| נשלח ב-17/12/2007 17:50 |
|
| |
ייעוץ!
היי. אני בת 19, חרדית, לומדת במקום חרדי.
אני יוצאת כבר שנתיים עם בחור שאני ממש אוהבת, ואני יודעת שגם הוא אוהב אותי. אני ממש רוצה להישאר איתו-כלומר להתחתן. הבעיה היא בו. הוא טוען שאנחנו לא כ"כ מתאימים. אני דווקא חושבת שאנחנו ממש מתאימים, ומשלימים אחד את השני. אני חושבת שהוא מנסה למצוא תירוץ כי הוא לא רוצה בגלל שהרקע שלנו לא מתאים. הוא בא ממשפחה חרדית אשכנזיה לגמרי, ואני חצויה והורי בעלי תשובה. האם יש דרך לשכנע אותו, או שאני צריכה פשוט לוותר?!?!
בבקשה תייעצו!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 17:55 |
|
| |
בס"ד
השאלה היא איך הקשר בניכם, האם את מרגישה שהקשר שלכם טוב וזורם שאתם לא רבים וכל הזמן מחייכים, האם יש בניכם שיחות נפש ולא רק בילויים, האם את מרגישה שהוא ניחוו בפגישות בניכם או שהוא לחוץ ולא רגוע, מה יקרה למשל אם לא תצרי איתו קשר למשך כמה ימים האם הוא יתקשר אליך או שאת תהיי זת שתרימי טלפון ראשון.
באם התשובות שלאלות הללו הם בצד "הנכון" סימן שאת על הגל ויש לו איזשהוא בעיה שקשורה לכל דבר אחר חוץ מלשר בניכם.
השלב השני יהיה לברר מה הבעיה (ההורים שלך , הציבור החרדי, הפחד מהוריו, מחבריו, סתם פחד להתחתן וכ"ו...)
השלב השלישי הוןא לפתור את הבעיה.
השלב הרביעי להזמין אולם צלם ואת חברי הפורום...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 18:02 |
|
| |
הקשר שלנו הוא באמת טוב. אנשים שיודעים על זה מתפעלים מזה.. ברור שלפעמים יש קצת מריבות קטנות ושטותיות. כמו בכל קשר. אבל בסה"כ הכל הולך טוב.. יש לנו המון שיחות נפש. אנחנו יכולים לדבר ולסמס שעות בלי שיגמר על מה לדבר...
השאלה היא מה בדיוק הבעיה שלו?!?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 18:13 |
|
| |
בס"ד
האמת שמה הבעיה שלו קשה לי מאוד לדעת אם לך קשה שאת קרובה אליו...
אבל מה את יודעת עולה לי רעיון בראש, אם תמצאי איזה חבר שלו טוב שאת יכולה לדבר איתו ולומר לו שישמש מעין סוכן סמוי ויוציא ממנו את הסיבה בגללה הוא לא רוצה זה יעזור לך מאוד.
אני חושב ג"כ שאת צריכה לדבר מאוד גלוי עם אותו חבר ולומר לו, למרות שאתה יותר נאמן אליו מאלי (וזה הרי טבעי כי אתה חבר שלו ולא שלי) אבל בכל זאת אני מאוד רוצה את החבר שלך מצד שני אם אין מצידו שום כוונה רצינית (לחתונה) אז חבל על הזמן של שנינו, וזה לטובתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 18:18 |
|
| |
החברים שלו לא יודעים על זה כלום. הם אפילו לא חולמים שהוא יוצא עם מישהי. לכן אין שום מצב להתייעץ עם חבר. אוווף זה מזה קטע מסובך הלוואי שהייתי יודעת איך הוא יגמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 18:52 |
|
| |
בס"ד
אין שום אדם קרוב אליו שאת מכירה שיכול לעשות את העבודה הזאת?
לדעתי זו הדרך היחידה שאת יכולה להוציא ממנו את המידע הזה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 18:55 |
|
| |
אפשר לברר אצל מוטקה בלוי או אצל ספרנוביץ
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 18:58 |
|
| |
בס"ד
ארבל הליצנות שלך מאוד מצחיקה אך לפעמים היא אינה במקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 20:01 |
|
| |
סיפור כואב, מקווה שייגמר טוב.
לדעתי את צריכה לברר האם הסיבה לכך שהוא לא רוצה אותך היא באמת קשורה להבדל החברתי והעדתי ביניכם, דהיינו האם זה באמת בגלל שהוא אשכנזי ואת בעלת תשובה ספרדית. אולי הוא יודע שהוא יוכל להשיג בחורה ש"נחשבת" מכובדת יותר בזכות המעמד החברתי שלו (הרי בטוחים שהוא בחור טוב וכו').
