מעניין אם הבחורות מאופקים משוגעות באמת כמו שאומרים,
או שזה סתם בולשיט.
מה קורה שם באמת???
נשלח ב-17/2/2008 12:18
סטיגמהלה
למה ישר לבוא בדעה כזו של " שיגעון"
חסרות מילים אחרות? לידיעתך אנשים משוגעים נמצאים בבית משוגעים
ועם טיפול פסיכייטרי.
ואין להפלות בין סמינר זה לסמינר אחר
אני אישית מכירה משם בחורה אחת ,ואין עליה סימני שיגעון
תוקן על ידי שושו999 ב- 17/02/2008 12:18:41
נשלח ב-17/2/2008 13:55
שום שיגעון.. יכול להיות שהבחורות שם נהיות קיצוניות קצת.. אבל אחרי שיוצאים משם הכל מתאזן..
המקום הזה באמת לא מתאים לכל אחת.. יש חלק שעוזבות באמצע.. 2 חברות שלי לומדות שם ללא כל סימני טרוף..
נשלח ב-17/2/2008 15:03
לא כולן, אבל יש שם בחורות עם סעיפים רציניים... אבל אין להכליל.
נשלח ב-17/2/2008 15:20
אבל מה צריך לברר על בחורה באופקים כדי לדעת שסעיף השגעון פסח עליה?
כי כולם שם נורא נורא צדיקות ויראות שמיים...
עלינו קודם כל להגדיר את המושגים, אולי בשבילך בסדר גמור אצלי זה משוגעת? מזה סימני טירוף אצלך? בעצם הכל יחסי, הכל תלוי מי אנחנו ! (כידוע המשוגעים בבית המשוגעים טוענים שהם הנורמאלים ואנחנו משוגעים. ואנו עונים להם: באמת יכול להיות שכך, רק מה לעשות שאנחנו הרוב....)
אכן ידוע ששוטפים להן שם את המוח ועל פי רוב הן משנות צורה לגמרי .
הפלא הוא שלפעמים רואים בחורות עם ראש על הכתפיים שהולכות לשם בידיעה שישטפו להן את המוח. זה באמת יכול לבלבל אנשים. קיבלתי הצעות של בחורות לעניין שהלכו ללמוד באופקים וכל הזמן מרגיעים אותך "לא, היא לא כזאת" אבל תכל'ס אולי זה שינה אותה? ואולי אם היא הלכה לשם זה מגלה שהיא חותרת בכיוון הזה וממילא זה לא מתאים.
אולי יש פה אחת כזו שתפתור את התעלומה?
נשלח ב-17/2/2008 20:22
יש לי 2 חברות שעברו מהדתל"א לשם.. סתם דוסות בטירוף אבל לא משוגעות...
נשלח ב-17/2/2008 20:57
באמת הן בחורות טובות ודוסיות, וכל הכבוד להן.......
נשלח ב-17/2/2008 21:32
יש בנות שהולכות לשם כדי להתחזק וכך אכן קורה. יש בנות שהולכות כדי לקבל השקפה ולימודים ברמה גבוהה, ואולי טיפה משנות לבוש במהלך הלימודים ולרוב חוזרות בהן כשעוזבות יש בנות שלא יודעות למה הן הולכות לשם ואז או שהשטיפת מוח עובדת או שלא. בבוגרת יש שנשואות למתחזקים שרופים ויש לבחורים מעטרת, אז מה זה אומר? תכל'ס, הרבה השקפה ושטיפות מוח וכל אחת לוקחת מה שהיא רוצה.
נשלח ב-17/2/2008 22:03
אז בתור אחת שלמדה באופקים אני אספר לכם בדיוק מה קורה שם:
אכן , אופקים של פעם היה מה שכולם מתארים, קבוצה של בנות מבתים לא חרדיים שהגיעו אך ורק על מנת לקבל ולשמוע,ואכן הם יצאו משם כמו חוזרות בתשובה, קיצוניות וחרדיות, ורובם התחתנו גם כן עם בחורים מאותו הרקע.
עם השנים המקום השתנה מאוד מאוד. כיום רוב הבנות ירושלמיות שנמאס להם מהטרוף של הסמינרים בירושלים, אז הן קמות ועוזבות... הן מגיעות לשם באמטלה של לבוא להתחזק, כי הרי כמובן מי שלא תגיד שהיא באה כדי להתחזק לא תתקבל....
הצוות שם בהחלט משכמו ומעלה, אנשים טובים ונחמדים ויש להם הרבה מה לתת, כך שיש מידי פעם כמה בנות שמגיעות שלא על מנת להתחזק, ובטעות יוצאות יותר מידי דוסיות.
כמובן ששוכחים להדגיש שהרבה מהבנות מגיעות ממשפחות מאוד סטיליסטיות ומודרניות ועשירות מכל רחבי הארץ, דבר שגורם למקום לקבל אופי סטייליסטי. מותגים מאוד מאוד פופולריים שם לדוגמא.
וחוץ מזה עדיין מידי שנה מגיעות מספר בנות מאולפנות, באמת כדי להתחזק....
אומרים שהמקום הולך ונהיה גרוע משנה לשנה....
נשלח ב-17/2/2008 22:07
מקום מצוין.
צוות נהדר שמקדיש את חייו לבנות.
הבנות רק נעשות יותר טובות, וזה בהחלט לא מתאים לכל בחור.
אבל מכאן ועד להגיד עליהם משוגעות זה מאוד מאוד רחוק...
נשלח ב-19/2/2008 18:21
צופיה- אני לא חושבת שזו דווקא "התחזקות" זו פשוט לשנות תפיסת חיים אחת באחרת.
ובסדר- אז יש דברים שיותר מקפידים עליהם עכשיו- מצד שני- יש דברים שפחות נמצאים במרכז מענייהם. למען האמת גם בתדודה שלי לומדת שם אם אני לא טועה.. אבל היא באמת "התחרפנה.."
בקשר לאופי הסטייליסטי זה נכון אצל חלקן.. ראוי לציין שהסלקציה שפועלת ברוב המוסדות החרדיים מטושטשת שם יותר וזה נאמר לזכותם כמובן.
הכי חשוב שכל אחד ימצא את הדרך המתאימה לו.
אני אישית לא מאמינה בקיצוניות לשום צד- אם יש פםה מישהו שהעיז ללמוד את תורת הר קוק הוא היה מגלה תורת חיים נפלאה שדורשת מקום לכל הכוחות בעמ"י אצל כל אדם.
הוא מחלק את הדור העכשוי-בזמנו כמובן-( שנות ה20 של המאה ה20) ל3 חלקים מרכזיים:
לאומיות- קודש- ליברליזם (כל הדברים יחד= הקודש במלואו)
הוא טוען- המצב שאנו נמצאים בו עכשיו הוא מצב מקולקל- למה? כיוון ש3 הקבוצות האלו נלחמות אחד בשניה כי הן חושבות שבדרכים האחרות אין שום אמת ורק הדרך שלהם היא הצודקת- לכן יש להלחם נגדם ככל האפשר ולשלול אותם.
אך בעצם הר קוק אומר שהמלחמה הזו מחלישה אותנו ובכל אדם בעמ"י צריכים להיות 3 כוחות אלו גם יחד. לכן מה שצריך לעשות- כל קבוצה תקח קצת מהקבוצה האחרת- אז החרדים יכניסו קצת לאומיות וליברליזם- החילונים יכניסו קודש ולאומיות והלאומיים- קודש וליברליזם.
וכך נהיה עם ישראל המתוקן- מאוחד- ונהיה לאור גדול לגויים.
אז במצב של מלחמות 1 עם השני אנחנו רק נחליש את עמנו. (כמובן שפישטתי את דבריו והנמכתי אותם מאוד..)
(אחרי כל החפירות...)
אני חושבת שצריך לחנך לדרך לא קיצונית אלא ללמוד מכל אחד את הדברים הטובים- אז כן- ללמד גם דברים שלא קשורים למגזר- את הדברים הטובים מהמגזר השני ולא רק לנגח!
אנחנו למשל לומדים הרבה חסידות, לאומיות, וקודש.
זה דבר נפלא לדעתי! אם כולנו היינו כך תחשבו כמה כוח היה לנו ובכלל- גאולה!!!
. חבל שלא כולם לומדים הר קוק=(