות נשארים ב"כוללים" שנים רבות, מצדיק ג"כ את חוסר המוכנות של הצעירים לקחת על עצמם את עול רכישת הדירה. חשוב לזכור שלבחורים הזמן איננו כ"כ משמעותי, הם יכולים להשאר בישיבה זמן רב ולחוש בנוח, לעומת הבחורות המסיימות את הסמינר ומתקשות לשאת את רווקותן. כמו כן, בחור מבוגר איננו חסרון גדול כ"כ, לעומת ההסתייגות מבחורות מבוגרות. שתי הנקודות שציינתי מסבירות מדוע הבעיה העיקרית היא בציבור הליטאי, היות ובציבור החסידי והספרדי יש פחות משמעות לבחירת חתן למדן, אין אצלם גם התנגדות מהותית ליציאה לעבודה, כשבקהילות החסידיות ניתן משקל גם לגילו של הבחור.

2. כפי שציינתי, ישנם ברוך ה' בעלי ממון שיכולים לעמוד בנטל זה ללא קשיים מיוחדים. האחרים - המהווים למעשה את רוב הציבור - עושים מעל ומעבר לשם כך. משפחות רבות חיות ברמת מחיה נמוכה מאוד, וההורים מתאמצים לעבוד במספר עבודות על מנת להגדיל את הכנסתם. הקמת הריכוזים החרדיים החדשים והתייקרות הדירות בירושלי ובני ברק, איפשרה למשפחות רבות לרכוש דירות מוזלות, בפרט במקרה שנפלה להם בירושה דירה מהוריהם בירושלים ובני ברק. הירושות הם בהחלט גורם משמעותי, אם ניקח בחשבון ששיעור הילודה בדור הקודם היה נמוך בהרבה, רוב ההורים עבדו למחייתם ורבים אף הרוויחו סכומי כסף יפים מהשילומים מגרמניה. מקור כספי נוסף הוא קופות הגמ"חים והבנקים למשכנתאות, אשר לפי הערכות הלוו בשנים האחרונות מאות מיליוני דולרים למטרה זו, אם לא למעלה מכך. ואילו רבים וטובים אחרים - אשר מספרם עולה מיום ליום - אינם מצליחים לשאת את הנטל הכבד וחלקם הגדול אף נזקק לחזר על הפתחים לשם כך. רבות מהקריאות לעזרה כיום, מספרות לנו בסך הכל על פלוני שחיתן X מילדיו ונקלע לחובות כבדים וכו', שלא לדבר על מספר הנוסעים להתדפק על דלתי נדיבים בחו"ל.

3. על הנורמה הבלתי אפשרית הזו אנחנו משלמים מחיר כבד מנשוא. בחורות ובחורים מבוגרים, הורים הכורעים תחת משאם, הלוואות של מאות מיליוני דולרים שספק רב עם יחזרו אי פעם, צעירים משוחררים מדאגות אשר יידרשו בעוד עשרים שנה לשלם מחיר גבוה פי כמה, התקפי לב והתמוטטויות של הורים יקרים ועוד היד נטויה.

4. על מנת שנוהג נפסד זה ייפסק צריכים לקרות מספר דברים, על ההורים להכיר ביכולותיהם ולא לנסות להתחרות עם בעלי הממון, על הגמ"חים להלוואות כספים למנוע הלוואות ממי שאיננו מוכיח יכולת החזר מתקבלת על הדעת, למרות שהדרישה נראית אולי חסרת רחמים היא נועדה דווקא לטובת אותם אנשים, על קופות הצדקה להבהיר שמי שיקלע לחובות גבוהים מדי מחמת התחייבותו לדירות עבור הילדים לא תיערך עבורו מגבית, הציבור איננו צריך לממן מכיסו את המשכו של הנוהג הנורא הזה.

5. חשוב להבין, שינוי הנורמה בעניין זה יגרור בעקבותיו גם השלכות אחרות על אורח חיינו. ברור מאליו שצעירים רבים יאלצו בשלב מוקדם יותר להשתלב במידה כזו או אחרת בעבודה, על מנת לשלם את המשכנתא. המחוייבות של צעירים לדעת הוריהם בעניינים שונים תפחת, הן בנוגע לבחירת בן זוג, הן בנוגע למקום המגורים וכו'.

הארכתי מפני שהנושא קרוב מאוד לליבי, פרסמתי בנושא שני מאמרים באתר "בחדרי חרדים", שם גם הועלה מאמרו של ר' דוד זריצקי בעניין מלפני כ-30 שנה.
http://masoret.hevre.co.il/hydepark/Opinions.asp?id=861
http://masoret.hevre.co.il/hydepark/Opinions.asp?id=916
http://masoret.hevre.co.il/hydepark/Opinions.asp?id=868&cat_id=20 אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2006 03:09 לינק ישיר 

אין מה להוסיף מאמר מבריק ומחכים...
תודה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2006 00:42 לינק ישיר 

הזכירו פה שבציבור הכללי ההורים לא ממנים מאום מלבד לימודים כלליים.
לא נראה לכם שזאת פתיחת דרך ליציבות כלכלית יותר מלשלם חד-פעמית דירה לילד אך אפשרויות הפרנסה שלו מאוד מצומצמות (כמו שכבר דנו, חרשו וטחנו באשכולות שונים כאן ובכלל.)
לדעתי זו ההצדקה לקחת מההורים לפחות את המינימום כדי להתחיל חיים חדשים, גם אם אתה לא מתכוון ^^לשבת ללמוד כל החיים^^ .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2006 14:34 לינק ישיר 

מר שואל ומשיב...

אתה יכול לומר מי זה "ההזכירו פה"...

ובכן אתה צודק אבל כאשני הצגתי את התיזה שלי התככונתי לומר ולהציג משהו הרבה יותר עמוק ...

מדובר על דאגה אמיתית ...

אם כרב מדברים על מימון לימודים אני מבטיח לך שכל הורה חרדי היה מוכן לממן למודים של בניו מאשר לשלם 50000% על דירה אבל ישנם דברם שלא בידו כי הבנים רוצים ללמוד בישיבות ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2006 10:58 לינק ישיר 

בס"ד

אני חייב להודות ולהתוודות, היום שכאני קונה דירה ונוכחתי לדעת כמה זה קשה לי ולהורים וכשאני חושב שאני אצטרך לשלם על דירות לכל הילדים שלי אני מתפלץ מאיפה יהיחה לי כל הכסף הזה זה ממש ללא סיכוי.

נראה בלית הגיוני מה שנראה לי עכשיו הגיוני זה מה שקורה אצל חלק מאחינו הספרדים ששם כל אחד קונה לעצמו דירה.

ממש היגיון צרוף "כל אחד קונה לעצמו דירה במקום שאחד יצטרך לקנות בשביל הרבה"

מה אתם חושבים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2006 12:21 לינק ישיר 

קשה לך או להורים שלך?
אתם לוקחים על עצמכם משו?

הרבה יותר הגיוני שהזוג יקח על עצמו יותר, לדעתי. אף אחד לא אמר שבחורה צריכה להתחתן בגיל 19-20 כשהיא עדיין לומדת.
אם יש קו כללי שאומר שבחור אמור לשבת ללמוד, אמור להיות קו מאזן- שבחורה שיש לפניה עוד תקופת לימודים ארוכה תמתין קצת לפני שהיא נכנסת לשידוכים. לא אומרת ממש להתחיל לעבוד ואז להכנס לשידוכים, אבל לראות את האור בקצה הלימודים לפני כן. בתקופה הראשונית ההורים יעזרו יותר, אח"כ הזוג יוכל לעמוד על הרגליים יותר מהר.
אני לא אומרת שכך הזוג יוכל לקחת על עצמו דירה שלמה, זה קשה מאד לצעירים שרק עכשיו מתחילים להתעסק על כספים וללמוד את ערך הכסף ואיך לכלכל בית, אבל ההורים יוכלו לקחת על עצמם משו שיותר מסתדר עם האפשרויות שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2006 00:55 לינק ישיר 

אוקיי, את מסכימה איתי. ברר שאני חשוב שההורים צריכים לתת קצת. אבל ממש לא בכיון של דירה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מי צריך להתמודד עם קניית הדירה הזוג עצמם או ההורים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext