בית פורומים שידוכי חרדים

נושא השדוכים ביהדות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2008 18:59 לינק ישיר 
נושא השדוכים ביהדות...

למה כל נושא השידוכים מבחינת היהדות מעורפל?

אני חושבת שזה התחום היחיד שאין בן דברים חותכים וברורים-

יש מזל או אין? יש אפשרות להפסיד זיווג ? כמה זיווגים לאדם?

האם נשואים זה עיקר או בעל של תורה בכל מחיר גם במחיר רווקות?

יש אנשים שאין להם זיווג מעצם בריאתם??

איפה אפשר למצוא תשובות על כך? למה הכל אינו בהיר כשאר הנושאים??

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2008 19:46 לינק ישיר 

מה הקשר למזל ולשידוכים ?
יש אפשרות להפסיד זיווג עובדה שיש 2 זיווגים לאדם.
ככלל, עד גיל 20 אדם צריך להתחתן..מעבר לזה הוא שרוי ללא ברכה ללא אורה ללא שמחה וללא תורה וכל ימיו בהרהור עבירה. התירו להנשא לא יאוחר מגיל 24 באם הבחור לומד תורה. ולא מסיבות אחרות.
אין אנשים כאלו- כיוון שבעצם בריאתם מוכרז מי הזיווג שלהם.

תשובות אפשר למצוא במקורות היהודיים -גמרא.
יש ספרים שמתעסקים בזה כמו הבית היהודי - יש קונטרס 'הגיע הזמן' - אני ממש לא בקיא בספרים האלו כך שאני מקווה ששאר חברי הפורום יודעים יותר טוב ממני בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2008 20:25 לינק ישיר 

מיס את טועה יש המון חומר ואפילו הרבה עד כדי בילבול,

בתמצית: כתוב בגמ' ש-40 יום קודם יצירת הוולד יוצאת בת קול ומכריזה בת פלוני לפלוני.
ובעוד מקומות כתוב שהקב"ה יושב ומזווג זיווגים.
כמובן זה מעורר שאלה אם לכל אחד יש בת קול שמכריזה וכו' איך זה שיש כאלה שנפטרים ולא מתחתנים?
 אלא שמובא שהמעשים של אדם משפיעים, וכתוב (אם אני לא טועה) ברקנאטי שלכל אחד יש את הזיווג שמזומן לו מבריאתו ולפמים זוכה ולפעמים לא זוכה ולפעמים הזיוג מגיע רק אחרי שבת הזוג מתחתנת לאחר ואח"כ מגיעה אליו, ולפעמים שלא מגיע לזיווגן!.
כמו שכתבו לפני יש זיווג ראשון ויש זיווג שני, יש בתחום הקבלה והזוהר המון על זה בעניין הנשמות של זיווג ראשון ושני.
 אין מזל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בכלל אדם מאמין צריך לדעת שאין כזה דבר מזל.
שאלת אם אפשר לאבד זיווג, אפשר!
כתוב בהקשר של המתנה (אני לא זוכר בדיוק) שיזדרז שמא יקדימנו אחר, וישי שמפרשים שמא יקדימנו אחר ברחמים! שע"י התפילה יכול להשתנות.
יש עוד הרבה מקורות אבל אף אחד לא יקרא את ההודעה אם אני אכתוב הכל

בשביל לדעת הכל צריך ללמוד הכל ואני לא מכיר מקום שמרכז את הכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2008 21:07 לינק ישיר 

חושב,
כל המקורות שהבאת, מוכיחים שיש חובה על גבר להתחתן,לפיכך, חייב שיש לו זיווג.ואישה?

ליטסיד,זה העניין , שיש חומר- אבל בבלבול!דבר סותר את השני....
2 זיווגים לאדם? אני שמעתי שיש שבע...איך זה מתישב<?
מזל?ברור שיש מזל, ההוכחה- שיש אפשרות כזו של לסגור מזל של מישהו אחר (אנשים של פעם היו עושים זאת , משם באו כל מיני מנהגים של עדות המזרח- סיכות בטחון וכד',)

אם אתה אומר בודאות ש איבוד הזיווג נעשה כאשר ממתינים - כיצד יש ראשי ישיבות שמתירים להתחיל "לשמוע" מגיל מסוים ולא לפני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2008 21:57 לינק ישיר 

40 יום קודם יצירת הולד יוצאת בת קול ואומרת בן פלוני לבת פלוני. לא כתוב איזה ולד ואם הוא זכר או נקיבה.

נראה לי ש-
יש לפחות 2. וזיווג שני הכוונה לכל זיווג שלא יבוא והוא על פי המעשים של אותו בן אדם- מבחינת מס' זיווגים יכול להיות יותר מ2 רק שגם השישית תקרא זיווג שני.
המושג זיווג שני הוא הגדרה ל- לא זיווג ראשון.

כל העניינים של סגירת מזל וכו' אני מניח שהם או אמונות תפלות או ע'פ הקבלה- ואנחנו לא מתעסקים בזה ולא צריכים להתעסק בזה כשאנחנו בוחנים שידוך.

ראשי הישיבות מתירים כי פועלים לפי ההנחה שמעשים לשם שמים לא יפגעו בנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2008 23:06 לינק ישיר 

מיס אני יתחיל מזה שאין דברים סותרים, לפחות לא דברים שאני יודע יש דברים שאת צריכה הסבר עליהם.
אני לא שמעתי על 7 זיווגים (אולי 7 נשמות לחתול) יש 2 זיווגים שנקראים זיווג ראשון וזיווג שני
יש כאלה שנגזר עליהם להגיע לזיווג שלהם אחרי שהם עברו בן זוג אחר ויש אחרים שלא (בלי קשר לזיווג ראשון או שני).

לענין המזל אני לא אומר שלא קיים כזה דבר מזלות אבל כבר נאמר שישראל מעל למזל!
הכוונה שאנחנו יכולים לשנות מזלות, למשל אם המזל של אדם לפי מפה אסטרולוגית הוא שלא יתחתן הוא יכול לשנות את זה ע"י תפילה ועוד דרכים אחרות.

שמעתי על המושג סגירת מזל אבל זה או ענין קבלי שאני לא מבין בו כלום או
בלבול מוח של תעשית הבאבות, המושג המוכר אצלנו הוא עין הרע (עינא בישא) או כמו שקוראים לזה בגמ'
היזק ראיה!
 כמו שעוצר כתב לא צריך לחיות תחת פחד מכל דבר, וכבר נכתב שעין הרע פוגעת במי שנותן לעין לפגוע
הכוונה שע"י הפחד מזה אנחנו גורמים לזה להשפיע עלינו!

לא אמרתי שמאבדים שידוך בגלל עיכוב הכוונה היתה שיש בהלכה זמנים של אבלות שלא נוהג לעשות בהם שמחות וכתוב שמותר להתארס שמא יחטפנה אחר,
על הנושא שראשי ישיבות מעכבים בחורים מלהתחתן יש על זה ויכוח חריף בין גדולי ישראל
וברור שאני נגד לעכב כמו גם גדולי הרבנים, אבל אם למצוא זכות לאותם ראשי ישיבות אפשר להגיד שהמטרה שלהם היא שהבחורים ירכשו מטען רוחני ויבנו את האישיות התורנית שלהם לקראת החיים,
 קטונתי מלדחוף את הראש שלי בין גדולים אבל כמו שכתבתי אני חושב שלא צריך לעכב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נושא השדוכים ביהדות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext