| נשלח ב-8/9/2006 01:06 |
|
| |
נזקי גיל הטיפש-עשרה ודרכי התמודדות עמן
בס"ד אוקיי אני רוצה לפתוח דיון בנושא נזקי גיל הטיפש עשרה והתמודדות עימן עכשיו דבר ראשון אני פותח את האשכול ואני מבקש מאלה שצדיקים ולא קרה להם כלום שלא יוכיחו את מידת צידקתן...אני אומר שעדיף להתמודד עם הבעיה הזאת ..ולא להתעלם מזה כי זה קיים..".LETS FACE IT" ומן הסתם זה יותר קיים אצל אלה שהם יותר פתוחים ויש להם אינטרנט וכד'. עכשיו אני לא מגדיר בדיוק את גיל הטיפש עשרה כי כל אחד והזה שלו... אוקיי אני מחלק את הנושא לשתיים. 1)נזקים ופגיעות חיצוניות ~פגיעה בֵשם, על ידי גרימת נזק או גרימת בעיות בגיל הזה. ~אי לימוד בישיבה מסודרת, ושוב גרימת נזק לשם. ~ בקיצור כל גרימת נזק לשם ו/או פגיעה באדם אחר.
2) נזקים ופגיעות רגשיות/אישיות/פנימיות ~הכרת בן זוג...כלומר חבר או חברה...והנזק שנגרם מכך ~נזקים שנגרמו כתוצאה משטויות בגיל הזה
דווקא ציפיתי זמן רב שאחת מבנות הפורום יפתחו דיון בנושא אבל כנראה שלא...כי באמת כשאני מסתכל על זה...הבנים באמת עושים פי שתיים שטויות ופי ארבע נזקים.
אוקיי..כל עיצה תתקבל בברכה... כל תוכחה "ודברי חכמה" ממש לא יתקבלו בברכה, לפחות אצלי.
תרגישו חופשי לפתח את הדיון הזה כי לדעתי יש פה כמה שיחששו אז תזכרו אף אחד לא מכיר אותכם ולא יודע מי אתם ומה אתם. אם תגידו דברים בצורה הנכונה לדעתי אין שום בעיה להגיד את זה.
כמו"כ כמובן אם אתם רוצים לשתף אותנו בחוויה אישית קשורה ואיך התמודתתם איתה אז אחלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 01:16 |
|
| |
עושים נזקים שחבל על הזמן. אבל מצד שני, אם לא ישתובבו כשצעירים, יכולים להגיע לגיל מבוגר ולהרגיש החמצה על שלא השתובבו כשהיו צעירים..
השאלה מה עדיף. עד כאן נראה לעניות דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 02:32 |
|
| |
יש השתובבות ויש השתובבות תאנימו לי שאפר לנצל את החיים גם בלי לעשות עבירות וההיפך הוא הנכון כל אלו סובלים הכי הרבה ואני יסביר כל פעם הוא צריך לשחק לפי המצב רוח של החברה ופעם היא עוזבת ופעם היא עצבנית זה פשוט כאב ראש
וזה נראה של הבנות שלא קיבלו צומי מספיק בסמינר הולכות לעשות את השטויות האלו וזה הכאב ראש הכי גדול
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 08:03 |
|
| |
ישפאי,אתה לא צודק,בנות שלא קבלו צומי הולכות ועושות שטויות?? לא חסר בנות שהיו המסמר בכל מקום,בסמינר,בבית ובמקומות אחרים שלמרות העובדה שהן מסמר הערב הן חפשו לעצמם בנים. זה לא נובע משעמום,או מחוסר תשומת לב.
כי אם כך,אז ניתן להגיד שברגע שאני מתעניינת בשידוכים זה נובע מתוך כך שמשעמם לי ושכבר הרבה זמן לא קבלתי תשומת לב.
וזה הרי לא נכון. בנות עושות שטויות עם בנים,כי חסר להן,וזה נורא טבעי
בנים עושים שטויות עם בנות,כי חסר להם,וזה נורא טבעי
החכמה היא לדעת לשלוט בעצמך.לדעת שאתה עדיין לא בגיל,שכן יש דחף,וזה נורמלי לחלוטין, עובדה שכל העולם מדבר כל היום רק על זה ועובדה שאפילו התורה מביאה כל מיני סייגים והלכות בקשר לענייני "בנים בנות".
למרות היותי מודרנית,כפי שכבר רבים מכם למדו להכיר אותי,אף פעם לא התעסקתי עם בנים.וזה לא משום שאני אולי לא נראית טוב,וזה לא משום שאני אולי מטומטמת מדי בשביל שבחורים יתחילו איתי. התחילו איתי כבר בגיל 12,אבל אף פעם לא התייחסתי לזה כדבר רציני. תמיד חיכיתי ואני עדיין מחכה לאחד.
אז יש כאלה שיכולים לשלוט בעצמם,וזה כל כך קשה,ואני מדברת מניסיון וכל יום שעובר ואני לא עושה משהו עם בנים אני מרוצה עם עצמי
ויש כאלה שלא מצליחים לשלוט בדחף הזה,וזה חבל.אבל זה לא נובע מטמטוםאו חוסר תשומת לב.
אז פעם הבאה,נא לדייק עם מילים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 11:13 |
|
| |
דבש, העלית נושא מרתק..
אישית, לא נראה לי שיש כ"כ הרבה צדיקים שלא עברו משהו בגיל זה... ( בני דורינו .) השתמשת בביטוי נזקי, ואני חושבת שלא פחות מאשר הם נזקים הם גם תועלתיים... מי שעובר את הגיל הזה בצורה בריאה בגופנפש מוכרח שעבר משהו, ואני לא מתכוונת לדברים המזעזעים ביותר, אני מתכוונת לדברים המזעזעים פחות.
יש באמתחתי מס' אנקדוטות מעניינות... בהמשך.... ( היום קצר..)
שבת שלום!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 11:53 |
|
| |
בס"ד קודם כל מה אתה מגדיר "טיפש עשרה" ?! כי זה דוקא כן חשוב ומאד חשוב שתגדיר. יש כאלו שהם בגיל 18 ילדודס שלא יכולים להתעסק עם כל מיני נושאים
רציניים אלו ואחרים ולעומתם יש את אלו שאפילו ב21 לא מוכנים לא נפשית ולא מבחינה אחרת .אני לא חושב שאנשים
עשו שטויות מחוסר תשומת לב וכו'..אלא כי פשוט נפלו לכך או נמשכו ע"י גורם זה או אחר. ודבר שני אני נוטה להסכים
עם האלי ז"א אני לא חושב שיש מישהו שלא עבר איזושהי חוויה באיזור הגיל וזה לא חייב להיות היכרות או פגיעה
בשם וכו' אלא אפילו דבר הכי קטן כמו להתחבר לחבר'ה הלא מתאימים למשל כי יש בהרבה מקומות וגם בציבור שלנו תופעה של" עדריות"-לטוב ולרע. ואני יכול להודות שיש משהו בדברי האלי ז"א שקורים
דברים שמתברר למפרע עם הזמן שהם תועלת ולא בהכרח נזק.
שאף אחד לא יבין לא נכון אני לא אומר שאנשים צריכים להפתח וללכת אחרי אותו דחף לדברים אלא שהיו מקרים
והדברים שקרו נחשבים מחשלים או תועלת ברורה. החכמה היא אכן לשלט בעצמך ולהבין שאתה לא בוגר או לא מוכן נפשית לכל מיני
דברים ולעבד ולהתעסק במה שחשוב באמת ואשרי מי שעומד בכל הדחפים ולא נסחף עם שום זרם.
לגבי חוויות אני מכיר לפה ולפה וזה מתחלק לשלוש
יש כמובן את החבר'ה שנמשכו אחרי אותו דחף (ומדובר בחבר'ה טובים מאוד) ונכנסו לאינטרנט או לחברה לא טובה והנזק
שיצא מזה גם היה בלתי הפיך-שאלו שני חבר'ה מישיבה קטנה שלמדתי . כמו כן יש את החבר'ה שבזמן הנכון הצליחו לצאת מהעניין ללא כל נזק או משהו מיוחד.
ויש את החבר'ה העוד יותר מעניינים שהתברר להם למפרע שאדרבה אותם השתובבות ושטויות הפכו לתועלת. כמו שאני
מכיר בחור ממש עילוי רק נחשב יותר פתוח כי יש לו נט למשל..וזה התחיל בשטויות כמו להכנס לצ'אטים ולאתרים ועם הזמן
הוא בנה אתר וחזק אנשים וקבל הדרכה מרבנים ונעשה קידוש ה' גדול.
או שלושה חבר'ה מהישיבה שנכנסו בצורה לא נכונה לקשר או בגיל לא מתאים ותקנו את אותו נזק ע"י הפיכת הענין לשידוך
בזמן הנכון ואותם חבר'ה היום הם אברכים יראי שמיים שהצליחו להקים ב"ה בתים יהודיים על אדני התורה והיראה. ומתוך ההיכרות עם כל אותם חוויות הגעתי למסקנה אחת שיש גיל ויש גיל, יש השתובבות ויש השתובבות. אני חושב שכל
אדם נגרר בשלב מסוים בחייו אחרי דחף מסוים ולכן כל נושא הטפש עשרה הוא מורכב מאד. אני להיפך לא בא להוכיח
אף אחד שנגרר כי זה אכן טבעי רק תלוי במקרה וגודל הנזק שיצא\לא יצא ממנו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 14:55 |
|
| |
טוב, אני חושבת שנפתח פה עניין רציני, כל הכבוד על האומץ...
יש בעיה רצינית במגזר שלנו , כי מצד אחד נפתחו בפנינו הרבה אפשרויות.. ומצד שני אנחנו עדיין צריכים להשאר "חרדים".
מה שעצוב בכל הסיפור זה, שעוד לא מצאו דרך להתמודד עם הבחורים והבחורות שפוזלים החוצה.
להתמודד עם התוצאה? הלוואי והיינו יודעים איך
אבל בהחלט צריך להתמודד עם זה שזה מגיע, לשים לב לילדים שלנו , ואם זה בבתי הספר , אסור שהדת והאיסורים יבואו בכפייה, וכן , צריך מאוד להזהר מחברים שלוקחים אותך לשוליים.. יוצאים מזה נקי.. ואתה ..השם שלך כבר אבוד.. .
שבת שלום...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 15:32 |
|
| |
בס"ד אני רוצה לגעת בנושא מנקודה מאוד רחבה וגלובאלית, אני משתדל לא לרדת לפרטים הקטנים כי אז זה לא נגמר. אולי לחלק ממכם זה יראה כ" מי דיבר על זה בכלל" אז אני רוצה לומר מה שאני כותב הוא לא עזרה ראשונה איך לצאת מהבעיה, אלא איך לא להיכנס אליה בכלל, לעקוף אותה. זה דבר שמתחיל עוד בשחר ילדותם של הילדים ואם נעצור זאת אז לא נצטרך לזה עכשיו..
אני רוצה להציג שני דרכים ששניהם תלויים בדרך החיים אותה בחרנו.
דרך ראשונה:מה שנקרא בפי כל "מודרני"
החיים של המדורני רצופים בהנאות מסוגים שונים מדובר בהורים שעובדים בעבודו חשובות מאוד ומרוויחים משכורת גבוהה שמרשה להם לאת חופת בפסח וכן לצאת לחו"ל מתי שרק רוצים. יוצאים כל הזמן למסעדות אין חשיבות כ"כ גבוהה לכסף מבוזבז כי ממנו יש הרבה וכו'
א"כ בחור שגדל בכזאת משפחה ישלו סיכוי להיחשף לכל מיני דברים לא נעימים איך מונעים זאת???
ובכן:
התשובה שלי היא 'דוגמא אישית'. כ"כ פשוט אבל כ"כ קשה, ואסביר.
אבא חוזר מהעבודה, וממהר לכת לשיעור דף היומי בוד כ15 דקות ומהחדר הסמוך נשמע קריאתו של הקטן "אבא אולי תישאר עוד קצת כל היום לא ראיתי אותך" והאבא עונה "אני מאוד רוצה להיות איתך , אבל אני צריך ללכת לשיעור" הילד נרדם בתחושה שזה מה שבאמת חשוב לאבא שלו הלימוד זה מה שחשוב.
יוצאים לבלות במסעדה, לא צריך לדבר על זה הרבה, "אנו רוצים להיות כולם ביחד ולאימא קשה להכין אוכל אז אנו רוצים ללכת למסעדה" וכשמגיעים אז לא צריך להלהב מכל דבר וגם אם להורים יש איזה משהו שהם באמת מתלהבים ממנו לא צריך להראות זאת ליד הילדים כי הם מושפעים מזאת, אני לא אומר שצריך לשבת כמו בתשעה באב אבל בכל זאת לא לעשת מזה סיפור שיחרט לילדים בתור חוויה של משהו עולמי וכו'
הולכים למלון, אתו הדבר לא צריך לדבר על זה לפני כ"כ הרבה איזה כיף הולכים למלון ויהי מאוד כיף וכו'. לא. הולכים כי לאימא קשה לעשות את הבית לפסח ואבא ואימא עובדים מאוד קשה ואנו יכולים ללכת למלון בפסח במקום להישאר בבית.
וכן על זה הדרך בשאר הדברים...
מה שאני מנסה לומר הוא להכניס במילה אחת פה שמה עד כמה הכסף לא חשוב שהוא משמש אותנו רק בשביל לחיות הוא לא מטרה עבורינו ואם הילד גודל עם ההשקפה הזאת נכונו לו חיים טובים, הוא לא ינסה לרדוף אחרי ה'עוילם הזה', כי הוא טעם אותו והוא לא התלהב ממנו כ"כ. דרך שניה: לחיות בצימצום.
ובכן..
הכוונה היא לחיות בצורה כזאת שהילד לא ייחשף לשום דבר חיצוני מלבד גמרא ושו"ע, גם זאת שיטה ..
ום בשיטה הזאת אפשר להצליח אבל גם זאת אם כמה סייגים לדעתי..
