שלום לכולם קודם כל אני רוצה להתנצל על טעויות המבישות שחלו בהודעתי הראשונה . תחילה רק רציתי לתקן טעות ומחשבים הדביק כל המלים ביחד ולא היה לי זמן וכוח להפריד כהלכה.
פרפרית, אני מודה לך שחלקת איתנו מהנסיון שלך אך באופן כללי נדמה לי שכדאי להתעניין במצב הכללי ולא במקרים הספציפיים למרות שמצב הכלי כן בנוי בסופו של דבר מהמקרים הבודדים אבל עדיין שלום הוא גדול מסכום מרכיביו .
אייני יודע עד כמה זה באמת נכון אך לפי מה ששמעתי מאנשים וקראתי נדמה לי ב-Jewish observer באמריקה קיימת בעיה חמורה למדי עם שידוכי בנות אינני זוכר את כל הסיבות ואודה אם מישהו כאן שמכיר את המציאות בארצות הברית יפרט אך אחת הסיבות שבאמריקה מתחתנים בגיל מבוגר יחסית מהמקובל בארץ וכשבחור כזה ניגש לשידוך הוא מחפש בדרך כלל בת שצעירה ממנו (ולעתים בכמה שנים טובות) וכך נוצרת עודף בנות מבוגרות שלא התחתנו.
חברה שלך היתה 5 שנים בשידוכין במקרה שלי צריך להכפיל את המספר ב שתיים במשך השנים אלה פניתי להמון שדכנים (_ אנו מדברים על תקופה כ10 שנים) ונדמה לי שמיציתי מאגר הבנות שהיו מעוניינות בי ואנ י בהן נותרו רק כאלה שאני לא רוצה אותן או שהן לא רוצות אותי . נכון תמיד יכולה להגיע פתאום הצעה מתאימה שלא שמעת עליה קודם ומתחתנים תוך חודש אך מה לעשות שהיא עדיין לא הגיעה ואפילו לא באופק.
יציאה לחו"ל. אינני התעניינתי לעומק אך קיימות בהחלט מצבים שיציאה לח"ול מותרת והתכנון כרגע לא לנסוע להשתקע לגמרי אלא רק לתקופה מסוימת ( שאומנם עשויה להמשך הרבה זמן)
Mzohar
אני גם שמעתי משהו בסגנון שאמריקאיים מעדיפים אמריקאים האם ידועה לך שזה המצב בכל המגזרים או רק אצל חוגים יותר פרומערים כמו לייקווד או שהתסגויות מסוג זה קיימות גם בחוגים יותר מודרניים? ואם כן עד כמה זה חזק .השיקול להתאוורר הוא בהחלט חושב מאד אך עדיין הוא משני בחשיבותו.
מוטי2דוטס
אתה למעשה חולק על Mzohar שטועןם שאמריקאיות מעדיפות אמריקאים ? האם הפתיחות שהזכרת קיימת בכל המגזרים או בעיקר במגזרים יותר מודרניים?.
תודה על הצעה אך לא נראה לי שזה מתאים כל כך אני נמצא במחצית הראשונה של שנות השלושים.
דרך אגב האם ידוע לך סיבה למה בארצות הברית יש יותר בנות מבוגרות מבארץ?