בית פורומים שידוכי חרדים

אנשים, אני צריכה עצה דחופה!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2007 01:20 לינק ישיר 
אנשים, אני צריכה עצה דחופה!!!!

יש לי בן דוד בסוף גיל הטיפשעשרה, שעד לפני חצי שנה היה בחור ישיבה מדהים...
 אבל משו קרה בדרך, או בעברית, הוא קנה פלאפון, ומאז הוא ממש השתנה!!! 
מה זאת אומרת?
לפני חודש הוא בא אליי בהתלהבות וסיפר לי שהוא נמצא בקשר עם בחורה דרך האינטרנט בפלאפון, אני הייתי בהלם!
כאילו איפה השכל שלך???
ניסיתי לדבר איתו ולשכנע אותו שזו ממש טעות, והוא יכול להסתבך חזק, אם מישו יגלה בישיבה שיש לו פלאפון
(וממנו הוא מדבר עם בחורה!) אבל הוא המשיך עם זה, ונקשר אל הבחורה מאוד רגשית.
 (חשוב לציין שהבחורה הזאת ממש "מקולקלת" של הציבור החסידי)
יום אחד אחיו גילה את זה והוא נאלץ להודות והבטיח שהוא יסיים איתה את הקשר המטומטם הזה.
הבעיה היא שעברו שבועיים וחצי מאז. הבחורה לא מוכנה לוותר וגם כשהוא סיכם איתה לנתק את הקשר,
היא עדיין מתקשרת אליו והוא כמובן עונה לה. אני לא יודעת מה לעשות ומפחדת לחשוב איך זה ייגמר,
 אולי מישו יכל לייעץ לי מה לעשות ואיך לעזור לו?
                                                                               תודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2007 01:35 לינק ישיר 

אממ..חשוב לדעת מה הטווח גילאים. 16-18 או 18-20 .
בשני המקרים הוא צריך מישהו חכם שיתמוך בהחלטותשלו ושישכנע אותו לעזוב את זה. ולא להמשיך לענות.
במקרה הראשון..לנסות למצוא פתרון מעשי..כגון חסימת מספר וכו'
במקרה השני..ליזום שיחה בוגרת...

אפשר גם להתקשר לבחורה ולדבר איתה ולנסות לשכנע אותה..
ובמקרה קיצוני לערב הורים.
הבעיה בעירוב הורים היא שהוא עלול להתמרד. אבל אם הוא הבטיח לסיים את זה זה יכול להועיל.
שיחליף לפלאפון כשר.

מדהים איך בחורי ישיבה יכולים להתקלקל מאינטרנט בפלאפון. כשזה זר וחדש להם. פשוט נורא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2007 03:14 לינק ישיר 

אוקי זאת בעיה אבל פשוט אין ברירה תערבי הורים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2007 10:58 לינק ישיר 

אם הקשר שלהם היה רק דרך הסלולארי- פשוט; לשכנע אותו לזרוק אותו לים.
(אומרים שמומלץ גם לצבוע אותו בכחול, בל יראה ובל ימצא... :)
ההורים שלה- לעניות דעתי- זה מוצא אחרון- או זה שאחריו. א"א לדעת איזה סוג הם ומה טיב הקשר שלהם במשפחה.

אני מניחה, שגם אם היא יודעת את כתובתו ויכולה להגיע למספר הטלפון בבית אצלו- היא לא תעשה את זה. זה יסגיר אותה ואותו, והיא בטח לא רוצה לחשוף את הקשר הזה לגמרי...

תוך כדי, מומלץ גם להסביר לו בשיחה טובה- למה זה טוב להתנתק, ולא רק בגלל שאחיו עלה עליו. כמה זה עלול להזיק לו עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2007 23:14 לינק ישיר 

הפיתרון הכי טוב שיכול להיות:

זה לדבר עם הבחור ולהבהיר לו למה זה לא טוב, למעשה הוא עיוור מאהבה כרגע וצריך ליזום שינתק את הקשר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 02:04 לינק ישיר 

