בית פורומים שידוכי חרדים

סגנון הלבוש שמפריע לגברים בפגישות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2006 21:44 לינק ישיר 
סגנון הלבוש שמפריע לגברים בפגישות

בס"ד

זו שאלה שמופנית לגברים שבחבורה..(נשים בבקשה לא להפגע!)
דנו פה בעבר מהו הלבוש הראוי..הטוב ביותר לבוא לפגישה ראשונה ובכלל לפגישות
אבל השאלה שלי בנים מה הכי הפריע לכם?...
ידוע שרושם ראשוני עושה הכול הייתי רוצה לשמוע מהצד שלכם..מה לא נראה לכם ומה לא מתאים ללבוש ואיזה מסקנות אתם מסיקים ישר על הבחורה.. מה כדאי להמנע וכאלה
למשל:  האם תפסלו על הסף אחת שתבוא מגונדרת יותר מידי עם כמות מופרזת של בושם וכו וכו
או אחת שתבוא סבירה כזו אבל נראית קצת חננה...

בכל מקרה זה תלוי גם בהרבה סגנונות  אשמח לשמוע את דעתכם...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 23:54 לינק ישיר 

בס"ד

היה לי סיפור פעם של בחורה שהגיעה לפגישה ראשונה בצורה צזעזת ביותר כולה מרוחה באיפור סגול מחריד כזה כאיל לעשות עלי רושם. ואכן זה עשה עלי רושם אך רושם לא טוב! לא טוב בכלל!!!
לא המשכתי איתה ... בנות הזהרו באיפוריכם... אל תגזימו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2006 00:19 לינק ישיר 

בס"ד

אשתדל להבהיר את הדברים ובס"ד נקלע למטרה

אם כן אתוש18, נכנסת לסיפור מורכב קצת לטעמי, יש מגזרים יותר פתוחים ויותר סגורים, יותר מודרנים ויותר חרדיים

כבדים. זה פשוט מאוד תלוי בבן הזוג איתו את נפגשת אך יש כמובן דברים שהם מוסכמים על כולם לטעמי. אומר לך מנסיוני

האישי שאני אישית לא אקפיד בכל מיני מקרים

אם היו דברים מעט ואני מדגיש מעט חורגים. ולעומת זאת יש לי חברים ליטאיים כאלה ירושלמים או חסידים שמספיק

והיא תבוא בלי גרביים  וכבר אין על מה לדבר. אומר  את דעתי האישית והכנה, הבת מצד

אחד לא צריכה להתהדר ולהגנדר באופן בלתי רגיל ומצד שני אתם חבריי הגברים אל תהיו קיצוניים מדיי אם לא צריך!. כדאי 

לבחורה   להמנע מבישום חזק או בגדים בולטים מדיי ועם זאת שיראו נורמלים ויפים ולא פחות או יותר מכך. לדעתי בחורה מבושמת מדיי ועם שיער בתסרוקות חורגות או פזור מדיי גם לפעמים לא עושה רושם הכי הכי. אין לי בעיה שבחורה תלך עם פזור או לחילופין  אסוף אבל שלא תתחיל בכל מיני רעיונות דהיינו תסרוקות ופנים למיניהם. בקטע של ביגוד התשובה לדעתי ברורה, חצאית שחורגת

מן הכללים או חולצה שלא עומדת בקריטריונים זה כבר יותר מרתיע ופחות קל להעביר איך שאומרים.

קיצר הסגנון שלי זה מגונדרת ומבושמת אך לא יותר מדיי (אפשר גם איפור קל ) וכמו כן,

לפסל על הסף בכל מקרה לא הייתי פוסל אלא אם כן ממש מדובר בעיקר בביגוד חריג למדיי מהנורמה המקובלת

מקווה שדעתי הובהרה נכון למה זה נושא קצת רגיש ומורכב כאמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 07:34 לינק ישיר 

לצערי אני כל כך הרבה שנים מחוץ לעיניני שידוכין של עצמי שאינני יכול להביע דעה עינינית. מה עוד שמאז שאני הייתי בשידוכין יש כל כך הרבה שינוים בסגנון הלבוש בציבור החרדי שאין ספק שאני מסתכל דרך "משקפיים" מאוד ישנות וסרוטות!

בכל אופן אגיד משהו (א"א בלי להגיד משהו - נכון?)

אני חושב שגם בחורים וגם בחורות צריכים להתלבש בסגנון שהם רגילים מבלי לנסות לעשות איזה רושם מסוים שאינו הולם את הסגנון האמיתי שלהם. אמנם, יש נטיה להיגרר אחרי המודה אבל זה יהיה טיפשי להתלבש לפי המודה אם זה לא באמת הסגנון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 10:29 לינק ישיר 

בחור,
בלי גרביים?????????
- לא צריך להיות בשביל זה להיות חסיד או ירושלמי!
גם לבחור סתמ'ניק זה אמור לצרום.

ולמוטי, ברור שבחורה צריכה לבוא עם בגדים שתואמים קודם כל את הסגנון שלה,
אבל מה שקורה הרבה פעמים שלאחר פגישה ראשונה או שניה לבחורים יש מספיק אומץ לומר באופן ישיר או עקיף איזה סגנון של בגדים הוא אוהב... אלגנטי, ספורטיבי... וכו' ( לרוב הם יעדיפו אלגנטי אך סולידי..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 10:52 לינק ישיר 

תוקן על ידי - דוסית_50 - 21/08/2006 10:54:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 10:59 לינק ישיר 

בס"ד

האלי לא אמרתי שזה לא אמור לצרם בכלליות אמרתי רק שיש כאלו שאצלם זה לא רק צורם אלא שאף יפסלו על הסף

מבחינת מה שאתוש18 שאלה, ודאי ודאי שגם לסתמניק דברים כאלה צורמים רק שיש כאלה שמעירים ונותנים כזה צ'אנס

(אע"פ שקשה אם מדובר בהתרשמות ראשונה) ויש כאלו שאין מה לדבר ברגע שדברים כאלה חורגים קורים ופשוט חותכים

את העניין. והדברים לא אמורים דוקא על גרביים אלא בכלליות על תסרוקות ביגוד או איפור חורג לדעתי. ד"א האלי אני

חושב שאכן מה שאת אומרת זה מה שהרוב יעדיפו ז"א ביגוד אלגנטי אך סולידי

אשריך שכוונת חחח

לא רק לדעתי בטח גם לדעת גדולים ממני .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 11:17 לינק ישיר 

בחורישיבה יש לך ניק נוסף ??? (לרגע חשבתי שנוספה לנו משתתפת חדשה  חחחח.....)

חברת פורום "שידוכי חרדים "

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2006 11:29 לינק ישיר 

בחורישיבה,
קטונתי מלהבין: בלי גרבים זה כן צורם לך או לא???
זה נשמע לי ממש מוזר,
אתה יודע.. יש דברים שבציבור שלנו הם קונצנזוס וביניהם לידיעתך הגרבים!
אין בשום סמינר בארץ ולו המתקדם ביותר ש"ללכת בלי גרבים " זה מחוץ לתקנון. בנת?
אז לפי דעתי בת שמגיעה לפגישה ב ל י - זה אומר דבר אחד: שהיא לא שייכת למגזר שלנו על כל גווניו.
(כולל המודרנים ביותר..) אלא שהיא שייכת אולי למגזר הד"לי. שם זה בסדר וזה מקובל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 11:40 לינק ישיר 

בס"ד

לי אישית זה צורם מאד  האלי וכלל לא בא בחשבון. ואני יודע מה מקובל או לא אבל בואי ואומר לך שאני יודע מקרים לפה ולפה וחרדים. וכן ,יש כאלה שמכיר  מודרניים

שאצלם  בהתחלה העבירו את זה אבל לא לטווח ארוך כמובן. ויש כאלו שהעיפו על כזה דבר על הסף (שזה אפילו הרוב ואני מכיר את הציבור שלנו) מצד שמה שאת אומרת

שאחת כזו מקומה לא איתנו. אני אישית בהתרשמות ראשונית זה יצרום מאד ומן הסתם כבר נדע איך לצאת מזה או

להעיר באופן מובהר ואינו פוגע בבחורה .אע"פ שלא מאמין ומקווה שלא אגיע בע"ה למצב הזה אבל אומר לך בפירוש שיש לי
חברים מהישיבה וחרדים מאוד שכן  הגיעו לסיטואציה כזאת עם חרדיות מסמינרים( ולא שבבניקיות או מהסוג החורג)
ולשושו :אני חדש כאן ,אין לי שום כינוי אחר... הדוסית הזאת כנראה הרבה יותר ותיקה ממני.

בקיצור האלי אם רצית את דעתי האישית. בדברים מהסוג הזה של לבוש אין להתפשר כלל !

אבל כל עוד זה כמובן צנוע ועומד בקריטריונים עדיף גם להשקיע מעט בחורים ובנות כאחד (אלגנטי סולידי כמו שאמרת) וזאת מבחינת שאר הרושם שזה משאיר לענ"ד.

תוקן על ידי - בחורישיבה - 21/08/2006 11:49:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 11:57 לינק ישיר 

מעודי לא נתקלתי בכזה מקרה, בחור!!!

שבחורה חרדית תלך לפגישה בלי גרביים, אתה בטוח? ( וזה לא משנה אם החצאית ארוכה כאורך הגלות!)

לא'יודעת, זה נשמע מוזר.

(אולי היא לבשה גרבים בצבע רגל שלא נראה שיש לה גרביים.... )

בכולופ'ן,

ירא"ש אין כאן.

וזה מאד יומרני לקרוא לה: "חרדית".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 12:05 לינק ישיר 

בס"ד

האלי אין רצוני לבדות מליבי מקרים או סתם למכר פה סיפורים

אמרתי בהקשר למקרים כאלה שאכן קרו ומה בחורים עשו אכן נראה שיר"ש על פניו אין כאן ואין אני בא לשפט

כלל וכלל את הבחורה ומי אני בכלל שאעשה זאת. רק עצם העובדה שאמרתי לך שבחורים נתקלו בדברים מעין אלו

בפגישות (ומדובר בחבר טוב מישיבה מצוינת ומבחורה מאחת הוולפים אם בא לך לדעת..אע"פ שאולי זה לא אומר דבר)

זה כבר אמר לי שהדבר קיים ,אולי רק במידה מועטה אבל היו דברים מעולם (לפעמים לאו דוקא במקרה קיצוני כמו

שאין גרביים אלא שיש רק הם לא עונים על הדרישה מבחינת שהם כמו גרבי ספורט למשל) ולכן דברתי על כך.

ואכן צריך להזהר אם מכל הבחינות מדובר בחרדי\ת איתו\איתה הולכים להפגש

ד"א -את יכולה להוציא אחת כזאת מכלל החברה החרדית וכו' אבל ,עצם זה שלא נתקלת בזה לא אומר שזה לא קיים....

חח נמאס לי אני כל הזמן מתקן ת'הודעות

תוקן על ידי - בחורישיבה - 21/08/2006 12:07:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 12:29 לינק ישיר 

או או - -
אז אתה מתחיל לנגוע באספקטים שונים של אותה הנקודה,
אבל... זה לא אותו דבר!
על סוגי גרביים צבעים צורות וקישוטים למיניהם, עובי וכל מה שתרצה -

י ש  על מה להתווכח!!!!

א ב ל  על עצם לבישת גרביים - עם או בלי:
אין מצב!
ואין על מה להתווכח!
(ולדעתי המילה קיצוני לא מתאימה כאן!)

זה שאני לא מכירה זה לא אומר שזה לא קיים - ברור. אבל אני לא היחידה...

ולגבי מה שציינת - לא אני זו שמוציאה אותן מכלל המגזר, אלא מי שעושה זאת היא מוציאה את עצמה.

טוב,
בתקווה שזה יישאר בגדר של מקרה נדיר בלבד!

יומטוב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 12:39 לינק ישיר 

האלי אני מסכימה איתך במאה אחוז אין מצב כזה שבחורה תבוא בלי גרביים לפגישה והיא נקראת חרדית!
אפילו השבבניקיות הולכות עם...
בקשר לגרבי ספורט...מי ששמה אותן בלי גרביונים אז..הבחור יסיק ת'מסקנה לעצמו..
בקשר לשאלתי יש לי עוד סעיף..
מה יקרה אם בחורה תגיע עם חולצת לייקרה  לא הכי צמודה אבל לייקרה..מה אז?.....
חולצות מכופתרות למשל רואים לפי סגנון החולצה לאיזה מגזר היא ,אבל זה ודאי נותן אישור ל"חרדיותה"
ואילו בחולצות מסגנון אחר לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 12:52 לינק ישיר 

בס"ד

האלי תביני אני לא מתוכח איתך אני מסכים איתך אחת כזאת אינה חרדית אין על כך דיון בכלל! ראית בדברי איזהו סממן

של ויכוח על לבישת גרבים או לא?!?

רק שוב אמרתי לך, מכל הידוע לי היה מקרה כזה ורק באתי לספר על משהו שידוע לי מקרוב וזה לא אומר שאני מסכים עם זה
או שחלילה נושא כזה נתון לויכוח היתה פה רק הצגת מקרה וזהו(וכנראה שזה היה טעות להביא את זה -מודה ועוזב ירוחם שכן כל חרדי אמיתי יעיף על הסף עקב סיטואציה שכזו למרת שסה"כ חשבתי בהתחלה שחרדי מאוד מודרני ופתוח אולי יקבל את זה בהתחלה איכשהו או שבבניק לחילופין אך גם זה בסופו של דבר לא יעלה על הדעת). ואכן לגבי גרבים אחרות נתון בהחלט לויכוח כל אחד ושיקוליו .אבל אני לא מתכון

להכנס לכך כי מבחינתי וראייתי האישית אין פשרות בזה כי גם זה אסור שיחרג מהמקובל וידוע בלבוש מה מקובל ומה לא(עובי צבע וכו') .

וחזרנו לשאלתך אתוש, מה נאמר לך נגעת בנקודה אחרת, שכן חולצות מכופתרות אכן מעידות על ה"חרדיות" של הבן

אדם ועל השתייכותו למגזר שלנו באופן הנורמה ז"א חרדית מן המניין אכן יכול להיות שהיא אדם בראש מאוד פתוח,

אך עדין נשארת בגדר ה"חרדית טיפוסית" נקרא לזה. לגבי חולצות מסוג אחר זה נתון מאד לדיון כמדומני שיותר

מודרנים אולי ורק אולי יקבלו את זה אך להרבה זה יעשה רושם לא הכי..אולי לא יפסלו על הסף אבל בהחלט יעשה

רושם ראשוני של אולי חרדית שיצאה מגדר טיפוסית. יכול להיות מאוד יראת שמיים וכו' אך יש בה יותר מן המודרניות

ויש כאלה שלא יבלעו את זה טוב .אך מענין אותי מאד אם תגובת הרוב תהיה דחייה מיידית או מקום לשיקול ולהמשך

שכן סה"כ מדובר בחולצה צנועה אתוש כפי שאת מציינת. לעניות דעתי הכנה ישנה עדיפות ראשונה אם לא חובה

בקרב בני התורה או החרדים שהם לא יותר מדיי פתוחים או מודרנים לסגנון הרגיל והמכופתר אך מה יקרה ממש

בפועל בפגישה זה כבר אין לי תשובה ממשית. יש צד להתרשם מאוד לרעה ויש צד לשקל  לחיוב ולהמשך וכל אחד יעשה
את שיקוליו. אני אישית אשקל אם לא מדובר סה"כ בבגד שיצא מגדרי הצניעות ,גם אם בעדיפות ראשונה אני מעדיף

בחורה בסגנון האלגנטי והסולידי הרי שלא אדחה את הבחורה על כך מיידית וכך אני חושב שראוי לעשות .

והשאלה של אתוש אכן עומדת במקומה כי ודאי וודאי שיש בנות שהן חרדיות רק שאינן הולכות עם הסגנון המכופתר והידוע

והמקובל ויש הרבה צדדים לבחן את זה השאלה היא האם להוציא אחת כזאת מכלל חרדית היא עוד יותר גדולה.

תוקן על ידי - בחורישיבה - 21/08/2006 13:44:07 תוקן על ידי - בחורישיבה - 21/08/2006 13:48:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 13:14 לינק ישיר 

בס"ד

במאמר מוסגר ראיתי לנכון להביא את הפן ההלכתי לדיון ,אני יודע שיש כאלה שאולי לא יאהבו את זה אבל בהחלט

יש לדעתי צורך להכניס את זה. הרי נושא של חולצות אלו ואחרות למשל נשאל ע"י הכותבת בדיון הנוכחי. ואני שואל

מצד ההלכה מול מה שמקובל בחברה שלנו. הרי ידוע שבחברה החרדית כמו שבחור חרדי טיפוסי הוא לרוב בעל מכנס שחור

וחולצת כותנה לבנה מסודרת או בנוסף גם עם כובע וחליפה כך גם בחורה היא לרוב בעלת מראה של חולצה מכופתרת

מסוג זה או אחר חצאית ארוכה וכו'. וכשאני אומר שאולי יש מקום להתלבטות לגבי חולצות שהן סה"כ צנועות אבל לא

מקובלות בחברה אני מתכון הלכתית גם.הרי שבהלכה (ואיני פוסק כלל וכלל ואבקש שיאירו את עיני במידה ואני שוגה במעט) ישנם גדרים בצניעות

אך יכול מאד להיות שאותה חולצה שבציבור אינה מקובלת בגלל שזה לא הנורמה אבל זה עוד צנוע. תתקבל על פי ההלכה שכן לא מדובר מסתמא באיזה גי'נס

צמוד או דברים מהסגנון הזה שאין עליהם דיון כלל וכלל !!(וודאי שלא אצלינו החרדים) וכשאני אומר שיש מקום לשקל

אני מתכון מבחינת איך בגדים אלו נראים בהלכה לעומת הנורמות המקובלות בציבור..אולי לפעמים זה מתנגש?! השאלה הזאת
יכולה להשאל על לבוש בכללי ולאו דוקא מבחינת מה זה משדר בשידוכין בלבד. ז"א אם יש אחד\אחת שהולכים צנוע מאד (ולא
עם גי'נסים וחולצות עם כיתוב כמו אצל הדת"ל למשל) רק זה לא בדיוק מה שמקובל בנורמות אז..איך כל צורת ההסתכלות עובדת?
דוגמת חרדי עם מכנס שחור וחולצה שרוולים קצרים משובצת או בצבעים אלו ואחרים או לחלופין חרדית עם חולצה מסוג אחר וכו'

וכמובן שבאמת מענין לדעת מה הייתם עושים כמו שאתוש שואלת במקרה כזה בפגישה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סגנון הלבוש שמפריע לגברים בפגישות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext