| נשלח ב-10/2/2007 22:32 |
|
| |
צריכה עצה דחוףףףף
שלום לכולםם...!
אני בת 19 וחצי חוזרת בתשובה(לזרם החרידי) והתחלתי כבר לצאת לשידוכים
הכרתי בחור חסיד ברסלב אבל אמיתי לא מהקופצים כן... גם הוא חוזר בתשובה
כבר נפגשנו 4 פעמים פעם 1 בבית השדכנית(היא מכרה שלי )
פעם 2 נפגשנו בגן בבני ברק פעם 3 הלכתי עם חברה לכותל והיא נפגשה שם גם עם השידוך שלה
שהם חברים הוא והשידוך שלה ואחרכך היה נורא קר אז חיפשנו מקום שנוכל לשבת
והנהג מונית לקח אותנו לבית קפה של חרידים דתיים חילונים ביחד עם מוזיקה של חילונים ומלצריות
שניגשות לא מלצרים
טוב נשארנו שם כי לא היה ברירה קצת התלוננו על המוזיקה אבל נשארנו שם ולא ראיתי כאילו שהוא מבואס או משהו
טוב אני שמעתי מהחברה שלי שהוא אמר לחבר שלו איזה מקום הלכנו ומה זה איך ישבנו שם בכלל
בסדר .
פגישה רביעית נפגשנו שוב אצל השדכנית בבית ומה הוא אמר לי איך הלכנו למקום הזה מה זה ופיתאום הוא התחיל לדבר
ככה שהאישה והבעל לאצריכים לצאת כמעט מהבית ובכלל לא צריך לעשות קניות כמו אלה שעושות שופינג קונים מה שצריך אבל לא צריך לקנות דברים מה ושהוא לא מסתובב בכלל ונוהג לשבת במקומות כאלה ואני מירוב שהוא לא נתן לי לדבר לא דיברתי הוא אמר טוב אפשר לצאת מידי פעם אני לא אומר שצריך להיות כל הזמן בבית אבל למוקומות שמותר ולא להסתובב ברחובות כי זה אסור
את האמת? מה זה נבהלתי אני מפחדת שאחרי החתונה הוא יסגור אותי בבית
אוקי דיברתי איתו על מסעדה צנועה ממש של חרידים שיש שם אפילו ברקע רק חסידית שאני הולכת עם חברה שלי לפעמים לשם ומה אני יגיד לכם ממש יש לי זמן כל הזמן אני בשיעוןרים אבל לפעמים יוצא לי אחרי השיעור אחרי הפגישה הלכתי עם חברה לשם והחבר שלו אמר לו! והוא כעס ככה שמעתי ... מה יש לו לכעוס תגידו?? מה אסור לאכול גם????
אני לא מבינה? אני גם לא יכולה להסביר את עצמי אני צריכה לחכות עד הפגישה הבאה כי הרב אמר שאי אפשר לדבר עדיין בטלפון
תשמעו אני רוצה אחד בחור חזקקק אבל גם שלא שעמם אותי כל כך מה רע לשבת בבית קפה של חרידים ?
ועוד משהו איך אני ידע באמת אם הוא קמצן או לא??? למשל שישבנו במסעדה מה זה התביישתי שהגיע החשבון למרות שרק שתינו תה והוספתי מאצלי גם כסף כי אני מתחשבת מה מאיפה לו כסף הוא תלמיד ישיבה
תעזרו ליייי למה כבר הוא מדבר איתי כבר על דירההה
והוא גם נעול על לגור במאה שערים ואני לא עובדת עכשיו ובכלל איפה אני ימצא במאה שערים עבודה אבא שלי אמר לי למה שלא תגורו במרכז את אפילו בלי עבודה איך תסתדרו עם כל הכסף השכירות יקרה מה עושיםםם?
|
|
| נשלח ב-10/2/2007 22:44 |
|
| |
רציתי לשאול האם בזמן שהוא דיבר על כך שלא הייתם צריכים לשבת במקום לא צנוע הוא ממש כעס? האם הוא חזר על אותם דברים בכעס?
האם השיחה איתו מעניינת? את נהנית?
אני רק שואל, קצת מפחד להביע דעה אבל אם הוא ממש כעס וגם לא כ"כ מעניין אותך בזמן השיחה...
אם יש לך רבנית שמכירה אותך ואוהבת אותך כדאי לך לנסות אולי לשמוע את דעתה (גם על הכעס). אל תתייעצי עם הרב שמשדך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2007 22:59 |
|
| |
הוא מהאנשים כמוני שלא צועקים אן פיתאום כזה עושים פרצופים מבהילים חח הוא פשוט מדבר כזה והדיבור נשמע עצבני!!!
מבינים למה אני מתכוונת?
והשיחות כן מעניינות
אני פשוט מפחדת שהוא יסגור אותי בבית
|
| נשלח ב-11/2/2007 00:15 |
|
| |
תדברי איתו על זה.
כמו יתר הדברים שבודקים התאמה בין הזוגות, שואלים.
כל כמה זמן הוא חושב שהגיוני לצאת?
לאיפה הוא חושב שאפשר לצאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 01:01 |
|
| |
בובה2:
האם הוא ספרדי או אשכנזי?
כמה זמן הוא חוזר בתשובה?
בן כמה הוא?
מה הוא עשה לפני התשובה?
לפי איך שאת מתארת את זה, זה לא נשמע טוב. צריך לדבר על דבר כזה עם רב שיש לו הרבה נסיון בדברים האלו. הרב שאמר שאסור לדבר בטלפון הוא לא נשמע אחד שיש לו הרבה נסיון. צריך לבחור ברב חכם מאד, לא סתם רב רגיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 02:41 |
|
| |
רצוי באמת שתבררי כמה זמן הוא חוזר בתשובה (כמה את?) ומה עשה לפני.
צ'אוטינג.
הרב חייב להיות חכם כמוך? או בעל ניסיון כמו שלך? או שאפשר אחד שהוא מעט פחות?
סלח לי שאני מעיר על ההודעות שלך יותר מידי. קצת קשה לי להבין את אלה שלא מבינים שיש בעולמנו אנשים שונים בעלי נתונים שונים, השקפות שונות ומתאימים להם כללים שונים. (ואולי מספר שיחות מעניינות בטלפון היו סוחפות אותה ומונעות ממנה לשים לב לחששות שיש לה?)
ועוד לענ"ד נראה שהרב הזה יכול להיות גם הרב חיים קנייבסקי (למרות שבמקרה שלה כנראה שזה לא הוא). בכל אופן נראה שזהו הרב שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 11:28 |
|
| |
א_ב_ג_ד:
זכותך להעיר על הודעותי מתי שאתה רוצה, וכמובן שאני לא מתנגד. אם זה יעזור לך אני רוצה להודות שאני לא מבין שיש בעולם אנשים שונים, אני חושב שכולם דומים אחד לשני. קשה לי לתאר את ההפתעה כשאני יוצא לרחוב ורואה אנשים שונים. כל פעם אני מתרגש מחדש. בהזדמנות זו אני רוצה להוסיף שאני גם לא מבין בשום דבר/נושא/מדע בעולם. קח את כל זה בחשבון כשאתה מגיב על ההודעות שלי.
ולעצם הענין, לא נכון יהיה לפתור את החששות של הבחורה בכמה טלפונים סוחפים. הדברים שהיא תיארה לא נשמעים טוב בכלל, ואני אומר שצריך מאד ליזהר אם מחליטים להמשיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 12:02 |
|
| |
בובה לפי מה שאת כותבת הוא חזר בתשובה לו מיזמן...(מקסימום 4 שנים )
ולוקח כל דבר בצורה נורא קשה ומחמירה
אני לא אומרת שזה לא טוב ...( כי גם אני מחמירה בהמון דברים )
פשוט צריך לדעת איפה הגבול,
תאמרי לא את דעתך ,ואל תשתקי כי אם תשתקי אחר-כך תסבלי...
תאמרי את דעתך בעדינות ,שלא יבין אותך לא נכון
צ'וטנג- בקשר לטלפון , אני גם לא בעד לדבר לפני שמחליטים שסוגרים.
כי כשמדברים בטלפון , מרגישם אולי יותר חופשי מאשר פנים אל פנים
ומתקשרים יותר ... ואם חלילה זה לא ילך לשניהם יכאב מאוד , לכן עדיף לשמור על מרחק מסוים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 12:15 |
|
| |
אני לא רוצה להיות נחרצת, אך התיאור שהבאת כלל אינו מרנין.
אין שום איסור לשבת במסעדה ולאכול.
נכון, יש בחורים שמתוקף שמירת עיניים קיבלו גם את זה על עצמם, וזה מקובל עלי, אבל עליהם להבין שמדובר על גדר אישי בלבד ואין להם כלל את הרשות להציב גדר זה כסנדרט לנשים שלהם, ובטח לא למדוייטות שלהם.
אם הוא היה מסביר לך בלשון עדינה כמה לדעתו זה רצוי , מבחינתו, לא לאכול בחוץ ומשכנע אותך שזו הנהגה נכונה, מילא. אבל לדבר בלשון כועסת? לגרום לך להרגיש כאילו עשית משהו רע? לא ולא.זו לא דרך, ולא צורה.
הרושם שעולה הוא שמדובר על חוזר בתשובה שהניואנסים והדקויות בהלכה עדיין לא ברורים לו, וכל סתם נוהג טוב הופך אצלו למצוות דאוריתא שעונשה כרת, ולכן הוא הגיב כמו שהגיב. קצת מפחיד אותי לפסוק מכזה מרחק, לכן הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רבנית שמכירה אותך וחפצה בטובתך.
אספר לך משו במאמר מוסגר: פעם נפגשתי עם בחור שהיה הרבה יותר חזק ממני (ובכלל- הרבה יותר חזק מסטנדרט הבחורים המצוי), וכאשר כל אחד סיפר על ההתנהלות וההשקפות שלו, גם הנושאים הנ"ל (בהם אנו נוהגים שונה) הועלו לדיון.
הוא יכל למתוח ביקורת על אי הפרומעריות שלי ולנסות לגרום לי לחוש לא בסדר, אבל לא. הוא לא עשה את זה. הוא גם לא הפיל עלי כל גדר שהוא הציב לעצמו. דברים אוביקטיבים לדעתו צריך להתחזק בהם, הוא הסביר לי בנעם ובעדינות, וגדרים נוספים וחומרות שהוא לקח על עצמו, הוא הבהיר במפורש: "זה גדר אישי שלי, אני לא מצפה מאחרים לנהוג כך".
ואת יודעת מה? למרות שבד"כ אני נוהגת להוריד אוטומטית בחורים שנראים לי הרבה יותר חזקים ממני, אותו לא הורדתי מיידית, למרות השוני בהתנהלות שלנו.
תוקן על ידי חולמתבהקיץ ב- 11/02/2007 12:47:05
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 23:02 |
|
| |
פשוט מאוד,
את צריכה לעשות חושבים עם עצמך..
ולשאול את עצמך:
א. אני מתגעגעת לדבר איתו ...
ב. אני רוצה שוב לראות אותו..
אלו הדברים החשובים ביותר, לדעתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 00:12 |
|
| |
טובית, זה לא ממש מספיק.
למרות שהיא נהנית היום, יש חשש שנראים כאן סימנים לבעיות בעתיד. צריך לבדוק עד כמה הסימנים האלה באמת מעידים על בעיה, ואם מדובר בסגנון שיתאים לבחורה או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2007 13:38 |
|
| |
אוקיי תשובות:
אני חוזרת בתשובה שנה ו3 חודשים
והוא 3 שנים!
וניראה ככה שהחסידים פחות פתוחים ויותר מחמירים
עכשיו דיברתי עם הרבנית שלי והיא אמרה שבציבור החרידי זה לא שייך מסעדה כי תארי לך שאת יושבת עם בעלך ויש אחת עם פיאה בלונדינית מולו והיא אמרה שיושבים מעורב ושזה אסור
אז לא יודעת אבל זה קצת מבהיל אותי לקבל חומרות כאלו אני עוד לא בת 20 אז איפה אני כן אלך אני לא יכולה לסגור את עצמי בבית וגם בעניין קניונים הייתי אחת שמאוד אוהבת לטייל בקניונים אבל גם את זה רק פעם ב.. אני הולכת או פה בעיר לסופר פארם או דברים דחופים זה לפעמים משעמם בגלל זה אני לא יודעת
!!!!!
מה להגיד לו בכלל? שלא יחשוב שאני פחות חזקה בגלל שאני הלכתי למסעדה !
|
| נשלח ב-13/2/2007 13:53 |
|
| |
אל תחמירי על עצמך יותר מידי
עולים לאט לאט , אם עולים כמה מדרגות יחד נופלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2007 14:00 |
|
| |
ואנחנו ספרדים
|
| נשלח ב-13/2/2007 14:47 |
|
| |
בובה
זה נשאר לשיקולך. אם את חושבת שאת תהי מסוגלת להחמיר בדברים האלו, אז כדאי לך לנסות למצוא בעל שגם הוא מחמיר - ואולי הוא באמת מתאים. אם את חושבת שזה יהיה לך קצת קשה, אז אפשר למצוא חסיד שמחמיר קצת פחות. אולי תנסי להבהיר לו שהרצון שלך לצאת קצת לא נובע מחוסר ביראת שמים אלא מתוך הרגל שלפחות כרגע עושה טוב לנפש שלך, שכנראה וצריכה את זה.
ספרת לרבנית שלך שהוא ממש כעס? האם מדובר בבחור נוח מבחינה חברתית? איך היחסים שלו עם המשפחה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2007 15:03 |
|
| |
היא גם שאלה הרבנית שמעניין איך מתבטא הכעס שלו שהלכתי למסעדה עם החברה הבעיה שעוד לא נפגשנו שוב אני רק שמעתי מהחברה שלי שהוא כעס מאוד ככה שאני יודעת שהוא רק אמר מהה?
וזהו!!!
וסיפרתי לרבנית שלי על הבית קפה שהלכנו בלילה בירושלים והיא אמרה לי מה זה איך ישבתם שם בכלל כי זה ממש לא ראוי לנו להיות בשעות הבוקר בחוץ ולשבת במקום שפתוח כל הלילה.... והיא צודקת אבל לא היתה ברירה כי לא היה אוטובוס חזור מירושלים זה עד 12
|
|