בית פורומים שידוכי חרדים

יתומים בשידוכים, למה זה נחשב חסרון?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2008 13:44 לינק ישיר 
יתומים בשידוכים, למה זה נחשב חסרון?

קטע מענין שקראתי בבלוג שאני קורא בו, ויש קצת הגיון בו, למרות שאני חולק עליו.

----------------------------------------

יש לי חברה אחת, לא מהסמינר. היא בת 20 וקצת, בחורה טובה ומיוחדת, עם אופי רגיש ומדהים במיוחד וגם חיצונית היא מהממת. אני יודעת שהיא רשמית בשידוכים, אבל אני יודעת גם שהיא לא נפגשה עדיין עם אף בחור.
כשאני מגיעה אליה היא תמיד מראה לי בשמחה תמונות של חברות שלה כלות. היא תמיד מפרגנת להן, ואני שאני מכירה אותה יודעת שזה באמת מכל הלב. היא תמיד הולכת לחתונות, מתרגשת מחדש לשמוע בטלפון על כל חברה שהתארסה, למרות שהיא עדיין לא.
הבחורה הזו יהלום של ממש, אני בטוחה שהבחור הראשון שייפגש איתה יחטוף אותה ומיד. אבל אף בחור לא נפגש איתה כ"כ מהר כי אין להם כסף, היא יתומה.

כואב לי עליה, מאוד מאוד. אירגון חסד מסוים הבטיח לממן לה חצי חתונה ולצייד אותה בנדוניה מלאה לבית, אבל הדברים האלו הם גרגיר קטן ולא משנים כמעט את המצב.
זה מטריד אותי, ואני מוצאת את עצמי חושבת עליה הרבה. זה הרי ברור שהבחורה הזו עוקפת אותי בכל תחום אפשרי, ובכל זאת בשידוכים היא נחשבת לפחותה ממני. למה, בעצם? וכי מגיע לי יותר בגלל שלהורים שלי יש יותר מה להציע עלי? בגלל שהסמינר שלי יותר טוב? ככל שאני מתחבטת עם השאלה הזו אני מגלה יותר ויותר עד כמה המצב הפוך.

היה בחור שדווקא רצה להיפגש איתה, אבל ההורים שלו סירבו. הם הסבירו שהם בדיוק שיפצו את הבית, ומכיוון שכך הם לא יכולים כרגע להיכנס להוצאות של נישואין לבד. בחור אחר הוריד את ההצעה כי הוא רוצה רק בחורה חכמה עם תואר אקדמאי. עוד בחורים ועוד הורים הורידו ג"כ מסיבות כספיות או מסיבות מגוונות אחרות.
לא נכנסתי לחשבון הבנק של אלו ששיפצו את הבית, זו הרי זכותם להחליט שלא מכל סיבה שהיא. אין לי טענות את הבחור שרוצה בחורה אדקמאית, כל אחד והדרישות שלו.
אני חושבת שזה נוהג בעולם, לאו דווקא בעולם החרדי אלא גם בכל חברה אחרת מתירנית ככל שתהיה. בני אדם בוחרים בני זוג ע"פ הקריטריונים האישיים שלהם גם אם ההזויים ביותר. טבעי ביותר, לא?

אבל הטענה שלי היא אחרת. אנחנו החרדים שונים מחברות אחרות, אנחנו חרטנו על דגלנו את הרוחניות, את התוכן. אנחנו הודענו לכולם שאנחנו בעצם צריכים את החומריות רק כדי להתקיים, כדי לשרוד כאן, אבל עיקר שאיפנו היא רוחניות, היא נצח.
איך קורה שאצלנו, בתוכנו, בחור יוריד בחורה שאת העיקר בחיים יש לה בגלל שאין לה יותר מידי מהכסף, מהחומריות שהיא רק שנייה בחשיבותה? למה בעצם בחור מבטא את השאיפה שלו לקבל בחורה אינטלגנטית ע"י תואר? וכי תואר הוא מדד החוכמה? אני לומדת לתואר, וכי זה הופך אותי למישהי חכמה? זה הופך אותי למישהי שעברה את הבחינות ביותר מנכשל, לא הרבה מעבר לזה. איך קורה שבחור בציבור החרדי מחליף בחלק הכי חשוב בחיים שלו את העיקר בטפל? מתקשה לעמוד על טיבה של חוכמה אמיתית?

