| נשלח ב-30/5/2007 23:16 |
|
| |
ישיבת כרם ביבנה
אם מישהו מכיר את הישיבה כרם ביבנה, ויכול לתת מידע על אופי וסגנון הבחורים,
אשמח מאוד.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2007 09:54 |
|
| |
זוהי ישיבת כרם ביבנה כמי שמכיר אותה מקרוב :
היא מתחלקת ל2 חוצניקים וישראלים החוצניקים חלקם נראים מבחינה חיצונית כמו בחור ישיבה רגיל חולצה לבנה כובע וחליפה
הם מגיעים לשנה מישיבה אוניברסיטי וחלקם נשארים לשנים נוספות שמשם יש שהולכים אח"כ לחברון או מיר ואלה שבאים לשנה חוזרים בדרך כלל למולדתם והולכים לישיבה אוניברסיטי או משהו בסיגנון
החלק השני הישראלי שזה ההסדר או הישיבה הגבוהה לא כולם עושים הסדר אלא יושבים ולומדם בישיבה ללא שירות צבאי
יש גם קבוצה שמגיעה מהיישוב וכיפות שחורות הם לא מראה חריג
אני אתייחס בקצרה למוטי2 שהרמה הלימודית כמו בחור ישיבה בינונית זה תלוי בבחור וגם רמה לימודית לא תמיד מהשקפת את מידותיו של הבחור אלא מעשיו והתנהגותו לכן אניח חושב שצרילך לשקול כל אדם לגופו
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2007 11:24 |
|
| |
אה..ומוטי2 לא הייתי כותב 'אולי הכי טובה' ,כיוון שאינך בקיא בציבור הזה.
וכל שכן את המשפט הבא שהרמה שם בינונית..
כיוון שכמו שכתב חיים מעלי..רמת הבחור נמדדת באופן אישי לא כוללני. וכ"ש כשמדובר בישיבה גדולה מאוד.
דבר אחר..דווקא לא היה רע אם קצת יתעניינו במה שלאחרים יש להציע..קצת יותר פתיחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2007 13:40 |
|
| |
כשאני מדבר על רמה של ישיבה אינני מתיחס ליכולת האישית של בחור זה או אחר אלא אני מתיחס לרמה של אלו שעומדים בראש ונותנים את סגנון ועומק הלימוד. אין לי כל ספק שיש בחורים מאוד מאוד מוכשרים בישיבות ההסדר - גם עילויים יש בהן ללא ספק. אבל אפילו המוח הכי חריף והכי חכם אינו מתפתח ללא דרך בניתוח והבנה לימודית.
אל תשכח שהיום להגיד בשיעור רעב חיים או רעב אלחנן וכו כבר אינו נחשב לרמה גבוה. את זה כל בחור בישיבה קטנה לומדים היום. ראש ישיבה ומגיד שיעור היום חייב לעבוד קשה להפנים דרך לימודית מקורית - ללמד את התלמיד איך מנתחים איך מסננים סברא ישרה מסברא עקומה. גם הראשי ישיבות בישיבות השחורות חייבים להתמודד עם זה. הבן שלי שלמד כבחור בישיבת אור ישראל סיפר לי שלא מזמן שוחח עם רעב יגאל והוא סיפר לו שזה קשה מאוד היום להכין שיעור טוב - הבחורים מהישיבות הקטנות מגיעים מלא וגדוש ב"ישיבישע רייד" וכל הסברות והחקירות הידועות.
בעת שכתבתי את התשובה שלי נעלם ממני שיש את ישיבת ההסדר באלון שבות שבה מכהן הגר"א ליכטנשטיין שליט"א (שממנו שמעתי שיעורים שנתיים בהיותי בישיבה אוניברסיטה) והוא לבד יעשה את הישיבה הזאת להכי טובה במגזר ישיבות ההסדר\לאומיות. לולא דמסתפינא הייתי אומר שהוא המגיד שיעור הכי טוב שיש היום בישראל בכל הישיבות - יותר טוב מגר"ב פוברסקי, הגר"י רוזן, הרב וויסבקר, הגר"ב אזרחי, וכו וכו וכו... גם מהגרא"י סולובייציק ומהגרמ"ד סולובייציק... והמבינים יבינו !!!

|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2007 14:25 |
|
| |
מדובר בישיבה טובה עם רבנים גדולים ומנוסים שלא מתרחקים מהציבור החרדי. אלא שהציבור הד"ל - וגם הנוער החזק שבו - מתלהב יותר מרבנים צעירים (מעניין..) ולכן הישיבה הזו מקבלת אופי בוגר יותר מאשר שאר ישיבות ההסדר. לשיעור א' , עד לפני כמה שנים (לא יודע מה הולך שם ממש היום), בקושי היו נרשמים מניין של בחורים.
אם בחור חרדי יחפש ישיבת הסדר, יהיה הרבה יותר נוח לו להתחבר לכרם דיבנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2007 22:34 |
|
| |
ישיבה שמשתייכת למגזר הדתי לאומי.. ישיבה חזקה.. חרדל"ית בקיצור..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2007 16:38 |
|
| |
זוהי ישיבה עם בחורים מצויינים.
אך הוציאו להם שם רע מאד. בגלל שהם היו החלוצים אם אני לא טועה של ישיבות ההסדר. ולכן דאגו לזרוק עליהם הרבה בוץ.
תכלס אני מכיר בחורים שלומדים. הישיבה מחולקת לשתיים, האמריקאים והישראלים. את הישראלים אני לא כ"כ מכיר. אבל את אלו שכן..אלו ממש אחלה בחורים..רק שהם לא חרדים..הם הסדרניקים.
האמריקאים לעומת זאת הם חרדים לגמרי..רק שהם האמריקאיים. והם אחלה של בחורים אחד אחד. גם תורה וגם דרך ארץ..
|
|
|
|
|