| נשלח ב-10/2/2008 17:58 |
|
| |
וורט וגלגל החמישי
עניין הוורט הוא חדש בשבילי. רב אחד מהישיבה איפה שהבן שלי לומד כבר 4 שנים התקשר ואמר שהוא ינהל את הוורט ויכתיב את התנאים של כל צד. אני דברתי עם הצד השני והם אמרו שגם הם לא צריכים רב באמצע.
אמרתי את זה לרב והוא אמר בשום פנים ואופן. הוא שמה לדואג לבחור שהוא יכול להמשיך ללמוד ולכן הוא ידאג לכל הצדדים הכלכלים שכל צד יהיה מחוייב. הוא לא רוצה שחס וחלילה בחור שכולו תורה יזרק לרחוב ויצטרך לעבוד.
האם זה מה שמקובל בעולם החרדי שרב מנהל את הוורט והתנאים הכלכלים שכל צד יהיה מחוייב בו?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2008 19:03 |
|
| |
לצערנו הרב כך מקובל.
העניין הוא לטוב ולמוטב.
כיון שיש את ההורים הללו שיש באפשרותם לתת, ומכל מיני סיבות מסיבות ואידיאולוגיות שונות,
לא רוצים לתת, ואז כשיש רב, הוא זה שאומר על כל אחד כמה לתת, זה מעיין "חוזה" כזה, ומחתים כל אחד מן הצדדים.
הבעיה מתחילה כשרב נכנס למשפחות שאין באפשרותם לתת, ואז הרב מחייב אותם לתת מעל ומעבר ליכולות שלו, "כדי לדאוג לבחור (-"שלא יזרק לרחוב ויצטרך לעבוד")" ומחתים אותם גם כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2008 22:28 |
|
| |
מה איכפת לך.
תן לו לעשות בשבילך את העבודה המלוכלכת.
הוא יסחט אותם בשבילך, עד שהם יקללו את היום שהם שלחו את הבת שלהם לבית יעקב (אבל כמו בלידה, הם ישכחו וישלחו גם את הבאה).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2008 23:42 |
|
| |
קודם כל אל תיתן לו להתערב!!!!
אני לא יודעת מאיפה חכמה מביאה את מה שהיא אומרת זה לא "מקובל", בד"כ הרבנים לא מתערבים בנושא הכספים וזה ענין של ההורים ושל הזוג, אני מכיר בחור שאמר להורים שלו שאפילו שאין להם לתת הרבה הוא לא רוצה להתחיל חיים בחובות וביקש מההורים שלו בחורה שלהורים שלה יש לתת (אפשר להתווכח על ההתנהגות הזאת) בכל מקרה זה אפשרי ומקובל
יכול להיות מצב שהבן שלך הוא בחור רציני והרב בישיבה חושב (או שאפילו הבן שלך אמר לו) שאתם ההורים לא חשוב לכם לדאוג שהוא יוכל ללמוד הלאה בראש שקט אז הוא מנסה לדאוג לזה שתדאגו לעתיד הכלכלי שלו.
בכל מקרה זה לא מקובל ובטח אינך חייב לקבל את ההתערבות הזאת.
שארפ מהסגנון שהוא מציג נראה שהרב לא דואג לסחוט את הצד השני אלא את שני הצדדים
הדברים אמורים לגבי הציבור והישיבות הליטאיות!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 00:23 |
|
| |
מה פתאום. בדרך כלל ההורים סוגרים את זה בינם לבין עצמם. לרבנים של ישיבות מכובדות יש דברים יותר טובים לעשות מאשר לסגור חוזים בין הורים... אבל אולי בישיבות קיקיוניות יש ראשי ישיבות כאלה שאוהבים להרגיש שהם נצרכים. אינני יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 07:17 |
|
| |
ליטסיד, הבן שלי לא רצה את הרב באמצע.
הבן שלי באמת רציני והישיבה גם סידר לו שידוכים של בחורות "שבה עם דירה".
אלא מה - הוא לא חיפש יחוס ולא כסף וחיפש מידות ובסוף מצא את מה שהוא חיפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 11:00 |
|
| |
אני מכירה מישהוא שעשו לו את זה וזה פשוט חוצפה! ההורים יכולים להסתדר לבד.