אני לא חושבת שאנחנו רעים, שאנחנו לא בסדר. אנחנו טובים, אנחנו כן בסדר. הבעיה היא שאנחנו צריכים להיות יותר מבסדר, כי זה מה שהצהרנו על עצמנו, זה מה שמצפים מאיתנו להיות. כשחרדי עושה משהו לא ראוי מדגישים את עובדת היותו חרדי בכותרת, לא כי המעשה שהוא עשה נדיר, כי בעצם היותו חרדי הוא הצהיר על עצמו שהוא ירא מאלוקים, שהוא עושה רק מה שמותר לו ולא פועל על פי דחפים.
אני לא חושבת שאנחנו מלאכים, גם בתוכינו אנחנו לא תמיד עושים הכל כמו שצריך וזה טבעי וקורה לפעמים. הן מבחינת שידוכים והן מבחינות אחרות, אנחנו צריכים לפחות לזכור תמיד מה העיקר ולפעול על פיו, ובאותה נשימה אני מזכירה את זה גם לעצמי.

שבת שלום שתהיה לכולנו,
משתדלת :-)

-----------------------

קישור לקטע בבלוג

אני חולק ואומר שואנשים לא רוצים יתומה כי הם מעדיפים להיכנס לתוך משפחה רגילה..
שידוכים זה כמו שוק חופשי, וזכות אנשים לברור.
אדרבה, היא יכולה למצוא חתן מקסים שגם יתום או משהו כזה... וממה נפשך. אם היא חושבת שזה "פגם", אז היא מבינה את אלה שלא רוצים אותה. ואם זה לא "פגם", אז לא אמור להיות לה שום בעיה עם יתום...
מה אתם אומרים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2008 14:12 לינק ישיר 

אני לא מסכים עם מה שנכתב בבלוג.
אני חושב כמוך שהסיבה היא בגלל שאנשים מעדיפים דף חלק (לא שאני חושב שיש משהו לא חלק בלהיות יתום)
אני מכיר יתום ממשפחה מאוד עשירה שסבל מאותה הבעיה, במקרה שלו בגלל שהיה הרבה כסף
היו יותר כאלה שהסכימו להתפשר וראו הזדמנות לסחוט מה"פגום" כמה גרושים, אבל הפסילה לא היתה על רקע כספי.
אחרי קצת נסיון בשידוכים אין לי שום בעיה עם בחורה יתומה ואני לא רואה בזה חסרון אבל אני זוכר שכשהתחלתי מישהו שאל אותי אם אפשר להציע לי גם יתומות והדבר הראשון שחשבתי זה
 למה אני צריך את זה? ושיותר קל מישהי בלי רקע כזה, אבל לא בגלל בעיות של כסף אני חששתי שעלולות להיות איזה שהן בעיות ריגשיות כתוצאה מזה שבחורה  (או בחור) יתומה, אבל הכרתי כמה יתומים ונפגשתי עם יתומה ואני יכול להגיד מנסיון שהם נורמלים לפחות כמוני (לא שזה קשה להיות נורמלי כמוני )

זה נכון שלעולים להיות משקעים כתוצאה מיתמות אבל משקעים יכולים להיות מכל דבר כולל מאבא קשה או אמא בעיתית.  אז מה עדיף??????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2008 14:15 לינק ישיר 

