בית פורומים שידוכי חרדים

סיפור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/12/2007 16:54 לינק ישיר 
סיפור

כל יום חמישי בלילה אני נמצא באוניברסיטה הפתוחה בירושלים  , משתתף בקורס שיוסיף לי נקודות בדרך לתואר הנכסף  , במהלך הקורס שמתי לב לבחורה צעירה חילונית שמשום מה מתעניינת בי יתר על המידה , ויותר מזה היא בקיאה בהמון מושגים דתיים , היא מכירה ישיבות ליטאיות וסמינרים , והיא מכירה את כל הקודים החברתיים בחברה החרדית  ..  היא תמיד סקרנה אותי אבל תמיד כששאלתי אותה מאיפה הידע היא התחמקה ממני    ... 

יום אחד היא  ספרה לי שהיא חוזרת בשאלה , ושההורים שלה גרים בבני ברק , אבא שלה אברך בכולל פונוביז' ואמא שלי מחנכת בבית יעקב יסודי בעיר .. היא חזרה בשאלה לפני שנתיים , ואף אחד לא יודע מזה , כולם חושבים שהיא נסעה ללמוד בגייצד , זה גם הסיבה שהיא העדיפה לא לספר לי עד היום שהיא חוזרת בשאלה כדי לא לפגוע בהורים שלה  ..

מה הביא אותך לחזור בשאלה בגיל כזה צעיר ? שאלתי אותה . מעולם לא התחברתי לעולם הזה , היא ענתה לי , החרדים חיים בבועה לא מציאותית , ואין סיכוי שלאלוהים אכפת מה בדיוק אני עושה  ..  אז את מאמינה באלוקים ? שאלתי אותה ..    זה כבר נושא ארוך , היא ענתה לי , הוא לא יספיק לנו ברבע שעה הפסקה הזאת פה בקפיטריה , אם אתה רוצה תבוא אליי לדירה איפה שאני גרה ונדבר ע"ז באריכות .  לא נראה לי שזה לעניין , עניתי לה , אחרי הכל אני בחור ישיבה חרדי ולא מתאים לי להיות בדירה לבד יחד עם בחורה ועוד לא דתיה . טוב הפסד שלך , היא צחקקה , אתה יכול  להחזיר אותי בתשובה ולהרוויח מצוה  . .

משהו לא הריח לי, לא הסתדר לי שבחורה חרדית סתם תעזוב את הדת ביום בהיר

אחרי השיעור היא בקשה ממני טרמפ , לקחתי אותה ..   באוטו היא ספרה לי את סיפור חייה , האמת , עד עכשיו אני בהלם   ..

אבא שלי , היא מספרת לי , קנה לי מתנה ליום הולדת של גיל 14  פלאפון , אז עוד לא היה את כל הבלגן  של הפלאפונים , ואבא שלי בתמימותו חשב שפלאפון זה דבר חשוב מאוד וכדאי שלבת שלו יהיה כזה מכשיר .. אני כמובן שמחתי מאוד , הייתי היחידה מהחברות שיש לה פלאפון והיה לי כייף מזה  ..  אני לא זוכרת מתי , היא מספרת לי , אבל יום אחד גיליתי את האינטרנט בפלאפון , ומהר מאוד מצאתי את עצמי שקועה יום וליל בצ'יטוטים אין סופיים בחדרי הצ'אט .. גילית עולם ומלאו , עולם שלא הכרתי בבית שלי בבני ברק  , תאמין לי שלא היה לי מושגים בכלל , לא הבנתי אפי' את ההבדל בין בחור לבחורה , הייתי תמימה וטהורה , והפלאפון הזה גמר לי את העולם התמים שהייתי בו  ...

התכתבתי עם המון בחורים , היא מספרת לי , אבל היה אחד שלא הניח לי , הניק שלו היה צעיר לנצח (שיניתי את הניק שהיא אמרה לי מסיבות מובנות) , הוא היה מתכתב איתי שעות ,  לא עזרו לי כל השכנועים שלי שאני סתם בצ'אט בלי מטרה רצינית , הוא השקיע בי בטירוף , התעניין בי ,והכי חשוב הקשיב לי  , אני הייתי בת 14 , הוא היה בן 18 ..   התכתבנו בערך שנתיים בלי לדבר בטלפון ובלי כלום , רק דרך האינטרנט  ..   כמובן שבמשך הזמן התאהבתי בו בטירוף , הוא היה הכל בשבילי  .  הכי אהבתי בו  שהוא אף פעם לא לחץ עלי להביא לו מספר או להיפגש כמו כל הבנים בצ'אט   ..  דווקא אני הראשונה שהצעתי להביא לו את המספר שלי , בטחתי בו כמו שלא בטחתי באף אחד אפי' לא בהורים שלי  ,  הבאתי לו את המספר הוא הביא לי את שלו , ומהצ'אט עברנו לדבר בפלאפון  , שעות שוחחנו , הוא היה חבר אמיתי  ואהבתי אותו בטירוף .. 

הוא היה חרדי ? קטעתי אותה באמצע  ..  כן , היא ענתה לי , הוא היה בחור ישיבה רגיל כמוך .. 

אחרי השיחות בפלאפון מהר מאוד עברנו למפגשים ,  הוא היה שוכר רכבים  והיינו נוסעים לכל מיני מקומות רחוקים שאף אחד לא יראה , או שהוא היה משיג דירה בבני ברק והיינו נפגשים בדירה  ..  אף אחד לא ידע מזה , לא ההורים שלי ולא החברות שלי  , כלפי חוץ הייתי בחורה חרדית בת סמינר רגילה , אף אחד לא דמיין שיש לה חבר למעלה משנתיים ושאני לא בתולה ...............   

אתה בטח מבין לבד , היא קורצת לי , שלאט לאט אבדתי את ההתלהבות הדתית שיש לכל בחורה , התפילות שלי היו ריקות מתוכן , לא יכולתי להתרכז באמירת תהילים  , ולא היה אכפת לי לדבר לשון הרע ..  מילא הרגשתי חילוניה אחרי שעברתי על עבירה כזאת חמורה  , וכבר לא היה אכפת לי מכלום   ..

שנתיים התכתבנו בצ'אט , שנה וחצי בערך היינו ביחד אחרי זה , לא היה לי כלום בחיים חוץ ממנו , תחשוב על זה מגיל 14 הוא כל החיים שלי ... 

יום אחד התחילו הצרות בגן עדן  , הבחור שלי גדל ופתאום התחיל להתחזק , הפריע לו כל הסיפור הזה , הוא מרגיש עם זה רע , הוא רוצה לחזור בתשובה ולהיות יהודי טוב ..  ומה איתי ?? צעקתי לו .. אני לא יכולה בלעדיך  .. אין ברירה , הוא אמר לי חייבים להקריב בשביל הקב"ה ..   הייתי הרוסה , הוא לאט לאט התרחק ממני , בהתחלה הוא רק לא רצה להיפגש כדי שחלילה לא נכשל , אח"כ הוא בקושי הסכים לדבר איתי  , הוא התחזק והתחזק ואני הפוך ממנו יורדת ויורדת . נשבר לי מהחיים , רציתי להתאבד , החיים שלי נהרסו  לגמרי , כעסתי עליו , כעסתי על הדת שגנבה לי אותו , כעסתי על הקב"ה , כעסתי על כל העולם   ..

כמה חודשים אח"כ הוא מתקשר אליי  שהוא סוגר וורט , הוא רק רוצה לבקש סליחה  ובלה בלה בלה  ..  לא יכולתי לסלוח לו ,  איך הוא מסוגל ? איך???   איך הוא מסוגל להתחתן עם מישהי אחרת   ....? 

זה היה הקש ששבר את גב הגמל , לא יכולתי להישאר באמונה חרדית שגזלה ממני את החיים שלי ,  אני לא חושבת שהבחור אשם בזה , היא אמרה לי , הוא מסכן , גם לא היה קשה והוא באמת רצה להתחזק , אני האשמתי את הדת שגזלה לי אותו , וזה הסיבה שעזבתי את הדת  ..

היו לה דמעות בעניים , נראה שהיא עדיין מאוהבת באותו בחור , לא ידעתי מה לומר לה , בס"ה היא צודקת חשבתי לעצמי איך היא יכולה להישאר דתייה אם הדת גזלה ממנה את החיים  , ניסתי להסביר לה שהבחור לא עשה מה שהוא צריך לעשות לפי הדת , היה אסור לו לפגוע בך ככה , זה לא מוסרי ובוודאי שלא דתי , ואם הוא היה שואל כל רב הוא היה שומע שהוא צריך להתחתן איתך ולא לפגוע בך ככה , אבל כמובן שלא היה סיכוי לדברים שלי מול עוצמת הפגיעה שלה ..  

היום פגשתי אותה שוב כמו בכל יום חמישי באוניברסיטה ובקשתי ממנה רשות לספר את הסיפור שלה בבלוג שלי , היא הסכימה בשמחה  וזה מה שאני עושה 

מוקדש לבחורה שהתווכחה איתי על פלאפונים כשרים  ..

(מתוך הבלוג, הרהורים מותרים)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 18:37 לינק ישיר 

א. אין ממש קשר ישיר בין המקרה הנ"ל לשידוכים (יש בחורים שמנצלים בנות בתקופה שלפני - וזה כבר נושא שקצת נדוש).

ב. לא הדת הרסה לבחורה הזאת את החיים אלא תקופה של ירידה בדת (שלו ושלה) הרסה לה את החיים. לפי הדת הבחור הזה היה צריך להתחזק ביחד עם הבחורה הזאת ולקחת אותה לאשה, הבחור הזה המשיך לעבור על מצוות התורה גם לאחר שהתחזק.

ג. דיון במסכנותה של בחורה המשנה את דעותיה בעקבות טעויותיה שייך לפורום הרהורים מיותרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 20:54 לינק ישיר 

אוף. איזה סיפור עצוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2007 00:52 לינק ישיר 

אפשר לעשות את הסיפור הזה פרסומת לגבינה שוויצרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 01:36 לינק ישיר 

במקום לצחק תדעו לכם שיש כאלה סיפורים למאות ואפילו יותר מזה...

לדאבונינו הפלאפונים הרסו את הציבור החרדי מבפנים לאט אבל בטוח...

מזל שעוד הצליחו טיפה לעצור את הסחף לפני שניהיה מאוחר..

אני אישית הגעתי לאינטרנט בכלל דרך הפלאפונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 10:47 לינק ישיר 

נורא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 11:55 לינק ישיר 

מיידלע 19 וזוכמיר אחלה שידוך!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2007 11:58 לינק ישיר 

(זה לא הפלאפון זה האינטרנט).
ומשהזוכמיר אל תשכח שעליך מוטל להזכיר לה מה היא עזבה..
אם אף 1 לא יודע שהיא חזרה בשאלה עדיין אפשר לתקן הרבה בקלות.
היא מתנהגת כמו חילוניה גמורה- כאילו לא שומרת שבת וכ"ו? או שסתם לובשת מכנסיים? ואוו זה אחד הסיפורים העצובים ששמעתי.. באמת.. אבל היא גם כן לקחה את זה בקיצוניות.. זה קורה להמון אנשים.. תמיד יש נפילות. אבל זה לא אומר שצריך "לשבור את הכלים" חוץ מזה, נכון שהיא עברה על חטא מאוד חמור. אבל מאיפה לנו מה נחשב חמור יותר? אולי לשון הרע זה גרוע מזה? בקיצור- זה לא משנה במה היא נפלה מכאן יש לה רק לאן לעלות.
ובעלי תשובה נמצאים במקום שצדיקים גמורים אינם נמצאים.. היא חייבת לחזור..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2007 12:34 לינק ישיר 

קשור או לא קשור לשידוכים, סיפור מצמרר!!

שווה קריאה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 12:37 לינק ישיר 

ממש עצוב ........ מה שאינטרנט יכול לעשות ..........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2007 13:12 לינק ישיר 

חכמה_אחת??? מאיפה זה בא לך?

"כל מה דעביד רחמנא לטב עביד"
   תן בנ"א הכל לטובה!

אחת שמשוגעת על ורוד......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2007 16:12 לינק ישיר 

עוד מעט יגידו שאנשים מתקלקלים בגלל המצאת העט והנייר. אני בטוח שלפני עידן הסלולר אינטרנט היו כאלו שפרשו והאשימו את מכשירי הכתיבה.
"בהתחלה סתם קשקשתי עם העט, אח"כ גיליתי שיש עוד אנשים שאוהבים לכתוב, אז התחלנו להתכתב. התאהבנו, יותר משנתיים שלחנו אחד לשני מכתבים וגלויות. אח"כ נפגשנו וכו'"

הכל תלוי באדם, לא בסובב. אם האדם יסובב את הסובב לפי האדם - מוטב. אם הסובב יסובב את האדם לפי הסובב, נתקל בסיפורים נוספים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 16:49 לינק ישיר 

בובע מייסעס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 17:38 לינק ישיר 

גבר- מה אתה משווה שליחת וקריאת  מכתבים וכל הכרוך בכך בקשר אינטנסיבי בקליק?!
בד"כ שולחים מכתבים לאנשים שמכירים. אתה לא תפתח ספר טלפונים ותבחר כתובת ותתחיל לשלוח מכתבי אהבה..
האינטרנט מאפשר הכרות  עם מאגר עצום של אנשים בכל גיל ומכל גוני הקשת שמעוניינים בקשר. וכל זה תוך דקה וחצי- תלוי במהירות הגלישה והפלוס של זה- אף 1 לא יודע!! (זה לא שיגיע מכתב הביתה והאמא תפתח או משו. בני אדם שומרים את זה בסוד שנים. אם אנחנו מכירים כ"כ הרבה מקרים תחשוב לעצמך כמה אנחנו לא מכירים וכמה נשמרים בסוד! התופעה הזו נפוצה הרבה יותר ממה שחושבים!)
 מפה להגיע לאן שהגיעה הבחורה זה עניין של שבועות ספורים ברוב המקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2007 17:48 לינק ישיר 

עשני, אם נתחיל לחשבן מה מקלקל יותר ומה מקלקל פחות לא נגיע לאף מקום. אולי הם נפגשו בגלנטריה השכונתית? אולי היא ישבה לכתוב יומן על הספסל בגינה. וגם הוא? אולי חלופת המכתבים לא היתה בדואר?

אולי דווקא ריבוי האופציות בחדרי הצא'ט צורידים את רצינות הקשר במקרים רבים, לעומת חלופת מכתבים אינטימית.

אבל כל הטיעונים הללו הם דמגוגיים כמו הודעתי לעיל וכמו הודעתך.

העיקר זה החינוך. אדם אמור להתמודד עם העולם ולא להתנזר ממנו. בכל דור ודור יש נסיומות שונים. אם תפתחי מעט ספרי הסטוריה ותראי כמה התבוללות היתה גם טרום עידן המחשב, תביני שלא האינטרנט מקלקל אלא האדם מתקלקל. אם לא היה אינטרנט היה זה העט, ואם לא העט היה זה שליחת תקליטי פטיפון שמוקלט עליהם שיחות אישיות וכו'.

אני חוזר שוב על משפט שכתבתי לעיל: הכל תלוי באדם, לא בסובב. אם האדם יסובב את הסובב לפי האדם - מוטב. אם הסובב יסובב את האדם לפי הסובב, נתקל בסיפורים נוספים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 17:58 לינק ישיר 

גבר- לא לא! אין שום עניין של דמגוגיה! לאנשים יש בושה טבעית. במיוחד אם הם דתיים הם לא יתחילו לדבר עם מישהוא זר! אלא אם הוא שבניק וכ"ו. מה שחדגש בתופעה הזו היא שהיא תפסה גם את האנשים הטובים- אלו שלא היו מתחילים לשלוח מכתבים לאנשים מהמכולת וכ"ו. זה לעולם לא היה מגיע לרמה כזו! אבל האינטרנט מוריד את מחסום הבושה. זו הבעייה. לכן גם אלו לא שיחות נקיות בד"כ.
ולכל עניין הסובב והמסובב- בנאדם הוא בן אדם. ואם תשים לו פיתוי מול העיניים או יותר נכון- ביידיים רוב הסיכויים שגם אם הוא צדיק מאוד וירא שמיים- הוא לא יעמוד בזה.. ומספיק רגע של שעמום אחד.

תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 19/12/2007 18:01:19

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סיפור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext