| נשלח ב-2/7/2006 09:44 |
|
| |
עניינים שבינו לבינה - איך מבררים?
שלום חברים, אני מתכבד לחנוך את הודעתי הראשונה, דווקא בעניין כאוב. אני אמנם צעיר לימים, אבל כבר אוחז בפרק ב', לאחר שהזיווג הראשון לא עלה יפה. כעת אני בפגישות נוספות, אבל יש דבר שמעיב, ואותו איני יכול לברר גם לא בשיחות סחור סחור, והוא רמת ה"עניין" שיש לה ב... אחת הסיבות אם כי לא הישירות לפירוק חבילתי, היה אי התאמה בין הרצונות שלי לשלה, ותמיד הרגשתי "נצרך". איך אפשר לוודא שהדברים לא יחזרו שוב? הייתי רוצה לברר דברים אלו עד הסוף, אבל איך אפשר לעשות זאת בלי לשאול ישירות? אשמח לקבל תגובות לא רק תיאורטיות, אלא מבעלי נסיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 10:03 |
|
| |
אתה מעלה בעיה לא פשוטה מכמה סיבות:
1. בציבור שלנו הנושא הזה אינו נושא שמדברים עליו בחופשיות ובפרט לא בין בחור לבחורה - אפילו שהם גרושים או אלמנים. 2. אפילו נניח שיש דרך כן לדבר על הנושא הזה, אינני בטוח שיש כאן יכולת לבחורה (או לבחור בסיטואציה הפוכה) לענות בכנות על הנשוא באופן חד משמעי כי יש הרבה הבטים שתלוים לא רק בענין הפיזי שבדבר כי אם בטיב היחסים בין הזוג..
אני הייתי ממליץ לך ללכת ולהתיעץ עם הרב יצחק זילברשטין רב של רמת אלחנן בבני ברק וחתנו הדגול של הגרי"ש אלישיב שליט"א. בעיניי, הוא בן אדם חכם ופיקח במיוחד!
מעבר לזה, עולה בדעתי שכאשר מתענינים עליך לסיבות הגירושין שלך שלא תסתיר את הענין הזה ולומר אותו בפירוש "ברחל ביתך הקטנה..."!
בהצלחה !
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 13:27 |
|
| |
זה תלוי מאוד בסגנון הבית שממנו אתה הגעת והיא הגיעה.
אני באופן אישי דיברתי על העניינים הללו בפגישה רביעית, במצב שראיתי שאני כבר הולך לסגור. היא בהתחלה נורא חששה לדבר על זה, אבל אח"כ זרמה בשיחה. היופי בשיחות הללו שדיברנו על העניינים הללו תיאורטיים וכל אחד גם הוסיף את טעמו ורצונותיו, אבל בצורה תיאורטית. כך שאנחנו, כלומר העניין האישי שבינינו, היה מחוץ לשיחה כדי להסיר את האי-נעימות.
השידוך בסופו של דבר ירד מסיבות אחרות...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2006 08:56 |
|
| |
לדעתי אתה לא צריך לצפות ממנה לדבר איתך על זה, אתה כן יכול לרמוז אולי בדרך כלשהי שזו היתה הסיבה לגירושין שלך, והיא תבין לבד את מצבך.
ולא קל לי להבין גירושין הבאים מהסיבה שציינת (הכל חוץ מזה היה טוב?!) אבל כנראה שלא כאן המקום להסביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2006 22:41 |
|
| |
שאלה טובה ומעניינת... כשלמישהו תהיה תשובה תעדכנו.. אגב זה תקף גם לצד השני, כלומר לצד הנשי שבענין, תאמינו לי..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2006 01:27 |
|
| |
לדעתי, אתה יכול אולי להתייעץ עם גרפולוג או מומחה לקריאת כף יד, וללמוד לזהות סימנים כאלה. (אולי גם לקרוא ברשת- אבל זה פחות מדויק.) בכתב יהיה קשה יותר לראות- איפה בדיוק תראה כתב שלה אם לא תבקש...? בכף היד- אפשר לנסות איכשהו בכמה מצבים, אולי לבקש ממנה כבד"כ אגב(נראה לי שמלוכלך לך, תראי לי רגע? ;-), אולי אפילו להעלות את נושא הקריאה בכף היד כנושא שיחה ואז מן הסתם תפתחו ידיים אחד כלפי השני, להראות דברים כלליים (כמובן בלי להראות שיש מידע מסוים בנושא. רק כללי של קו החיים, הלב וכדומה).
(כן, לספקנים שביניכם: אפשר גם אפשר לזהות סימנים כאלו. גם בכתב, וגם בכף היד.)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2006 17:37 |
|
| |
סליחה על הנאיביות, זה לא מסוג הדברים שאפשר למשש באויר?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2006 20:56 |
|
| |
נערת הבזק, איני יודעת בת כמה את ומה הנסיון שלך.. אבל תתפלאי, יש הפתעות בחיים ולא כולן נעימות!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2006 09:28 |
|
| |
קודם כל, כנראה שבנישואים ראשונים הבעיה היתה עמוקה יותר,חוסר תקשורת וכו, אתה צריך לנסות לברר אצל אנשים שקרובים למדוברת שמכירים גם אותך כך שירצו בטובתך. בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2006 12:53 |
|
| |
הדברים האלה הם גם הדבר היחיד שאתה יכול להאמין בתחזית אסטרולוגית...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 14:31 |
|
| |
אפשר לדעת דברים דרך כף היד למרבה הפלא..
אפילו לראות אם האובייקט היה מרטיב במיטה כשהיה ילד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 14:53 |
|
| |
אם יש כל מיני "הפתעות מוסתרות" אז לא חושב שזה קשור דווקא לפרק ב' גם בפרק א' זה יכול לצוץ( כמו שאכן קרה ולכן באה פרק ב') . לגבי התאמה האישית. כאן אני באמת לא מבין מה הבעיה: נפגשים ,מדברים ורואים עם מי יש לך עסק.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 15:29 |
|
| |
זה סוגיה לא קלה בעולם החרדי תראה יש כאלה שיודעים להציג דברים טוב ויש כאלה שלא ממש הכל תלוי בכושר התנסחות ודיבור שלך בכל מקרה אם זה יהיה ממש חשוב אז פשוט תחפש את המילים הכי יפות לזה הכי עדינות או שאתה יכול ללכת על רמזים אבל לא יודע אם זה רצוי כי אז קשה לדבר על זה בנחת
אילו אלוקים היה משליך משמים כל מה שבני אדם מבקשים, היו כולם מסתובבים עם ראשים שבורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2009 23:37 |
|
| |
וגם היום שנתיים וחצי אחרי אני עדיין חושבת שאפשר להרגיש את הדברים האלה באויר. . .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2009 01:05 |
|
| |
הייתי הולך יותר רחוק אם אוהבים אין בד"כ שום בעיה. ואם לא אוהבים אז לא יעזור כלום.
וחוץ מזה תלוי מאוד מה הסגנון של הב"א מאיזה רקע הוא הגיע ומאיזה רקע היא הגיעה. אם הוא הגיע או שהוא בזכות עצמו יותר פתוח או בא מכך והיא באה מבית או מאזור מגורים אפילו של סגורים יותר אז מאוד יכול להיות שלבחורה אין הרבה מושגים ופתאום מגיע לה גבר ומבקש ממנה את כל העולם. יש דברים שמה שלא יעשה השכל יעשה הזמן. ומה שכן בציבור שלנו הדברים האלה בעיקר נפתחים עם הזמן וצריך הרבה סבלנות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2009 09:36 |
|
| |
דברים כאלו אי אפשר לדעת רק אחרי החתונה !
זה מאוד תלוי מי הייתה המדריכה של הכלה או המדריך של החתן
|
|
|
|
|