נתחיל בזה שהילד מתחיל לשאול אבא מי זה האנשים האלו בלי הכיפה? למה הם הולכים ככה ואנו הולכים עם כיפה...
אני לא הייתי עונה על שאלה כזאת "הם שייגץ מטורנישט, וכו'" אפשר לשבת ולהסביר לילד על מה מדובר ולמה אנו יותר טובים מהם במה בעצם אנו יותר טובים מהם.
כשעושים דבר מצווה אז לפעמים זה קשה כן ממש קשה אם הילד ראה אותנו רוטנים על דבר שה זה אז בתור אחד שכבר עיניו חשופות לכיון השני מהסיבה הפשוטה שהוא לא מכיר מה קורה שמה הוא עוד יגיד למה אני צריך את זה ממש קשה להיות חרדי, קשה לך לעשות דברים הילד שלך כרגע לא אמור לדעת מזה.
בקיצור, הילד לא אמור להרגיש אנו מסתירים ממנו משהו. בעולם הרחב יש ככה וככה אבל אנו מתנהגים בצורה כי ככה וככה...
לא להראות לעולם שאולי אם היינו כמוהם היה יכול להיות לנו יותר טוב, זה מתכון מצויין לרצון הילד לראות מה קורה שמה...
ובכללי, להיות תמיד עם יד על הדופק מה קורה עם הילד מי הם החברים שלו, ואי ואבוי אם אנוט מראים לילד שאנו רוצים לדעת כי אנו מפדים שיקרה כך וכ, אנו אמורים להיות ממש מתוחכמים להיות בלשים לדעת הכל בלי שהוא ירגיש מאומה... לעקוב אחריו בלי לשאול הרבה שאלות להיות חכמים...
הייתי כותב עוד כ"כ הרבה אבל כדי לעשות זאת צריך הרבה זמן לשבת לסדר זאת, אלו דברים שיצאו לי ממש מהראש באיסטינקט..
מקווה שעזרתי, י.דבש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 16:31 |
|
| |
תמיד אני מחכה לתגובה שלך אסיק.. ואתה אף פעם, אבל אף פעם לא מאכזב אותי..
הקפת את הצורה בדרך מצויינת, עניינית, ופשוט לא יכולתי לשמוע תאור יותר נכון ואמיתי...
שיהיה לך זמן לשבת ולסדר את הדברים... תמשיך..
אנחנו מחכים... שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 18:27 |
|
| |
אני מקווה. שבת שלום בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2006 22:20 |
|
| |
אני חולקת על גודאסיק,
דוקא הבנות שאני מכירה שהתעסקו עם בנים ושטויות באות מבתים קשים,כמעט ואני לא מכירה בנות שבאות מבתים שמפנקים ונותנים הכל כמו שתארת שעשו שטויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2006 01:37 |
|
| |
היא קבלה גם יחס מהבית,אני אומרת לך שמשוגעים עליה.בכל מקום שהיא הולכת . המשפחה שלה מודרנית,האוירה מאד פתוחה ונעימה בבית.
למה זה קורה אם כן?אמרתי,אין סטטיסטיקות,אי אפשר לומר. יש עשירים יש עניים יש מאוירה סגורה יש מפתוחה יש כי כן אוהבים יש כי לא אוהבים מכל הסוגים הללו ועוד היו ויעשו שטויות.
למשל האחות של החברה הנ'ל מאד התחזקה,לא שהיה לה ממה,היא תמיד הייתה ילדה טובה,היום היא נשואה לאברך.אחת מהבנות היותר חזקות שאני מכירה.
אין כללים!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2006 11:23 |
|
| |
לא חושבת ככה.
יש לי שאלה, ההורים שלה ידעו מיזה?
אם לא, אז, הנה, את רואה שאין אווירה פתוחה אצלם.
כי כשיש אווירה פתוחה, מספרים להורים.
ואם כן, אז, איך ההורים הגיבו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2006 00:13 |
|
| |
דבש הכותרת של האשכול הוא מעניין, אבל אני תופס פה מה אתה מתכון,
שטויות כל אחד עושה, נראה לי שאתה רוצה פה איזשהו אישור או מה?
נזק של בנין או מה אפשר לשלם נזק אישית? הרי שתיכם מעורבים בזה, אז מה הבעיה?
שנה טובה וברכה בלי שטויות
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2006 23:20 |
|
| |
יווו הצחיק אותי לראות כאן שאתן מסתובבות סחור סחור למה בנות רוצות בנים ולהיפךבלי קשר עשיר עני פתוח או סגורבסה"כ התשובה דיי ידועה שלכולנו יש הורמונים בריאים ואנחנו 'חמים' מתחרמנים וזהווו מה כ"כ קשה??? אתם ממש נרתעים מלהזכיר את זה או מה?? פיספסתי משו??
|
|
|
|
|