מה דעתכם, האם צריך לעקוב אח/אחות או לא? ומה דעת תורה בענין?
נשלח ב-21/6/2006 10:35
המנהג בחרן זה לא לעקוף תשאל את לבן
נשלח ב-21/6/2006 10:40
מנסים שלא לעקוף, אבל ברור שמגיע זמן ואין ברירה, ובכל זאת לא עוקפים עד שהנעקפ\ת מסכימ\ה.
ודרך אגב, אם מדובר בנעקפ\ת "מבוגר\ת" הרבה פעמים העקיפה מהווה כמין "סגולה"!!!
נשלח ב-21/6/2006 11:03
מסופר על משפחה שהיו בה הרבה "תקועים". באו לאדמו"ר ה"בית ישראל" מגור ואמרו לו על הסיפור. הגדול היה בן 28 והצעיר בן 18. והם לא ממש רצו לעקוף.
אמר להם האדמו"ר: לפעמים קורה שדלת הבית נעולה. אז מה עושים? שולחים ילד קטן שיכנס לבית דרך החלון ויפתח את הדלת מבפנים...
וכך היה. ההורים ביקשו קודם שידוך לצעיר שהתארס אחרי כמה שבועות, ומיד אחריו - תוך חודשים אחדים, כל ה"תקועים" בבאו בברית האירוסין.
אין דין תורה בעניין עקיפות. זה תחושה אישית של כל אחד ואחד מול האדם שאותו הוא עוקף.
ואם כבר עקיפות: תעקפו, אבל תאותתו קודם...
נשלח ב-21/6/2006 12:40
זה נושא ממש כאוב..... זה מאוד אינדוודואלי.. אני באופן אישי חיכיתי(לא הרבה זמן, אבל מספיק..)ואני מרגישה בכנות שזה היטיב איתי
נשלח ב-21/6/2006 14:39
אני עקפתי 5 אחים ובאותה שנה לאחר חתונתי התחתנו 3 אחים והיום כולם נשואים ולאף אחד מאחי לא היה דפקט . פשוט אני ממשפחה מזרוחניקית ולא הקפידו על כך |{היום אני חרדית}כך שאם יש הצעה לדעתי לא דוחים כי אז כולם יגיעו למצב של תקועים כי הגיל עובר...............
נשלח ב-21/6/2006 15:17
אומרים שאחות שעוקפת אח זה פחות מפריע מאשר אח שעוקף
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום שידוכי חרדים
נשלח ב-21/6/2006 16:28
לפי דעתי צריך במצב שאח/ אחות לא בקטע של חתונה!
I CTU
נשלח ב-21/6/2006 22:17
אני מכירה משפחה שבה אחד האחים התחתן בגיל 38 אז עקפו אותו 4 אחים ואחיות אחת מהן התחתנה בגיל 20 ועקפה 3 אומנם מדובר במשפחה חרדלית אבל תארו לכם שכולם יחכו אז מה יהיה כל אחד ומזלו ולדעתי אם לאחד מבני המשפחה לא מוצא את אשר הוא מחפש אין סיבה לעקב את כולם
נשלח ב-26/6/2006 12:06
מצחיק אותך משהו?
אני מקווה שלא תתנסה בזה?
או אולי כן כדי שכך תבין!
נשלח ב-27/6/2006 04:14
חס ושלום ברית כרותה לשפתיים. אבל התגובה באמת לא לעניין כי מי שחי את זה ממש לא צוחק. אולי כדאי פשוט שהמנהלים ימחקו את התגובה?
חבר הפורום הגדול במדינה
"שידוכי חרדים"
חפש אותנו בהייד פארק.
נשלח ב-27/6/2006 09:46
לעקוף או לא לעקוף?מה השאלה??התשובה היא חיובית לגמרי.
עם כל הכאב והצער שהאח/אחות הגדולה עדיין לא מצאו את מבוקשם,זה לא אומר שהקטן צריך לשאת את התוצאות של העניין.
יש לי חברה בת 20 שעדיין לא יצאה לשידוך ואף לא לאחד משום שאחותה בת ה25 בררנית כל כך. ומה הקטנה אשמה?האם הצער שלה במצב הנוכחי קטן מהצער ומה"בושה" של האחות הגדולה אם וכאשר הקטנה תתארס לפניה? מי יקבע למי כואב יותר?
דבר שני,למה שדבר כזה צריך להכאיב ולפגוע ב"נעקף"? הנעקף צריך לדעת שהוא את מבוקשו עדיין לא השיג, אך האם הדרך שלו להשגת מבוקשו צריכה לעמוד בדרכו של אחיו הקטן להשגת רצונו שלו? הרי אין קשר בין השניים!
מעשה במשפחה חרדית בארץ הקויידש; המשפחה מורכבת משני הורים ומארבעה ילדים:בן-בכור.בת-נקרא לה ראשונה.בת נוספת-נקרא לה שניה.ולקינוח עוד בת- נקרא לה(אהממממ.....שניה,....נחפש משהו מקורי.....אה!!!יש לי!)שלישית.
הבכור התחתן ראשון.
"ראשונה" יצאה ויצאה,אבל עדיין את שחפשה לא מצאה.
התחתנה "שניה".(עקיפה!!)
"ראשונה" המשיכה לצאת,לחקור,לחתור,לעיין,לבקר,אבל עדיין לא לשמר.
התחתנה "שלישית"(עקיפה שניה)
"ראשונה" כבר בת 44.עדיין לבדה.
נראה לכם שמישהו ציפה שעד גיל 44 היא עדיין תשאר רווקה?ואם היו מחכים?שומרים על "אחוות העקיפות האסורות" אז גם הקטנות(שלכל אחת יש כבר ילדים)עד היום לא היו מתחתנות!
חצופות אחיות שלה....(????)
נשלח ב-27/6/2006 19:39
אז.. אני לא חושבת שיש טעם בלחכות
למרות שהמחשבה וההתחשבות, די מובנים
אבל עדיין לעכב אחים או אחיות ... לא יודעת לא נראה לי כל כך בריא והגיוני
ובטח ובטח אם האח או האחות לא נשואים בגלל בררנות...
נשלח ב-27/6/2006 20:19
אם מדובר על אח שרוצה לעקוף, זה אמנם מאוד לא נעים, ומאוד קשה. אבל צריך לזכור שלבנים יש מצוה להתחתן! ואסור להם להתעכב רק בגלל מוסכמות חברתיות!
נשלח ב-10/9/2006 13:40
היי לכם!
כולם מתחבטים בשאלה, וכולם נוטים לתשובה ההגיונית - לעקוף! מכימה בכל פה, והייתי רוצה לשתף אתכם במה שלי קרה/ קורה...
- התחלתי שידוכים בגיל 21 מהסיבה הפשוטה שחיכיתי לאחותי מעלי כי לא רציתי לעקוף... (בהוראת רב...) והיא ב"ה התחתנה. ( היה לי מלא הצעות אז... ולא שמעתי. ) אחרי שנתיים בערך.
בשלב מסוים במשך השנים כשאני רשמית הייתי בשידוכים( ויש לי אח ואחות קטנים ממני...) ההורים שלי שאלו שוב את אותה שאלה ( ועכשיו זה היה לגבי... כמה אירוני.) והם קיבלו תשובה שהפתיעה אותם ושימחה אותי: לא לחכות, ושאין שום בעיה לעקוף! ( ז"א אותי.. )
סתם לידע הכללי אני ממש רציתי וכל הזמן הפצרתי בהורי שישמעו הצעות לשניים שמתחתי והם לא כ"כ רצו. היו כאלה שאפילו אמרו לי זה לא יפריע לך? אז אני מודיעה חגיגית - זה לא מפריע, אלא שיש פעמים שצריך קצת להתמודד, אז נתמודד! התמודדויות יש לכל אחד - אז לי יש בזה. ומעבר לזה: אני יודעת בפירוש שלהתמודד עם המצב שאת/ה תוקע את השאר זה הרבה הרבה יותר קשה!
לבינתיים - אחותי הקטנה ממני ב"ה התחתנה, ויש לה עכשיו בת מתוקה שאני ממש מאוהבת בה! אושרה ב"ה לא פוגם באושרי. גם אחי וגם אני באותה סירה כעת, ודווקא זה נחמד - כי אף אחד לא מאיים ולא חושש על השני.
ולשם הקוריוז:
אחיין שלי בן 18 התחתןן.. ואחיינית בת 19 מתחתנת עוד דקה בערך... ( לפני החגים.) הם נשארו אחיינים אהובים שלי באותה מידה , הגם שהם נשואים....! ולי נשאר לשמוח איתם.
ולמי שחשש - צר לי אך אני לא מרגישה אומללה. משתדלת ונהנית מכל רגע בחיים!
יומצויין!!!
נשלח ב-10/9/2006 14:03
כ ל ה כ ב ו ד ! !
אני מעריצה.
אבל בכל אופן, לא הסכמת מיד, ז"א ההורים שלך שאלו רב ורק אז הסכמת. וגם נראה לי שאת קצת מצטערת שלא התחלת שידוכים מוקדם, זה נראה שאת תולה בזה את רווקותך. את ממש מגזימה, אצלי דווקא בגיל 21 היו יותר הצעות מאשר בגיל 19 , זה ממש סיעתא דישמיא וביטחון בה' לדעתי, גיל 21 הוא לא גיל כזה מבוגר שצריך לעקוף, בפרט אם האחות שמעל, היא כולה בת 22-3.
אני לא ממש מבינה, מה זאת אומרת: היו לי הרבה הצעות עד 21 , ההצעות האלה התאימו לך ספציפית, ולא לאחותך? למה? אתן סגנון שונה? הסיבה היחידה שיכולה להיות זה: גיל הבחור. וגם יש הרבה בחורים שמסכימים לקחת אחת גדולה מהם.
אצלינו באופן טבעי תמיד מציעים לגדולה את ההצעות. ולכן זה נשמע לי די מוזר, שהיו לך הצעות, בעוד אחותך בשידוכים.