בית פורומים שידוכי חרדים

מאמר תגובה על מדוייטים בע"מ.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2007 23:24 לינק ישיר 
מאמר תגובה על מדוייטים בע"מ.

בס"ד

לפני כחצי שנה שלחה לנו "דלת אחורית" מאמר בשם מדוייטים בע"מ, חיפשנו,שאלנו וחקרנו האם יש מישהו שמוכן לכתוב מאמר תגובה, והנה מגלה לנו הניק "דוסי סטורי" שבאתרו החדש והמוצלח קיים כזה מאמר.
הנה הוא לפניכם...

מאת ישיביש סטייל, המאמר מופיע באתר דוסי סטורי http://www.dosystory.com/

הנה יומא חדא תוך כדי גלישה נתקלתי במאמר המכונה "מדוייטים בע"מ". http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1883633

קראתי ועיינתי בו כה וכה, וצללתי למים אדירים והעליתי חרס בידי. ברם מה שכן העליתי ממצולות עיוני, הוא שהמאמר משדר נימה מסוימת של זלזול בבני ציון המסולאים בפז.

על כן אזרתי כגבר חלצי, נתגברתי כארי, והתיישבתי לנסות להשיב בקולומסי דבר. כצאת המכבים להילחם ביוונים, כצאת חניבעל לכבוש את צפון איטליה, כן יוצא אני אל המעבד תמלילים להשיב לחורפי הישיבישער'ס דבר. עוצו עצה ותופר, תכתבו מאמרים שיתפרסמו, כי עמו אנוכי בצרה, ואנוכי הקטן יאחז בשם בני ציון את קשת קולמוסי ואשיב מטר חיצי. אני שלום וכי אדבר המה למלחמה.

בלי להכביר בדברים למכביר נפתח בדברינו, שהרי אנו מהאומרים מעט ועושים הרבה. כנאמר בפרקי אבות "והוי מקבל את כל האדם בסבר פנים יפות עשה תורתך קבע אמור מעט ועשה הרבה".
וכבר תמהו רבים וטובים, מה ענין שמיטה אצל הר סיני, מה לדרקון בפארק הירקון. מה הסמיכות התמוהה של סבר פנים יפות ותורתך קבע אצל אמור מעט ועשה הרבה? לכאורה תורה וסבר פנים יפות אלו הוראות מפורטות, אמור מעט ועשה הרבה זה הלך חיים כללי? תמיהה רבתא.
אלא הפשט שהן הם הדברים. אדם שמתנהג כראוי עם הבריות, ועושה תורתו קבע, חלק מהאורחות הכלליות שלו הם לומר מעט ולעשות הרבה. אדם שמדבר הרבה, אין הוא בגדר מקבל בסבר פנים יפות. שהרי מטריח הוא פעמים רבות את הרבים בדרשות ארוכות וטרחניות לעיתים עד כדי גבול אובדן שפיות השומעים. כנ"ל לגבי עשה תורתך קבע, יהודי שאומר חבורע'ס שבנויות על בנין קלפים, והוא מדבר הרבה להוכיח את הבנין הרעוע, אין זה בגדר תורתך קבע. ויעויין בספרי הראשונים איך הם מסבירים סוגיא ב3 שורות, ולא כמו ספרים שצצים היום חדשים לבקרים שאמורים לבאר סוגיות, ובסוף יוצא שתכליתם מעקר תורה מישראל.

נחזור לעניננו. והנה נראה דיש חמישה מינים עיקריים בבנות ישראל המצויות.
(מצויות בשידוכים דברינו אמורים. אין אנו באים לדבר במאמר זה על בנות ישראל המהדסות בשווקים וברחובות כתרנגולות שקפצו מהגג ודליל קשור לרגלן).

הראשונה היא הנייסנית. אוחזת את כל הנייעס, יודעת כל מה שקורה, מה שקרה, ומה שיקרה. ואם זה לא קורה, היא תדאג שזה יקרה.
לפגישה היא דווקא מופיעה בזמן, לבושה באופן סביר פחות או יותר, וגם נראית סביר. שום דבר לא מכין אתכם למה שיקרה עוד 2 דקות.
"אז אתה גר בהר נוף? איפה, בשאולזון? אההה... אתה בטח מכיר את הבן של משפחת שעכשיו בדיוק ירד לחו"ל בגלל שהסתבך עם המשטרה". אתה משיב לה בנימוס שאתה לא כל כך מתמצא בשכונה, כיון שאתה יותר בקטע של לחזות בנועם ולבקר בהיכלו במגמה של ביקור תמידי.
"אז אתה יודע מה קרה בסוף עם המשגיח שלכם? אמרו שהוא עזב. אבל השמועות אומרות שהוא בעצם עדיין בישיבה מופיע כל יום לתפילות. אז זה אומר שהוא בעצם נשאר?" המשגיח? מי מכיר אותו בכלל?.

