בית פורומים שידוכי חרדים

סליחה על הבורות... מה זה דור ישרים???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2006 13:19 לינק ישיר 
סליחה על הבורות... מה זה דור ישרים???

אני יושבת וקוראת את הסיפור של הפרומערבלה (איך מבטאים ת'שם הזה בכלל?) ופתאום אני מגיעה לפרק שמדבר על דור ישרים. מה זה ומי זה?
אם אני משגעת אתכם חבר'ה עם השאלות שלי, תרגישו חופשי להתבטאות
ואני ארגיש חופשי להתעלם...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2006 13:35 לינק ישיר 

פרימנ,

דור ישרים זה ארגון שהוקם בהמלצת ותמיכת גדולי התורה על מנת לתת מענה לבעיה שלפעמים זוג שהתחתנו היו להם מחלות גנטיות שהועברו ל"ע לילדים שלהם. מדובר רק במחלות גנטיות.

המנגנון פועל ככה:

בחורים ובחורות נבדקות במעבדה של הארגון. כל בחור ובחורה מקבל\ת מספר. התוצאות אינן נמסרות לצדדים. באיזה שהוא שלב בהצעת שידוך איזה צד שרוצה יכול לפנות לדור ישרים עם המספרים של הבחור והבחורה. דור ישרים בודקים ואם התוצאות ביחד מצביעות על בעיה פוטנצואלית אזי דור ישרים יגידו לצדדים על הסכנה. זה יקרה רק כאשר שני הצדדים נושאים את הגן! במקרה שרק צד אחד נושא את הגן, דור ישרים לא יגיד כלום כי במקרה כזה אין סכנה ממשית למחלות.

אחרי שמתקבלת התשובה של דור ישרים הצדדים הם שמחליטים אם להמשיך או לא. דור ישרים אך ורק נותנת אינפורמציה אבל איננו מתערב בהחלטה של הצדדים.

מקוה שהסברתי את זה בצורה ברורה...

בהצלחה! וכדאי שתיבדקי בעצמך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2006 13:38 לינק ישיר 

פרימה תרגישי בכיף לשאול.הלא זו אחת ממטרות הפורום ובשביל להכיר את העולם החרדי צריך להכיר אלפי מושגים אז תרגישי חופשי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2006 23:27 לינק ישיר 

פרימה,

כנסי ללינק המצורף.

http://www.daat.ac.il/daat/refua/dor.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2006 00:45 לינק ישיר 

תודה רבה רבה לכולכם, וגם לשושו, שטרחה לתת לי תשובה בפרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2006 12:10 לינק ישיר 

בגדול דור ישרים זה אומר שאם יש לך את הגן (ג' סגולה) יש סיכוי גבוה שאם תתחתני עם מישהו שנושא גם את הגן, ייצא ילד לא בריא.
אם יש לך את הגן ולבן הזוג אין, או להיפך ,  אין שום  בעיה.
הבעיה היא שאם ייתנו תוצאה לאנשים "נושא גן" או "לא נושא את הגן" האנשים שנושאים את הגן אוטומטית זה ייחשב כחסרון. לכן המערכת של דור ישרים שומרת את התוצאות אצלם, ואז מצליבים מספרים, אם אין בעיה, הם מאשרים. במקרה ששניהם נושאים את הגן, שלילי.
זה יותר מורכב, אבל ככה זה פחות או יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סליחה על הבורות... מה זה דור ישרים???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext