| נשלח ב-25/6/2006 12:21 |
|
| |
זוג צעיר.
אני יודע שזה לא לגמרי קשור לפורום, אך מאחר וראיתי שיש כאן הרבה שעברו את גיל השידוכים, יש לי שאלה שאולי תוכלו לעזור לי (הנשואים שבינכם).
יש לי חבר שהתחתן לא מזמן, כשהוא התארס הוא התארס עם הרבה הרבה לבטים וחששות, (בנושא זה אפתח תיכף עוד אשכול). הוא ממש מרגיש כעת רע עם עצמו. בכל תקופת האירוסין הוא בקושי התקשר לארוסתו והיא כנ"ל והיה בינהם איזהשהוא קצר תיקשורתי. הוא פלל וייחל שארוסתו תעזוב שידוך, היה לא רע מאוד כל תקופת האירוסין , אך בסופו של דבר הוא התחתן , וכעת הוא מרגיש ממש רע עם עצמו, הוא לא מאושר, הוא מרגיש בנוסף לכך ריקנות וכו. אני רוצה להדגיש, שאשתו היא אשה נהדרת, והוא מאוד מאוד מעריך אותה, הוא לא יודע להגדיר מה מפריע לו, אבל הוא לא מאושר.
מה אתם מציעים? והאם זה קרה לכם ג"כ, שתקופת ה"זוג העיר" היתה סיוט עבורכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 09:47 |
|
| |
סליחה, למה מישהו צריך לדעת שהם הולכים לייעוץ????
הם צריכים ללכת ללא ידיעת אף אחד!! לא מהמשפחה ולא מהחברים, כך תתבטל לגמרי בעית הסטיגמות.
עכשיו, באופן כללי על הסיפור..
לא יודעת למה, אבל סיטואציה כזו היא בין המצבים שהכי, אבל הכי צובטים לי את הלב, מכיון שכל בחור ובחורה בכל תקופת הרווקות הם רוקמים ציפיות ובונים שאיפות(ולעיתים גם פנטזיות..)
וז-- בשלב שאמור למצות, הכל מתמוסס ומתפורר, אני לא מבינה, איך אפשר להכיל את זה?! זה לא רק ענין של נישואים שנכשלו זה גם העניין שזה ממוטת את כל החלומות, השאיפות, הרצונות שהאדם יצר לעצמו במשך תקופה ארוכה ומשמעותית..
מה שברור שאדם כזה חייב הרבה אהבה ותמיכה כדי שיוכל לעבור את זה, לכאן ולכאן..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:05 |
|
| |
בס"ד
מרקר אני בתור חבר כל מה שהייתי עושה זה למצוא לי את הזמן שמתאים לחבר שלי ולי ופשוט יושב איתו כמה זמן שהוא ירצה גם שעות .... פשוט יושב ומקשיב לא מדבר לא עונה ולא מגיב ולא אבל ממש לא נותן עיצות!
אלא פשוט מקשיב ומקשיב ומהנהן בראש , מקשיב רק מקשיב!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:12 |
|
| |
אני יושב ומקשיב לו שעות ע"ג שעות.......................
אבל מה אני אמור לעשות שהוא מתחיל לבכות ולהגיד לי, קובי, תעזור לי!!! אני לא יודע איך לצאת מזה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:16 |
|
| |
בס"ד
תגיד לו שאתה חושב שהוא צריך ללכת לייעוץ ולך אין כוחות לעזור לו...
ועוד דבר שדע שאדם מתחיל לומר לך עזור לי וכו' זה לא תמיד כי הוא רוצה שתעזור לו אלא זה כי כואב לו והוא רוצה שתשמע את זה הוא רוצה שמישהו יקשיב לו שמישהו יבין את מה שהוא עובר וזה מה שאתה צריך לגרום לו להרגיש שאתה מבין אותו ובמה שאתה תוכל לעזור לו אתה שמה ושהוא יכול להתקשר אילך באיזו שעה שהוא רוצה ללא מגבלות זמן בכלל ושאתה תמיד חושב עליו זה מה שאתה צריך לעשות....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:30 |
|
| |
אולי תנסה ביחד איתו למצוא צדדים חיוביים בה, שכן מושכים אותו, ואולי בגלל שהוא ידבר וידסקס בזה זה יעזור לו לגלות תצדדים החיוביים בה??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:31 |
|
| |
בס"ד
יפה מאוד אילת21...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:34 |
|
| |
מנהל נכבד, לא יודע כמה זמן אוכל לשבת ולהקשיב לו... זה קשה לי מאוד......
איילת, הוא מוצא בה הרבה דברים חיוביים מאוד, היא בחורה חיובית לכל הדעות והיא אכן מיוחדת, הוא עצמו אומר שהוא מדוכא ולא בגללה, הוא לא יודע להגדיר מה רע לו כ"כ, אבל רע לו.
כלפי חוץ הוא נראה הבן אדם הכי מאושר שיכול להיות, קבל דירה בירושלים, יש לו משפחה נפלאה, משפחתה של הבחורה זה משפחה שכל אחד היה רוצה לעצמו, מבחינה כספית, אשתו עובדת ומרויחה יפה מאוד, כך שמאוד קשה להבין איך בןאדם כזה, רע לו.
אבל בכל אופן רע לו, רע לו מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:43 |
|
| |
אז זה לא משהו בה.. הוא כנראה באיזושהי בעיה(לאו דווקא מוגדרת, סתם תקופה רעה)
ומכיוון שכל הנתונים מובילים לכך שהוא אמור להיות מאושר, הוא מעדיף לתלות את זה בה..
אולי הוא לא מסופק ממה שהוא עושה בחיים???
אולי לחוץ לו באזור שהם גרים???
יכול להיות אלף דברים שיכולים לגרום לזה, חוץ ממנה..
רק מה, הוא לא יכול להצביע על משהו כי יש גם דברים מופשטים יותר בנפש האדם ולכן הוא לא יכול להצביע על נקודה מסוימת..
לא יודעת, מה שבטוח זה שאם אתה זה שמדבר איתו כ"כ הרבה, חלה עליך חובה לנז'ז' לו על ייעוץ!!! אולי שילך קודם לבד ואחרי זה עם אישתו... אבל שילך!!
אולי זו בעיה נקודתית שנתנת לפטירה?? פשוט חבל לו, הקב"ה העניק לו נתונים כ"כ טובים לפחות שיהנה מהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:46 |
|
| |
הוא בפרוש לא תולה את דכאונו באישתו! בפרוש לא!!
רק שתקופת הדכאון התחילה מהאירוסין. יש כאן משהו שיודע על ייעוץ חסוי ולא עם הרבה כסף?
או ייעוץ טטלפוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:56 |
|
| |
בס"ד
קשה לך להקשיב לו אני מבין אותך...
אבל תדע "שמי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות" אתה שמה וכנראה רק בך הוא בוטח ורק אתה יכול לעזור לו ולתמוך בו אז תעשה עם זה מה שאתה רוצה אבל יכול להיות שזו השליחות שלך מלמעלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 12:58 |
|
| |
ישנה עוד בעיה, שבזה שאני סתם מקשיב לו, אני מרגיש כאילו אני לא עושה כלום...
אני מאוד מאוד רוצה לעזור לו , ובאמת. ובהקשבה באיזהשהוא שלב אני מרגיש שזה לא רק שלא עוזר אלא סתם מדכא את שנינו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 13:08 |
|
| |
בס"ד
אוו מרקר אתה עושה המון ואתה לא יודע כמה אתה עושה..
אדם כואב לו ואם אין לו עם מי לדבר הוא נחנק עם כל החומר עם כל הכאב בתוך הנשמה של זה הורס אותו אין לו איפה להוציא את זה הוא יכול להחנק מזה ...
ואתה האדם שהוא משחרר אצלו את הכל הוא מוציא הוא משתחרר מזה אמנם אתה מקבל את כל הזבל אבל בזה אתה עוזר לו אתה התמיכה שלו בלעדיך אני מאמין שהוא ישקע בכאב עוד יותר ברור שאתה לא התחליף לטיפול מקצועי אבל במהלך הטיפול הוא צריך תמיכה ממישהו...
ואתה זה שיכול לתת לו תאמין לי זה עוזר המון המון המון המון המון .............
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 13:23 |
|
| |
נכון!!!-
אתה חייב לתת לו תמיכה, כי פתאום הוא יכול להגיד לעצמו באמצע טיפול: "מה אני הדיוט שופך את ליבי ועוד משלם כסף וכן'..." קיצור לאורך כל הדרך צריך לעודד אותו להמשיך.. ולהראות לו שאתה לצידו ומאמין ביכולת שלו לעבור תתקופה הרעה הזו..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 13:27 |
|
| |
בס"ד
נכון...
מאוד...
תודה על העזרה איילת21...
מרקר זה קשה אבל זה תפקיד שאחרי שתסיים אותו אתה תתפוך לעצמך בשכם ותאמר "עשיתי פה משהו , משהו שרק אני יכלתי לעשות" " לקחתי על עצמי את השליחות שמשמים הציבו לי"....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2006 15:04 |
|
| |
פשוט תיעץ לו ללכת ליעוץ, ואף אחד לא חייב לדעת!!!!!!! אם אתה חבר טוב, זוהי חובתך! אולי יתגרשו בסוף, אך לפחות ניסו להציל את הנישואין.
|
|
|
|
|