| נשלח ב-23/11/2007 02:50 |
|
| |
אסור להתיאש לכול הבחורים חידוש! :D
בס"ד כתוב בגמרא מסכת קידושין שהאישה נקנית ב 3 דרכים כסף שטר וביאה בהמשך הגמרא מבארת עם דרך זה ךשון נקבה או זכר ,אומרת הגמרא לשון נקבה כי יכול להיות שזה ברייתא של רבי שמעון שרבי שמעון אומר "דרכו של איש לחזר אחר אישה ולא של אישה אחר איש" ומביא משל למה הדבר דומה לאדם שאבדה לו אבדה מי יחפש אחרי מי בעל האבדה אחר אבדתו? או האבדה אחרי בעליה? פשיטה שבעל האבדה אחרי האבדה! ומפה נבין כי אישה היא אבדה של איש שנלקה מצלעו למסקנה לפי רבי שמעון אישה היא אבדה של איש כי נלקחה מצלעו במקום אחר ראינו בסדרי "נזיקין" כי אדם שאבדה לו אבדה ומתיאש ממנה ואם אדם אחר זוכה באבדתו האחר זוכה כי יאוש קונה(לאיש האחר) אז אם אישה היא אבדה של איש והאיש מתיאש מלמצוא את אבדתו? מישהו אחר יכול לזכות לו בשידוך לכן אל תתיאשו!!!!!! ;) מקווה שאהבתם תחידוש שהשם זיכה אותי לחדש תמשיכו בעבודם השם הרבה תפילות השם עוזר!
|
| נשלח ב-23/11/2007 11:58 |
|
| |
חחח ממש מעודד!!! ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 12:02 |
|
| |
בס"ד
זה צריך לתת סיבה לבחורים לא להתיאש יש כאלה שמתיאשים וצריך סיבה טובה מספיק כדי להשאיר אותם בעיניין
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2007 14:32 |
|
| |
לא היית פה הרבה זמן, אני רואה הכנת חומר וחזרת...
|
|
| נשלח ב-24/11/2007 22:36 |
|
| |
אם הבנתי נכון ממקורות אחרים משמע שבגיל 20 מקבלים את הזיווג השני ולא את הראשון - אז אפשר להתייאש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2007 23:41 |
|
| |
לכל אדם יש זיווג אחד!!!!
|
|
| נשלח ב-24/11/2007 23:56 |
|
| |
מנורי,
מסובב הסיבות קובע מהו הזיווג ובידו הכח להחליט ולשנות. נכון הזיווג הוא אחד אבל הוא הקובע מי הוא/היא וביכולתו להחליף.
אני אישית הגעתי למסכנה שלא משנה מה תעשו ומה לא תעשו על מספר דברים צריך להקפיד; אמונה, בטחון, מעשים ותפילות
|
|
| נשלח ב-25/11/2007 06:43 |
|
| |
זה לא נכון אין זיווג אחד יש כמה אבל רק אחד שהוא "משורש נשמתו". וגם הזיווג מתחלף אם אדם עולה או יורד בדרגות וכ"ו.
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 25/11/2007 6:44:02
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2007 17:56 |
|
| |
כתוב ש40 יום קודם יצירת הוולד יוצאת בת קול ואומרת בת פלוני לפלוני וזהו רק בזיווג ראשון. זיווג שני אדם מקבל ע"פ זכויותיו וקשה הוא כקריעת ים סוף. המפרשים (לא זוכר מי בדיוק) מסבירים שגדרו של הזיווג השני הוא כל אדם בר חטא וענישה, ממילא מעל גיל 20 כמעט כל רווק ג"כ תר אחר זיווגו הב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2007 23:49 |
|
| |
אפשר לשאול למה דווקא
לבחורים
????????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 00:52 |
|
| |
פשש תודה על העידודים למניהם...
וג'קוב זה באמת הפרצוף שלך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 16:32 |
|
| |
בס"ד
כן נועה זהו פרצופי זה א וב: למה דווקא לבנים כי הברייתא של רבי שמעון נוגעת לדרכו של איש לחזר אחרי אישה ולא אישה אחרי איש כלומר כח ההשתדלות נוגע לאיש לכן אמרתי לבחורים אבל זה לא אומר שלא תוכלו אתן הבנות להגיב אני אשמח ;) וג לגבי מה שהבחורים הזכירו על זיווג ראשון וזיווג שני זה גמרא מפורשת במסכת סוטה דף ב עמוד ב זיווג ראשון בידי שמים ושני ע"פ מעשיו נקבע לאדם אם יהיה חלש או חזק עשיר או עני ומה זיווגו הראשון אבל צדיק או רשע זה לא נקבע מכתב מאליהו מסיפר לכול אחד יש זיווגו הראשון בידי שמים וזיווג שני השם מאריך ומקצץ לזה כדי שיתאימו איך נוצר שמפסיד אדם את זיווגו ? אם סרח התקלקל או היא קלקלה או התעלה פה באמת צריך שהשם ימציא לו בת זוג אחרת או לה בן זוג אחר בכול אופן לפי החידוש שיצא לי גם יאוש עלול להביא לידי אובדן הזיווג(לגברים) אולי אפשר להקיש לנשים גם לכן אל תתיאשו בכול אופן אהיה פה בחנוכה אם ירצה השם עד אז כול טוב :)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 16:48 |
|
| |
זיווג ראשון שבת קול מכריזה עליו הוא המלצה בלבד, הקב"ה נותן אופציה לאדם להתחתן עם המתאים לו ביותר. לא יתכן שזה מוחלט - א"כ נשלל מהאדם זכות הבחירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 16:54 |
|
| |
אגב, הכרזת בת קול היא "בת פלוני לפלוני" ולא "פלונית לפלוני". תוספות מסבירים שבאמת אין הכוונה לבת מסויימת, אלא לאחת מבנותיו של אותו פלוני, ולא לבת ספציפית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 17:51 |
|
| |
ממההה? אבל בנות משפחה אחת יכולות להיות שונות בצורה קיצונית! חוץ מזה בקשר למה שאמרת על הכפייה לא נכנס לדיון הזה כי זה על אותו משקל שנולדת יהודי ואז נכפו עליך המצוות. ככה שלדעתי ההסבר של גייקוב מניח את הדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 18:04 |
|
| |
א. תוספות אמרו זאת במסכת סוטה דף ב, לא אני.. ב. הבחירה של האדם היא רק מתי שהוא אדם ואז היא אבסולוטית בכל מעשיו, לא האם להוולד מתי, היכן ולמי.
|
|
|
|
|