| נשלח ב-30/7/2006 15:16 |
|
| |
"התאהבות" בשידוכים. איך? ומתי ?
איתאהבות זה חלק מכריע בנישואין אז אני לא כ"כ בקיא בעיניין וקצת קן אז פשוט אני תוהה בקול מתי הדבר החיוני הזה מגיע ..האם תוך כדי הפגישה או שמאמינים שזה יבא אח"כ...האם אתם כופים את עצמכם באיזה שהוא שלב..כי שידוכים זה קוויקי זה לא מערכת ממושכת..אז אני ישמח אם בעלי הניסיון יסבירו לי קצת על המערכת המורכבת ..ת'נקס
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/08/2010 02:49:51
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2006 09:22 |
|
| |
שלום, אני חדשה כאן, פורום חמוד ומועיל!
לדעתי, אהבה היא תחושה שמתגברת עם השנים. תמיד אומרים שאצל זוגות חילונים שיא האהבה שלהם היא בחתונה ואז מתחילה הירידה...... אצלנו זה ההפך, החתונה היא רק התחלה השיאים מגיעים אח"כ.
לא נראה לי שאפשר להרגיש אהבה אמיתית תוך כדי פגישות, חשוב להרגיש חיבה,הערכה והנאה אבל אהבה הוא רגש מאד עמוק
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2006 17:58 |
|
| |
קודם כל תודה לכולם...דבר שני אני מאמין שאתם גם בשידוכים אני אומנם עוד לא בגיל הזה...אבל אני ישמח לשמוע ממי שכבר היתנסה ושוב פעם אני מדבר על כמו שאומרים קליק ולא על דבר שניבנה עם הזמן שזה תהליך ארוך..ועוד משו אם באמת מרגישים קליק יש מצב רציני שזה יעבור אחרי תקופה קצרה וזהווווו?? נשמע מפחידד
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2006 18:20 |
|
| |
א) אמנם יותר מחודש לא כתבתי כאן, אבל מהעפת מבט קצרה, החלטתי להגיב בנושא שכבר דשנו בו בעבר בכל מיני וריאציות.
ב) כמעט ולא שייך ש'אהבה ממבט ראשון' תשאר לאורך זמן. יתכן שנהנים בהתחלה מהשהות המשותפת, יתכן שזה מחמם את הלב ונותן הרגשה נהדרת. אבל כשמחפשים עם מי להקים בית, ה'קליק' בכלל לא תופס פה חשיבות. למה שתאהב מישהי שאתה כמעט לא מכיר עליה כלום? בגלל ראיה רגעית?
ג) האהבה האמיתית מוכרחה לבוא בשלבים לאט לאט. רק אחרי שנישאים מתחיל קשר האהבה האמיתי, אותו בונים לאט לאט, ורק כך יש בטחון שהאהבה הזו תישמר ותתחזק.
כמובן שכל הנ"ל בקיצור נמרץ, על קצה המזלג.
ואגב, רוב ככל האהבות ממבט ראשון נמסו והתקררו, לעיתים עד כדי שנאה. פשוט לא שייך שאהבה תישאר על אש גבוהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2006 14:45 |
|
| |
תלוי באיזה חוג בדכ מרגישים אם יש אהבה -ואם אין קליק אז חבל על הזמן אין טעם להתארס ברור שאחרי החתונה הקשר מתחזק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 02:12 |
|
| |
התאהבות יכולה להיות במסגרת שידוך אבל התאהבות מעצם טבעה לא יכולה להמשך יותר מדי זמן בגלל שמה שמביא אותה זה השלמה של חוסר מסוים שנמצא בבן הזוג ובגלל שהדבר הזה חסר והשני משלים את זה אז מרגישים באופן מאד חזק רצון להיות איתו אבל מכיון שאחרי תקופה אותו חוסר קצת מתאזן, בגלל שבן הזוג כבר משלים אותו קצת אז הרגש של ההתאהבות דועך מה שנשאר מכל זה , ומתפתח לאורך הקשר ועם הזמן זה אהבה בשידוך לא יכול להיות מצב של אהבה עמוקה כי זה דבר שנבנה ועדיין לא באמת מכירים אז בשידוך אפשר לצפות שתהיה הרגשה טובה, רצון להיות יחד, הערכה, כיף ונעים.. וגם אופציונלי להתאהב.. אבל לא לצפות שזה בטוח יקרה כי יש זוגות שלא היו עם השלב הזה של התאהבות ואחר כך בנו ביניהם אהבה גדולה.. ויש את אלו שנכנסו לכל זה מהתאהבות, אבל את האהבה הם לא הצליחו לשמר..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 09:33 |
|
| |
שרית, כתבת אם אין קליק אין טעם להתארס, האם את בטוחה בדבריך? , תאכלס אני גם חושב כמוך אבל לא במאה אחוז, הרי אם תשימי לב, בדרך כלל שבוחנים האם הזוג מתאים או לא, לא שואלים האם יש קליק, אלא בוחנים על דברים אחרים. בכל אופן, לי אישית נראה הכרחי הקליק הזה [או ההתאהבות המינמלית], בכדי להתארס ולהתחתן. מחבריי הנשואים הבנתי שאכן האהבה מעצימה לאחר החתונה, אבל קשה לבנות על זה מראש, שאם עכשיו לא טוב, לאחר החתונה יהיה טוב, חבל לקנות חתול בשק.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 12:34 |
|
| |
שמעתי פעם עיצה מרב, לשאלתי מה צריך לראות בבחור כדי לא להוריד סתם, ותשובתו היתה אדם נורמלי ולא דוחה... 'מה זה נורמלי?' שאלתי 'אדם שאין לו קיצוניות לכאן ולכאן והכלל הוא גם בחיצוניות' 'ומה לגבי רגש?' ונענתי 'צריך להיות קצת רגש כי רק זה מחבר בין בני זוג' בקיצור...שלא תהיה דחיה ויהיה נעים במחיצתו, השאר יבוא אח"כ... הסטייפלר זצ"ל אמר "שיהי נעים לאכול איתו ארוחת צהריים..."
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 18:56 |
|
| |
מזה "איתאהבות"??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 20:01 |
|
| |
הוא פשוט התכוון ל"התאהבות"....
|
| נשלח ב-26/8/2010 20:13 |
|
| |
חחח..ציקבערית,נו באמת... את באמת חושבת שלא הבנתי למה הוא התכוון?????
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 22:32 |
|
| |
חיחיחי... שאלת- עניתי. ובאמת, בואי נדון בשאלה הזו: מה זה בדיוק התאהבות????
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 22:39 |
|
| |
לעניות דעתי,התאהבות זהו רגש מאוד אינדבודאלי אצל כל אחד....
אחד קורא להתאהבות משו מסויים,שלדעת האחר נראה מוזר...
בכולופן,אשמח לדון על העניין בזמן אחר... אני ממש עייפה כרגע.. לילה טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2010 02:34 |
|
| |
גם לדעת הליטאי איתאהבות זה נושא אינדיובלי לכל ברנש וברנשית בפני עצמם
|
| נשלח ב-29/8/2010 12:49 |
|
| |
| מושך_אש כתב: |  | איתאהבות זה חלק מכריע בנישואין אז אני לא כ"כ בקיא בעיניין וקצת קן אז פשוט אני תוהה בקול מתי הדבר החיוני הזה מגיע ..האם תוך כדי הפגישה או שמאמינים שזה יבא אח"כ...האם אתם כופים את עצמכם באיזה שהוא שלב..כי שידוכים זה קוויקי זה לא מערכת ממושכת..אז אני ישמח אם בעלי הניסיון יסבירו לי קצת על המערכת המורכבת ..ת'נקס
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/08/2010 02:49:51 |
|
בס"ד
אוי וווי!!!!!!!!!!!!
זה חייב דחוף להכנס לאשכול שיפור הכתיבה!!!!!!!!!!1
|
|
|
|
|