אם הפחד שלו בסיבות שכתבתי נובע אצלו בעיקר מהלחץ החברתי, כדאי אולי לנסות להשפיע עליו בעזרת האנשים שמכירים אותו ויודעים על הקשר - לחץ חברתי כנגד לחץ חברתי.
אם הסיבות לכך שהוא לא רוצה להמשיך באות ממש ממנו, וכשהוא חושב על חתונה הוא מאז ומתמיד מדמיין אשה אחרת (וזה לא ממש משנה מאיזו סיבה), אני לא יודע כמה אהבה בחור כזה יכול לאהוב אותך (אולי בסה"כ כיף לו איתך?), וגם לא יודע איך ישפיע עליו הלחץ.
הוא הבטיח לך פעם שתתחתנו? הקשר היה מיועד להוביל לחתונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 22:54 |
|
| |
ליזי- אני לא רוצה לפגוע אבל לדעתי הוא ניצל אותך כל השנים האלו.
אם הוא באמת היה אוהב אותך הוא לא היה אומר שאתם לא מתאימים.
אם את טובה בתור חברה והוא אוהב אותך כל כך למה שלא תהיי טובה בתור כלה? את מבינה..?
יש בנים שמנצלים בנות שנקרות על דרכם מכל מיני סיבות נוחות ואח"כ שמגיע הקטע הרציני הם רוצים לעזוב. ובאמת יכול להיות שהוא נהנה איתך ואוהב אותך קצת אבל זה לא מוביל לשום מקום.. =( מצטערת שאני אומרת את זה בגלוי כ"כ בטח זה ממש פוגע בך אחרי כל השנים שהוא היה איתך. אבל זו המציאות והמון בנות נפגעות מבנים כאלו. צריך להזהר מאוד.. אם הוא עומד על כך שאתם לא מתאימים לחתונה הוא מתכוון לכך. תצאי מזה כמה שיותר מהר ותנסי לשכוח ממנו ולחפש מישהוא רציני יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2007 23:06 |
|
| |
עשני, אני בדעה שלך....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2007 01:30 |
|
| |
שלא עשני אשה, היא ניצלה אותו והוא אותה. די עם הצביעות "הוא ניצל אותה..." לייזי19, לגופו של ענין, הוא לא רוצה להתחתן איתך, תוותרי. אין ענין להתחתן עם מי שלא רוצה אותך.
|
|
| נשלח ב-18/12/2007 01:57 |
|
| |
באמת נראה שלייזי ניצלה את הבחור?
יש הבדל בין לנצל אדם לבין ליהנות ממנו. ברוב הפעמים בחורה מוותרת על ההנאה כשהיא יודעת שמיד לאחריה יבוא ניתוק, משא"כ בחור שאינו ירא שמים מסוגל ליזום קשרים כאלה. לפעמים הבחור מטשטש עבור הבחורה את הצפייה קדימה ובכך מנצל אותה במצבה שבאותו הרגע.
ואם כבר תרי"ג, אז בשמות כ"ב (ט"ו) תמצא מצווה המעידה על גישת התורה בהבדל בין המינים בעניין הניצול והצביעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2007 09:51 |
|
| |
ליז.. בן כמה הבחור? יכולהיות שהוא עדיין לא בשל לחתונה ומחויבות גם אם הוא בחור בוגר. לא לכולם זה בא בגילאי ה 20-22 במיוחד אצל הגברים. יכולהיות שהתחלת לדבר איתו על חתונה והוא נלחץ מכך וכדי להתחמק הוא טען שאתם לא מתאימים
|
|
| נשלח ב-18/12/2007 10:14 |
|
| |
ליטאי. היא ממש לא ניצלה אותו היא היתה תמימה ואמיתית והיא באמת רוצה להתחתן איתו.
היא לא "השתמשה" בו בידיעה שהוא שעשעוע זמני שתיפטר ממנו בבוא היום. זה היה הוא. הוא אפילו השלה אותה שיש המשך לפי מה שאני מבינה מדבריה. היא כ"כ מופתעת שהוא לא רוצה... אל תגן על גברים בקטע הזה היא לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה. וזו אשמתם הגמורה של הגברים הרעים האלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2007 15:05 |
|
| |
הוא בחיים לא יתחתן איתך
הוא בטח מחפש בחורה שלא יוצאת עם בחורים
"בחורה טובה" ככה זה להם מותר והם מחפשים משהוא אחר
|
|