הרבנים האלו הורגים בו ידייהם את האנשים המסכנים שבאמת אין להם כסף ומכריחים אותם לתת דברים שבגללם יצטרכו לעבור לדירה קטנה יותר או לקחת את ההלאוות האחרונות שהבנק מוכן לתת להם ועוד יש להם 4 ילדים לחתן ומה יעשו איתם?! מנהג מגונה מאוד. אני לא מבינה איך הם לא מפחדים מיום הדין כשיש להם כ"כ הרבה "דם "על הידיים. פשוט לא מבינה איך הלימוד חשוב יותר. איך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 11:51 |
|
| |
את לא חושבת שמי שהולך בדרך מסוימת, מכיוון שלדעתו היא טובה יותר, צריך לקבל גם את הנורמות החברתיות אין הוא אינו מסכים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 12:07 |
|
| |
שרפ! אבל אם יש נורמות מקולקלות בדרך הזו חייבים להוקיע אותם! זה לא ייתכן שהציבור כולו יוצר נגד דבר מסוים ואין פוצה פה ומצפצף מאימת הרבנים או החברים (שחושבים בדיוק אותו הדבר!)
צריך לשאוף לחברה מושלמת! לא לקבל את המגרעות כמובנות מאליהן!
ופה אין ספק שהעניין הזה עלה בכמה עשרות התקפי לב ומחלות קשות וזו ממש סכנת נפשות! אז בגלל שאני דתי אדוק אני צריך להרוג פה ושם ולחשוב- לא נורא בכל דרך יש גם חסרונות? מילא אם אלו היו דברים זניחים אבל במקרים כאלו אין לי ספק שאנשים מאבדים את כל העולם הבא שלהם ע"י גרימת סבל, לחץ, מחלות, אנשים חנוקים כספית וזה משפיע עליהם ועל הילדים והשם יודע לאן הלחץ הזה מוביל. בטוח לא לדבר טוב שהרבנים יכולים להרגע ש"הנה הכל הסתדר והתלמיד יהיה בן תורה צדיק".. (על גב הוריו חסרי האונים שגוזלים מהם שנים מחייהם. פשוט כך.)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 12:21 |
|
| |
ליטסיד,
כפי תגובתך אני מבינה שאינך יודע מה קורה,
כי זה בדיוק מה שקורה.
רב של הבחור מחליט כמה הוא שווה, וכמה על כל צד לתת,
והוא סוגר את הענינים, גם אם ההורים סגרו עוד קודם, הוא משנה להם את הכל.
העניין הוא אכן בציבור הליטאי כמעט על כל סגנוניו,
לצערנו זה נכנס דיי בצעדי ענק לציבור עדות המזרח.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 12:23 |
|
| |
אינני מבין.
כך נהוג בציבור החרדי מימים ימימה.
מישהוא קיים בהידור את מאמר חז"ל בטלה מביאה לידי שעמום ושמעום מביא לידי חטא. הוא החליט להפריד אוטובוסים. מאז זה הפך לנורמה. בעתיד לא יקבלו ילדים למוסדות לימוד של מי שאינו מקפיד לנסוע באוטובוס מהדרין. אני מניח ש-90% מהציבור סולד מזה, אבל איך אפשר נגד קנאה של תורה.
כנ"ל לגבי מגיפת כתיבת ורעיתו בהזמנות, לבוש חולצה שאינה לבנה או מכנסים שאינם כהים לגברים וכד'.
|
| נשלח ב-11/2/2008 12:27 |
|
| |
מה זה ימים ימיימה שרפ? אני מבטיחה לך שאבותינו במזרח אירופה או בספרד לא ביקשו מהכלה שתביא לבעלה חווה עם פרות וסוסים. כל האנשים הצדיקיםעסקו במלאכה לפרנסתם. אם זה סנדלר, שוחט, . לא היה קיים מושג כזה של "יושב ולומד בלבד" מה שכן הם היו מנהלים משק בית שאולי נתן להם את כל צרכייהם ועסקו גם בסחר חליפין. אבל לא היה אדם שישב בביתו והאוכל הגיע אליו מאליו. נכון?
זו המצאה של כמה עשרות השנים האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 13:32 |
|
| |
עשני כרצונו:
מימים ימימה - הכוונה היא שמישהו ממציא חומרה וזה תופס תאוצה בציבור ומפחדים לצאת נגד זה אפילו שכולם יודעים שזו אינה ההלכה. כמו כן יש אילוץ להעלות את הרטוריקה (לדוגמה לראשונה נאמר בשמיטה זו כי הסומך על היתר מכירה זה כמו אכילת עוף בחלב, כאשר אם נתבונן באמת, לסמוך על היתר עסקה זה כמו לאכול בשר בחלב שהוא איסור דאוריתא, אבל מכיוון שזו אינה מלחמה "אידיאולוגית" זה לא מעניין אף אחד). הנושא ידוע ונפוץ בכל חברה הבנויה על אידיאולוגיה, ככל שהזמן עובר חייבים להביא דלק נוסף, כדי שאש האידיאולוגיה לא תכבה על ידי אופורטוניסטים (ראי מקרה הקומוניזם - שכבה, החומניזים - שממציא לעצמו אוייבים והדברים ידועים).
|
| נשלח ב-11/2/2008 13:52 |
|
| |
אני קראתי פעם באורחות צדיקים ש"אל לו לאדם להחמיר מתרי"ג מצוות- כי תרי"ג זה המון וקשה מאוד לקיים אותם. ולכן לא טוב להחמיר הרבה". אני חושבת שכל אלו שמחמירים ראוי להם לחשוב מה הם ישיגו בהחמרותיהם. למשל דוגמא שבאה כבר הרבה פעמים- הישיבה באוטובוסים כמו שאמרת. תראה אני חושבת שעצם ההפרדה הזו גורמת את ההפך ממה שהרבנים רצו. הם עושים מהאישה אובייקט מיני ואני בטוחה ורואה שכשבנת עולות באוטובוס הגברים זזים על מקומם בחוסר נוחות ואני בטוחה שכל הניסעה הם רק חושבים על הנשים שמאחורה וזה ממש לא מוענ מחשבות אסורות ההפך- זה מעצים אותם כי כשאתה יודע ששם מאחורה יש אישה "מפתה" שממנה אתה צריך להזהר ואסור שתשב בספסל מצידך- זה רק גורם לחשוב על זה יותר ולרצות את זה יותר.
אבל- אם מחנכים שאישה היא יצור נורמלי שצריך לשמור ממנו מרחק מסוים כדי לא להגיע לאיסורים אך לא עושים מזה כזה אישו המחשבות שיעברו בראש של הגבר לא יהיו טורדניות אובססיביות כ"כ ולא יגרמו לעוד ועוד חידושים בהפרדות שונות ומשונות.
כל גבר נורמלי באוטובוס רגיל שיושב ליד אישה זה לא מעניין אותו. ואילו כל גבר באוטובוס כשר מטריד אותו העניין כל הנסיעה ואם ח"ו תעמוד אישה לידו כי לא יהיה מקום הוא יצעק עליה בקול גדול.
זו טעות חמורה מאוד. מבחינת הלכה אין בעייה לשבת ליד אישה באוטובוס אם אין מקום ואם נוגעים בגלל הדוחק אפילו אין שום עבירה כיוון שזה לא נגיעה של חיבה.
אם כתוב לא להחמיר אז למה למה למה עושים כ"כ הרבה החמרות?
הרי אם היינו עומדים בכל התרי"ג אז זה מבורך!
אבל יש לכולם בדורנו לעבוד על כ"כ הרבה דברים חשובים יותר שהם הלכה דאוריתא אז למה להמציא גזירות חדשות?! מה חשוב יותר?! למה התפיסה הלא נכונה הזו של סדר עדיפויות שגוי?
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 11/02/2008 13:53:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 14:46 |
|
| |
עשני, כמה שטויות אפשר לכתוב? אם ההורים לא רוצים , הם לא חייבים לשלם על חתן. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2008 14:53 |
|
| |
חכמה אני מבוגר ממך בגיל וכנראה גם בשידוכים ואני כמובן מכיר את הישיבות הרבה יותר טוב ממך ואני יכול לדבר מהכרות קורבה על מה שקורה בלפחות עשרה ישיבות ועוד יותר מזה בהכרות כללית ואני אומר לך חד משמעית שאין כזה דבר, אולי בישיבות כמו שכתב ליטאי שיש ראש ישיבה משועמם בישיבה זניחה שמנסה להכניס את עצמו באמצע
עשני אני בגדול נגד כל ההתנשאות שיש בדרישה לקבל דירה מהכלה או כל הסדר אחר שפוגע בהורי הכלה רק בגלל שהיא בת והוא בחור ישיבה, אבל אין כאן דם על הידיים וכל התיאורים המתלאמים לא במקום! אני לא מצפה ממך שתביני, אבל אני מצפה שלפני שאת מעבירה ביקורת על הציבור החרדי תכירי את ההשקפה שלו האמיתית (ולא דרך הפורום) ואח"כ תעבירי ביקורת, בהקשר הזה אני לא יכול שלא להמליץ לכולם לקרוא את הכתבה/עימות שבין הרב שמואל אליהו(ד"ל, בן הרב מרדכי אליהו) לבין הרב פרידמן (חרדי ליטאי, וכותב בעיתון בשעה טובה) בעיתון בשעה טובה האחרון עשני אם אחרי שתקראי את זה ישאר לך חשק להעביר ביקורת עלינו (ויש על מה) אנחנו כאן כדי לקבל אותה בדבר אחד אי מסכים עם מה שאמר הרב שמואל אליהו בכתבה ההיא שלא צריך רק להתעסק בלהעביר ביקורת על השני, כי מה שהרב פרידמן עשה לו שם היה טבח השקפתי, ולמרות שכל מילה שם נכונה זה לא היה נעים לראות את זה, אז בבקשה ממך אל תתלהמי גם את
 |
|
|
|
|
|