צודקת ב100 אחוז. בחורדי- היא מדברת בעיקר על הכסף לא על היתמות. נכון שקל יותר להכנס למשפחה "נורמלית" השאלה אם תמיד תעשה את הדברים הקלים יותר או את הדברים האמיתיים והנכונים יותר. ואני לא שופטת כי אני בעצמי לא בטוחה מה הייתי עושה.
יש לי חברה שלא חסר להם כסף בלשון יפה והיא התחתנה עם בחור שמשפחתו בעיתית  והם ממנו כמעט הכל. וההורים שלה לרגע לא התעסקו בעניין הזה(של אם בכלל. כי הבת שלהם רצתה אותו והוא בחור צדיק וחכם ומוכשר) וחבל להפסיד בחור כ"כ מוצלח בגלל עניין כספי. (השידוך היה מחברים)
אין ספק שרוב האנשים לא היו מוכנים לכך אבל אני מכירה עוד 2 מקרים כאלו. של אנשים פשוט טובים. וחכמים!! שמבינים שכסף לא קונה מידות טובות ואסור לפספס על זה שידוך מצויין אבל חסר בכסף.
אין ספק שהרבה אנשים מדברים ומדברים על כמה שצריך וחייב אבל כשזה מגיע למעשה הם לא עומדים מאחורי הדברים  שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2008 14:23 לינק ישיר 

כיוון שזה לא פגם אין שום סיבה שמסגרת האפשרויות שלה תצטמצם רק לאנשים מהסוג הזה.

אפשר להתייחס אליה כמו אל כל בחורה שההורים שלה מסוגלים לתת את הסכום המינימלי של ארגון החסד, ולדעתי, מבחינה מסוימת היא "שווה" יותר מכל בחורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2008 18:00 לינק ישיר 

נגעתם בשני נקודות פה
א. כסף
ב.למה צריך את זה

לגבי הכסף היא אמרה משהו יפה ונכון
אפי' אם הדוגמא לא מתאימה צריך לעמוד על זה בכובד ראש כי זה בדוגמאות אחרות

לגבי למה צריך את זה אני חושב שתמיד צריך לראות את הבחורה בפנים לא רק על חיצוניות ולא להעמיד סטיגמות
וחוץ מזה אני חושב שאם מישהו עובר חויה קשה בחיים ועובר את נכון זה פלוס ולא חסרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2008 22:45 לינק ישיר 

א. זה לא קשור דווקה ליתמות הקטע של הכסף הוא אצל כל אחת שלהורים שלה אין כסף
ב. nf2006 צודק היתמות היא לא חייבת להיות חסרון מי שעבר אותה והתגבר על זה הוא יכול להיות יותר טוב מאחד שגדל בחממה וזה נכון גב לגבי ילדים להורים גרושים הם לפעמים בוגרים יותר ומחוסנים יותר מילדים מפונקים שגדלו מתחת לסינר של אמא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2008 23:48 לינק ישיר 

היא צעירה, בעזרת ד' עוד תמצא את בחיר ליבה.
אין סיבה לדאגה!!!!

עוד ישמע בהרי יהודה ובחוצות ירושלים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2009 20:40 לינק ישיר 
נכתב ע"י לומדעס

יתמות - בעיה??

ישנם כאלו למצער, שקשה להם לגשת לשידוך עם יתום או יתומה.

מה אתם אומרים ואומרות על התופעה? מוצדקת משהו??

נחלק את השאלה לשתי בעיות נפוצות:

א. יתמות עשויה לגרום ליתום או היתומה משקעים נפשיים מעיקים העשויים לפגום בנישואין חלילה.
(בואו נאמר שזהו דבר שאפשר לבודקו כראוי לפני שניגשים לשידוך)

ב. להיכנס לבית חד הורי זה לכשלעצמו סיפור קשה קצת ולא נעים תמיד.

מה שקורה הוא שאנשים משתדלים פעמים רבות לשדך אותם לאחרים שגם הם במשפחות בעייתיות כמו יתמות, ואז הבעיה השניה שפירטנו רק גודלת בבעייתה.

מה אתם אומרים??

נ.ב. אני בטוח שיש כאן יתומים/ות הקוראים את דברי. אז אשמח במיוחד לשמוע את תחושותיכם/ן ודעותיכם בענין בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2009 23:17 לינק ישיר 

[היי בחורדי מדוסי בלוגס?, קוול- פעם ראיתי את מה שכתבת על נמלטים]

בכל מקרה, אני מתחתנת עם הבחור ולא עם המשפחה שלו, וידוע בבירור שיתומים יש להם לב רגיש יותר.

