| נשלח ב-24/9/2007 01:45 |
|
| |
נישואים מוצלחים גורמים אושר? (מתלבט שלפני שידוכים)
אני כל הזמן הופך בדעתי האם זוגיות (מוצלחת כמובן) גורמת לבן אדם אושר או שזה סתם אגדה של נשואים?
דבר שני הרי היום כל בר דעת מבין שבפגישות ולא משנה כמה פגישות לא רואים כלום מהבן אדם האמיתי אז זה לא אמור להפחיד אותי לגרום לי לדחות את הקץ?
האם זה לא אופוריה וורודה שבחורים בגיל השידוכי חיים בה? שהם בטוחים שהם הולכים לתוך בלון וורוד ברגע שהם מוצאים את החצי השני?
|
| נשלח ב-24/9/2007 01:49 |
|
| |
לפחות בהתחלה יש משהו וורוד וקוסם.
את ההמשך צריך לתחזק, ואם אתה מתחזק כמו שצריך, סיכוייך גדולים הם לנישואין טובים ומאושרים.
בהצלחה, ואל תשכח, המונמון תפילה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2007 01:53 |
|
| |
השאלה הא האם קיים מצב שאחד מבני הזוג משקיע והשני לא?
האם זה לא הדבר הכי מאמלל?
אני מכיר זוגות שרבים בכל מקום וגם אם בציבור לא רואים אבל כל חכם מריח
באם זה לא סבל שכתוב על זה שהולך ישר לגן עדן?
|
| נשלח ב-24/9/2007 02:17 |
|
| |
עדיף לריב בזוג מאשר לחיות בשלום לבד...
תוקן על ידי - גבר_ממאדים - 24/09/2007 2:25:20
|
| נשלח ב-24/9/2007 02:17 |
|
| |
מריבה היא דבר טבעי בין אוהבים אבל האהבה צריכה בסופו של דבר לגבור. מי שחושב שאהבה נשארת ללא השקעה טועה. ידועים דברי הרב דסלר שאהבה אמיתית היא תוצאה של נתינה, ללא הקרבה אישית אין עתיד לזוגיות/ישנה זוגיות מייסרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2007 08:47 |
|
| |
טלה שאלה יפה אני חושבת שבד"כ יש אושר בכל אופן זה מה שאני מכירה ורואה למרות שתמיד יש זוגות שהאושר מגיע באיחור כי קשה להם. הבחור והבחורה שונים מאד! (גם אם אנחנו מרגישים ממש משלימים בזמן של פגישות או מאורסים)
אחרי השבע ברכות מגלים שהאישה נפגעת ממה שאתה חושב שזה מחמאה וכן להפך!
אני זוכרת שהינו זוג צעיר שבעלי ממש נפגע מדברים שאמרתי למרות שלי זה היה נראה ממש נורמלי!
ככה זה!
אבל בהחלט יש אושר. ולריב זה חלק מהאושר!
(אני חזרתי לכתוב כאן אשמח אם לא יהיו על כתבתי התקפה כי אני חושבצת שיש לי מה לכתוב ומה לומר כי למרות גילי הצעיר ועברי הפושע. אני נשואה+ וכייף לי לכתוב בפורום שיש התענינות בנושא שאני מבינה בו קצת)
|
| נשלח ב-24/9/2007 11:24 |
|
| |
זה סתם אגדה. נישואים זה ענין שצריך להשקיע ולתחזק בו. ואז לעיתים יש פירות, לעיתים לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2007 11:26 |
|
| |
ליטאי מה אגדה?
אם הכוונה היא לנשואים אז למה להתחתן? לפי דעתך כמובן!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 01:07 |
|
| |
אגב, מישהיא נשואה ומאד מאד חכמה, אמרה לי שבעל לא יוכל להיות אף פעם חברה טובה...
אני גם חשבתי שהיא לא צודקת.
(דברי אלו כתגובה על אחת התגובות באשכול)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 01:15 |
|
| |
אני שאני לא נשוי ולא מעוד חכם גם אומר שאשה לא תוכל להיות אף פעם חבר טוב... וגם כלב טוב שהוא גם חבר טוב, אף פעם לא יכול להיות זברה טובה... בקיצור כל אחד הוא מה שהוא. מיכאלה, מנין לך ממוצע הגילאים פה בפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 04:07 |
|
| |
ליטאי אני חושב שאתה צודק, שמעתי מהרבה אנשים נשואים שאומרים שבן-זוג הוא אף פעם לא החבר הכי טוב
אבל אני חושב שיש עוד קודה מענינת בכל הנושא הזה
כולנו בעז"ה בסוף (לפחות מקווים ש) נתחתן, אף אחד לא טוען נגד הרעיון של נישואים אז כל הנקודה שלי האם זה דבר שאדם צריך לשאוף לו, ובהזדמנות הראשונה לקפוץ על הרכבת ולהתחיל לחפש את החצי השני, או שזה אמנם חלק מהחיים ורוב חיי האדם הוא אמור להיות נשוי, אבל את חיי הבחרות צריך לנצל עד תום
אדם נשוי זה כבר לא הוא לבד, זה שתיים, שימו לב שאנשים נשואים תמיד ידברו בלשון רבים, "אנחנו צריכים לחשוב" "אנחנו עוד לא יודעים" וכו' זה אומר שאתה לא הבעלים היחיד על עצמך, זה אומר שאתה צריך לפעמים לעשות דברים גם אם זה לא מוצא חן חן בעינך, זה אומר שאתה משתף בהחלטות שלך עוד אדם, וגם אם אתה לא מעונין
אותי זה מפחיד כל הרעיון הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 06:26 |
|
| |
יש ועוד איך זוגות שהם החברים הכי טובים. ואני מכירה זוג כזה. יש לי חברה שההורים שלה כאלה. הם פשוט מאוהבים עד מעל לראש. הם יוצאים כל שבוע לבילוי קבוע ופעם אחת בשבוע לבילוי אחר ואבא שלה מפנק את אמא שלה בטירוף .. אתם צריכים לראות את המבטים בשולחן שבת..=) וחברה שלי בעצמה מספרת לי כל מיני דברים... תקשיבו. הם ביחד כבר 20 וקצת שנה וזה נראה ששום דבר לא השתנה. ואני נמצאת אצלה הרבה ככה שאני לא רואה סתם בצורה חיצונית... אני רואה מה הולך שם בבוקר בערב בשבת ביום חול.. זה מטורף וזה מדהים! זה נדיר אבל זה אפשרי.
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 09:01 |
|
| |
| טלה_ידען כתב: |  | ליטאי אני חושב שאתה צודק, שמעתי מהרבה אנשים נשואים שאומרים שבן-זוג הוא אף פעם לא החבר הכי טוב
אבל אני חושב שיש עוד קודה מענינת בכל הנושא הזה
כולנו בעז"ה בסוף (לפחות מקווים ש) נתחתן, אף אחד לא טוען נגד הרעיון של נישואים אז כל הנקודה שלי האם זה דבר שאדם צריך לשאוף לו, ובהזדמנות הראשונה לקפוץ על הרכבת ולהתחיל לחפש את החצי השני, או שזה אמנם חלק מהחיים ורוב חיי האדם הוא אמור להיות נשוי, אבל את חיי הבחרות צריך לנצל עד תום
אדם נשוי זה כבר לא הוא לבד, זה שתיים, שימו לב שאנשים נשואים תמיד ידברו בלשון רבים, "אנחנו צריכים לחשוב" "אנחנו עוד לא יודעים" וכו' זה אומר שאתה לא הבעלים היחיד על עצמך, זה אומר שאתה צריך לפעמים לעשות דברים גם אם זה לא מוצא חן חן בעינך, זה אומר שאתה משתף בהחלטות שלך עוד אדם, וגם אם אתה לא מעונין
אותי זה מפחיד כל הרעיון הזה
טלה שלום אני מנסה לענות לך על 2 נושאים שכתבת כאן
1 ובהזדמנות הראשונה לקפוץ על הרכבת ולהתחיל לחפש את החצי השני- אז זהו שלא אני חושבת שמי שרוצה יעשה את זה מתי שמתאים לו! אבל זה נראה לי צריך לבוא במוקדם או במאוחר! וככל שאדם יש לו יותר חיים משלו יהיה לו הרבה יותר קשה בתחילת חיי הנשואים. אני ממש לא יכולתץי לסבול את השליטה כאילו שיש לבעלי על חיי זה הרג אותי! אני הייתי בחורה שכבר מצאה לה חיים מתפרנסת וכו' ועושה מה שהיא מבינה בלי שאף אדם יגיד לה מה לעשות ובאותו מקום היה גם בעלי ולכן בשנה הראשונה רבנו המון על השליטה זה קשה ששניכם אנשים שולטים אבל זה כייף אחרי שכל אחד מבין את השני!
2אותי זה מפחיד כל הרעיון הזה - אתה ממש צודק אבל זה כדאי!
נ.ב נראה לי שהנושא קצת גלש כי בשאלה הבסיסית של טלה לא ראיתי שאלה על חברות אלא על האושר!
אני חושבת שבעל יכול להיות חברה אבל הוא סובל מזה- וחוץ מזה זה צלוי מאד בצורת חיים בסדר יום וכו' הרבה פעמים בכלל אין זמן לחברה ואם יוצאים עם חברים זה על חשבון הבית!
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 09:56 |
|
| |
שלא עשני אשה, הם נשמעים קצת דבילי הזוג נשוי ההוא שסיפרת עליהם... מבטים בשולחן שבת.. נו מה נהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 09:58 |
|
| |
ליטאי זה מאד תלוי מה זה מבטים אצלה אצלנו בעלי טוען שההורים שלי מתמזמזים בשולחן שבת. ואניו רואה בזה שום דבר מיוחד!
זה עניין של הרגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 12:12 |
|
| |
כן,נישואים מוצלחים גורמים לאושר.
אני לא מבינה בכלל את השאלה.
|
|