השיחה מתקדמת לפסים יותר מענינים כשהיא מתחילה לשאול אם אני מכיר את בחור X מהשיעור שלי, שנפגש עם חברה שלה Y. את לא חושבת שזה קצת מוקדם להתחיל דסקוסים על אחרים לפני שיש בסיס רציני לשבת איתך אפי' עוד 5 דקות?

ממש לפני הפרידה, הגיע הקש ששבר את גב הגמל. משפט השפר שנאמר דקה לפני שליויתי אותה למונית "אומרים שהישיבה שלכם הבחורים שקטים קצת. קשה לנהל איתם שיחה זורמת, אבל הם שקועים בלימוד. אני לא כל כך מאמינה לשמועות, אבל במקרה שלך נראה שברוך ה' הישיבה משפיעה עליך." רגעע, בענין השקיעות בלימוד, או בענין הקושי לנהל שיחה זורמת? מאוחר מידי.. היא נסעה.

השניה היתה המודרנית. מדוע נפגשתי איתה? כי אני סומך על אמי שתחיה לאורך ימים ושונים. אבלאפי' אני חושב שבמקרה דנן, הכסף של אבי הכלה סנוור את אמא שלי.
המקום המיועד נקבע בלובי של איזה מלון יוקרתי בתל אביב, מקומות אשר לא ידעום אבותינו. למה בשביל להתחתן בחור צריך להטריח את עצמו לעיר החולין והטומאה? נו שוין. אם יעקב אבינו הלך עד חרן בשביל לאה/רחל מעשה אבות סימן לבנים.
אני מחכה לה בכניסה ללובי, באיחור אלגנטי של 5 דקות מגיעה מרצדס CLS ויורדת ממנו בחורה מטופטפת מכף רגל ועד ראש. משאירה לשוער להחנות את האוטו, ובאה לכיווני. אני מאבחן שהיא לובשת עליה חצאית מיני בלון, ומהלכת על נעלי עקבים כה דקים, שאם תדרוך בטעות על נמלה, דומני שתאבד את שיווי המשקל ותקרוס. אני מקווה שזה לא יקרה, כי אז אצטרך לתפוס אותה כמנהג ג'נטלמנאי יהודאי, הבעיה שיש לי משחר ילדותי אלרגיה קשה לריסטיאן דיור. לא שיש לי משהו נגד הריח, פשוט זה לא עושה לי טוב.
מתיישבים בפינה שהיא רגילה לשבת בו (מסתבר שזה המלון הקבוע שהיא מביאה לבחון את המועמדים. זה מסביר את פשר הקשרים עם השוער). מתחילים לדבר על הא ועל כאילו דאא...(היא נשמעת צפונית כזאת כאילו.. בעצם היא באמת צפונית כשחושבים על זה.) כל מספר דקות היא מקבלת SMS בסוני אריקסון דור 3 שלה, ולוקח לה דקה ארוכה להקליד מענה, בגלל הציפורניים. כיון שהנני מנומס, לא התרעמתי על ההפרעות הסלולריות ואז היא הפתיעה אותי במחמאה לא ברורה. "הנימוס שלך מקרין לסביבה כמו בלוטוס. אתה יודע?". מה זה בלוטוס? קיצור לבלוטת התריס? זה לא אמור להיות משהו בגוף שמציק לפעמים? למה זה מחמאה?.

כשנכנסים יותר לשיחה, היא מתגלה כבחורה רדודה ומשעממת, שברגעי החסד שהיא מטה אוזן לשיחה, היא טורחת ללהג על אוצרות בית אביה, החופשה האחרונה בשוויץ, ועל BMW סדרה 7 שאבא הבטיח לה כשתתחתן. (המרצדס של אבא שלה כנראה. אני רוצה לשאול אותה מזה סדרה 7? אין לדגמים שלהם שמות? אבל התביישתי אז שתקתי)
מה שכן ייאמר לזכותה, שהיא היתה יפה ונראית טוב. אם הייתי יותר שטחי, הייתי מנסה לכבוש את ליבה. זאת אומרת, בהנחה שהייתי יוצא מתוך נקודת הנחה שיש לה לב, עם משהו פועם שם בפנים. בטוח יהיה איזה בחור קל דעת שייפול ברשתה בחודשים הקרובים, או ברשת המרצדס. מה שיגיע קודם.

אבל אני כבן תורה שחונך על ברכי התורה ויראה יודע ש"ששקר החן והבל היופי, אשה יראת ה' היא תתהלל". לא שאיני מחפש בת זוג יפה, אלא שאני הבנתי את הפסוק שללא יראת השמים, גם היופי איננו אמיתי, ואני רוצה יופי אמיתי.

השלישית היתה הפרומערית. בבירורים סיפרו שהנערה למדה במכללה בפינה נדחת בארץ, שם התעלתה במעלות התורה והיראה, עד שהפכה לאילנא רברבא. היא מקורבת ביותר לרבנית שם, מספרים שפעם אפי' זכתה להכין לה כוס תה...
הגעתי באיחור של דקות אחדות כמנהג ישיעבשערס מלומדה, וראיתי אותה ממתינה לי, קוראת בספר מסילת ישרים. לשאלתי מה כל כך דחוף ללמוד מסילת ישרים דווקא בלובי של מלון ענבל, השיבה לי כי היא צריכה לגמור את הספר עד ר"ח, שכן ככה קיבלה על עצמה עם החברותא שלה.
במבט שני, אני מסתכל מסביב לראות אם יש בסביבה ערפדים מוצצי דם, שכן אם לא, אין דרך הגיונית להסביר את ישיבתה הכפופה משהו, כאילו היא ארעית בעולם הזה, עולם הבל ותעתועים. אני שואל את עצמי האם הגרביים שלה חסינות כדורים. (בעצם אני אפי' לא מסתכל לכוון הזה של הגוף שלה).

יושבים השיחה מתחילה להתפתח. התשובות מתחלקות ל2. יש חלק כמו "כן ברוך ה'." לא ברוך ה'". ויש אתה התשובות היותר מפורטות שמתחילות בפתיח "המחנכת הזאת אומרת כמוך... והר' X גם אמר ככה בהרצאה בחודש הקודם." סו?? אני צריך תימוכין של רבנים ומחנכות עלומות שם לדברי? כל דברי יסודם בהררי קודש, ומקורם בש"ס ראשונים אחרונים הלכה ואגדה. מה היא חושבת שאני ממציא?.

המלצר מגיש לנו קולה ותה. (למה היא שותה תה? כנראה מסורת מהרבנית...)
רגע התה הזה הזה כשר? מתעוררת לפתע בחלחלה ומגלה שזה לא הכשר מהודר. היות שהיא נערה תכליתית ומעשית , היא מוצאת מוצא לסבך. " שניה אני יוציא את הפלאפון כשר (הוא של אמא, לא שלי) ואתקשר לרב זריצקי לשאול אותו". מתברר שהוא מספר 1 בחיוג מקוצר, מה שמעלה ספיקות על הקביעה שהטלפון של אמא שלה. או שאולי אמא שלה גם למדה שם? אבל לא היו בזמנו פלאפונים כשרים? וצריך עיון.
כהשיחה מתחילה להתפתח יותר לעומק, האגו התורני שלי נפגע קצת, כשאני מגלה שהיא בקיאה בכמה סוגיות בש"ס יותר טוב ממני. לדוג' מה היא מבינה יותר טוב ממני את הפשט של ר' אלחנן איך מגו עובד. וגם ידיה רב לה בסוגיות רוב וקרוב, ובשר שנתעלם מהעין, ושולטת טוב בחמורות שבהלכות שבת. מתברר שכשאחים שלה מדברים בלימוד, היא יושבת בצד ומקשיבה. "לעזעזל, אבשלום קור היה רווה נחת ממנה!"
מה שיצא לנו בשיחה, שהמקום האידיאלי עבורנו לגור הוא תפרח, שם אני יוכל לגדול ולפרוח להיות ר' חיים קנייבסקי הבא, והיא תוכל לשבת בגינה תחת עץ מוריק ולומר תהילים לגאולת עמ"י.

לגור בדרום? לא בא לי טוב... בסוף אני עוד יושפע מהשכנים שם ויהיה גנב רכב (אני מתכוין לבדואים), או במקרה הטוב אפתח בסטה לפלאפל ב-5 ₪ בתחנה המרכזית בבאר 7. אז ההצעה ההיא ירדה. חבל, כבר בניתי לחרוש שיחות על הכשר של אמא שלה.

האחרונה שברה את ליבי.
הגיעה אחת לבושה כראוי, היא לא חננה, אבל גם לא מודרנית מידי. למדה בסמינר עממי כלשהו, ואחר כך המשיכה לאחד המקומות שלומדים תואר ראשו (כמדומני זה היה לוסטיג)ן, שזה דבר נצרך בימינו. שהרי אם אין קמח אין תורה, ואם אין תואר ראשון, יש רק תעודת הוראה שלא טובה אפי' לעטוף דגים, שהרי מוכרים בימינו דגים עטופים בתוך ניילון, נמצינו למידים שהתעודת הוראה בימינו אינה שווה אפי' לצור על פי צלוחיתו.

היא נאה, ומאופרת במידה הראויה. זאת אומרת אם מביטים ליד האוזן, לא רואים פתאום מדרכה, ובחלק של הכביש עור טבעי, ועל המדרכה האיפור. אלא מאופרת בטעם טוב.

היא מרתקת, ומדברת דברי חכמה וטעם, אולם ליתר שינוי בשם עצמה. מגלה בקיאות עצומה בישיבישקייט, ושואלת האם בליל שישי אני מאלה שאוכלים צ'ונט בזכרון מוישה, או שווארמה במרציאנו. שאלה הרת גורל לדידה, שכן היא מואסת בצ'ונט, ואם אני מאלה שבענין של הצ'ונט, זו בעיה רצינית של חוסר התאמה. למזלי אני גם לא מחבב גדול של צ'ונט, אז את המהמורה הזאת צלחתי.
אני הנני מתענין גדול בנושאי תלונות צרכנים, ולמעשה אני חושב שאני הקורא הנאמן ביותר של מדור "הקו החם" ביתד נאמן. בשלב מסוים מתברר שהיא עורכת את מדור הצרכנות באחד השבועונים הנפוצים בא"י, בגולת בבל, אירופע, ואמריקע. השיחה מתפתחת בנושאי תקלות והחזרות קניה, ואז בסוף הפגישה היא אומרת לי "חבל... חשבתי שאתה יותר מתענין בלימוד...". לו היתה יודעת שבמדורי צרכנות גלום קיום הפסוק "והשיב את הגזילה אשר גזל". ניסיתי להבהיר לה את הענין, אבל היא כבר יצאה מהחביבות, ונהייתה קרה ומסוייגת מעט. יום לאחר מכן, השדכנית השיבה תשובה שלילית.

הקיצר , מאז אני קורא קבוע של המדור שלה, בנוסף על הקביעות ב"קו האדום" של יתד.
אתם יודעים מה? טוב שלא התחתנתי איתה. אני חושב שהיא יותר מידי קשוחה עם הספקים. האמת, תמיד אני יוכל ליצור איתה פגישה באמתלא של צרכן שעלה על תקלה סדרתית בדגמים של אמקור. לא?

לא יודע.

------

אם אתם חושבים שאני משעמם, מצחיק, או סתם חסר עניין, תרגישו חופשי להגיב.

ערב טוב ושבת שלום!

ישיביש סטייל.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 00:33 לינק ישיר 

ואוווווווווווו

ילד כשרוני...

אני התמוגגתי מהנאה וצחוק כל הזמן.

באמת יפה. קבל ח"ח גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 01:06 לינק ישיר 

ישיביש סטייל .. יפה....!
עכשיו אני רוצה גם לנסות

כשעברתי על יומן השידוכין שלי החילותי לשחזר את כל פגישותי
הראשונה שבהן היתה הפגישה עם המשועממת..
בחורה זו מגיעה בלבוש פשוט אך הולם, לא מתגנדר ולא מתהדר, אין לה את מי להרשים.
מתיישבת היא על כל חפץ בר ישיבה
ותולה בי עיניים אדישות.
קיבלתי אתגר, אני חושב לעצמי, ומיד שולף נושאים מחקר תיאורית המיתרים עד חקירת כוח הטענה או נאמנות.
והיא תולה בי עיניים אדישות.
אולי חקירות לא עניינה..אבל אני חייב להצית את העיניים האלו..
דבור דיברתי על אופי המשפחה בה אני חפץ וגודל מעלת לימוד התורה.
 "וכסף כדי ללמוד - מאין? " הפטירה..
עתידי הסוציו אקונומי עמד על הפרק - מייד הזמנתי קולה ודיאט קולה בשבילה.
היא תלתה בדיאט קולה מבט משועמם.
החלפתיהו בשמן והיא כמעט נרדמה.
עיניה כבר נתלו כהררים על חוט השערה. היתה לי הזדמנות אחרונה..
"אחותך הלכה לעולמה" אמרתי באווירת טרגדיה
היא פשוט נרדמה. חסתי על גזל השינה והלכתי משם.
למחרת השדכנית הודיעה כי נדחיתי בנימוק "לא סותם את הפה".

דבר כזה היה יכול לפגוע בביטחוני העצמי אילולא פגשתי את הבאה בתור.
היא הגיעה בצעד בוטח. הרצפה מעולם לא היתה עקומה בשבילה.
כל פסיעה מודגשת בצליל העקב היציב. מחייכת היא בביטחון לעברי ומתיישבת היכן שקבענו.
נסיון העבר שלי הורה לי לשתוק
"נו למה אתה שותק? " מקשה היא..
האם יש פה צ'אנס לדבר? אם כן אז קדימה. התחלנו בדיבורי עלמא.
"אז איפה אתה לומד?"
"בישיבת *** ******"
"אהההההה אני מכירה את הישיבה הזאת...שמעתי עליה ש..."
שמועות ישיבתי ארכו בערך כ 20 דק'
לאחר מכן הערתי כי הגיע הזמן להזמין משהו. עצתי נטתה לקפה הפוך.
ההרצאה על הקפה ההפוך/לאטה לקחה לפחות עוד 5 דק' בעוד אני חווה ממבט ראשון כמעט
את עלילותיה באיטליה המעטירה ואת השירות הלא אדיב של מלצריה.
תוך כדי עלילות צרפת הדגשתי כי מבחינת ההלכה אין אני יכול לצאת לטיולים גרידא בחו"ל.
מיד קיבלתי קיתון של רותחים..על סיפורי "אבא שלי (שהוא גם רב ) אומר.."  "ודוד שלי (אברך בכולל) חושב..." 
מוחי כבר חשב לומר נואש מכמות המידע החיצוני שנשפך עליו..
 מידע חיצוני? אוי ואבוי.. חצי שעה הורציתי לגבי ספרים שאינם לרוחנו - הנהנתי בהסכמה יען כי חששתי לדבר
הפרופסורית המשיכה את נאומה לנוכח שתיקתי בעוד אני בוחש בתחתית כוס הקפה בייאוש.
בסופה של הפגישה אמרתי 'שלום' יפה.. וזכיתי להטפת "להפרד מחברו בדבר הלכה"
אמרתי לה שניתן לדייק שזה חברו ולא חברתו ונסתי משם כל עוד נפשי בי..
השדכנית הודיעה על שלילי גמור..כי לא נתתי לה לדבר על הדברים שהיא רצתה..

לא האמנתי...
אבל לא הייתה לי ברירה.

המשכתי הלאה..
השלישית הייתה מצויידת בשלל המודרנה.. שלפתי אני את פלאפוני העתיק כדי לענות לאבא
ומיד ראיתי חיוך בוז קל מתעקל על שפתיה..בעוד היא שולפת את הטלפון הלוויני מתוך השעון.
הפעם החכמתי והזמנתי שתיה בו בעת בה היא התיישבה..
ספל קפה בשבילי ומיץ פריגת דיאט בשבילה. (???)
המלצר הניח את בקבוק הפריגת על השולחן.
היא אחזה בו אחיזה קלה באצבעות דקיקות עד כי חששתי לגורל הבקבוק ועוד יותר לגורל אצבעותיה השברירות שמא תישברנה אם ינסו לתפוס את הבקבוק חזק מדי.
לאור נסיוני השני פתחתי במשפט ג'נטלמני..
"אז על מה את (!) רוצה לדבר"
"אוישש.. איזה מן שאלה..עלינו כאילו.."
טעות טקטית קלה אך ניתנת לתיקון. מיד העלתי נושא מעניין בדבר חשיבות לימוד התורה.
זווית עיניה רטטה באופן מוזר..שמא היתה זאת עוית קלה...
"תשמע" אמרה לי "אני לא אומרת שתורה זה לא חשוב..אבל......." 
זה לא בשבילי אמרתי לעצמי ומיד תכננתי את סיום הפגישה.
בו בעת הנהנתי בהסכמה לדבריה על מנת שלא ליצור נושא חדש לדיון..
 שעה שלמה באה לסיומה בעוד היא קיבלה טלפון בהול כי האקרים פרצו ללווין ועליה לסדר זאת..
נפרדנו בנפנוף קל והיא אצה לה לדרכה.
למחרת השדכנית הודיעה שהיא מסכימה להמשיך..הייתי חמוד והסכמתי לדעותיה הפמיניסטיות (מתי זה היה??") אני מצידי אמרתי לא.