אני ממש מצטערת שאני עונה עכשיו אבל פ ס ח!
קודם כל תודה רבה לכולכם!
בסופו של דבר ישבתי ודיברתי איתו לעומק, הסברתי לו שדברים טובים לא יכולים לצאת מהקשר הזה...
לכן לעת עתה הוא ניתק איתה קשר אבל אני בכלל לא אופטימית, ומוכנה לרעיון שעוד איזה חודש הוא יכיר מישהי אחרת, לוקח המון זמן לחזור בתשובה ולהבין טעויות. במיוחד לבחור ישיבה תמים וטוב. הוא כולה בן 19 ולפניו עוד כל החיים. זה מה שמדאיג אותי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 02:05 לינק ישיר 

אני ממש מצטערת שאני עונה עכשיו אבל פ ס ח!
קודם כל תודה רבה לכולכם!
בסופו של דבר ישבתי ודיברתי איתו לעומק, הסברתי לו שדברים טובים לא יכולים לצאת מהקשר הזה...
לכן לעת עתה הוא ניתק איתה קשר אבל אני בכלל לא אופטימית, ומוכנה לרעיון שעוד איזה חודש הוא יכיר מישהי אחרת, לוקח המון זמן לחזור בתשובה ולהבין טעויות. במיוחד לבחור ישיבה תמים וטוב. הוא כולה בן 19 ולפניו עוד כל החיים. זה מה שמדאיג אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 10:41 לינק ישיר 

אני לא מבין, הוא עד כדי כך תמים ?
מסבירים לו שזה לא טוב..והוא מבין..והוא ימשיך? - זה לא נראה לי תמים בכלל.
ואם כן אז זה שיא התמימות שנוצרה אי פעם.

אני מקווה שבזמן הזה הוא ייתבגר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 13:08 לינק ישיר 

התמימות היא ממנו והלאה...
לי נשאר רק לקוות שיום אחד הוא יבין היכן הטעות ושצריך להתבגר.
אני מאוכזבת קשות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 13:10 לינק ישיר 

אז הוא לא תמים.
אם ההורים ידעו..הוא יכול להתמרד?

חבר פורום שידוכי חרדים  (מ"מ)
חבר פורום בעולם הישיבות (מ"מ זמני)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2007 22:40 לינק ישיר 

זה הצעד הבא שעומד על הפרק...
חשבתי אולי פשוט להציע לו שיתחיל לצאת לשידוכים אז זה כל כך חשוב לו.
דיברתי איתו שוב והוא סיפר לי סופית שהוא ניתק איתה את הקשר אבל כמה זמן זה יחזיק מעמד?
לכן חשבתי אולי להציע לו לצאת לשידוכים. הוא בן 19 וקצת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2007 23:13 לינק ישיר 

זה לא טוב.
לפעמים נדמה שמשבר ניתן לפתור בהקדמת תהליכים.
לפי דעתי הוא לא מספיק בוגר בשביל חיי נישואים...אם ניתן שישקיע את עצמו בישיבה כשיתחיל הזמן והכל ייסתדר מאליו. רעה חולה הפלאפון בידו של בחור ישיבה.

אם את חוששת שזה לא יחזיק מעמד הצעה ליציאה לשידוכין לא תעזור..כי אז הוא יתחיל לחשוב מה רע באותה אחת.
תני לו להבין שמצב קבלת ההחלטות שלו כרגע לא נעשה ממקום בוגר. וכשייתבגר ויבין קלקול מהו יוכל לצאת לשידוכין ככל בחור רגיל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2007 12:14 לינק ישיר 

אני מאשר את דבריו של עוצר.
ולאחר קריאה בעיון של כל הנאמר פה ומוך הכרות אישית עם מקרה דומה, הנה דברי(יתכנו חזרות על הנאמר מכבר, ובכל אופן):

לעניות דעתי יש לנהל עם הבחור שיחה עמוקה בינו לבין מישהו שעליו הוא סומך ובוטח (9ר9רית- אם זאת יש לך כבר חצי דרך).
לגבי הבטחתו לא לדבר עם הבחורה, יש להתייחס אליה ברצינות, ולתת לו את הרושם שבוטחים בו שיעשה את הדבר החכם והנכון.
יש לעודד אותו למניעה מוחלטת מכל קשר, SMS דוא"ל או אפילו שיחה קצרצרה.
בפשטות אפשר להסביר לו שאם היא הזיווג שלו משמים (מה שלא נראה בכל אופן), אז גם יהיה לו נתק איתה, אין לו מה לדאוג.
כדאי מאוד להעלות לו את המורל ע"י "להזכיר" לו שהוא צדיק (אפשר להדביק לו כינוי חיבה שכזה).
לצאת לשידוכין בגיל כזה לא נראה לי מעשי ומועיל, בפרט אחרי מאורע מאין זה, מה גם שהדבר יכול ליצור אצלו משבר בתקופה מאוחרת יותר. (וכמו שאמר עוצר. נגיד ככה- זה מוצא אחרון בהחלט!)
חשוב לעודד אותו לדבר על מה שהוא מרגיש (עם בת משפחה מבינה זה יהיה יותר קל) אבל בשום פנים ואופן לא לפגוע בו או בבחורה שאיתה דיבר, לא באופן ישיר ולא באופן עקיף, הוא עלול לפרש את הדבר כנסיון ל"סגירה" עליו.

והדבר הכי טוב: "כל המעלה הירהורי תורה על ליבו מסירים ממנו הירהורי וכו'"

בברכת מוייעדים לשמחע!
המשגיח.

הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ--מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים (שה"ש ב,ט) עיין המיטיב שיר לבעל ההעמק דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2007 12:32 לינק ישיר 

עוצר, אולי אנחנו קהל הנשים לא כל כך מודעות למה שקורה, אבל בתור אחת שמעריכה את דעתך, ספר לנו, האם כאלה דברים שכיחים בעולם הישיבות? האם זה קורה הרבה? או שאולי זה רק שבבניקים ובחורים מישיבות שוליות?
אני לא רוצה שכל הטוב שחשבתי על עולם הישיבות ישתנה...

"הצלחה מורכבת מאחוז אחד של השראה ומתשעים ותשעה אחוזים של זיעה" (תומס אדיסון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2007 13:19 לינק ישיר 

דיקטטורית,
הרבנים לא אסרו סתם את הפלאפונים הלא כשרים.
בידיעה שרוב בחורי הישיבות באופן אינדבדואלי לא מסוגלים להתמודד במקרה של נפילה הם אסרו את האינטרנט.
כיוון שרוב בחורי הישיבות באים ממקום תמים..כמו המקרה של בן הדוד.. או שהוא תמים נורא או שהוא מתוחכם נורא. ובשביל אחד שזאת הפעם הראשונה שלו ככל הנראה הוא תמים נורא.

הבעיה היא שלהגיד שדבר אסור נקודה לא מועיל לעבודה הפנימית של האדם. אדם צריך לדעת מנסיון או מנסיון שלא אחרים מה הבעיה ואז להחליט אם הוא יוכל להתמודד עם זה או לא.
אסור זאת קריאה קולקטיבית - הגנה על החברה..אבל אין טיפול במקרה האינדיבדואלי.
לכן,
בחור שאינו תמים, כלומר יודע את הסכנות..יש לו נסיון בעבודה עצמית בעניין הזה יהיה מסוגל להמנע מנפילות. בחור תמים פשוט נכנס נופל ולך תוציא אותו עכשיו.

רוב בחורי הישיבות אינם כך אל תחששי. 
שבבניקים וכגון אלה הם בצד הלא תמים שממש לא אכפת לו.
ייתכן שאותו בחור תמים היה אכפת לו אילו היה מבין את הסכנה.

תחשבי שאין לך הכרות עם הסכנות בכביש ונקלעת למצב מסוכן..זאת תמימות שסופה תאונה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2007 15:30 לינק ישיר 

דיקטטורית, הכל תלוי בישיבה, יש ישיבות שבהם הבחורים ממש לא תמימים וילדים טובים, ולא מן הנמנע למצוא שם מקרים כאלה. אבל לעומתם יש הרבה מאד מקומות שבהם קטן הסיכוי שיקרה דבר כזה. אל תחרצי דין על עולם הישיבות בלי משפט הוגן, עולם הישיבות ראוי לרוב הטוב שאת חושבת עליו...

"טוב שכן קרוב שמדבר חלש מאח רחוק שמדבר חזק"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אנשים, אני צריכה עצה דחופה!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext