| נשלח ב-5/10/2006 17:54 |
|
| |
מחמאות או לא להיות...
אנשים, הדילמה העכשוית היא האם להחמיא אחד לשניה (ולהפך) בפגישה או לנסות להמנע... עוד נושא עם תופעות לואי קלות- קשות (תלוי מי ואיך אתם בנויים)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2006 18:33 |
|
| |
באיזה שלב אתם בפגישות? פגישה שניה, שלישית? מאורסים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2006 23:46 |
|
| |
ממש לא מקובל להחמיא בפגישות. אולי בין האירוסין והחתונה אפשר קצת.....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2006 00:43 |
|
| |
אם את מרגישה שאת רוצה להחמיא, תחמיאי. אם את לא מרגישה, אין צורך להחמיא.
כל החשבונות תשאירי לבנקים ורואי חשבון.
וכבר אמר שייקספייר:
This above all: to thine ownself be true
יותר חשוב מהכל, תהיה נאמן לאמת שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 16:04 |
|
| |
לא להחמיא בפגישות ראשונות. אח"כ קשה להוריד בלב שלם אפילו אם יש סיבה טובה. הטענה הגורפת הנ"ל לא באה להכניס אותנו לפגישות שכוללות ב.דופק כל כמה דקות, אלא להקל על אובייקטיביות ההחלטה.
מועדים לשמחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 20:00 |
|
| |
מוטענת:
לא בדיוק הבנתי. למה לא להחמיא?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 23:08 |
|
| |
השאלה היא איזה סוג מחמאות ובאיזו צורה זה נאמר. אין שום פסול להחמיא סתם, בדיוק כמו שאנחנו מחמיאים למשפחה ולחברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2006 11:52 |
|
| |
בס"ד
ובכן... מחמאות, מחמאות זה דבר טוב הוא מנוף לקדם כל דבר ובמיוחד פגישות. במקרה שאתם בפגישה מתקדמת ויש לכם כבר כיון מחשבה שהולך להיות פה משהו אז מאוד כדאי להחמיא. המחמאה צריכה לבוא באופן מובלע ולא אישי וישיר, בגלל שעוד אין בינכם כל קשר זוגי ומן הסתם למחמאה יש אופי מאוד אישי דבר זה יכול להביך אלא"כ עושים את זה באופן יותר סולידי.
הבעיה מתחילה כשאם בפגישות הראשוות שמטבע הדברים עןוד לא יודעים לאן הרוח נושבת, מחמאה אז יכולה להפרש מהצד השני (במקרה שהוא מעוניין) כתשובה חיובית מבחינתכם במיוחד אם היא מגיעה לקראת סופה של הפגישה.
לכן הימענו ממנה המחמאה תגרום להרגשה המדוברת ובמקרה שתשןבתכם תהיה אחרי הפגישה שלילית אין לכם מושג כמה עוגמת נפש תגרמו, דבר לא רצוי הוא לסיים כך סיפור פגישות הרושם שתשאירו אחריכם הוא יהיה רע מאוד.
כל זה הוא מנסיון רע מאוד שנהגתי כך.
חג שמח.
|
| נשלח ב-13/10/2006 11:53 |
|
| |
בס"ד
ובכן... מחמאות, מחמאות זה דבר טוב הוא מנוף לקדם כל דבר ובמיוחד פגישות. במקרה שאתם בפגישה מתקדמת ויש לכם כבר כיון מחשבה שהולך להיות פה משהו אז מאוד כדאי להחמיא. המחמאה צריכה לבוא באופן מובלע ולא אישי וישיר, בגלל שעוד אין בינכם כל קשר זוגי ומן הסתם למחמאה יש אופי מאוד אישי דבר זה יכול להביך אלא"כ עושים את זה באופן יותר סולידי.
הבעיה מתחילה כשאם בפגישות הראשוות שמטבע הדברים עןוד לא יודעים לאן הרוח נושבת, מחמאה אז יכולה להפרש מהצד השני (במקרה שהוא מעוניין) כתשובה חיובית מבחינתכם במיוחד אם היא מגיעה לקראת סופה של הפגישה.
לכן הימענו ממנה המחמאה תגרום להרגשה המדוברת ובמקרה שתשןבתכם תהיה אחרי הפגישה שלילית אין לכם מושג כמה עוגמת נפש תגרמו, דבר לא רצוי הוא לסיים כך סיפור פגישות הרושם שתשאירו אחריכם הוא יהיה רע מאוד.
כל זה הוא מנסיון רע מאוד שנהגתי כך.
חג שמח.
|
| נשלח ב-13/10/2006 14:40 |
|
| |
good_אסיק:
האם כל דבר בחיים שלך מנוהל לפי כללים ופרטים ופרטי פרטים ופרטי פרטי פרטים, או שיש לך איזה שהוא ספונטניות? האם היית ממליץ לאנשים שחיים טוב עם עצמם ומגיבים בטבעיות לחוויות שהם חווים, שיתחילו להגיב בהתאם לכללים שהמצאת? מאפה הבטחון המופרז בקוד ההתנהגות שאתה דורש מעל כל גבעה ומתחת לכל אשכול?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2006 14:43 |
|
| |
בס"ד
1. ברגע שהספונטניות גורמת להתנהגות לא נכונה עדיף לחיות ע"פ כללים!
2. מי אמר שחיים ע"פ כללים מנוגדים לחיים בספונטניות?
3. מאיפה לך הביטחון המפורז שבביטול דברי ללא הסבר נאות???
|
| נשלח ב-13/10/2006 16:21 |
|
| |
good_אסיק:
1. התנהגות ספונטנית שבאה ממקום בריא ושלם, היא בעצם טבעה בריאה. אמא טובה לא צריכה לאלפי כללים איך לטפל בילד שלה, היא עושה את זה מהלב ללא חשיבה מרובה. ופלאי פלאים אמהות אלו הן אלו שמצליחות לגדל ילדים טובים ומאושרים.
2. ספונטניות בעצם הגדרתה היא היכולת להגיב לכל מצב שהוא, בצורה המתאימה דוקא למצב ההיא. כיון שאין ספר כללים בעולם שיכול להקיף את החיים לאלפי אלפים האפשרויות, הרי שהחיים הספונטניים הם מנוגדים לחיים על פי כללים. (מה עוד שאם היה ספר כזה, היו צריכים זכרון פוטוגרפי לזכור את כל הפרטים.)
3. אני לא דנתי בדבריך בכלל. אני דנתי בגישה. הגישה של מחשבה יתר וספקנות ותהיות ועצות והתחכמויות מנוגדת לחיים בריאים.
ולבסוף כתגובה לדברי הפרקליטה, ברור שאיני שונא אותך כלל וכלל, אלא ההפך אוהב אותך כמו שאני אוהב כל יהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2006 16:37 |
|
| |
בס"ד
אני לא יודע על איזה חיים בריאים אתה מדבר "ספונטניות" יכולה להיות דבר רע מאוד! אם אנשים יתחילו לעשות מה שבא להם בראש כמו שאתה מגדיר ספונטניות אוי ואבוי איך העולם שלנו יראה אם אדם לא יעצר רגע לפני שהוא מוציא משהו מהראש אם הוא לא יעצור רגע לפני שהוא פועל פעולה אוי ואבוי כמה הורים עושים טעויות היום כמה? כמה סדנאות להורות יש היום?? וכל זה למה ? למה?
כי אנשים לא חושבים מה שהם עושים אצלם הכל ספונטניות בלי מחשבה.
מצחיק אותי מה שאתה כותב כי מי שמכיר אותי באמת יודע שאני אלוף הספונטניות במקרה ארוסתי ראתה את מה שכתבת ובבת צחוק עלתה על פניה.. מצער אותי שאינך יודע להגדיר את הספונטניות האמיתית... ואם כבר מדברים אולי כדאי שתעקוב אחרי תגובותי אני אף פעם לא נותן עיצות מעשיות מה לעשות ואיך אלא נותן קווים כליים קוי מחשבה אני אף פעם לא נכנס לפרטי פרטים אני לא מגדיר את עצמי כיועץ אם כבר כפילוסוף.
ועד דבר איני רוצה להרוס את הדיון לא באשכול הנוכחי ולא באשכול של הפרקליטה אני מזמין אותך לויכוח עינייני באשכול הסמול טוק מצידי ניפגש שם במוצ"ש וחג._________________
תוקן על ידי - אסיק_good - 13/10/2006 16:38:51
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 18:18 |
|
| |
רואה וצוחקת מלוא פי! את מי מעניין בכלל אם להחמיא או לא כשיש כאן דיון אנושי חמוד כל כך?!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 19:57 |
|
| |
ודעתך...
|
| נשלח ב-19/10/2006 17:08 |
|
| |