בית פורומים שידוכי חרדים

רוצים לראותך לפני פגישה, הייתם מסכימים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2007 20:13 לינק ישיר 
רוצים לראותך לפני פגישה, הייתם מסכימים?

לפי מנהג ספרדים, ישנם הורים מעדיפים לראות בחור\ה לפני פגישה עם הבן\ת שלהם, זה נכון? חברי סיפר לי שהוריו מקבלים הצעה כלשהי של בחורה ורוצים לראות ולהכיר, לשקול ולהחליט אם היא ראויה לבן שלהם, נתקלתם בזה אי פעם?

חברי בנתיבות מעוניין בהצעות של ירושלמיות וקיבל הצעות, אימה בקשה מבחורות ירושלמיות להגיע לבית שלה בנתיבות כי להכיר אותן, הן בוודאי הסכימו לפגוש עם הוריה, לא נשמע לכם מוגזם? הרי הבחור מתחתן איתה ולא הוריה.

שאלה לבחורים: הייתם מסכימים לבקשת לצד הורים של הכלה שיראו אותך קודם פגישה? או שהעדפת לכתחילה לפגוש עם בחורה ולאחרי כמה פגישות תצא איתה לביתה כדי להכיר את ההורים שלה?

הציעו לי הצעה, לפני זה ביקשו ממני לפגוש עם הוריה והסכמתי, נפגשתי עם הוריה ונהניתי איתם בשיחה, הם מאד רוצים שאפגש עם הבת שלהם, עדיין לא החלטתי אם ארצה להיפגש, ה' יעזור.

ומה איתכם?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2007 20:40 לינק ישיר 

לפני כן אמרת שאין הצעות,עכשיו שיש הצעות
אתה צריך לשקול???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2007 20:49 לינק ישיר 
בס"ד

מה בעיה שיראו אם אתה לומד טוב אז מקסימום ישאלו אותך על הסוגיה ההפך זה הזדמנות להפגנת ידע ולהפלפל! :P
וחוץ מזה לפעמים שאתה רואה תהורים והם אוהבים אותך כבר פה יותר קל לך כך את זה לחיוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2007 21:37 לינק ישיר 

נשמע די דבילי, אם אמא שלו מוכיחה ברבים שהיא אינה סומכת עליו למה שבחורה זרה תסמוך על הבן שלה??? וחוץ מזה, אם הא מתחילה להתערב להם בחיים עוד לפני שהתחתנו מה יהיה אח"כ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2007 21:44 לינק ישיר 
בס"ד

כן גם צד לא הכי יפה יש בדבר כמו שהזכירו תגובה לפני
מפה כבר רואים שיש צפי להורים נדחפים
למשל ההורים שלי ברוך השם לא ממש בעד להדחף לחיים שלי ואם כבר יעזרו זה בשמחה אם אני יבקש אבל סתם ככה מי שאני אבחר בה יהיה מקובל על המשפחה שלי והם לא יציקו
גם אני מצפה מהורי הכלה לא להתערב לכן גם לקחת יתומה לא ממש מפריע לי ההפך זה גם מצווה וגם פחוד הדחפות של ההורים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2007 21:51 לינק ישיר 

מה זה הדבר הזה? זה חריג מאוד. אולי הם סתם דאגנים מאוד. אם כבר נפגשת איתם ברור שתיפגש איתה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2007 21:54 לינק ישיר 

לקח לי הרבה זמן להסכים להפגש עם שדכנית,(בסוף לא יצא מזה כלום),אז להפגש עם ההורים של הבחור לפני??
בחיים לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2007 21:55 לינק ישיר 

שושו, זה שיש הצעה זה לא אומר שהיא רלוונטית לגביו. תמיד צריך לשקול!

ולשאלה עצמה. אם כבר נפגשתה איתם ולא גילתה משהו חריג ומהבירורים זה נשמע בסדר אז אתה יכול להפגש.. 

רק אמת שההורים לא ידחפו תאף יותר מידי. 
ובהצלחה

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2007 22:15 לינק ישיר 

אני אישית לא הייתי מסכימה להפגש, מקסימום להראות תמונה,
זה נשמע דבילי ותלותי
אבל יש חוגים (כמו בחסידות באבוב וכל מיני)
שלפני שהבחורה נפגשת ההורים פוגשים את הבחור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2007 22:33 לינק ישיר 
כבר פעמיים

שנפגשתי עם האבא של מי שהציעו לי להפגש איתה

מצאתי חן בעיני האבא

בעיני הבת לא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2007 22:53 לינק ישיר 

גפת,
חחח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2007 23:18 לינק ישיר 

אם הם היו בסדר ולא חטטנים מידי אז תיצא עם הבחורה מה כבר יכול להיות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2007 23:39 לינק ישיר 
אופס

הכוונה שנפגשתי עם שני אבות שונים (בהפרש של כמה חודשים) ומצאתי חן בעיני שניהם (אם זה היה מצליח הייתי קובע חברותא עם השווער אחרי החתונה) בעיני האחת פשוט לא מצאתי חן, בעיני השניה אני לא מ"העדה הנכונה" וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2007 00:26 לינק ישיר 

מה מקור השם גפת. ואיך בכלל האבא הסכים אם אתה לא מעדה הנכונה? %)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2007 00:54 לינק ישיר 
גפת ראשי תבות:

של גמרא פירוש (רש"י) תוספות (תמצות בשלש אותיות של דרך הלימוד שאני הולך בה המבוססת על דברי האדמו"ר מצאנז קלויזנבורג {זכותו תגן עלינו}, דרך שלא תמיד קיימת בהרבה ישיבות ליטאיות שם לומדים יותר קצות החושן ורבי עקיבא איגר לפני סיום ש"ס )

לאבא לא הייתה בעיה והוא לא שאל את הבת שלו לפני כן אם תהיה בעיה עם הבחור מעדה אחרת ורק אחר כך אמר לה והתברר שזה הפריע לה ולא שאלו אותה לפני כן על הפרט הקטן והלא חשוב הזה

תוקן על ידי - גפת - 02/12/2007 0:56:20 תוקן על ידי - גפת - 02/12/2007 0:57:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2007 11:12 לינק ישיר 

עד כמה שידוע לי, המנהג הזה הוא בעיקר אצל אשכנזים ולא ספרדים, אבל נעזוב את זה.

אני לא הייתי מסכימה (הורדתי על זה הצעות).
אמא שתחליט לבן שלה אם להיפגש איתי, היא כנראה אשה מידי מתערבת בעלת אף לא-מי-יודע-מה-קצר. אז שתחפש מקום אחר להכניס אותו, כי אני עם בעלי רוצה לחיות בנחת ובשקט בלי אנשים שצריכים לדעת על כל שעד ו"לייעץ" על כל שעל.

(וסליחה אם הייתי עוקצנית מידי)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רוצים לראותך לפני פגישה, הייתם מסכימים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext