| נשלח ב-17/11/2006 12:53 |
|
| |
למה ? כובע!
חבר שלי לא נוהג לחבוש כובע, זה פשוט לא נוח לו. הוא סיפר לי שכמה בנות שיצא איתן, טענו אח"כ לשדכנית שנפגעו מכך שהופיע ללא מגבעת... אציין שמדובר בבחור אכותי שיושב ולומד. אז מה הסיפור?... האם סף הרגישות גבוה כל כך ?... מה עם "אל תסתכל בקנקן" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 12:57 |
|
| |
אני הגעתי לכל הפגישות-כמקובל-עם כובע וחליפה. אחרי 4 פגישות, הצעתי לה שאני אבוא לפגישה החמישית בלי כובע- וחליפה. אל תשאל מה קרה בגלל זה...
ללמדך את סף-הרגישות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 13:08 |
|
| |
הכובע לא קובע
והמעיל לא מועיל
לפגישות תגיע עם כובע
ואחרי זה תעשה מה שתרצה (בנוגע לכובע ).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 13:20 |
|
| |
כוכלם צודקים אך דבר אחד יש לי להוסיף שבכל פגישותי הופעתי עם כובע וחליפה ובאחד מהפגישות ביקשה ממני השדכנית בשםה בחורה שנבוא לפגישה בבגדי יום חול ולא נעים לי לומר אבל הפגישה הייתה יותר מוצלחת יותר מכל הפגישות מכיון שלא ישבנו במין פגישה רשמית אלא ספונטנית. ועל נושא זה יש הרבה מה לומר.
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 13:41 |
|
| |
בס"ד
זה מה יש צריך לעשות מה שמקובל עם אתה רוצה להתחתן בצורה מקובלת.
אבל מה שפליא אותי ביותר בנושא הזה שבחור רוצה ללכת כמו שבא לו ולא מעניין אותו ען זה מקובל או לא, או מה חושבם על זה בציבור החרדי אבל הוא רוצה להתחתן עם בחורה רגילה מבית חרדי רגיל, אין מה לעשות בציבור שלנו צריכים לאכול לפעמים הרבה קש...
|
| נשלח ב-17/11/2006 14:00 |
|
| |
האמת, הכובע לא תורם באופן חיובי ל"לוק" של הבחור. אך מצד שני פעמים הכובע מעיד על הבחור שהוא רציני.
והאשכול הזה מתחבר לאשכול המוסכמות החברתיות של גרב כחולה. כן יש לנו בעיה: הכובע מעיד על בחור אם הוא רציני או לא???? לאיפה עוד נתדרדר??
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2006 22:57 |
|
| |
דעתי.
אם משתייך הוא ממש לציבור החרדי, עליו לנהוג כמקובל.
שילך עם מגבעת וכשיראה שמתקדם, שידבר על זה, ויבחן את תגובת הבחורה. יכול להיות שלא יפריע לה. ויכול להיות שיפריע לה.
וכך תדע איך להמשיך והאם כדאי להמשיך.
אני אישית, לא מוותרת על מגבעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2006 23:39 |
|
| |
יש למישהו תשובה למה יש בעיה לבחור לבוא עם כובע לפגישה?
זה קשה, כבד מציק? מה יכול להיות?
סתם לבוא בלי כובע - לא כ"כ נשמע.
זה אולי כמו שבחורה תלך לפגישה בלי להתאפר לדוגמא, או טיפה'לה מוזנחת...
גם אם אח"כ ביומיום הבחור לא הולך עם כובע, לפחות שיכבד את עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 01:04 |
|
| |
פשוט לא נח לו. לא סיבה מספיקה?
או אולי אין לו גם סיבה מספיקה שסבול את האי נוחות..
למה מניחים על זה משקל כל כך כבד??
כנראה שלעולם לא אבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 01:18 |
|
| |
עכשיו אתם גורמים לי להבין משהו...
שני הבחורים הראשונים שנפגשתי איתם, באו לפגישה בלי כובע. כמובן, שממש לא חשבתי על זה בכלל. כי הבחורים הם חוזרים בתשובה, ואצלנו את הקטע הזה.
אבל הבחור השלישי, הגיע עם כובע לפגישה, כשאני יודעת שביומיום הוא הולך בלי כובע- אבל הוא מבית חרדי!
רק עכשיו שמתי לב לכך שהשניים הראשונים הגיעו בלי כובע והשלישי עם.
אוי, ההבדלים! לפעמים אני אומרת לה' תודה על שלא נולדתי למגזר החרדי (סליחה אם אני פוגעת...)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 01:18 |
|
| |
גרב, אני בצד שלך. יש דברים שלא נבין לעולם. אולי גם מי שהמציא את "חוק הכובע" לא ממש מבין מה הסיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 01:27 |
|
| |
אני חייב להודות שאיני מוצא כל הגיון בענין הכובע.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 02:18 |
|
| |
לרוב אני נפגש בלי כובע. בפרט עכשיו שהכובע שלי נראה כמו שעברה מלחמת עולם. לא שמעתי כלום מהבנות לכאן או לכאן. אולי זה אומר משהו על אופי הבנות שאתן אני נפגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 08:45 |
|
| |
אני חושבת כמו האלי, זה כמו שבחורה תחליט שהיא באה לפגישות עם קוקו אסוף כי אין לה כח לעשות פן וזה גם לא נוח לרוץ לספרית וכדו' אתם-הבחורים לא תורידו אותה בגלל זה? שהיא לא מטפחת את עצמה? גם בחור יכול להתאמץ בשביל להראות מכובד
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 09:36 |
|
| |
לא מבין מה כובע קשור לפגישה בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 09:53 |
|
| |
כשאחת שכל הבחורים איתם היא נפגשה הגיעו לפגישה עם כובע- זה אולי באמת מכובד ורישמי יותר, אבל גם יש בזה משהו מאופק ומרוחק, אני בהחלט מעדיפה את אלו שמניחים את הכובע בצד במהלך השיחה, זה יוצר אווירה של פתיחות.
היה פעם בחור ששאל אם הוא "חייב להגיע לפגישה 'על מדים'", אמרתי שלא.
זה היה בסדר גמור.
כעיקרון אני חושבת שההתנהלות הרצויה היא להגיע "על מדים" לפגישה ראשונה, את הכובע אפשר ומותר להוריד בתחילת הפגישה או במהלכה, ולפגישות הבאות: לגשש, זה משתנה עפ"י הסגנון ודפוסי החשיבה של העלמה. יש בנות שזה מאד חשוב להם, והן תרגשנה מזולזלות עם הבחור לא יבוא באיבזור מלא, ויש כאלו שלהפך, תעדפנה מודל טבעי ומשוחרר יותר.
|
|
|
|
|