| נשלח ב-25/7/2007 05:36 |
|
| |
ישיבת רשי בירושלים
יצא לי לפגוש בחור בדרך לא דרך והוא מצא חן בעיני.. ממבט ראשון כמובן, הבחור לומד בישיבת רשי בירושלים שהבנתי שזו ישיבה לפרחחים, אהבתי את הבחור והוא ממש לא נראה פרחח או משהוא כזה, זה שהוא לומד שם אומר משהוא?
אני חרדית חזקה והמשפחה מעוניינת שאני "יקח" בחור מישיבה מכובדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 06:24 |
|
| |
הישיבה לאו בדוקא לפרחחים הישיבה מיועדת לכאלה שלא מצאו מקומם בישיבות קונבנציונאליות וצריכים להיות במסגרת מעט משוחררת. מטבע הדברים כמות הפרחחים בישיבה כזו גבוהה מישיבה סטנדרטית, אך אסור להכליל בפרט שיש שם כמות גדולה של בחורים נפלאים שיכולים להיות 'הבעל המושלם' רק אינם חפצים ומסוגלים להיות גדוילי הדור אלא תורתם ואומנותם - אומנותם.
|
| נשלח ב-25/7/2007 07:30 |
|
| |
יחסית לזה שזה ישיבה נחשבת "חצי חצי", יש שם בחורים טובים יחסית. (הכול יחסי כמובן) בעיני המשפחה שלך זה לא יישמע מכובד.. יש היום שיטת שידוכים חדשה , "דרך לא דרך"? מענין...
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 11:29 |
|
| |
דסי ,לא מתחתנים עם הישיבה אלא עם הבחור
כבר שמענו על בחורים פרחחים מישיבות טובות
ולכן יש גם ההפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 14:52 |
|
| |
דסי, בלכתי היום כן כן, היום בבין הזמנים לישיבת מיר
(מתקיימים אצלינו בישיבה שיעורים ולימודים גם בבין
הזמנים) עברתי דרך ישיבת רש"י וכמו בכל פעם שאני עובר
שם היה שמה קול תורה עד הרחוב, וזה אחרי כל מה שכתבו
אלה לפני, אני אישית מכיר תישיבה מיום היוסדה, אין שם
פירחחים פשוט אין, ובודאי לא במושגים של פירחחים,
אמנם הבחורים מכייפים שם אבל הכל בחסות הישיבה, אני
אישית מכיר הרבה בחורים מהישיבה בעבר ובהוה, הם ממש
בחורים מצוינים וחלקם כבר הקימו בתים, אז אמנם הם לא
יצאו בני תיירה אבל הם לא פירחחים! חלקם מגיעים לשם
כפירחחים אבל החן, האהבה והמסירות שנוסך בהם ר' חייקל
לא נותן להם להמשיך במה שהם היו, גם בחתונות של בני
הישיבה הם נראים ישיבה בחורים לכל דבר עם כל
הגינונים. דרך, מבקשי, שערי, נמצאים רחוק רחוק מתחתם,
וחבל שיש כל מיני סטיגמות על ישיבות, מה שבטוח שאם
נפגשת עם בחור מישיבת רש"י לך אישית אין בעיה לא עם
הבחור ולא עם השם של הישיבה, תבשרי לנו בשו"ט עוד
בחודש זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 16:21 |
|
| |
ישיבה מכובדת??
די! מספיק עם הסטיגמות!!!
בפרט שאת רואה שהן לא צודקות, שהרי את מודה שהבחור לא פרחח - אז מה אכפת לך? מה יגידו?? תאמיני לי כולם יגידו "מזל טוב" - את אף אחד זה לא יעניין ואת תישארי עם הבחור שאת אוהבת עד 120!!!
תבשרי בשורות טובות (-:
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 16:49 |
|
| |
אמרתי שבעיני משפחתה זה לא ייחשב ישיבה מכובדת. אני גם בדעה של מתחתנים עם הבחור לא עם הישיבה. אם הייתי בחורה, הייתי מתחתן אפילו עם בחור מישיבה של מעלה, או מישיבת בין הזמנים- כל עוד שהוא בחור טוב.
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 17:40 |
|
| |
דוסי, אם היית בחורה והיית מתחתן עם בחור מישיבה של מעלה היית בעננים? האם ע"ז נאמר השמיים הם הגבול? איך היית מתכנן את ה'ירח' דבש? אולי המיועד הוא גבר_ממאדים? האם ה'חמה' היא השוויגער? אתה יודע שבשמיים כוח המשיכה לא משהו...
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 17:47 |
|
| |
למזלי אני לא בחורה, לכן נחסך ממני כל ההתלבטויות הנ"ל. מה עם המיועד מישיבת בין הזמנים? פסחת על האופציות...
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 18:13 |
|
| |
אשתדל למצות את עניין בין הזמנים. א. אם מדובר בבין הזמנים של אב כדאי ורצוי! כי בעצם מקבלים בחור שעולה שיעור לדוגמה בחור שעולה לשיעור ו בישיבה בימי בין הזמנים הוא עדיין נחשב בשיעור ה וזה כמו מבצע חיסול של סוף עונה ואפשר לעשות דיל משתלם. ב. אם מדברים על בין הזמנים של סוכות זה בטח נובע מהתבוננות יתירה בשמחת בית השואבה על מחול הבחורים ואם לא תתחתני (אם היית בחורה...) עם אותו 'מושלם' יהיה כאן עוד לב שבור (על אף שהרבי מקוצק טוען שאין דבר יותר שלם מלב שבור אין נפסק כך אליבא דהילכתא). ג. בין הזמנים של פסח זהו סיפור אחר לגמרי וכאן נאמר קשה עליו זיווגו כקריעת ים סוף. ד. במקומות שנהגו בין הזמנים בחנוכה מצווה להדליק..
|
| נשלח ב-25/7/2007 19:27 |
|
| |
אמנם לא מכירה את הישיבה, ולא ישיבות בכלל...
אבל, אם הבחור טוב, מה הבעיה? את מתחנת איתו....
לא עם הישיבה שלו ולא עם ה"שם" שלה....
בקשר למשפחה שלך, שיהיה בהצלחה :)
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 22:11 |
|
| |
מזוהר, בנידון דידן שעסקינן ב"דרך לא דרך", מבואר לפני המעיין שאם חל בחנוכה אין מצוה להדליק. כי אין מדליקין את הדלוקין, לפי שאין הדלקה מוסיף על הדלקה. וכמבואר בסוגיא של אין איסור חל איסור... וצע"ק.
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2007 23:19 |
|
| |
לאיזה איסור מר מתכוון, האם לאיסור מדין קידושין שהמקדש אישה מיחדה לעצמו ואוסרה על שאר העולם? באמת בזה אין איסור חל על איסור דהרי אין קידושין תופסין באשת איש. אה.. אתה בטח מתכוון לאיסור נגיעה שהרי אומרים בחנוכה 'ואין לנו רשות להשתמש בהם אלא לראותם בלבד'! אך איזה איסור בא לחול על איזה איסור ואיזה איסור לא חל??
|
| נשלח ב-26/7/2007 00:42 |
|
| |
אני מכירה אישית את הישיבה וזו ישיבה מעולה הבחורים שם לומדים פי כמה מבחורים מישיבות "טובות"... חוץ מזה מחנכים אותם לאהבת ה' ,למידות טובות ישיבה מדהימה ואני ממליצה לך בחום ללכת על זה... בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 00:48 |
|
| |
עם כל הכבוד לישיבה הנ"ל, (ויש כבוד). לא לחינם ישיבות "טובות", נחשבות "ישיבות טובות"... --לומדים פי כמה מבחורים מישיבות "טובות".-- גם "ישיבות טובות", את "מכירה אישית"?
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 00:53 |
|
| |
אזהוא שאני מכירה אישית בחורים מישיבות טובות ותתפלא לשמוע אבל כמו כל דבר בציבור שלנו גם שם של ישיבה זה נטו סטיגמה. הבחורים ברשי איכותיים יותר מבחורים רגילים מכל הבחינות...
|
|
|
|
|