| נשלח ב-11/11/2007 00:26 |
|
| |
איך מבררים? תעשו טובה ותענו לי
אני ואחותי בשידוכים ואין מי שיברר לנו(אבא שלי טיפוס די תמים ואמי כמו שכתבתי נפטרה)
אז אנחנו צריכות לברר בעצמנו, אך אין לנו מושגים כ"כ בבחורי ישיבה(יש לנו רק אח אחד, השאר בנות, והוא כבר ממזמן לא בנושאים אלו, הוא בן 30+).
האם תוכלו לייעץ לי איך לברר ועל מה(לא ברמה הפילוסופית, אלא מה לשאול),
איזה שאלות שואלים את הרבנים? איזה את החברים?(אשמח לקבל רשימת שאלות ולא נושאים שעליהם יש לברר)
תודה מראש.
נ.ב
אני יודעת ששאלתי את זה כבר, אבל לא קיבלתי תשובות מפורטות(אולי כיוון שלא זה היה נושא האשכול) לכן אני שואלת שוב.
תוקן על ידי אחת_מסמינר ב- 11/11/2007 0:28:48
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 01:03 |
|
| |
מכיוון שידוע התגובות של הפורום הזה..
אם תרצי אענה לך בפרטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 04:57 |
|
| |
אני אנסה לעזור כפי יכולתי בס"ד
אז ככה:
קודם כל כדאי מאוד להגיע לכמה שיותר אנשים שמכירים אותו, לא להסתפק בחברותא אחד, או ברב אחד, אלא בהרבה אנשים, כמה שאפשר, זה נותן תמונה יותר נכונה ויותר אמיתית.
מה שחשוב לדעת זה שלבחור יש סדר יום קבוע, שהוא במסגרת, והוא מקפיד להתפלל במניין חוק ולא יעבור. זה מראה על היציבות שלו, זה מראה מראה שהוא מסוגל לנהל את עצמו.
את זה תשאלי תמיד מכל הרבנים ומכל החברים.
יכול להיות שיהיה בחור מאוד חכם, אבל הוא לא לומד ולא עושה כלום, ואין לו סדר יום ואין לו יציבות. זה מסוכן. לכן "איך הוא בלימוד" קצת פחות חשוב מהשאלה "איך הוא שומר את הסדרים", תלכי על היציבות האישית שלו, זה מה שחשוב לבדוק.
כרגע אין לי עוד דברים, אם יהיה אני אוסיף ב"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 09:59 |
|
| |
יש מצב שתוכלי
לבקש מאח של חברה טובה לברר? אצלנו זה מקובל.. פשוט לפי ישיבות. תמיד הבחורים מכירים מישהוא מכל ישיבה שהיא והוא יכול לברר על הבחור דרך חברים. ולקבל טלפונים וכ"ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 10:57 |
|
| |
צריך שמישהו בגיל יברר. כל דור הבחורים משתנים. ואי אפשר לסמוך שיאמרו את האמת.
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 11:49 |
|
| |
//חכמה }}אחת// מסימנר}} אחיות?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 14:47 |
|
| |
נועה_לה, כן אשמח אם תעני לי בפרטי.
עשני,
זה לא כ"כ פשוט לבקש מאנשים לברר(מדובר בהרבה טירחה), אנשים מסוגלים להשקיע כוחות ולפנות מזמנם רק כשמדובר בעצמם(אני לא באה בטענה על כך, כי זה פשוט טבע האדם - לדוג' ידוע שכשאדם נמצא בסכנת חיים הוא מסוגל להוציא כוחות שאפילו הוא לא ידע שקיימים אצלו, מה שאין כן כשמדובר באדם אחר, הוא בטוח שאין בו את הכוחות לעזור כיוון שכוחות אלו לא מתגלים לו כי חסר אצלו את הרצון החזק שיש לו כאשר מדובר בעצמו. אנחנו יצורים אנוכיים, עובדה!), לכן אני לא חושבת שזה רעיון לבקש מחברות.
אני מדברת מנסיון, אני ביקשתי מכמה אנשים לברר - בראשון ובשני הם אולי ביררו אבל מהר מאוד הם התעייפו מהנושא, ואז הייתי צריכה לנדנד להם כי הצד השני כבר החזירו תשובה, בקיצור הגעתי למסקנה שאני צריכה לברר בעצמי.
ח"ד, מה פתאום אחיות?! אני אחות של מאוס ורצוי!
|
| נשלח ב-11/11/2007 14:59 |
|
| |
מה הבעיה שאת מבררת בעצמך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:01 |
|
| |
הבעיה שאני לא מכ"כ מתמצת בבחורי ישיבה.
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:05 |
|
| |
תכיני לך רשימת שאלות ,לפי מה שאת חושבת שזה מה שחשוב לך
כמו , איזה מידות בולטות אצלו? איזה אופי יש לו? שקט? רועש? מופנם?
איך הוא בלימוד?
אני לא חושבת שיש קשר בין ההבנה שלך בבחורי ישיבות לבין לשאול שאלות על מה שאת מחפשת
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:10 |
|
| |
ברור שיש.
את מסכימה איתי שצריך נסיון כדי להצליח לברר באמת(הרי כולם אומרים על כולם רק דברים טובים)
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:13 |
|
| |
גם אם יהיה לך "נסיון" בבירורים תשמעי על כולם אותו הדבר
אם היה לך חברה שלא היית מחזיקה ממנה והיו מתקשרים לברר עליה היית מפרגנת לה?!
ככה מפרגנים על כולם ....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:14 |
|
| |
נכון אבל אדם שיש לו נסיון יודע להבחין אם לדוג' אני מסוייגת.
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:19 |
|
| |
זה לא קשור לניסיון בבירורים , זה הבחנה בבני אדם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2007 15:25 |
|
| |
זאת עובדה! אנשים שיש להם נסיון בנושא הם הרבה יותר משופשפים ויודעים מה לשאול.
|
|