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2009 00:11 לינק ישיר 

נראה לי שבחורדי וכל שכמותו לא נפגשו הרבה עם יתומות/יתומים, ואני מאחל להם שלא יפגשו עוד!
אבל להגדיר שידוך כזה כ"לא חלק" זה פשוט אווילי!!!
ישנם יתומים רבים ל"ע, שהיתמות דווקא הרימה אותם לפסגות גבוהות יותר ברגישות לבני אדם, ובפרט למשפחה, ולתוספת של ממש בעבודת ה'!!! משקעים רגשיים של יתומים, קיימים במקרים די נדירים, ככל שאני מכיר, וגם אם זה קיים, זה נעלם לחלוטין לאחר הנישואין! (כי כל המשקים נבעו מחסרון של נפש קרובה, ואחרי שהיתומ/ה מקים בית, החסרון הזה לא קיים, ולהבדיל מבת של גרושים ל"ע.) ולהכנס לבית חד-הורי, מה לא נעים בזה? עדיף כך מאשר להכנס לבית שיש הורים טרדנים שנכנסים לחיים!
והנושא הכספי- אי אפשר לומר שהוא לא קיים, אך זה לא קשור כלל לנושא היתמות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2009 22:11 לינק ישיר 

כסף בא - וכסף הולך!!!

זה המצב היום !!!

להוריד שידוך בגלל כסף שאין - זוהי ממש טפשות... כי היום בתכלס' לאפאחד אין יותר כסף!
ודוקא ההורים שלי שמוכנים לתת הרבה - כל ההצעות ואלה שנפגשתי איתם אין להם גרוש על הנשמה! - אבל זה ממש לא מוריד מהערך, אלא להיפך זה מראה שהוא יודע להתמודד גם כשאין הכל, ואפשר לחיות רגיל גם כך...

לענין היתמות - אני מכירה אישית המון יתומות שהן בחורות מדהימות פי כמה מבנות אחרות! מציאות, הם התנסו בחיים המון ורק נבנו מזה! (וכן אני מכירה גם אחת שלקחה את זה בתחילה קשה מאד - אבל אח"כ היא חזרה לעצמה - אחרי איזה חצי שנה - והיום היא נשואה ומסודרת מעולה בחיים).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2009 00:59 לינק ישיר 

אחינית שלי התחתנה עם בחור יתום מאם, שאביו נישא בשנית.
האמא החורגת הובילה אותו לחופה ובריקודים ארגנה את האחים שלו להופעה.

כמובן שבהזמנה הוזכר תחת שמו שם האם (ולמטה הזמינו האבא והאמא החורגת) ובאירוסין הוא הזכיר שחבל שאמו לא זכתה, אבל ב"ה נראה שהוא לא מדוכא וכד'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2009 08:47 לינק ישיר 

אני חושבת שכמעט אין  בעיה בכלל  עם היתומים בעניין  הרגשי !
למה  כי  בן או בת הזוג  הוא כל עולמם.
 אין דבר כזה "אמא שלי"
"ואמא שלי "   
זה אתם  כל חייו  אתם בונים  אותם ומשמחים  אותם !   

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2009 09:39 לינק ישיר 

גם אני לא חושב שיתומים זה משנה...
יש אנשים רגישים ויש אנשים שלא.
לא חושב שהיתמות משנה משהו בענין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 01:05 לינק ישיר 

כמו שיתמות נחשבת חסרון, גם שומן נחשב, וגם עניות, וגם בישנות, וגם הורים דפוקים, וכו' וכו'.
אז מה, כל הנ"ל לא מתחתנים?!
לכל אחד יש את שלו. בשביל מי ששלו, החסרון לא יחשב ככזה.
רק תאמינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 02:18 לינק ישיר 

אני ינסה לפשט את זה כמה שאני יוכל.

