בית פורומים שידוכי חרדים

איזה מצב מוכאב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2007 18:00 לינק ישיר 
איזה מצב מוכאב

בשבת בילינו אצל חברה שלנו ונקלעתי במצב מוזר וכואב,

נכנסה לבית בחורה חמודה כבת 20 עם שבת שלום צנועה, התגלל בינינו שיחה נעימה ישבנו ביחד דיברנו בילינו מבלי לדעת מה הי שייכת למשפחה של חברה שלי.

משך השבת הדברים התבררו לי והנה הסיפור

הבן של החברה שלי בגיל 23 בחור ישיבה וגם מצטיין נקלע לבית חולים עם אחד מהמשפחה בעצם יום השבת שקיים בחג ה,,, אצלינו בארה"ב כל החגים הם שתי ימים. אבל מכיוון שהם נכנסו באופן פתאומי אם חולה במצב קשה לא חשבו על אוכל. בקיצור הבחור התחיל להתהלך מחדר לחדר לחפס יהודים אולי יתאפשר להם לעשות קידוש, והנה בחדר מן החדרים יושבת בחורה צעירה עם ילדה קטנה שתפסה את ליבו, וגם היהודים היחידים בבית חולים הזה

בחורה בת 19, גבוהה נחמדה ורצינית, משכילה, מחנכת בכיתה ט' עם גילה הצעיר,
מאז הסיפור התחיל, והם יצרו קשר, אחרי כמה זמן הבחור החליט שהגיע זמן לדבר על דברים רציניים. ואז!!! הגיע השוק!

הבחורה סיפרה לו שלפני שנולדה אימא שלה חלתה במחלת החצבת, והיא נולדה חרשת!!!

הסיפור מה שהיא עברה לא חשוב, היום היא שומעת ומדברת כמו כולם ומורה לבנות מתבגרות.

אין לה מכונה שמיעה זה לא עזר לה במצב שלה, אבל הטכנולוגי לא יושנת,

היא עברה באיזה שלו ניתוח והכניסו לה טשיפ קטן ליד המוח שזה מוביל את השמיע לדרך האוזן,

עכשיו! הבחור הוא קרוע, ההורים לא מתערבים, הם אוהבים את הבחורה, וממשיכים להזמין אותה, הבחור מתלבט, לא יודע להחליט, זה מום בהחלט! כולנו יודעים, אבל הוא כבר יותר מדי בעניינים, וגם שאל ראש ישיבה והוא לא המליץ לא לטוב ולא לרע רק התנדב לתת לו את ברכתו, מה לעשות, התיעץ עם רופאים אבל לא יכול להחליט,

מה עושים בסיטואציה?

אכן מעניין לשמוע בענין מכבוד החברים פה בפורום

ישראל בטח בה''

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 18:25 לינק ישיר 

אם הבחור לא שם לב אז למה זה מפריע לו פתאום??הרי לא רואים עליה כלום והיא נראית רגיל וזה גם לא תורשתי...אז למה שלא ימשיכו הלאה בכיוון??

הרי אני יכולה להבטיח לך שאם הוא יחליט לכיוון השלילי אז לדעתי הוא יתחרט על זה...כי לפני כן הוא לא ידע והוא כן היה בטוח שזה מה שהוא רוצה...ואגב כל הכבוד לבחורה על היושר שלה..ושייקח פסק זמן יחליט בראש שקט ויהיה בטוח בעצמו שזה מה שהוא רוצה ורצה...

תגידי לנו מה הוא החליט בסוף....

רק בשורות טובות אמן...!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2007 18:59 לינק ישיר 

המום לא תורשתי.

הבחור צריך להיות משוגע לוותר.

משוגע וחסר רגישות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 20:27 לינק ישיר 

דעתי כדעת קודמי.
למרות המצב שלה, הוא הספיק לתקשר איתה ללא כל בעיה, ושום דבר לא הפריע.
אז מדוע עכשיו, אחרי שאמרה לו, זה אמור להפריע?!
אם זה לא תורשתי, ולא יהיו עם זה בעיות בעתיד, אני חושבת שעליו להינשא לה. ולשים מיבטחו בהקב"ה שאין דבר רע היוצא ממנו יתברך....
באם חלילה זה תורשתי ותהיינה בעיות עם זה בעתיד, על כך, הוא צריך לדון ולהתייעץ, ואח"כ להחליט.

הקב"ה יתן בליבו עיצה טובה בעזרת ה'.
מחכים לעידכון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2007 21:04 לינק ישיר 

אני לא מבינה למה הדילמה???
לפני שהוא ידע מהמצב שלה הכל היה טוב ויפה...ופתאום אחרי שהיא סיפרה לו נוצרה בעיה???
למה??? אם היא שומעת... ולא משנה באמצעות מה... והבעיה היא לא תורשתית...?
שבעז"ה יחליט את ההחלטה הנכונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 21:56 לינק ישיר 

מותר לי לתת את כל מידע שיש ברשותי? מקווה שכן...

יש לי חבר טוב ביותר בישיבה, נולד חירש מלידה וסיפר לי על תורשתיות.

אז ככה, אם הוא נולד חירש מלידה ותורשתי ואסור לו להתחתן עם בחורה חירשית, אחרת חלילה הוא עלול להביא ילדים חירשים לעולם מדור לדור, אך מותר לו להתחתן עם בחורה שנולדה "שומעת" והפסיקה לשמוע במהלך החיים בעקבות נפילה במדרגות, תאונת דרכים וכ"ו ובתוצאה כך היא איבדה שמיעה ומותר לה להתחתן עם בחור חירש מלידה כי היא בכלל לא תורשתית.

בקשר לניתוח שהתכוונת, נקרא לזה "שתל" הוא פועל בדרך המח עם המכשיר שמרכיב מאחורי האוזן, שמעתי שזה מתאים!! 

בקשר לבחור ההוא שסיפרת עליו, הוא היה אמור ללכת להרב אקשטיין (מנהל דור ישרים) ולהתייעץ עימו.

שיהיה לו בהצלחה!! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2007 22:14 לינק ישיר 

הבעיה היחידה עם חרשת, שאיך הם ידברו בשבת? או שהצי'פ עובד על גנרטור? או שלחרש מותר גם בשבת?

למקרה שהתמונה לא פועלת בתור קישור לחצו כאןדוסי סטורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 23:15 לינק ישיר 

חרשות היא תורשתית???

חה,
יש בשכונה שלנו זוג חרשים אילמים.. הילדים שלהם בסדר גמור

יש לי בן דודה חרש אילם. וגם אשתו חרשת אילמת... הילדים שלהם בסדר גמור

ועוד בנוסף, שמה שיש לבחורה זה בכלל לא מולד, זו תוצאה של מחלה..
אז על מה לבטל את השידוך??
סתם יצר הרע, והשפעה של המרובעות החרדית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2007 08:09 לינק ישיר 

בוקר טוב בוקרטוב !

לפי הסיפור כמו שאת סיפרת את זה, אני מסכים אם כל אלו שאמרו שהם לא מבינים מה בכלל הבעיה!

היום הבחורה שומעת ומדברת ומי שלא יודע, לא יעלה על דעתו! לפי הסיפור לא מדובר על משהו תורשתי, וגם את זה אפשר לבדוק על ידי בדיקות של דור ישרים (זה בדוק - יש בדיקות מיוחדות לזה).

ולמי שהביע הסתייגות בקשר לשבת, שתדע שאין שום בעיה בהרכבת אפילו מכשיר שמיעה קונבנציונלי (לפי פסיקת הגרי"ש אלישיב שליט"א והגרפ"ח שיינברג שליט"א) ועאכו"כ למכשיר המושתל!

כל מה שאמרתי זה סמוך ובדוק - מהנסיון - ואם את רוצה פרטים נוספים, תפני אלי בהודעה פרטית.

שיהיה במזל והצלחה !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2007 15:55 לינק ישיר 

שאלה?

אני  מכירה בחורה שיש לה אותו סיטואציה אבל אני יודעת שבלילה היא סוגרת את המכונה בכדי שתהיה לה ליל מנוחה, אז מוטי לפי דבריך אתה מכיר את המצב, האם ידוע לך אם ההשתלה לא עושה בעיות? או למה שהיא צריכה לסגור אותו בלילות? אולי זה עושה רעש? או אולי זה מפריע לה באיזשהו נקודה.

כי הבחורה הזאת שאני מכירה נראת לי קצת לא רגוע, ואני הרכבתי את זה להשתלה, אולי אני שוגעת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 00:15 לינק ישיר 

"עכשיו! הבחור הוא קרוע, ההורים לא מתערבים, הם אוהבים את הבחורה, וממשיכים להזמין אותה"

כן, הבחור קרוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 01:08 לינק ישיר 

אני אוהבת אותך, את כל כך אפטימיסטית, האם את מכירה מישהוא אם השתלה מסוג זה? אם כן תכתבי קצת על אוך חייו

ותודה לכולם כולם אתם לא חושבים רק חיובי,

אבל ההחלטה זאת עם אזולת ולא אתכם, אם יצא לכן כזאת המצאה, הייתם אפילו רוצים לשמוע על זה, בטח לא, הייתם הורגים את השדכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 14:58 לינק ישיר 

בוקר, חמודה. תודה. (אמממ, אני קצת מובכת..)
בכולופן
אני לא מכירה מישהו עם השתלה או משו כזה... הדודים שלי והזוג מהשכונה הם בלי מכשירים. הם קוראים שפתיים... וטוב להם ככה.

מה שאני אומרת, זה שהבחור בעצמו לא שם לב בכלל שהבחורה עם מכשיר... אז למה פתאום זה מפריע לו??? נראה לי שמה שמפריע לו זה שאנשים ישמעו שהוא משתדך עם בחורה עם מום כביכול. זו נראית לי הבעיה היחידה.

חוצ מזה.. עובדה נוספת... ההורים של אותם אנשים שציינתי.. הם בעצמם לא חרשים אילמים. אז מה אנחנו צריכים ללמוד מזה?? שלא צריך להתחתן עם מישהו עם בעיה כדי שיוולד ילד עם בעיה, זה יכול לקרות גם לאנשים הכי בריאים בעולם שעברו בדיקת "דור ישרים".
שורה תחתונה.. ההיסוסים של הבחור לא באים מהמקום הנכון ולא מהסיבות הנכונות לדעתי. (ומי יודע, אולי הוא מסתכן בלאבד את הזיווג שלו בגלל זה).

בשביל זה אומרים "עשה לך רב". שיתייעץ עם רב שמכיר אותו, שהוא סומך עליו... ו"כל אשר יורוך- תעשה!".
ברכה והצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 16:03 לינק ישיר 

אני שמתי לב לעובדה מעניינת:

ברגע שמום נחשב ל"מקובל" הוא נהיה נורמטיבי,
ברגע שהוא "חריג" הוא נחשב בעיה.

במה דברים אמורים?

קחו למשל ליקוי ראיה.
היום אף אחד לא יפסול שידוך על ליקוי ראיה
(אלא אם כן מדובר על מספרים ממש גבוהים שקרובים לעיוורון, נאמר מעל 10),
ותחשבו על כך שאדם בעל מספר 6-7 במשקפיים,
כמעט לא יכול לתפקד בלעדיהם.
ועם כל זאת, רוב הציבור יהיו סלחניים כלפיו,
ולא יעשו על זה רעש.

ואילו מכשיר שמיעה, שבא לתקן ליקוי שמיעה קל,
כאן פתאום הדבר הופך ל"אוי אוי אוי".

אם למרבית העם היו ליקויי שמיעה
ומכשירי שמיעה היו נמכרים בחנויות רשת ממותגות (כמו משקפיים)
ואילו ליקויי ראיה היו נדירים יותר,
הייתם רואים איך מרכיבי המשקפיים היו פתאום ב"בעיות שידוכים"
בעוד מרכיבי מכשירי השמיעה היו הנורמטיביים.

הסתיגות: זאת בהנחה והליקוי באמת לא יוצר בעיות בתיפקוד
ומכשיר השמיעה מצליח לסדר את העסק,
במידה ואכן קיימת בעיה תפקודית-
זה כבר שיקול אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 16:30 לינק ישיר 

את צודקת בהחלט!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 20:00 לינק ישיר 

חולמת,
דבריך חזקים וקלעים!!!
חזק!