בית פורומים שידוכי חרדים

השתמטות?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2007 21:00 לינק ישיר 
השתמטות?!

זה ציטוט ממייל ששלחה חברה שלי (לא נשואה וגם לא בשידוכים) לחברה אחרת - נשואה.

"כתבתי לך כאן מגילות... יום אחד שיהיה לך זמן ועצבים אז תקראי.
תגידי שאני רעה אבל פתאום אני חושבת שגילה מרחיק אותך מהאיזור. ועכשיו גם אין לנו סיכוי לראות אותך בחתונות.
ומה שאני כותבת לך פה למטה זה לא אישי אליך, כי את עוד בסדר, זה סתם הוצאת דברים שגורמים לי כעס.
תחשבי עלי מה שאת רוצה אבל יש דבר שאני לא מבינה - למה רק הרווקות צריכות כל ערב לנדוד משכונה לשכונה כאילו להם אין חיים אישיים, עבודה לימודים... ואפילו לפעמים לא להאמין - פגישות. לא משעמם בחיים גם לרווקות ולפעמים הם אפילו יותר עסוקות.

טוב אולי באמת אני לא יכולה לדבר עד שאני לא אהיה נשואה, למרות שהייתי מתה להתחתן עכשיו רק בשביל לראות מה הייתי עושה.

אבל אלו הם החיים. רק הרווקות אשמות. אפילו מאורסות. באירוסין של צביה - רוחמי לא הגיע. ובאירוסין של תמר כבר צביה לא יכלה להגיע...
כאילו בספירה כלפי מטה כל אירוסין מוריד בת אחת מהאירוסין הבא!!!! על חתונות כבר בכלל אני לא מדברת כי גם אם מישהי מועילה לבוא (וזה גם רווקות לחלוטין) לא תמיד היא מועילה גם להניע את גופה קצת.

זהו זה היה הוצאת דברים שיושבים לי בלב וקשים לי להבנה. אבל באמת שזה לחלוטין לחלוטין לא אישי כלפייך. זה איזה דיפקט בסדר ההגיוני של העולם.

בי בי ושבת שלום!!!

כשיש לך זמן לענות תעני על זה. שאני לא יחשוב שעשית איתי ברוגז. (למה אז סופית יורדת לי עוד בת מהחתונה, ואז זה דייסה שבישלתי לעצמי.)"

מה אתם אומרים על כך, יש צדק בדבריה? (אני חושבת שממש ממש כן)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2007 21:10 לינק ישיר 

צדק או לא צדק..

מסכימה עם כל מילה שלה זו עובדהכואבת.
וזה ממש לא פייר שבתור רווק/ה דואגים לא לפספס אף אירוסין או חתונה וכשזה מגיע אלייך הנשואים שוכחים ממך

לא פעם אף שאלתי את עצמי מה י'הי'ה בחתונה שלי.. כבר עכשיו 90% מחברותי נשואות פלוס.

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2007 21:54 לינק ישיר 

יש צדק. ברור. אבל א"א להאשים את הנשואות. בד"כ הם צריכות לשלב לימודים- עבודה- בית- וילדים אם יש- בד"כ אין אוטו לזוג צעיר וכל אחד מחליט לעשות את חתונתו בקצה מרוחק אחר של הארץ- קשה להם להגיע לחתונות ככה באוטובוסים. ולא תמיד יש אוטובוסים שמגיעים למקומות וצריך לקחת מוניות ושאר דברים. (אז כשיש ימים עמוסים והם חוזרות הרוגות הבייתה לטפל גם שם בדברים ובנוסף לכל יורד גשםם וכ"ו- הן לא יבואו.)
אבל אני גם מסכימה עם הכותבת.. כי באמת- זה לא פייר- כמו שהרווקות משקיעות ומגיעות- ובאמת זו השקעה!! גם כספית וגם מבחינת זמן וכוח- הם צריכות להחזיר! זה פשוט לא הוגן שהן ישתמטו או יבואו לחתונות וישבו ויאכלו ויפטפטו וילכו כעבור חצי שעה. וגם תמיד יורד ה"שמייח" כשהגיל עולה. כשמתחתנים צעירים כולם רוקדים והכל. אבל כשמתחילים להתחתן כל אחת מתעצלת פתאום וכבר לא ממש אכפת לה לשמח או לא העיקר לשבת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2007 22:23 לינק ישיר 

אח כמה שהיא צודקת.
כן, גם אצלנו, בערך מכיתה יא' היתה אחת שדאגה בנושא.
"עכשיו כולן באות אירוסין וחתונות ואפילו וורטים -איפה שזה מזדמן.
אבל, עוד מעט שהבנות יתארסו ויתארסו (ב"ה), כל אירוסין וחתונה יהיו פחות ופחות בנות. חבר'ה תזכרו שהזהרתי אתכן...."
וכל אחת היתה כמעט מבטיחה שהיא תבוא ותרקוד גם עם יהיו ילדים והריונות וכו', אבל המציאות שונה וכואבת.
כן, זו המציאות, המציאות הכואבת ואיתה צריך להשלים.
ככל שמתבגרים, יש יותר ויותר עיסוקים. גם לרווקות!!! וגם לנשואות.
זה מה שעושה הגיל.

אבל,
והאבל הוא קיים כמו המציאות,
אם כל אחד/ת יקח את הנושא לידיו, יפיץ אותו ויכניס אותו לתודעת חבריו הקרובים, איפושהו זה יזיז משהו, ובחתונה/אירוסין הבא הם בטח ישתדלו יותר.
ולדעתי בכלל, זה צריך להיות מהנושאים שלא יורדים מהכותרות.
פשוט כל הזמן לדבר על זה, ולדבר על הנקודה הכואבת, המציאותית.

בהצלחה לכולנו, ובקרוב בחתונתינו....

תוקן על ידי חכמה_אחת ב- 24/11/2007 22:25:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2007 23:06 לינק ישיר 

זה נכון מאוד.

ולפעמים, זה חלק ממערך השיקולים - האם כן להגיע או לא להגיע לחתונה של חבר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2007 18:02 לינק ישיר 

מהיום אני הולך רק לחתונות של רווקים. נשואים: אני איתכם גמרתי! פרקטי, אה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 18:47 לינק ישיר 

גבר,

אהבתי..........................

תוקן על ידי אחת_מסמינר ב- 25/11/2007 18:47:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 19:03 לינק ישיר 

מסכימה עם כל מילה!

למדתי באחד הסמינרים היותר גדולים של בית יעקב..

"חיתנתי" כבר שלושים בנות מכיתתי ולא פיספסתי לא ארוסים ולא חתונה- בימות הקרה ובימות החמה, בימי מבחנים ובימי חופשה וכו' וכו'...

זה נכון מאד שלנשואות מאיתנו יש פחות זמן, אבל חברה נא לא להגזים!

זה גובל בגדר של כפיות טובה!!

אצלינו לא מתחתנים באולמות בקצות הארץ שצריכים להתרוצץ בטרמפים, כולה איז וולף או גוטניק...

מותר לבוא אפילו חתונה כן חתונה לא. (היום כן..)

אבל אל תהיו כאלה כבדות... לא יקרה כלום אם תקפצו לחתונה פעם ב.. לא תמותו והשלום בית שלכם לא ינזק...

אפשר לחשוב שאתם באות לעשות חסד. כולה אחלה של מפגש חברתי והארוחה עוד בחינם...

בקרוב אצל כולן!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2007 19:06 לינק ישיר 

מה אתם לא מביאות מתנות?! =0

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2007 19:31 לינק ישיר 

לחתונה, ברור שלא. את רוצה שנתרושש?!( 2000 ש"ח = 40 בנות* 50 ש"ח - מתנה הכי  זולה)
אבל החברות הטובות עושות shower וקונות כל מיני דברים קטנים.
וחוץ מזה החברות עושות הרבה פעמים את הבר באירוסין וזה כמה מאות שקלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 19:34 לינק ישיר 

מי שמתנה נמדדת אצלו בממון, אין לו ערך לחברות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 19:39 לינק ישיר 

עשני,
עוד דבר, את כתבת, שהחתונות בכל חלקי הארץ, זה ממש לא נכון רוב הבנות אצלינו עושות בירושלים, ומיעוט בבני ברק.(חברה שלי שלא כ"כ מכירה כאן, וקראה את תגובתך, מייד זיהתה שאת לא חרדית, לפי זה שכתבת, שהחתונות בכל חלקי הארץ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 19:41 לינק ישיר 

גבר,
בחתונה לא נראה לי מביאים מתנות מסגנון אישי(מתנות כאלו מביאים לפני החתונה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 19:45 לינק ישיר 

מתנה באה מהלב ולא ממחוייבות, בד"כ נותנים מה שהשני רוצה/צריך כי אנחנו רוצים את טובתו. זה נוהג בכל זמן ובכל סכום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2007 19:52 לינק ישיר 

נכון אצלנו באמת כל אחד מתחתן בחור אחר! אצלכם רוב החתונות הם בקינג דיוויד בב"ב וכאלה לא? זה מש נוח להגיע... כיף לכם.
(למרות שאנשים התחילו לקלוט שזה לא לעניין ומחפשים מקומות שנוח להגיע להם..) וזה באמת מרושש. אבל אצלנו נהוג להעביר מעטפה בין כל הבנות- מי שלא מביאה מתנות- וכל אחת שמה כמה כסף שהיא חושבת או יכולה להביא.. אבל להגיע בלי כלום זה לא מקובל.. כי כאילו.. משלמים הרבה כסף על המנה שלך זה לא מנומס... לא? אלא אם כן יש אצלכם "משמחים"? יש מושג כזה אצלכם? כאילו... כן?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2007 19:55 לינק ישיר 

גבר,
אם אני משקיעה במתנה(אין הכוונה בכספי, אלא מלבי) אני רוצה שישימו לב אליה(אנוכי, מה לעשות?) ואם נותנים מתנה כזו בחתונה אין כ"כ סיכוי שישימו לב להשקעה שבמתנה.
לכן לדעתי מתנה כזו לא נוהגת בכל זמן (כן בכל סכום).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > השתמטות?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext