| נשלח ב-4/1/2007 00:55 |
|
| |
שידוכים- סוג של סיכון?
אני בחורה מאוד מאמינה!!!! מאמינה שאם זה זה אז זה זה(= אבל מה אם נפלתי באמונה.. מה אם אפול עם בחור שבפגישות ידע לשחק נפלא (ג'נטלמן, אדיב, נחמד..) ובחיים האמיתיים הוא יהיה שונה?! מה אז? האם אפשר לקלוט קודם צביעות? ואם כן... איך?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 01:13 |
|
| |
תפילות תפילות תפילות.
אי אפשר לדעת.
יש לנו רק לסמוך על אבינו שבשמים שיזכה אותנו במה שהכי טוב לנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 02:29 |
|
| |
גם הבאת ילד זה סוג של סיכון
גם לחצות את הכביש ולעלות לאוטובוס.
משתדלים להזהר ולבדוק כמה שאפשר, השאר בידי שמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 07:18 |
|
| |
אני מסתפקת אם השטיה בכלל נכונה... אבל למען האמת, כל הספקות שלי לא ממש משנות.. אני חיה בחברה שככה מחתנת את בניה ובנותיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 12:51 |
|
| |
בשיטות האחרות החסרונות גדולים יותר, הן מבחינת אחוזי ההצלחה והן מבחינת שמירת הצניעות שבמהלך ההיכרות.
אפשר אולי לדון בשאלה "כמה פגישות כדאי", או "כיצד לנצל את הפגישות" - ע"מ לייעל יותר את השיטה שלנו, הטובה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 14:48 |
|
| |
למה עושים בירורים לפני אם לא בשביל הדברים האלו .
תמהני.
זה הדבר הראשון שהייתי מברר אם אני מתכוון להתחתן עם בן אדם שאני מכיר רק ממספר פגישות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 22:32 |
|
| |
למעשה את קצת צודקת רק אומר לך מה הרגשתי בנושא אני אישית מברר קצת והבירור בעיקר מתמקד על המשפחה כי על הבחורה כולם יגידו דברים טובים (כמעט כולם) והאמת שבשלש פגישות זה קצת קשה לדעת מי הוא ומה הוא רק יש מישהו מלמעלעה שמכוון הכל והוא מכוון ונותן לנו את הרגש לדעת אם זה שלנו או שזה לא שלנו ואני אומר לך את זה בגיל יחסית מבוגר (26) אז האחל הצלחה ואל תתיאשי יש משהו למעלה ש40 יום לפני שנולדנו יעד לנו מישהו/י אז טיפה סבלנות.
|
| נשלח ב-6/1/2007 18:35 |
|
| |
אני אכן כזו! לא יודעת, מצד אחד ממש בא לי "לשמוע"... אני פשוט מרגישה שהגעתי לפרקי.. שאני מוכנה לקבל מישהו... שאני מרגישה חוסר מסוים אותו רק בעל יוכל למלא!!!(= אבל מצד שני, מתי אני יודעת שזה באמת "זה"?????????? האם זה פשוט יכה בי? ופתאום אני ארגיש את חץ הקופידון? או שאני אגיע למקסנה של ה"למה לא?" אין סיבה להוריד... כי אני אחת כזו שמסתדרת עם כולם... אז בקיצור שאלתי היא.. מתי יודעים שזה "זה"?
הכל לטובה!!!!!!(=
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2007 18:44 |
|
| |
ראשית כל בשביל זה יש את הבירורים לוודא שהרקע והאישיות תואמים פחות או יותר. הפגישות באות בעיקר בשביל לוודא את הנ"ל ולראות אם יש מכנה אישי (וחיצוני) משותף.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2007 18:49 |
|
| |
לא כ"כ השבת על שאלתי... מתי יודעים שזה הוא?! הזיווג?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 00:46 |
|
| |
טלית,
התחלת להפגש כבר?
כמו שיודעים ש "זה לא זה" - אז גם יודעים ש "זה זה". לא תמיד מגלים את זה בפגישה ראשונה. לפעמים מבינים את זה אחרי כמה פגישות,
לפעמים על הפגישה הראשונה את תגידי "זה זה", אבל בהמשך תראי שאולי טעית...
אבל בשילוב עם אמונה ותפילות לה'... את תדעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 22:11 |
|
| |
אותי לימדו שצריך לבחון כל תגובה ותגובה של הבחור בפגישה...
כי כל דבר הכי קטן בפגישה יכול לבוא ולהתבטא בחיים האמיתיים בגדול
צריך כושר הבחנה לדעת מה טוב לך ומה לא..!
פעם אמרה לנו מורה אחת שהרי אי אפשר לדעת על הבחור הכל מהפגישות והברורים
לכן צריך בשיחה בין השניים להעלות לבחור/בחורה כל מיני מצבים בחיים ולשאול אותם מה הם חושבים/מה הם היו עושים וכך ניתן לדעת קצת יותר (אפשר לראות אם הוא/היא חושבים הרבה לפני.. עונים ישר וכו')
כשהבחור יגיע והוא יהיה הזיווג שלך את תדעי שזה הוא!!!
ספרה לי אחותי שכשהיא היתה בפגישות היא נפגשה עם כל בחור פעם אחת
היא לא רצתה להמשיך כי פשוט לא התחברה!!!
כשהיא נפגשה עם חתנה היא ישר ידעה שהיא רוצה עוד פגישה וממילא בהמשך היא ידעה שזה זיווגה
והיא לא יכלה להסביר לי איך היא ידעה את זה...
זו פשוט הרגשה שבאה מתוכך ולא משקרת לך
אז...
בהצלחה
ונקווה שזה יהיה בקרוב ברגע הכי נכון ומתאים ובקלות!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 01:20 |
|
| |
מדובר בשאלה חשובה.
לענ"ד ישנן 2 שיטות לברר את העניין הזה:
א. כמו שכולם אמרו- בירורים.
אם כי להתקשר אל חברים אקראיים שלו, אשר השדכן נותן מספר טלפון שלהם, אף פעם לא תניב תוצאה אובייקטיבית. תמיד עדיף לברר דרך מקורות אשר אנחנו מכירים באופן אישי, והם מכירים את המיועד. מקורות אשר אנו יודעים שיהיה גלויים וכנים עמנו. ואם אנחנו לא מכירים מקורות כאלה, אז לנסות לבדוק אם אנשים שאנחנו מכירים, מודעים למקורות כאלה.
אגב, עפ"י בדיקה שערכתי פעם, כמעט בין כל שני חרדים מפרידים גג שני אנשים. דהיינו, באופן סטטיסטי סביר להניח שקיימים אנשים שאתם מכירים אשר מכירים אנשים שמכירים את המיועד:
אתם> חבר> מכר של החבר>המיועד.
פשוט צריך לחפש, ולמצוא.
(ובמאמר מוסגר: אותו יחס של הכרות קיים בין כל שני ניקים בפורום הזה...).
ב. אפשר לשים לב לאיכות האישיות והמידות בפגישה עצמה.
נכון שכולם בד"כ מנסים להיות במיטבם, אבל אדם שיש לו פגם במידות, זה יבוא לידי ביטוי.
אמנם לא תמיד באופן מלא, בד"כ בניואנס, אבל זה יהיה מורגש.
ולחילופין- בחור בעל מידות טובות, האיכות שלו תהיה נכרת.
אפשר להסתכל על הצורה בה הוא מתייחס לאנשים (למלצר, לנהג שעקף אותו בכביש וכו').
אפשר להסתכל על הצורה בה הוא מדבר על אנשים (האם בנימה של ביקורת? של כבוד? האם כאשר הוא מתנגד לאדם\שיטה מסוימת, הוא מעיר הערות ספציפיות ואובייקטיביות, או הערות גורפות וכוללניות שפוסלות את האישיות? האם הוא בעל נפש\בעל רגש, או שהוא קר וחותך? האם אכפת לו מהצרכים שלך בפגישה, ומהעדפות שלך, או שהוא מנסה לכפות את העדפותיו? האם הוא מקשיב לך או נכנס לתוך דבריך? האם הוא מסוגל להודות בטעות ולשנות את דעתו במידה והבהרת לו נקודה בה הוא שגה? האם הוא כל הזמן מנסה לשכנע אותך בצדקת דבריו, או שמסוגל לקבל את הרעיון שיש לך דעה שונה ולגיטימית משלך? ובשלבים מתקדמים יותר- האם הוא מנסה לשנות אותך? האם הוא רגיש לצרכיך? האם קיימת בו רכות? איך הוא מתיחס להוריו? לאחיו?).
שורה תחתונה: אני מאמינה שבמהלך סדרת פגישות ניתן, פחות או יותר, לתפוס אופי ואישיות
כמובן, תמיד החיים יותר "אפורים" מאשר מה שנגלה לנו בפגישה,
אבל אין אדם מושלם... ותמיד נצטרך ךהתמודד עם השוני הטבעי בנינו לבין הפרטנר.
אז לפחות נשתדל שהתשתית תהיה טובה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 03:04 |
|
| |
טלית,אני יצאתי כבר עם שני בחורים שונים,על הראשון ישר ידעתי שזה לא לא ולא,השני נפגשתי איתו פגישה שניה וישר ידעתי שזה לא לא ולא...
פשוט יודעים,
יצאת כבר פעם?
ומה שיכול לעזור לך,זה להתפלל שכאשר יגיע האחד את באמת תדעי שזה הוא ללא ספקות..
לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 17:57 |
|
| |
ערכתי מין סקר קטן... לא שאני מתכוונת להחליף את השיטה... וגם לא שיש לי כ"כ בררה.. אבל בכל אופן תודה על שיתוף הפעולה(=
|
|
|
|
|