| נשלח ב-22/12/2006 10:47 |
|
| |
מתקשה לומר את ה'לא'!
היי חברים.
לפני שיצאתי לשידוכים, לא האמנתי שאני אצליח כ"כ מהר להחליט ש'זה זה'.
הייתי בטוח שאני אהיה ביקורתי ובררן מאוד.
כעת משום-מה, הבעייה היא הפוכה.
אני מתקשה לומר את ה'לא'.
קשה לי להסביר, אבל בגדול, אני מרגיש כזה רע שאני מוריד בחורה, אחרי 2-3 פגישות בהן היא שפכה את ליבה בפני, אחרי כל הטלפונים של השדכנית, אחרי כל הבלאגן של הבירורים, אחרי כל ההכנות לפגישות, בקיצור אחרי כל הטררם, משום מה אני לא מצליח לאזור אומץ ולמוטט את הכל במחי-יד.
יצא לי לצאת מפגישה ולהתפלל לקב"ה שאני אשמע ממנה תשובה שלילית. שזאת לא תהיה ההחלטה שלי.
אני יודע שזה מצחיק, אבל תכל'ס, זה המצב.
זו רק הבעייה שלי, או שזה משהו מוכר? ומה עושים עם זה למען ה'?
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 10:58 |
|
| |
זה לא נשמע מצחיק כלל וכלל..
וזה מאוד מוכר...
נקווה שאוטוטו כבר תוכל להגיד כן...!!!
בהצלחה..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 12:01 |
|
| |
גם אני מתפללת שאם זה לא זה , אז שהצד השני יאמר לא
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 12:39 |
|
| |
עדיף לומר את ה'לא' בפגישה שלישית, מאשר בפגישות מאוחרות יותר.
נסה לחשוב מדוע אתה אומר את ה'לא', והאם אפשר לזהות את זה עוד בפגישה ראשונה, או שניה...
בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 13:16 |
|
| |
אני מזדהה עם התחושה למרות שלא עברתי אותה מעולם..
מה שאני חושב הוא שאם אתה אומר 'לא' - קודם כל תגדיר לעצמך טוב(!) למה 'לא'
אחרי שהגדרת- תוכל לומר לשדכנית למה אתה אומר 'לא'.
אם הסיבות הם מוצדקות (כאילו,דרך חיים,אופי חריג שאינך מסוגל להסתדר איתו)
אז אין סיבה שהבחורה תפגע או משהו.
אנחנו מדברים על אנשים בוגרים לא ילדים.
צריכים להבין שאם אחד מוריד אותך בגלל סיבות רציונליות אין שום סיבה להגיד 'אני אפס'
זאת לא הדרך.
גם בצורה כזאת זה מונע אי-הבנות.אם למשל הסיבה שלך מוטעת- כלומר שלא הבנת נכון מה שהיא אמרה.
כמה פעמים קורא שיורד שידוך בגלל אי-הבנות?
כמו כולם. מקווים שה'כן' יבוא במהרה.
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 15:09 |
|
| |
אם אני מוריד, אז בדרך כלל זה בשיחה ישירה עם הבחורה. אני מקדים ומפרט את המעלות שלה, ואז אני אומר שלדעתי אנחנו לא נמצאים באותו דרך, אלא כל אחד הוא בדרך שונה בגישה לחיים וכדומה. בדרך כלל הבנות מקבלות את הסיבה הזאת בהבנה. אם אני מוריד דרך שדכן, לפעמים אני אגיד את הסיבה האמיתית, למשל, שלבחורה אין מדות טובות, אבל אני אגיד לשדכן להגיד לה שזה לא נראה לי בינתיים, ואם דעתי ישתנה אני אהיה בקשר. בצורה הזאת, זה גם לא "לא" חזק מדי, ומצד שני זה לא משאיר מקום לציפיות שוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 15:12 |
|
| |
קוטג'...מה לא משאיר ציפיות שווא?זה שאתה אומר שבינתיים זה לא נראה לך אבל אם תשנה את דעתך אתה תתקשר??
אתה שמת לב למה שכתבת??
זה הדבר הכי פחדני לעשות!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 15:46 |
|
| |
לא יודע לגבי פחדני..
אבל אם אתה אומר את המילה "בינתיים" זאת בעיה.
אם הייתי בחורה והיו אומרים לי "לא נראה לו בינתיים- אם יהיה שינויים הוא יתקשר"
מה זה בינתיים ?
במקרה וכן תשתנה דעתך לא הייתי מסכימה (אם הייתי בחורה).
ועזר כנגדו, אולי ככה הוא משיג את מה שהוא רוצה. שהבחורה תברח ממנו. וד"וק. :)
אה..עריכה: שבת שלום..
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 22/12/2006 15:47:00
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2006 16:00 |
|
| |
אבל אני אגיד לשדכן להגיד לה שזה לא נראה לי בינתיים, ואם דעתי ישתנה אני אהיה בקשר
אבל אני אגיד לשדכן להגיד לה שזה לא נראה לי בינתיים, ואם דעתי ישתנה אני אהיה בקשר
אתה צוחק נכון?? בבקשה תגיד לי שאתה צוחק!!!!
שיווווו אם אתה לא אומר לי שאתה צוחק , אני מחטיפה לך ברצינות אבל..!
אם הילדה היא קטנה ולא מבינה עדיין כמה בנים הם מגעילים בלשון המעטה, היא תתלה על ה"בנתיים" שלך... אני מצטערת זה אכזרי!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2006 18:01 |
|
| |
עם זה אני מסוגל להסכים.
אם היא עדיין תמימה. אז היא תתלה על זה.
כי זה אומר "יש סיכוי שיש"..והיא חושבת לעצמה - אם אני אמשיך למישהו אחר
ואז הוא פתאום ישנה את דעתו מה יהיה? להפגש עם 2 בחורים במקביל???
תסבוכות.
בקיצור, לא מומלץ :)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2006 19:11 |
|
| |
לא נראה לך בניתיים ? מה אתה עוה צחוק מבחורות? נראה לך שאין להם לב? עדיף שתגיד שאתה מתלבט. זה נשמע הרבה יותר קליל והגיוני ועם זאת עדיין לא פוסל אותך מלבקש מהשדכן בעתיד לצאת איתה שוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2006 20:26 |
|
| |
בחורה שניתלית על "בינתים" היא לא חכמה, בלשון המעטה.
זו בסך הכל מילה שאמורה "לרכך" את המכה, שבחורים מנומסים אומרים כדי לא לומר "לא" נחרץ. דהיינו: "תראי, זה לא שאני פוסל אותך לגמרי, ואת בהחלט בחורה נחמדה, אלא במקום הנוכחי בו אני נמצא, ובמקום הנוכחי בו את נמצאת, זה לא מתאים. מאד ייתכן שבנקודה אחרת באמצע הדרך המצב הנ"ל ישתנה, אבל כפי שזה נראה עכשיו- אין לזה סיכוי".
המטרה היא לא לגרום לבחורה לבנות על ה"אולי" העתידי שנמצא בתשובה זו, אלא פשוט לרכך את המסר השלילי שבה.
כמובן שתשובה זו מאד תלויה במהות הקשר.
דהיינו כאשר קיים קשר ריגשי בין בחור לבחורה, והם יצאו כבר מספר פעמים, ונתגלתה התאמה, וידוע לו שהיא חשה כלפיו אי אלו רגשות- אזי תשובה כזו אינה חכמה, מפני שסביר להניח שהבחורה תתלה בה, וזה סתם יגרום לה לתקוות שוא.
אך אם מדובר על בחורה איתה הוא נפגש פגישה או שתיים, וברור לו שאין כאן שום קשר ריגשי, גם לא מצידה, והמסר השלילי מספיק נחרץ, אזי ה"בינתיים" רק אמור לרכך, ואף בחורה לא תייחס אליו יותר מדי ברצינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 01:22 |
|
| |
בס"ד
שנה וחצי מהתגובה האחרונה, אני בטוח שיש לכם מה לחדש בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 09:43 |
|
| |
מניסיוני בחודש האחרון אשתף אתכם.
קורה ובאמת קשה לומר את הלא, לא רואים אותו בברור, אבל מרגישים שזה לא כן. ומצד אחד לא רוצים סתם להמשיך ומצד שני לא בטוחים שזה נכון להפסיק. אז אני החלטתי לעצמי, לזרום, להיות רגועה ולא להסתפק יותר מדי. פשוט להמשיך מבלי לחשוב הרבה על המצפון. הזמן שנתתי לעצמי עזר לי, נחשפתי לנתונים נוספים, התנהגויות וכדו' וכשהחלטתי את הלא הייתי שלימה לגמרי. ידעתי שעשיתי את הצעד הנכון. ממליצה לכל אחד ואחת ברגעים קשים כאלו לקחת נשימה ארוכה ורגועה ולזרום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 10:30 |
|
| |
ולפעמים...
לכן אני ממליצה, כי לי הנסיון הזה עזר. השתדלתי לשמור על קור רוח ולחשוב בצלילות, להתנתק מלחצים או חששות, לא להגרר לעצות מסביב, להיות אני והסיטואציה. וכמובן צריך הרבה סי"ד!!!תפילה עוזרת מאוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 11:06 |
|
| |
בסוף הן עזרו לך להחליט...
אך יתכן מצב שונה שהיית מצליח לשמור על איפוק ואתה היית מגיע ל"לא" מסיבות שלך.
|
|
|
|
|