א. אני לא חושב שזה בעיה הפוך אני חושב שזה חיסרון כי בחור או בחורה יתומים יעשו ככל שהם יכולים כדי לשמור על הבית וישקיעו ככל שהם יוכלו כדי שהבית ישאר שלם ולא יתפרק חלילה כי יספיק להם השבתות בלי האבא/אמא והם רוצים בית מושלם ולדעתי הם ישקיעו פי מיליון מבחור או בחורה שבאים מבית רגיל ואין להם פגם.

ב. יש כאלה שחוששים בגלל סיבה שלך תדע בגלל איזה סיבה או נפטר ואולי יש להם פגם גנטי של בעיה בלב וזה דבר שאפשר לבדוק אבל לדאבונינו לא בודקים את זה היום. או שיש להם בבית תורשה של הממות השקט (סוכרת) וזה היה אצל האבא ומזה הוא נפטר ובהיסטוריה המשפחתית יש את זה לעוד כמה אבל לא לוקחים את זה בחשבון כי זה מתחיל יחסית בגיל מאוחר וכ'ו. בקיצור לדעתי רוב הפחד הוא בקטע הרפואי שלך תדע ממה הוא סבל ואולי זה עובד בירושה וכ'ו.

ג. לדעתי יש כאלה שמפחדים להתחתן אם בחורה שאספו לה כסף וכ'ו ויש כאלה שלוקחים בחשבון שהוא האמא או האבא שנשארו יהיו נטל על הזוג ובגלל שהם יתומים אז מי שנשאר ישגע את הזוג כי הוא עכשיו לבד בבית. יש לי חבר שהתחתן עם יתומה והם כל היום צריכים להיות אצל האמא כי היא כל היום כי היא נשארה לבד בבית וכ'ו.

ד. והפחד האחרון שאני יכול להבין את אלו שמפחדים שלך תדע איזה צלקת נשארה להם בפרט למשל מי שהאבא או האמא נהרגו להם בתאונת דרכים ל"ע ועכשיו כל יציאה שלך מהבית וכ'ו אתה תצטרך לדבר איתה כל שעה כדי להרגיע אותה שהכל בסדר וכ'ו. לכן יש כאלה שמפחדים.

אני יכול לסכם את זה שמבחינת אני לא רואה בזה שום פגם.

בנוסף אני יכול לספר שאלה אקטואלית שעלתה בעניין אצל הרב זילברשטיין מרמת אלחנן.

היה בחור שהיה חולה מאוד מאוד והוא היה בחור ת"ח ובחור מתמיד וכ'ו בקיצור ברוך כישרונות. הבחור הרגיש הוא עומד ל"ע למות הוא קיבל על עצמו בנדר שאם הוא יבריא הוא יתחתן רק עם כלה יתומה.

הבחור הבריא ב"ה והגיע לגיל שידוכים וכמובן הצעות היו לו לרוב והוא התעקש שהוא התחייב לעשות חסד עם יתומה ולהתחתן רק אם יתומה. אבל הייתה לו בעיה אחת הציעו לו בחורה יתומה כלילית המעלות אבל הבעיה הייתה שיש לה הרבה כסף והציעו לו אפילו דירה, הוא ניגש לשאול את הרב זילהרשטיין מה לעשות אם זה נכלל בנדר כי הוא רצה לקחת בחורה יתומה שאין לה כסף וכ'ו כי הרי מה הרווח לקחת בחורה עשירה יתומה אין בזה שום חסד כי היא כמו כולם זה שהיא יתומה לא מראה על בעיה או משהו כזה.

כמדומני שהרב זילברשטיין העביר את השאלה להרב אלישיב שליט"א והוא פסק שהוא לא יכול להתחתן עם כלה יתומה עשירה אלא עם בחורה דווקא שאין לה כסף. כי הנדר לא התכוון לזה.

אבל אני מבטיח לכם שאני יבדוק שוב את הסיפור לא יכולתי שלא לכתוב אבל אני יבדוק לכם את בע"ה בשבת אצל מי שסיפר לי את זה ואני יעדכן פה בע"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > יתומים בשידוכים, למה זה נחשב חסרון?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext