| נשלח ב-23/10/2007 21:19 |
|
| |
אוף. מה אתם אומרים?
תמיד שמציעים לי בחורים והם בערך בגובה שלי אני מעקמת את האף. חברות שלי אומרות לי שלא פוסלים על גובה וצריך להפגש ולראות אבל זה ממש מפריע לי וזה די חסר סיכוי מבחינתי אז לא חבל על הזמן והמאמץ?
כאילו- עד כמה אתם חושבים שבאמת אפשר לפסול על סיבות חיצוניות שלא מוצאות חן בעינכם...? חברה שלי אמרה שזה רגשי ולא שכלי. אבל לי זה נראה לגמרי שכלי! אז מה זה?!
צריך לתת לזה סיכוי בכל אופן ולצאת כי אולי החסרון לא יראה כ"כ נורא ולא יפריע וזה נקרא בררנות או שמלכתחילה זה לגיטימי להגיד לא בגלל גובה שהוא אפילו לא יותר נמוך ממך...?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 22:15 |
|
| |
אני התארסתי עם בחור בגובה שלי (אולי ס"מ-שניים יותר).... תמיד חשבתי שאתחתן עם בחור גבוה (אני די גבוהה...) ובסוף יצא ככה. הפריע לי בתהחלה והלך ונעלם. אני בעד להפגש. יש מצב שזה לא יפריע לך או שיכבשו אותך דברים אחרים.... דווקא נים לדבר בגובה העיינים....;)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 22:22 |
|
| |
עשני חביבה. העבודה כדי להוריד את הגובה כמדד לפסילה צריכה להיות קודם הפגישה.
יש לי רעיון שאולי עשוי לסייע. נסי שהפגישה תערך באופן שלא תוכלי לבחון את גובהו של הבחור. וזה רק פתרון אינסטנט.
ועכשיו לפתרון האמיתי. עד כמה שזה קשה עליך לשכנע את עצמך שזה אכן אינו המדד, הרי הבחור יכול להראות טוב (מעבר לכלל המעלות החשובות יותר מן המראה), ורק בגלל פרט כזה שהוא מן הפרטים הלא מרכזים את עשויה לפסול אדם שבהחלט תהני מקרבתו.
אם יעזור לך אני רק אומַר שאני מכיר לא מעט זוגות נשואים (חברים והורי חברים, והורי שלי ג"כ) עם הפרשי גובה גדולים (בין לכיוון האישה ובין לגבר), כאשר הדבר מעולם לא הפריע.
מתאים לקרוא על זה את דברי הקב"ה לשמואל: "אל תבט אל גבוה קומתו".
לגבי דבריך, בהחלט אפשר לפסול על מראה חיצוני, אך אם באופן כללי אין המראה דוחה (וזה קורה לרוב), אין סיבה לפסול. את תבחיני בכך שעם ההיכרות, מרכזיות המראה תפחת (קחי בחשבון שמראה הוא דבר בר שינוי, והדבר בה לידי ביטוי יותר במין היפה ואכמ"ל).
ואם בכל אופו הגובה הוא מדד כל כך עיקרי בעינייך, את יכולה לבקש להפגש עם בחורים גבוהים יותר, אך קחי בחשבון שזה עלול להוריד לך את מס' האפשרויות למינימום.
המון הצלחה! ובקרוב נשמח כשנשמע על אירוסיך!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 22:37 |
|
| |
אני חושבת שלא צריכה להיות בעיה אם הוא בגובה שלך, אם הוא יותר נמוך זה סיפור אחר, אבל אם הוא בגובה שלך לא צריכה להיות בעיה... וזה גם לא ניראה מוזר כשרואים זוגות שהם באותו הגובה.
ואם זה הזיווג שלך שווה לך לפסול בגלל דבר כזה שולי??!! תיפגשי איתו ותיראי לאן זה מוביל... ברגע שתאהבו באמת זה ברור שהגובה לא יפריע לך... ברגע זה כל הדברים האחרים מתפוגגים...
לסיכום אחרי הדרוש, לא כדאי לפסול שווה להיפגש לראות מה קורה...
בהצלחה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 22:40 |
|
| |
SBR- כמה סנטימטרים זה גם טוב....אבל למשל לא מפריע לך שתצטרכי תמיד לקנות נעליים שטוחות יחסית? אני יודעת שזה נשמע מטופש אבל אני רצינית...
ומשגיח- תודה על העצה אבל זה לא כזה אפשרי.. כלומר בטוח נעמוד באישהוא שלב.. גם אני מפחדת שזה יהיה מביך בשבילו אפילו... (אני יודעת שהוא בחור נאה ומקסים זו לא הבעייה. רק הגובה מפריע. כלומר- מבחינה חיצונית- על האופי שמעתי אבל אני כבר אראה...) (ואתה באמת צודק. אני לא כזו גבוהה ואין הרבה בחורים גבוהים ממני.. זה נראה שכל הבנים שמתאימים לי מבחינת הפרטים היבשים מגיעים עד גובה מסוים מאוד. זה די מתסכל..)
וגם- אל תצפה לאירוסין קרובים אני דיי יוצאת בגלל לחץ חברתי.. =( זה ממש רע אולי אבל אמרו לי שכדאי כבר לקפוץ למיים כי בד"כ לא מוצאים על הדייט הראשון וצריך להתחיל להכנס לעניינים..
כאילו- אני מרגישה שממש טוב לי איך שאני עכשיו ושאני אולי לא כ"כ רוצה להכנס למחויבות הזו.. אבל בטח תמיד מרגישים ככה לא? הלוואי והיו מתחילים לצאת בגיל מאוחר יותר.. באיזה שהוא מקום נראה לי שכולם בגיל הזה מרגישים ככה...(?)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 22:51 |
|
| |
עשני- כן מרגיש אותי שאולי לא אוכל ללכת על עקבים כמו שרציתי (יש לי בארון נעליים עם 9 ס"מ ששמרתילאחרי שאתארס אבל כנראה הם ישארו בארון.... )עם קצת עקב אני יכולה ללכת כשהוא עם כובע
, ולמען האמת לו זה לא מפריע ויש מידי הרבה דברים אחרים שמוצאים חן בעייני ואני מרגישה כזו ברת מזל שזה בכלל לא מטריד אותי כבר..... וחוצמזה מה רע, תמיד היהי לי נוח...;) לגבי זה שהבחורים שמתאימים לך מגיעים עד גובה מסוים צר לי לאכזב אותך אבל כמעט כ-ל הבחורים בשנים האחרונות מגיעים עד גובה מסוים ולמרבה הצער הבנות מגיעות יותר גבוה.... עד שתמצאי מישהו גבוה או שהוא לא יתאים או שהוא יהיה תפוס... וחוצמזה אני כבר מזמן שמתי לב שכל הנמוכות מקבלות גבוהים וכל הגבוהות נמוכים- זה הכל תוכנית איזון של הדור הבא...;)
בכ"א לדעתי שווה להפגש, תוך 2-4 פגישות (כולל טיולים משותפים) את תדעי עד כמה זה מציק לך אם בכלל. אם את מרגישה סלידה מזה לא כדאי להמשיך אבל כל עוד זה הולך ופוחת מפגישה לפגישה (כמובן אם זה בכלל יציק לך) שווה להמשיך להפגש!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 00:16 |
|
| |
אפשר להתפשר על גובה. אבל לא על שכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 00:46 |
|
| |
אח אח, הליטאי הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 06:23 |
|
| |
(ליטאי-הוא חכם מאוד דווקא ולומד מקצוע מבוקש.. עדין הגובה מרגיז!) טוב לא נעים לי למרוח אותו נראה לי שאני אמורה להחליט היום =( בוקר טוב לכולם ותודה על התגובות!)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 08:40 |
|
| |
ממתי תורה זה מקצוע מבוקש?
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 13:21 |
|
| |
(ליטאי, משום מה לא נראה לי שהיא דיברה עליך, אלא על ה'בעל-גובה-בעייתי' הנידון כאן:)
אם אתה רוצה לקחת את ה"חכם מאד" כמחמאה, תעבוד על זה...
וממתי תורה זה מקצוע מבוקש?
כבר תתקע'ד דורות לפני הבריאה. ולנצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 13:30 |
|
| |
אני יודע שלא מדובר עלי אבל יש לי נטייה לספח משפטים שלא קשורים אלי באופן אישי. ואגב, צויין שהמדובר חכם מאוד. חשוב שיהיה התאמה גם בחוכמה בין בני זוג. או לפחות שלא יהיה פער גדול מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 14:18 |
|
| |
אחח סוף סוף אני רואה שזה באמת נכון...
על הגובה לפסול?
אין מילים...-חסרה בגרות-
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 14:45 |
|
| |
נועלה, למה את אומרת ככה? זה לא תמיד מראה על חוסר בגרות. את לא יכולה לדעת עד כמה זה מפריע... בכלל לא צריך לזלזלז בחלק החיצוני. א-ס-ו-ר להתחתן עם מישהו שהמראה החיצוני שלו מפריע. אני אישית בדעה שאם כל השאר נראה מצוין אסור לפסול על זה מראש ושווה להפגש אבל זה דבר מאד לגיטימי שאם לא הכל מספיק מושלם מסביב שזה גם יהיה מדד....
דבר אחר שאני לא מסכיהמ עם עשני הוא עניין יציהא לשידוכים בגלל לחץ חברתי... אני לא יודעת בת כמה את, אבל אם את לא מרגישה בשלה אל תתחילי אפילו. בשלות ממש אפפעם לא מרגישים אבל מגיע זמן שיודעים שמוכנים לעשות את הצעד. אם את עוד צעירונת ובא לך לכייף וכו' קחי את הזמן. והסטטיסטיקה של הדייט הראשון שגויה מיסודה.... אני מכירה המון שהתחתנו עם בחור ראשון....
תוקן על ידי sbr20 ב- 24/10/2007 14:45:48
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 22:14 |
|
| |
ו SBR תודה על התמיכה.. =) (וזה באמת נכון שהרבה דייטים ראשונים מתחתנים....)
בסוף ביררתי עליו עוד כדי לראות אם הגובה זה הדבר היחיד באמת אבל גיליתי דברים קטנים נוספים וראיתי שזה לא ממש מה שאני מחפשת.. אז הודעתי שלא..
ואני דיי מרגישה הקלה.. כאילו- מותר גם להגיד לא. נכון? הרי אם נצא עם כל ההצעות לא נגמור עם זה לעולם..
וגם- אני יודעת שלחלק מהאנשים זה נשמע מגוחך (נועלה...) וגם אני כשהייתי קטנה יותר ושמעתי שמישהי בת 24 פוסלת על גובה עיקמתי את האף.. אבל עכשיו אני מבינה אותה ממש. כנראה שיש אנשים שזה לא מפריע להם ויש כאלה שמפריע להם יותר. ולא בהכרח כי הם טיפשים או תינוקיים. פשוט ככה זה. כמו שלך יפריעו דברים שלי לא יפריעו. בכל אופן.. אני גם לא כזו גבוהה ככה שזה לא שאני בררנית מידי או משו כזה.. אני מקווה שמה שהחלטתי זה בסדר ואני לא יחשוב כל היום "אולי הוא היה היעוד שלי" או דברים בסגנון..
ו POUPEE כן זה מאוד יפריע לי אם אני אהיה גבוהה יותר.. ואני לא מבינה למה זה נשמע מוזר כ"כ זה נראה לי טבעי... לך היה נוח לצאת עם מישהי גבוהה ממך ולהסתכל עליה מלמטה? וכן ההפך לגבי הבת.. זה די טבעי שהמצב הפוך לא?
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 24/10/2007 22:17:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2007 22:50 |
|
| |
עשיני יקרה,
כל כוונתי היא שלא פוסלים לפני שנפגשים.
אם אחרי שנפגשים וזה מפריע, אזיי..