לא אמרתי נואש ושמתי פעמי לפגישה הבאה.
היא נכנסה ללובי של המלון בצעד שקול בראיה חודרת ובלבוש הולם לכל הדעות.
הזמנתי קפה הזמנתי גם לה.
השיחה קלחה לה על ענייני דת בלי מדינה וחשיבות לימוד התורה. המעמד הסוציו אקונומי קיבל ביטוי אך מזערי יען כי הוא דבר שולי.
היה נדמה לי באותו רגע כי זהו חלום חיי.
ואז הגיעה השאלה...
 "אז........איך היית מגדיר את עצמך חרדי/חרדי מודרני/חילוני?"
עניתי שאני על דרך האמצע - בין חרדי לחרדי מודרני..
"זה לא מוגדר" אמרה לי היא וחככה את אגודלה באצבעותיה כמסמנת 'מזומן'
נסחפתי בהשקפתי את העולם..ואת גווני האפור שלו.
היא מצידה התווכחה עמדי על כל צעד ושעל.
ניסיתי להגיד לה את דברי הרמב"ם בענייני דרך האמצע.
המילה פרפקטיוניזם חזרה והודגשה בדבריה..אם כי באורח נסתר.
חשתי כי אני מקיש על קיר..
נפרדנו כשאני מאמץ את שכלי כדי להבין מה הראש בקיר הזה שלה.

השדכנית הודיעה שיש לי מקובעות מחשבתית ושאני פשרן מדי בדרישותי כלפי עצמי ואחרים.

התייאשתי בנתיים.

טוב אני יודע שזה יצא לא משהו..אולי כי אף פעם לא הייתי בפגישה חחחח.. בכל מקרה.. גם לא יכלתי להפריז בדמיון כיוון שציבור הבנות קורא דברים אלו גם.. אז חשתי לחיי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 01:07 לינק ישיר 

חמווווווווווד!

אשלח לינק לכותבת המדויטים, אני חושבת שזה ישעשע אותה... -:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 01:45 לינק ישיר 

עוצר וחושב, אם היה יוצא לך טוב, הייתי מפרגן לך , שכן מעצם טבעי הנני טיפוס מפרגן.

אבל יצא לך ח ל ש...

ישיביש סטייל הלך על כיוון חדש, ולכן יצא לו מאמר נחמד. אתה הלכת בקו של ישיביש סטייל, לכן יצא לך לא משהו בכלל. אבל בדרך כלל אתה מגיב בפורום לענין יש לציין. (ככה גונבה שמועה לאוזני. אני אישית לא שמתי לב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 11:11 לינק ישיר 

עוצר, חמוד ביותר קבל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 11:49 לינק ישיר 

חחח דוסי לא ציפיתי ליותר.
עכשיו אני אנסה סגנון משלי..מה שנקרא מערכון.

ישבתי לי בלובי המלון. קבענו ב6 והשעה כבר 5 ו40 והיא עוד לא הגיעה! .
השדכנית היללה את הבחורה רבות ונצורות... רוחה בשמי שמים וידיה רב לה בארץ
אני מצידי לא התרגשתי במיוחד כיוון שידעתי שבחורה לא יכולה להיות מושלמת.
אבל למה היא מאחרת ?? עוד 10 דקות הפגישה!
מעניין מה השדכנית סיפרה לה עלי.. בטח שגם אני ירא שמים,שוקד,לומד,אדיב,נאה.
זה עוד מילא..בחור יכול להיות מושלם.. אבל לפי דעתי היא החסירה כמה פרטים בהרכבת
דמותי.. למשל ענותנותי הידועה.. גבי הכפוף לנוכח עול מלכות שמים, שכלי הענק.
אני בטוח שכל אלה היו מוסיפים לי כמה נקודות..
טוב נו..השדכנית לא יכולה להיות מושלמת כיוון שהיא אישה בסופו של דבר..

הווו היא הגיעה!
היא באמת חמודה חשבתי לעצמי בצייני את מראה לעצמי..בעצם נראית מושלם.
לא התרגשתי עדיין..להלחץ זה לא בשבילי..
-"הי.. איך קוראים לך?" היא שאלה 
-"אה..אני..אה..קוראים..אני חושב...מ..מ..מוטי" מה זה היה הגמגום הזה? "ו..ו..ולך?"
-"לי קוראים רוזמרין"
  מה זה השם הזה?
-"שם יפה" החמאתי לה "מאין מקורו? " 
-"תגיד לי אתה בסדר.. יש צמח שקוראים לו רוזמרין"
-"אהה..."
איזה אדיוט אני!
-"ומה זה מוטי ? קיצור של משהו?"
טוב גם היא לא בדיוק הכי חכמה...
-" מוטי זה שם של צמח בדרום אפריקה.. הוא גודל ליד הבננה בשעות הקיץ"
-"אההה"
-"אממ.. איפה את לומדת?"
חייבים לגשת לעניין, לא? מהשדכנית שמעתי שהיא לומדת במוסד מכובד עד מאוד
-"אני לומדת בבית..אצל אמא"  (?????????????????????)
-"מ...מ..מה את לומדת שם?"
-"מה אתה חושב שאני יכולה ללמוד שם.. את תפקידי בבית... לבשל, לגהץ, לכבס, לדבר, להתעצבן, לשלוח את הילדים לבית ספר, לצבוט את התינוק, לגרש את פרחחי הצדקה הלא אמינים."
-"אההה.. אבל מקצוע את לא לומדת? "
בזה הרי תלוי עתידי הכלכלי..
-"לא..אשה צריכה להשאר בבית "
רגע, רגע, היא שוברת מוסכמות! אני אמור ללמוד בכולל והיא אמורה לעבוד ולהביא לחם הביתה לאיש ולילדים.
- " אה.. יפה שאת עומדת על עקרונותייך..מה בקשר לטלוויזיה בבית? את מודרנית?"
- " בטח שאני רוצה טלוויזיה!!!!!" 
הצילו עם איזה אשה התחתנתי!!!!!!!! אופס עדיין לא..
-"אבל זה חפץ טמא מתועב אסור משוקץ. כל המביט פה הרי הוא רשע כדברי הגמ' בב"מ!"
-"זה רק אם אתה משאיר את מערכת הקליטה..אפשר להוריד אותה ולהשאיר אותה על ווידאו ולראות סרטי גרובייס ודודו פישר"
- "דודו פישר לא מזרוחניק רחמנן ליצלן?"
- "לא.. הכיפה לא אומרת על הבן אדם כלום.. העיקר שהוא שר לכבוד השבת שלא למטרות רווח"
-" זאת אומרת..שגם אם אני עם כיפה שחורה..אני לא בטוח חרדי?"
-"לא...מצידי אתה חילוני בכלל"   מה???
- "ואיך את בודקת אם אני לא חילוני?"
-"הרי נפגשנו דרך שדכנית, נכון?"
-"אה.."
איך לא חשבתי על זה.. אז טלוויזיה תהיה..אני לא בטוח ילמד כי היא לא עובדת..מה חסר?
-"ואיפה אתה לומד?"
-"אני בישיבת *** *******"
תמיד מפדח אותי לומר את השם המצחיק של הישיבה..
-"ישיבה טובה כך שמעתי..אתה לומד טוב?"
-"מה זה טוב? אני שוקד ולומד עד היכן שיכולתי משגת "
-"אז זה לא טוב?"
-"זה כן טוב!"
-"אז מה אתה אומר 'מה זה טוב?'  ??"
-"סלנג"
-"מה זה 'סלנג'?"
-"סלנג זה סלנג"
-"אה..."
אני מצידי כבר התחלתי לאבד עניין בפגישה...משהו כאן לא בסדר! זה או אני או היא! (דההה)
-"כמה בחורים אתם בישיבה?"
-"80 כרגע"
-"למה כרגע?"
-"כי עכשיו זה כבר 78 ... שניים הבריזו"
-"ישיבה מתירנית יש לכם.."
-"המשגיח לא יודע."
-"אה.. אז זה בסדר"
סוף סוף משהו שאנחנו מסכימים עליו. קפצתי על המציאה כמוצא שלל רב.
-" אצלנו אנחנו גם מחפים אחד על השני.."
-"כלומר משקרים..???"
-"אה..כן..אה.. לא.. פשוט מעלימים ראיות"
-"איזה מן צורה יש לישיבה כזאת...?!"
נראה לי שהרסתי הכל..
-"לא כולם ככה...אני למשל לא"
שוויץ שוויץ - שוויץ שוויץ צלצל שעון הקוקיה מלמעלה.
-"אה יפה.. טוב תשמע השעה כבר מאוחרת..ואני מתה כבר לישון"
-"אוקיי..נזמין מונית"
-"מה מונית? יש לי פה אוטו.." אסור לבנות לעשות  רשיון לא???
-"גם לי יש.." גם לבחורים אסור..אבל המשגיח לא יודע.
-"אז ביי"
-"ביי..אה רגע!!! חכי שניה.."
-"מה?"
-"אם..את לא לומדת מקצוע אז לא תרצי בעל לומד נכון?"
-"בטח שאני רוצה" עכשיו אני כבר מבולבל
-"ומאין הכסף?"
-"אבא שלי מליונר.."
אווו-וואההה חבל שלא ידעתי זאת לפני..
-"אגב, רק רציתי להעיר שגם אני מוכן לטלוויזיה. ושלא תעבדי. ושיהיה לך אוטו"
-"אה בסדר.. ביי"
-"ביי"

קיבלתי כן או לא???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 11:54 לינק ישיר 

תגיד מה קורה לך, המחשב שלך משתגע, הוא פולט מילים ללא אבחנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 12:13 לינק ישיר 

אסיק, זה לא המחשב השתגע, זה הבעלים שלו ..(-;

צאבע'ס

תוקן על ידי dosystory ב- 12/01/2007 12:14:03

למקרה שהתמונה לא פועלת בתור קישור לחצו כאןדוסי סטורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 12:16 לינק ישיר 

אני התכוונתי לטובה ואתה הופך את דבריי לרעה? הלוואי והמחשב שלי גם יפלוט ככה מילים בלי להתחשב ברמת הכתיבה העובדתית שלי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 12:21 לינק ישיר 

קודם כל ישיבה משהו (הראשון)היה חמוד כמובן,

הראשון של עוצר וחושב קצת נתקעת שם..סליחה

אבל השני היה ממש אבל ממש חמוד-קבל פידבק!דרך אגב מוטי,זה לא השם האמיתי שלך נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 13:05 לינק ישיר 

עזר, זה כן.
ידעתי שהראשון היה די דפוק...
וגם בשני לא השתוללתי עם הדמיון..
אני כותב ספר ושם אני ממש משתולל עם הדמיון.. ואני לא מבזבז אותו על פה ... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 14:30 לינק ישיר 

תודה לקל שיש לנו את התירוצים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 14:36 לינק ישיר 

עזר,
אכן.
יכולתי גם לומר שזה היה מאוחר בערב או מוקדם בבוקר והייתי גם ככה עייף.
יכולתי גם לומר שאני לא רוצה להגזים בשובניסטיות או בפמיניסטויות.
יכולתי גם לומר שהתחלקו לי המקשים.
ואמרתי גם בפעם הראשונה שאני לא כ"כ בעסק הזה..ככה שדי קשה לי להכנס לראש.
בכל מקרה.. אני מודה שיצא דפוק בפעם הראשונה..בלי תירוצים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2007 15:43 לינק ישיר 

אייקון ירוק לישיביש סטייל:) מאוד אהבתי..
אני מכורה לסלסולים לשוניים, המורה להבעה תמיד הורידה לי על זה שלא התאפקתי ובמקום מאמרים אפורים ורציניים עד מוות הייתי מכניסה אמרות שפר ציניות בדלת האחורית..

עוצר וחושב- נראה לי שהשתוללת קצת במערכון, הקשרים לא כ"כ מובנים, אהבתי יותר מה שכתבת לפניו

ובכל מקרה, תמיד נחמד לראות את עצמי במשקפיים משעשעות של היושב מולי:)

חולמת בהקיץ- תהיי בטוחה שהיא נהנית:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2007 19:16 לינק ישיר 

המאמר של ישיביש סטייל, בסך הכללי חמוד. יש פה ושם מעידות.

דוסי, אם אתה כבר מדבר על כיוונים, קווים ו"זכויות יוצרים", אז הקו החדש של ישיביש הזכיר לי דווקא ת'קוים של ש"י עגנון, לא מאוד ישן ; ).

עוצר, לא משנה מה שאני אישית חושבת על היצירות שלך( הראשונה לא רעה כלל, השניה...) אתה לא אמור לרצות כאן מישו.
אהבת,לא אהבת. מרוצה, לא מרוצה. קבל ביקורת ותפיק לקחים או שלא.
אתה לא צריך לחזור ולהתנצל! זה לא בריא...:)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מאמר תגובה על מדוייטים בע"מ.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext