| נשלח ב-4/10/2007 23:18 |
|
| |
שאלה שחשובה לי מאד....
בס"ד
מה אומר לכם המושג "בחורה דעתנית"? אני צריכה כמן הגדרה... מצד אחד אמרו לי שזה לא דבר לא טוב... ומצד שני אמרו לי שצריך להסתיר את זה או להחליש את זה בפגישות ובכלל בחיים עם בן זוג....
אז מישהו מוכן להסביר לי מה התכוונו שאמרו בחורה דעתנית?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2007 00:54 |
|
| |
בס"ד
טוב אני רואה שיש כ15 צפיות (עכשיו 16) ואין אפילו תגובה אחת (עכשיו יש אבל היא שלי...) אז אולי אנסה לשאול את זה אחרת....
השאלה בעיקר לישיבע בוחערס.... בוועדים הגדולים....
האם ראש ישיבה מדבר איתכן על ה"מיועדת"? - ברור [שאלה רטורית]
אז פעם אולי שמעתם מהמשגיח או מהראש ישיבע את המושג "בחורה דעתנית" כדבר שלילי????
השאלה שלי היא? מה שמעתם בישיבה על המושג בחורה דעתנית? קודם כל מה ההגדרה של זה? ואיך בודקים אם בחורה היא לא כזו....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2007 13:23 |
|
| |
א. בישיבה לא מדברים על כאלה דברים. ב. ברור שנחמד שיש אשה עם שכל, אבל גבר לא מחפש חברותא להתחתן איתה. הוא מחפש בת זוג לחיים שתעזור לו כשהוא צריך, לא שתעיר לו ותתעמת איתו. ומעדיף להיות המלך בבית עם מלכה שנותנת כבוד, מאשר למלכה קלפטע שתחפש כבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2007 13:33 |
|
| |
כשאת אומרת "דעתנית" למה אתה מתכוונת? קשוחה, שכלית, פרופסורית או אקטיבית?
אומר לך את טעמי האישי: אני מעדיף בחורה עדינה, לא מטומטמת, אבל בהחלט לא הייתי מתחתן עם גולדה מאיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2007 14:26 |
|
| |
שאלתי אתכם מה זה דעתנית... משמע לא הבנתי כ"כ את ההגדרה הזאת....
יש לזה המון פנים... אבל תודה רבה על התגובות.... שאני אדע למה התכוונו שאמרו לי להשתדל לא להיות דעתנית... אומר לכם... בכל אופן יש מצב שבבירורים הוציאו משפט מהקשרו או משהו דומה..... טוב... בע"ה שיהיה טוב..... אודיע לכם כבר את הכוונה.... אם אדע... נקווה לטוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2007 14:30 |
|
| |
עצה שלי: תהיי מה שאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2007 16:13 |
|
| |
בלי לפגוע, רואים שאת בת 18....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 19:26 |
|
| |
בחורה דעתנית?
פשוט מתוקה- זו לגמרי הגדרה לבת שהיא לא הולכת בצורה עיוורת אחרי בעלה/ סתם גבר ויש לה מעט יותר שכל בקודקודה... הגברים כמובן רואים בזה דבר שלילי כי הם רוצים להיות אלו שיאמרו את המילה האחרונה בכל הנוגע להחלטות חשובות וגם כאלו שלא... ולכן אם בת תעז להראות שהיא חושבת אחרת היא תקרא דעתנית וזהוי מגרעה של ממש בעיני רוב הגברים (הטיפשים...) מחילה מכולם..
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 19:38 |
|
| |
על זה נאמר: יאללה, יאללה.
ובעברית: אף אחד לא חושב שלאישה אסור להביע את דעתה, אבל שזה יישאר בגבול הטעם הטוב.
כוחנית הכוונה לאישה שהיא חזקה מדי. אני לא נגד נשים כאלה, בתנאי שאני לא מתחתן איתן...
תוקן על ידי microphone ב- 06/10/2007 19:40:22
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 20:47 |
|
| |
מיקרופון
דעתנית וכוחנית אלו דברים שונים...
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 20:52 |
|
| |
הדעתניות שאנחנו מדברים עליה היא כוחניות. "בעל המאה הוא בעל הדעה".
|
| נשלח ב-6/10/2007 21:29 |
|
| |
דעתנית זו בחורה בעלת דעה עצמית-שזה בפני עצמו חיובי אך עומדת על דעתה ואינה מוכנה לשנותה.......
ולגבי מה הבחור חושב שהוא שומע כזה דבר.. השאלה היא אם הוא יודע מההיא ההגדרה המדויקת..
בהצלחה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 21:51 |
|
| |
בסדר נגיד,
אבל למה על בחורה אומרים "דעתנית" ועל גבר לא אומרים שהוא דעתן? למרות שהוא יכול להיות עקשן מאוד? כי הדעה המקובלת שאותה משליטים הגברים היא שרק הדעה שלהם היא חשובה. ועל כך המציאו את העניין הזו של הדעתנות בנוגע לנשים.
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 22:12 |
|
| |
אף אחד לא אמר שדעתם של הגברים בלבד היא החשובה. ומי שסבור כך, יש לו בעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 22:32 |
|
| |
הנורמה היא, ואת חייבת להשלים איתה, זה שהגבר הוא זה שמחליט בבית. כמובן שאת ההחלטה, בבית בו הזגיות מוצלחת, מגבשים בני הזוג ביחד והגבר לא עושה את זה על דעתו בלבד.
תלוי איך את מסתכלת על זוגיות ועל איזה זוגיות.
עניין של הסתכלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2007 22:47 |
|
| |
כל התשובות שאמרתם... הבנתי... אני גם ידעתי את זה מלכתחילה... אבל לא שיערתי לעצמי שאני כזאת... כמו מה שרשמתם לכן שאלתי... כדיי לשמוע אולי הגדרה אחרת שלא חשבתי עליה... אז קודם כל תודה למגיבים.... ולך חכמה_אחת... אני לא חושבת שאני צריכה להתבייש שהתייעצתי איתכם בנושא הזה בתכלס הפורום פה נועד להתייעצויות, לא כך? ואני גם לא חושבת שזה מראה "שאני בגיל 18" כפי שאת מציגה זאת....
|
|
|
|
|