בית פורומים שידוכי חרדים

עדכון על חיי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2006 11:52 לינק ישיר 
עדכון על חיי

היי לכולם..
בוקר טוב לכם !!

אתמול בערב נפגשתי בטיילת נתניה עם בחור מקסים!!
בן 26 , מסיים אוטוטו משפטים.. , בוגר ישיבת אור ברוך, בחור שנראה טוב, מבושם בריח עדין.. 
והכי הכי הוא בראש שלי...
עם כל דבר הסכמתי איתו, ושידרנו על אותו גל, אותן הדרישות היו לנו... זה היה מצחיק..
דיברנו על המון נושאים { פאה \ כיסוי  , חינוך ילדים, מיהו ה"חרד" לדבר ה' , מהו בית יהודי?, דיברנו על השקפה ואידיאולוגיה... , שיתפנו אחד את השני לעניין סגנונות המשפחות , ההורים, שוחחנו על הקורסים שלמדנו, על המרצים, על הלימודים.. ועל פס"ד.. והיה ממש כיף!! , הייתה התאמה מדהימה...
הבעיה היחידה היחידה זה שהוא תימני { ואני חלילה לא גזענית!!!!} רק שגדלתי על זה שתימנים זה עם קשה, תובעני, קמצן.. בטח כולכם מכירים את הסטיגמות האלה.. ואני לא יודעת איך להשתחרר מהן!!!!!
והוא באמת בחור מדהים!! חכם, שנון, עקשן על שלו, דעתן, עצמאי, אוהב לדבר, אינטלקטואל, חכם תורנית מאוד, בחור חריף בקיא, משקיען ולמדן... { בקיצור שלא תתעייפו ממני - התרשמתי ממנו עד מאוד.. }
תעזרו לי להתנתק מהסטיגמות אוף...
כמעט הצעתי לו נישואין בפגישה ראשונה מרוב שהתלהבתי!!!
וגם הוא.. התלהב מאוד, ואמר שלעולם לא ראה כזו התאמה.. בקיצור שנינו החזרנו חיובי מאוד..
רק מה אני עושה?! יש לי גיסה תמניה והיא אחלה והכל , רק שבאמת היו קטעים שהיא הייתה "מעצבנת וקשה"..
ולא אהבתי...
הפחד היחידי שלי שגם לי זה יקרה...

פליז יעצו לי !! 

הפרקליטה...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2006 12:20 לינק ישיר 

בס"ד

בראש ובראשונה    ת---ר---ג---ע---י   ומהר!!!

ועכשיו אחרי שנרגעת  בואי נדבר.

אני לא יכול לייעץ לך מה לעשות כי עוד לא היתה פגישה ראשונה, ולמה אני אומר את זה? פגישה ראשונה מורכבת שמני פגישות כל עוד לא עשית את החצי השני אין על מה לדבר בכלל .

אני יכול למקד את הייעוץ שלי ב"איך" לעשות את הפגישה החצי פגישה הראשונה אני יכול למקד ב"איך" תתכונני לחצי פגישה הראשונה.

ובכן:

1. חצי ה-פגישה ראשונה תהיה לא מוקדם מ-4 ימים מפגישה זו!

מדוע: לפי מה שהבנתי את בחורה מאוד חושבת רצינית ואחראית מה שאני מבין מההודעה שלך שאת נלהבת מאוד מאוד .... את צריכה להירגע קצת את צריכה להיות עם עצמך לקחת פאוזה לתת לעצמך זמן קצת להיות עם עצמך וזאת כדי שתרד ההתלהבות .

2. לכי לאדם חושב מבין וגם יודע לא בשביל להתייעץ עימו אלא בשביל לספר לו ולדבר איתו פשוט קחי את הזמן וספרי לו את כל הפגישה מהתחלה עד הסוף .

מדוע: הרעיון הוא לא להייעץ אלא שאת תשמעי את עצמך מספרת על הפגישה זה ייתן לך פרספקטיבה חדשה על מה שהיה.

3. תנסי להעסיק את עצמך במהלך הימים לפני הפגישה.
מדוע: כולך מתרגשת דבר זה גורם לבלוק חוסם לחשיבה בריאה בקשר לפגישה

4. לפני הפגישה מטבע הדברים תנסי להתלבש הכי יפה שאת יכולה או אי פעם התלבשת, תנסי להוריד במשהו מהתיכנון המקורי בתלבושת.
מדוע: גם זה כדי להוריד במשהו מההתלהבות.

5. במהלך הפגישה נסי להיות מאוד מתונה בתגובותת שלך. נסי להימנע  מתגובות כגון "ואוו כמה שאנו מתאימים", "אני ממש לא מאמינה", "לא קרה לי דבר כה אף פעם".
מדוע: את מחייבת את עצמך לפגישות במשפטים הללו תני לעצמך מרחב החלטה.

6. את אומרת שאת מפחדת מכל מיני התנהגויות שמקורם הוא לכאורה בעדה התימנית, מה יותר פשוט מלערוך את הדברים שאת מפחדת מהם על דף בצורה מסודרת ולבדוק אם הוא נגוע בדברים הנידונים.

בהצלחה.

אולי זה יראה לך מוזר כמה אני דואג בקשר להתלהבות, אני יכול לומר לכם שזה דבר מסוכן מעין כמוהו כל הרעיון של פגישות באופן חרדי הוא כדי למנוע את הדברים הללו  ואם לא הצלחנו למנוע את הרווח הראשון והחשוב ביותר בפגישה יצא שכרו בהפסדו.

חג שמח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2006 14:33 לינק ישיר 

הפרקליטה:

דבר ראשון, תתעלמי מההודעה של good_אסיק.

דבר שני, אם היה קליק מדהים והפריע לך שהוא תימני, אז את צריכה טיפול מהיר. כל הסיכויים הם שהשידוך הזה לא יצא לפועל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2006 14:40 לינק ישיר 

בס"ד

אויי אתה כזה חמוד... ממש חמוד....

ועכשיו אולי תאמר לכולם את דעתך ביתר הרחבה.

כמובן שרק אם אתה מסוגל לכך... אלוקים לא דורש ממני את מה שאני לא מסוגל לתת אז ודאי שאני לא אדרוש ממך את מה שאתה לא מסוגל לתת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2006 16:06 לינק ישיר 

היי אסיק..

דיי.. לא באתי להתייעץ ע"מ להביא לכאן שנאת חינם..
קראתי את תגובותיכם ואעשה חשבון נפש..
תודה על ההיענות..
הפרקליטה

"כל ישראל חברים"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2006 16:08 לינק ישיר 

'שנאה' מי אמר כזאת מילה! בפורום שלי! חס וחלילה!!!

סתם ויכוח אינטלקטואלי (מצידי לפחות) על דרך חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2006 07:24 לינק ישיר 

פרקליטה,

את צריכה להתגבר על הדעות המוקדמות (סטיגמות) שהיצגת! הרי כבר נפגשת והתרשמת שאין בדברים בגו! מילא, אם היית מורידה את ההצעה בלי להיפגש בכלל. אבל ב"ה הסכמת כן להיפגש ונוכחת לדעת שמדובר על בחור ממש לטעמך ובראש שלך (אני מסכם את דבריך).  ולכן איך שאני רואה את זה אין ממה לחשוש.

(ד"א, אני יכול לספר לך שהיתה למחותנים שלנו בחורה דרום אפריקאית שהיתה מתגוררת אצלם ועוזרת להם בבית תמורת לינה ומחיה (למחותנים שלנו מעל 10 ילדים וביניהם שלישיה) והיא התחתנה לפני כשנה וחצי עם בחור תימני וממה שאני רואה הוא בחור מעולה - בחור ישיבה רציני וחכם ועד כמה שאני רואה בעל מדות מעולות ובחור רגיש ומתחשב. בקיצור, בחור על הכייף כיפך!!) 

בכל אופן, השם יעזור לך לעשות החלטה נבונה ונכונה ......

מחזיק לך אצבעות !!!

תעדכני אותנו כי כולנו במטח !!!!!

אגוטען ווינטער (חורף טוב) !!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2006 09:15 לינק ישיר 

בס"ד

נו מה יצא פרקליטה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2006 09:41 לינק ישיר 

אני קצת מצטרפת לגוד אסיק.
וזה לא קשור למוצא של הבחור- ואני חושבת שגם גוד אסיק לא אמר את מה שאמר רק בגלל מוצאו של הבחור- אלא שהתלהבות כזו בפגישה ראשונה יכולה לסנוור מידי, להביא להחלטה לא שקולה מספיק, ואין צורך לפרט הלאה.

לגבי תימנים: כמו בכל עדה- יש ויש.
אז זהירות קצת כן צריך, בנקודות שידוע שהם אולי נגועים בזה. וכמו שציינת- הוא עקשן. תימנים הם עם שעלול להיות עקשן, עקשן מאד, וזה מעדות של תימנים על עצמם!!!
(יש תימנים שלא רוצים להתחתן עם תימנים, כי הם יודעים מניסיון של עצמם שהם קשים... :-| )

אז כמובן, שיש ויש, אבל כדאי שתבדקי עד כמה הוא כזה, ותעשי שקלול של "מה עדיף על מה", במעלות שלו ובחסרונות- שהלוואי ואין לו.

(תגידי, סתם כך, לא ידעת לפני כן שהוא תימני?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2006 09:57 לינק ישיר 

miss_tidy:

מנין לך שהתלהבות ראשונית יכולה להביא להחלטה לא שקולה מספיק. האם השוית בין בחורות שהתלהבו לבחורות שלא התלהבו ויצא שקבוצה אחת עשתה החלטות שאינן שקולות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2006 10:00 לינק ישיר 

אתה אדם מגניב האם אתה חושב שזה טוב להחליט תחת התלהבות??
ואם כבר מדברים אז מה המזל שלך, כי יש לי איזה כיון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2006 17:58 לינק ישיר 

good_אסיק:

אתה לא שואל כמה מקום נותנים לרגשות, אלא שאתה מעודד דיכוי הרגשות. אתה דוגל בעד התנהגות מלאכותית ולא טבעית, בעוד שאני טוען לתת לרגשות לזרום בחופשיות ואז על פי רגשות אלו וגם על פי השכל ועוד דברים, כגון עצות שמקבלים מאחרים, להחליט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2006 19:55 לינק ישיר 

נראה שהויכוח הגיע לסיומו, אני מאחל לך חיים מאושרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2006 22:35 לינק ישיר 

פרקליטה מה קורה? סורי על ההצתה אבל -נקודה חשובה-האם הבחור תימני מ-2 הצדדים? אם הוא חצי חצי אולי אינך צריכה לחשוש כ"כ.. אני מבינה את חששותיך-גם בעלי מפחד משידוכים עם תימנים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2006 09:39 לינק ישיר 

היי לכולם..
אני כרגע בעבודה ויש עומס רב ולכן לא כ"כ יצא לי להתפנות אל הפורום...
קראתי את התגובות של כולם ונהנתי מאוד.
תשובות לשאלות שנשאלו:
א. הוא תימני מ- 2 הצדדים.
ב. ידעתי שהוא תימני עוד בהתחלה וכמובן שלפני הפגישה אך נתתי צא'נס.
ג. גיסתי תימניה.. וממנה אני רואה מה אני לא הייתי רוצה בבעלי נ"י ( למרות שהיא אכן מדהימה!!! והכי חשוב שאחי אוהב אותה! )
ד. הפחד שלי זה נובע מקשות ועקשנות יתרה...
ה. מקמצנות וחסכנות עודפת... וכספים מתחת לבלטות...  :)

אני היום יוצאת לפגישה עם בחור אחר. הפגישה תיערך בבית מלון בירושלים ( אל תבואו בהמוניכםםם )
אני ישר אסמיק..
אני היום בודקת הצעה נוספת. בינתיים הבחור התימני בסטנד ביי ( וכמובן שהוא לא יודע.. )
הודעתי שההפרש בין פגישה לפגישה יהיה מס' ימים ולכן זה בסדר מבחינתי.
כנראה שהבוע במידה והפגישה עם הבחור של היום לא תיראה לי, אפגש עם הבחור התימני ולצורך הנוחיות נקרא לו "משפטן" פגישה מס' 2 ומסתסר שבירושלים עיר הקודש..

נ.ב: מי שצריך ייעוץ משפטי קליל אשמח לתת ייעוץ קליל...

שלכם , הפרקליטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2006 10:41 לינק ישיר 

בס"ד

רגע לא הבנתי, לבחור התימני נתת תשובה שלילית? או שלא ננת תשובה בכלל?

כי אם נתת תשובה שלילית אז אין שום בעיה אבל אם עוד לא נתת תשובה כל שהיא ואת מושכת אותו כדי לראות את הבחור השני אני חושב שזה לא יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עדכון על חיי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext