| נשלח ב-5/2/2008 05:44 |
|
| |
הבעיות הנוראיות שלי
הבעיות הנוראיות שלי
מעניין לי לשמוע דעתכם על הבעיות שלי
שלדעתי פשוט בלתי פטירות פר הגדרה. אני אישית מאמין, וזו משנתי, שיש שלושה פרמטרים
שהם העיקר בנישואין. והם מעמד, השקפה, ורמת ההכשלה/רמה תרבותית.
נתחיל ממעמד. כן אני ממש נופל בין שתי
הכיסאות. מצד אחד אני כביכול צריך להשתייך למעמד בינוני פלוס. תואר שלישי, מקצוע
מבוקש, קורות חיים מרשים, מדען בחברה בינלאומית וכו'. מצד שני, מצפים שאצל בן אדם
ברמה שלי יש לפחות 200 אלף דולר בצד, בית ומכונית. לי יש רק חובות. למי שלא מכיר
אותי מכתבות הקודמות אזכיר שאני בהליך הגירושים השני בחיי ואני בהליך גירושים נורא
יקר וכואב, כיוון שזוגתי היא עו"ד מאד ברמה. אז מצד אחד אני פשוט לא יכול
לצאת עם קופאית או חדרנית (אל תתנפחו עליי, אני לא מזלזל באף אחד, אני מכבד כולם
בשווה, אבל זה פשוט לא הולך, לא עובד ביחד, זה עולמות שונים לחלוטין), מצד שני
מסופקני שבחורה מבוסס תצא עם חסר כלום, וגם אם היא תצא איך אני מרגיש? אחד שעשו לו
טובה, שריחמו עליו? היא מחר תתחיל לזלזל בי. בסרט הזה כבר הייתי.
עוד קשור למעמד. הורים שלי, למרות
שבמוסקבה השתייכו למעמד הביניים, לא נקלטו יפה בארץ והיום הם שייכים למעמד התחתון.
הבטח הכנסה או עובדות מזדמנות, בקושי מדברים עברית עם מבטא נוראית וטעויות
קריטיות. בחורה שהיא ברמה בד"כ בא מהבית שהוא ברמה. מי ירצה מחותנים עולים
חדשים מדירה שכורה בהבטחת ההכנסה?
בעיה שנייה היא ההשקפה. כאן פשוט
קטסטרופה. בגלל שאין לי השקפה מוגדרת משלי. אני לא רואה את עצמי בשום אופן לא עם
ליטאית קלאסית ולא עם חב"דניקית (ה' ישמור). מזרחניקית לא תצא עם היורד
בחיים. "המודרנים" של ארה"ב לא מתחילים לדבר איתך לפני שאתה לא
מציג תדפיסים מחשבונות החסכונות. חסידים אין על מה לדבר, ממתי בחורה חסידית נפגשת
עם דוקטור מגולח? תכליס, מבוי סתום.
רמת ההשכלה. אני חייב מישהי עם רמה
מסוימת בידע כללי ובתרבות. וכמובן לפני זה עם ידע ביהדות. בחורה שמבינה את
העניינים ולא אולפה לעשות דברים כמו תוכית. וכאן חזרנו על הבעיה. שזה או מודרנית
שצריך להכין 200 אלף מראש או חזב"תית... שבסרט הזה כבר היינו פעמיים.
תכליס, יאוש טוטאלי. טוב אולי לא כדאי
להתחתן בכלל, פו"ר אני כבר קיימתי.
תוקן על ידי אבוד_בגולה ב- 05/02/2008 5:48:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 08:58 |
|
| |
קודם תתגרש ואחר כך נציע לך הצעות,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 09:11 |
|
| |
שלחתי לך מסר בפרטי, קרא ובצע.
אגב, ההורים דתיים ?
תוקן על ידי קיגל_שניצל ב- 05/02/2008 9:29:17
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 11:06 |
|
| |
שלום.
אני מאד מאד כואבת את הכאב שלך,
ולכן אולי אנסה להגיב כפי יכולתי...
אז ככה:
דבר ראשון - מצד אחד אתה מאד חי לפיי סטיגמות. מה זתומרת? "מי יראצה חם וחמות בדירה שכורה וכו" אל תתפוס אותי על הציטוט כי כנראה הוא לא מדוייק אבל זה רוח הדברים. אני רוצה לחדש לך שדווקא בציבור שאתה מחפש, הסגנון שאותו אתה צריך, לדעתי, לא כ"כ חי ע"פ סטיגמות - יותר מהיכרות אישית של הבנאדם עצמו.
גרוש פעמיים זוהי בעיה רצינית הרבה יותר מהבעיה של כסף והורים. ואם מישהו יסתכל - הוא יסתכל על הבעיה הזו באלף עיניים.
עצם זה שיש לך מקצוע ויש לך יראת שמים אלו הדברים שקונים את הבחורות הנורמליות, שתדע שאלה שמסתכלות על כסף יותר מדי - זה לא בשבילך, זה לא זה, כי לרוב - מי שמסתכלת על הענין הכספי ביתר שאת אין לה מי יודע מה הרבה שכל, וקל וחומר לא מי יודע מה אמונה.
אני מקווה שאני לא מדי מבולבלת בעניית התשובה.
בתור אחת שמכירה מה זה גירושין די מקרוב, אני יודעת שזה צעד קשה בטירוף, ואם זו פעם שניה - זה קשה כפליים. זה כמו הרס של בניה שאחרי הרס.... הבנת?
אז לדעתי קודם כל תטפל בסיבת הגירושין שהיא בעצם המניא לכל הבעיות ולכל היאוש. ואחרי כן תחליט שאתה סגור עלל עצמך מבחינת מה שאתה עצמך רוצה (לא לחשוב אני רוצה משהו מסוים כי זה רק מה שירצה אותי, אלא להיות מוחלט עם עצמך) וכשאדם מחליט וסוגר לעצמו מעגלים חיצוניים רק אז הוא יכול למצוא את מה שחיפש.
שיהיה לך המון בהצלחה בחיים!
אגב, הרוסים הם חתיכים - ואם יש לך חלק מזה - כבר אתה במצב מצוין.......... :)
והכי חשוב זה טונות של תפילות כי יש כאלה מקומות שמרוב שאתה בתוך הנפילה אתה לא רואה מקום לתקומה וזה הכי מייאש והכי מתסכל..
(אה, ואולי רגע לפני שתתגרש בשניה תחשוב בשלישית על הצעד הזה עצמו, שאין לי כח בידיים להקליד את כל הדעה שלי שסוברת בערך שמנסיון אם תברח - הוא יגיע אליך בחזרה בהפוכה, ועד שזה יגיע שוב - רק תסבול יותר ח"ו, כי בנסיון צריך לעמוד, וזוהי בעצם המטרה שלנו בעולם. החיים זה לא משחק. אז עדיף לך לבוא לקראתה ושהיא תבוא לקראתך ותחיו בשלום בצורה נורמלית)
זוהי דעתי , או אולי עניות דעתי.
שוב - בהצלחה,
ותודה על הסבלנות למי שקרא את כל האורך הזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 11:50 |
|
| |
אני מסכימה עם אחת מאלף.. הגירושים ממש הכרחיים? =0
זה פשוט לא הוגן. וחוץ מזה אני מסכימה עם אחת מאלף וגם אני נורא אוהבת רוסים=)
לפי דעתי באמת- אתה יכול להרשם לאתרי שידוכיים אינטרנטיים כמו דוסידייט וכ"ו ולכתוב שם על עצמך הבנתי שאנשים באמת מצאו שם שידוך וגם כך תוכל להגיע למגוון רחב יותר של בחורות. אתה לא חייב לשים שם תמונה אתה פשוט פותח כרטיס ואתה יכול לעשות זאת בכמה אתרים. אתה יכול גם כן להסתל בכרטיסים של בחורות ולראות אם יש שם בנות מעניינות.
ותדע לך שכל בת זה עולם שונה לגמרי. ובחייםי אל תכליל ש"אלה לא ירצו אותי ואלה לא ירצו" כי מנסיון- כל אדם כ"כ שונה מהשני והסטיגמות האלו כ"כ לא נכונות על כולם. מיד יש יוצאי דופן והיוצאי דופן לא חייבים להיות דפוקים! וגרושה זה לא אומר גרועה. ממש אל תתיאש ואל תחשוב מחשבות כאלה זה סתם ייאש אותך. כשמישהי תכיר אותך ותרצה אותך לא יעניין אותה עד כמה ההורים שלך יודעים עברית. בהצלחה יקירי!
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 05/02/2008 11:50:50
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 12:38 |
|
| |
עשני...
ממש אהבתי את זה שהתחברת לדברים שכתבתי.
ואליך אבוד - שלח לי מסר אתן לך מספר של שדכן שבחיים לא מפספס.
בהצלחה!
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 13:27 |
|
| |
תחפש בחורה עם רקע כמו שלך .
"לעולם אל יתיאש אדם מן הרחמים "
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 13:29 |
|
| |
עשיני כרצונו כל מילה שלך נכונה , אין מה להוסיף
ולאבוד בגולה מה שתעשה ותחליט שהיה בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 16:05 |
|
| |
תודה לכולם
ראשית כל, שלא יראה שאני מחפש אישה תחת אישה קיימת, אני לא מחפש כרגע, ואני יותר משנה פרוד.
שנית, לצערי אין שום סיכוי לשלום בית, הלוואי והייתי טועה, וזה כבר לקראת הסוף.
שלישית, התיחסות לנקודות ספציפיות:
א. למצוא מישהי כמובי עם סיפור החיים דומה. פשוט בלתי אפשרי. אישתי השנייה הייתה אולי רוסיה חזב"תית יחידה במינה: תואר והשכלה יוקרתיים, מקצוע מבוקש וכו'. נכון שיש המון דוקטוריות ועו"דניות רוסיות, אבל רובן המכריע לא דתית כלל וכלל. חזב"תיות הרוסיות באות בד"כ ממעמד בינוני-נמוך ומטה. זה בד"כ נערות מבתים בעיתיים, משפחות חד-הוריות או הורים קשי יום שנשלחו בשל כך לפנימיות ותוכניות דתיות/חרדיות. אז זה בד"כ בחורות או נשים (בלי זלזול, ציון האובדה, ואני מדגיש בד"כ) פשוטות, חסרות השכלה ומקצוע, או בעלות מקצועות מאד פשוטות.
ב. נכון שיתכן מצב ש"אשת עסקים" מרמה חברתית שלי שתפגוש בי לא יהיה אכפת לה שהחשבונות שלי כרגע רריקים. אבל איך ארגיש אני, בחור בלי גרוש, ליד בחורה עם כמה מאות אלפים בחסכונות? אתם לא מבינים כמה זה משפיל? אתם חושבים יתכן כבוד לבעל במצב כזה? אני הייתי בסרט הזה עם אישתי השנייה. אתם לא יודעים לכמה סכסוכים זה מביא, כאשר כל אמרה שלך מפרשים שאתה רוצה לשים יד אל הארנק שלה, כאשר זה לא נכון ולא נכון ואלף פעמים לא מכון.
ג. אתם אולי תמימים מדי לגבי זה הורים ומעמדם זה לא משפיע. גם בסרט הזה הייתי ש"מחותנים" היו במעמד גבוה יותר. אתם יודעים כמה זלזלו בהורים שלי? עד כדאי כך שלא נותנים להם לראות את הנכדה, הם לא ברמה לכך. מי שהם לא יהיו, הם ההורים שלי, ולא קל לי לראות את הזלזול הזה. אז אני בפירוש לא אלך עוד פעם על מישהי שהוריך ממעמד גבוה יותר מהוריי, אני לא מאמין שיש כאילו שיתנו להם (ולי) כבוד למרות זה, יש לי נסיון כבר בזה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 16:18 |
|
| |
תראה , אני לא רוצה לייאש , אבל גרוש פעמיים זה נשמע כמו לחזור על אותה טעות שוב
לכן , אתה צריך לשבת ולחשוב איפה טעית בראשונה , ואיזה מסקנות לא הסקת בשניה , בשביל לטעות שוב
אולי מה שאתה מחפש (הבחורה המלומדת , ועשירה וכו' ) זה נשמע זוהר, אבל לא מתאים לך אישית
תחשוב על זה !
אני מאחלת לך שכל החלטה שתקבל שילך לך בקלות ובהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 16:25 |
|
| |
מיכלי הראשונה הייתה היפך מהפרופיל הזה. אלא יותר פרופיל טיפוסי של "חזב"תית רוסיה מפנימייה דתיה" שתיארתי לעיל. לכן פעם שנייה כ"כ התעקשתי על "בחורה מהמעמד". היום אני בכזה בלבול שבכלל לא מבין, אם את זה לא עובד ואת זה לא עובד... לך חפש לך זמן שהוא לא יום ולא לילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 16:31 |
|
| |
לא שהמקרה שלי דומה לשלך (אני עדיין רווקה)
אבל מרוב שיצאתי עם כ"כ הרבה סיגנונות אני כבר לא זוכרת מה אני מחפשת
אני ממליצה לך לבדוק כל עניין לגופו ,
יכול להיות שהבחורה הראשונה/שניה ספציפית לא הייתה מתאימה לך, אבל אולי מישהי אחרת מאותו מעמד
כן תתאים לך , ע"כ אל תפסול, תבדוק לפני שאתה פוסל
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 20:12 |
|
| |
אבוד בגולה
אני ממש מצטער מהמצב שתיארת, אבל נראה לי שיש יותר משני סוגים קיצוניים של נשים, והאפשרויות שלך הן ברורות:
א. למצוא אשה משכילה ממעמד כשלך, כנראה שגרושה תתאים יותר (וכשאני חושב על זה, נדמה לי שאני מכיר כזאת ממוצא רוסי שחזרה בתשובה והתגרשה פעמיים - שלא באשמתה! אני בהחלט לא מבטיח כלום אבל לאחר הגירושין שלך אשמח אם תודיע לי במסר אישי). אשה יראת שמים שתהיה מוכנה לכבד אותך כבעל. אני מאמין שכשיש שילוב של יראת שמים וחכמה, יש גם יכולת לשמור על כבוד הבעל על אף גורמים שלא תלויים בו העלולים לפגוע בכבודו כלפי חוץ.
ב. לוותר על תעודות ומסמכים ולחפש "קופאית" עם חכמת חיים וידע כללי שלא הצליחה לממש את עצמה באופן מקצועי מסיבות שונות (כלכליות, חברתיות וכו'), ואני חושב שיש הרבה כאלו.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 20:30 |
|
| |
א ב ג ד
בקשר לנקודה ב אותה ציינת, עלי לומר שהיא אכן אמיתית, אך לרוב לא.
כאלה כמו שציינת, יהיו מעט.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 21:18 |
|
| |
אחח אל תכנע לסחטנות בגירושים...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2008 23:30 |
|
| |
סחתנות מכל צד שהוא!!!!!!!!
אם האישה הביאה דירה, זה מתחלק חצי חצי????????
עם הגבר עושה חובות זה מתחלק חצי חצי??????
(.......ברור שלהפך כנ"ל?...........)
|
|
|
|
|