בית פורומים שידוכי חרדים

לבטים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2007 23:35 לינק ישיר 
לבטים

מקווה להציג את זה כמו שזה...  קצת קשה.

פגשתי מישהו מספר פעמים (לא במסגרת של שידוכים) ודיברנו על אה ודא ובעיקר על התמצאות ה' ואמונה.

תוך כדי השיחות הגענו לדבר גם על שידוכים.  והמעניין הוא שבנושא זה ממש מצאתי נפש תאומה..   שנינו בדיעה שלשדכנים אין מה להציע לנו. ההבדל הוא שאצלו זה מנסיון כאוב. אצלי כמו שכבר כתבתי.. עדיין לא נכנסתי לעולם הזה.

באחת השיחות    דיברנו בין היתר  בחצי צחוק חצי רצינות על "שידוך" בנינו.. כמובן ללא שדכנים.

בעקבות הפגישות של הבחור שנגמרו תמיד בכאב היתה לבחור ירידה רוחנית גדולה.
(הוא לא הסתיר זאת כלל.)

לאחר הפגישה האחרונה הוא רצה שנחליף מספרים על מנת שנוכל לקבוע פגישות..
אמרתי לו שקודם יראה לי שהוא באמת מתחזק ואז  נתקדם לאט -הוא קיבל זאת.

והוא באמת מתחזק.

הבעיה היא שבשביל להתחזק הוא עזב את בית הוריו וחזר לדירתו במרכז הארץ ואני גרה בצפון ולא יוצא להפגש.
ההתלבטות שלי היא האם להעביר לו את המספר שלי או לחכות להזדמנות שהוא יגיע לצפון.

הפחד שלי הוא שההיכרות האמיתית שלנו תיעשה על ידי הטלפון והתכתבויות ולא במציאות אחד על אחד.

מה הייתם מייעצים או מה הייתם עושים במקרה כזה?

תוקן על ידי שמחהה ב- 22/12/2007 23:37:11

הגזר של אליעזר..

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2007 23:44 לינק ישיר 

אם יש אפשרות לקשר אמיתי, עמוק ובריא, חבל מאד לפספס.

אולי תתני לו את המספר ותשתפי אותו בלבטים שלך. כך שאולי תסדרו ביניכם כמה שיחות יהיו וכמה פגישות אמיתיות יהיו בהתאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2007 23:45 לינק ישיר 

בשום פנים ואופן לא לבסס קשר על טלפונים זה יוצר פער כ"כ גדול בין המציאות שזה לא יאמן! מנסיון.
קודם כל באיזה מסגרת הכרתם- אם את יכולה לפרט.
הוא גר בדירה לבד? עם חברים? עם מי? זה לא סימן טוב.. מה זה נקרא להתחזק?
אם זה חשוב לו באמת הוא יגיע לצפון.
אבל קודם כל הכי חשוב- אל תקחי הכל בקלילות.
\- יש לך לחשוש מפני הזהרותיו על התחזקויות וכד' זה ממש לא נוסחת פלא להגיד שמתחזקים, זו עבודה קשה מאוד ונופלים הרבה בדרך. תנסי לשנות הרגל אחד- תראי כמה זה קשה.
את צריכה לברר עליו איכשהוא. אין מצב שאת יוצאת איתו בלי לברר טוב טוב.
. וגם לדעת מה בדיוק הוא עשה או לא עשה בתקופה הרעה שלו. לא פלא שרע לו בשידוכים שמחה. אל תהיי תמימה. הכי קל לקחת בחורה תמימה וטובה שעדיין לא בשידוכים, לשכנע אותה לצאת אתך ולפתור כך בעיות רבות. ברור שזה קורץ ומרגש. אבל אל תתני לריגוש להכניס אותך למערכת יחסים המועדת לכישלון מראש. עדיף לחכות בסבלנות וללכת על בחור בטוח. גם אם הריגוש יבוא מאוחר יותר.. זאת עצתי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2007 23:49 לינק ישיר 

עשני , כל מילה מרגלית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2007 23:49 לינק ישיר 

הבעיה בפגישות היא לא רק במרחק הגדול אלא גם בזמן...

מקווה לפגוש השבוע את אבי  הבחור.. ולהתייעץ איתו.
 הפחד הוא שהרגשות יהיו צעד אחד קדימה..

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 00:04 לינק ישיר 

נפגשו כשהוא הגיע להוריו..
הבחור הוא בן למשפחה חילונית (ז"א הוריו).
סבתו מצד האב היא אשה דתית מאוד ומגיל מאוד קטן הוא נמשך ליהדות ואת רוב ילדותו הוא העביר אצלה.. עד אשר נכנס לישיבה בירושלים..  (אני לא יודעת איזו).
כשהגיע לשידוכים ועלו שמות של בחורות הבירורים וההבטחות של השדכנים היו דבר אחד ואילו הבחורות בשטח דבר אחר לגמרי...  זה נמשך מספר פגישות עם מספר בחורות שונות והבירורים נעשו על ידי מספר אנשים וההצעות הועלהו עי ידי מספר שדכנים.

זה ממש שבר אותו..  והחליט להפסיק להפגש.  כשהחברותא שלו שמע זאת הוא עזב אותו .. הרבנים הפסיקו להתייחס ולהתעניין בו..  ומכאן החלה הירידה שלו. הוא חשב שהוא יצליח למצוא את זיווגו 'בחוץ'..  ולכן החליף 'זהות'- לבוש. מהר מאוד הוא הבין שטעות בידו. . אך היה לו קשה לחזור לאותה ישיבה וכך זה נמשך מספר חודשים.  היום הבחור עובד ולומד אני אישית ראיתי את ההתחזקות שלו. בפעמים הראשונות הוא היה בלי כיפה כלל היום ברוך ה' הוא בן אדם אחר.

את הסיפור הזה לא שמעתי רק ממנו בליווי דמעות ורגשות שאי אפשר לזייף. אלא גם מאביו של הבחור ללא שידע בכלל שאני מכירה את הבן.. רק לאחר שהוא סיפר הבנתי את הקשר..

אני ממש לא בחורה תמימה..

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 00:05 לינק ישיר 

סוויטי תודה יקירתי=)
שמחה- זו הסכנה הגדולה ביותר. את חייבת לדאוג שלא יתפתחו רגשות לפני שתהיי בטוחה שהבחור יציב וטוב. ושמחה- אבי הבחור לא במיוחד יעזור. הוא עדיין אביו והוא רוצה בטובתו. תבקשי ממנו שם של ישיבה או מסגרת שהיה בה. תבררי אצל הרב. אצל החברים. תשמעי גם את הדברים הפחות נעימים. וכמה שזה לא כיף. את חייבת את זה לעצמך. אל תוותרי שלא תפלי על בחור שיפיל אותך יחד איתו. רוב הנישואים שנכשלים התחליו בדיוק כך- שהאהבה מקדימה את השכל. הבעיות מתחילות דיי מהר אחרי החתונה. שמחה אל תכניסי את עצמך לקשר כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 00:10 לינק ישיר 

ואוו נתת שם הרבה פרטים. את יכולה לספר קצת על הרקע שלך גם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 00:12 לינק ישיר 

אז כך..  את האב של בחור אני מכירה מזמן..  הוא לא אחד שישקר הוא יעוות דברים למרות שברור שהוא נגוע בדבר..  כשהוא בא וסיפר לי על הירידה הרוחנית של הבן בעצב, הוא היה הכי כן וזה היה בשביל לעזור לו לעלות בחזרה  ממש אכפת לו מהעיניין.

אני ממש זקוקה לעוד שיחה עם הבנאדם כדי להבהיר מספר דברים בנינו.. אך אני לא יודעת איך להגיע אליו?  הפעם האחרונה שנפגשנו זה היה מעל לחודש

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 00:40 לינק ישיר 

עשני, את הרקע שלי תוכלי לגלות באשכול בחורה בדילמה.

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 01:01 לינק ישיר 

ואוו אשכול ארוך. רגע. זה לא מפריע לך שהמשפחה שלו חילונית? הזכרת שאת בחורה חרדית.. גם משפחתך נכון? ולא הבנתי איך את מכירה את האב ואיך הגעת לדבר איתו ברמות כאלה?
וגם רציתי להגיד- את נשמעת בחורה כזו עם לב טוב. אבל את צריכה להבין שנישואין זה לא משחק. את רוצה לעזור זה נכון, אבל את לא צריכה לקחת פורויקט שיקומי בתור בעל. את מבינה? זה קצת מלחיץ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 01:06 לינק ישיר 

יש לך רגשות כלפיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 01:17 לינק ישיר 

, אני ומשפחתי חזרנו בתשובה לפני כ-14 שנה ומאז רק התחרדנו. לא כל אחי חרדים אבל אני כן. זה שהמשפחה שלו חילונית לא מפריע לי כלל ולהוריי חשוב שאתחתן ואהיה מאושרת. איך ולמה זו בחירה שלי. אני גרה לא רחוק מהוריו ואביו הוא שיזם את השיחה היה לו חשוב לדבר על זה עם משהו. ואני לא חושבת שהקשר הזה נתמך או יתמך על מצבו ה'סיעודי' של הבחור.

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 01:26 לינק ישיר 

הרגשות אליו הן לא יותר מלמכר אחר. למרות שאני חושבת שלקשר הזה יש מה להציע לשנינו

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 01:36 לינק ישיר 

דווקא זה חיובי שעדיין אין רגשות, כך תוכלי להיות יותר אוביקטיבית בהחלטתך.

אולי תנסי לברר עליו כמו על סתם שידוך. תשמעי מה אחרים חושבים עליו, לאתמיד מה שהוא משדר אליך הוא גם משדר לחבריו. את רואה רק את מה שהוא רוצה להראות לך.

מדוע הוא הגיע דווקא אלייך כדי להתנות את צרותיו? הוא אמר/רמז לך פעם שהוא נמשך אלייך עוד לפני שהתחיל מרתון השיחות שאת מתארת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 01:47 לינק ישיר 

כמו שאמרתי כבר אני שכנה של הוריו. הבחור לא גר עם הוריו בגלל שהם חילוניים. בתקופה של הירידה הוא ביקר המון אצלם. למרות הריחוק וניגודיות לכאורה הקשר בניהם הוא קשר טוב ובריא. יום אחד נפגשנו ברחוב והתחלנו לדבר סתם שיחת חולין ובעקבות זה שהוא היה הרבה אצל הוריו יצא לנו להתראות ומשלום ומה נשמע היו נסחפים לשיחה ולאט לאט הבחור נפתח

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לבטים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext