| נשלח ב-7/4/2008 03:06 |
|
| |
רווקים / רווקות - אתם פשוט לא קיימים....
בעבר, אהבתי מאוד לקרוא זוהר עם פירוש מתוק מדבש. יש בזוהר דברים מדהימים, כמו למשל ציפור מיסתורית עשויה זהב שהייתה קיימת לבלק בן ציפור והוא היה שולח אותה בכל מיני שליחויות, מתכון להתאבדות רוחנית שבה האדם עוקר את עצמו מכל העולמות ונמסר ברשות החיצונים רח"ל, מי לימד את בלעם את רזי הכישוף ומה יש בדרך שמובילה אל המקום שבו הוא למד אותם, ועוד דברים מרתקים ומדהימים.
אחד הדברים שלמדתי בזוהר זה שהקב"ה לא מחשיב ולא מסתכל על הצער שיש לאנשים בעוה"ז, וזה בשביל הקב"ה שום דבר, כי אצל הקב"ה העיקר זה רק העולם הבא הנצחי, וכל השיקולים של השם זה רק לפי מה יהיה בעולם הבא. הזוהר מביא שיעקב אבינו דחה את כל הברכות של יצחק לסוף הדורות ולעולם הנצחי והעדיף שבני ישראל יסבלו צרות וגלות והשפלות עד אז, ועשו לעומת זאת לקח את גדולת העולם הזה "עד הסוף", הכל מאותה סיבה, שהעולם הזה הוא שום כלום, שם בשמים.
אז אם אתם נוהגים לבכות מידי פעם על מר גורלכם - תדעו לכם שאתם פשוט לא קיימים וזה לא מזיז לאף אחד שם למעלה, כי העיקר שם זה לתת עולם הבא...
נכון ממש עזרתי לכם?
תוקן על ידי חמש_דקות ב- 07/04/2008 3:07:01
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 07:13 |
|
| |
תמיד ידעתי שאתה לא ממש בקו השפיות.. אבל למה אתה צריך ללמוד זוהר? ועוד לבד? לא טוב..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 11:49 |
|
| |
עשני זה שאת ברמה נמוכה ומתקשה לקלוט דברים זה עוד לא אומר שאני לא בקו השפיות... ניסיתי בסה"כ להסביר נקודה מסויימת שראיתי בזוהר, כנראה שאין בך בינה יתרה להבין את מה שאני אומר... ביג דיל.
לא למדתי לבד, למדתי עם המתוק מדבש:)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 12:09 |
|
| |
נראה לי ממש מוזר הנקודה הזאת : יש מצב סביר שלא הבנת נכון?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 12:17 |
|
| |
לא אני הבנתי מצויין. הרעיון הוא שפרור לא מכריע הר, למרות שכאן ההר הוא דווקא הפרור.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 12:23 |
|
| |
??
תוקן על ידי mishehi18 ב- 07/04/2008 12:41:10
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 12:31 |
|
| |
לא סתם הזוהר לא מיועד ל'עמך'..
חוץ מזה זוהר לא קוראים אלא לומדים, וההבנה שלך לא מראה על מנת משכל גבוהה........
אתה באמת מאמין למה שכתבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 13:30 |
|
| |
בזוהר יש גם חלק דרוש שאפשר ללמוד בלי עיון. אני לא צריך להאמין למה שאני כתבתי, אני כתבתי את מה שהזוהר אומר, ואני מאמין לזוהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 14:18 |
|
| |
אוי אוי 5 דק. אולי הזוהר התכוון שבעצם מאוד אכפת שם למעלה ממנו ולכן- בגלל האכפתיות ובגלל העובדה שהעולם הזה הוא רק מסדרון- ה' מעדיף לתת לנו לסבול קצת בעולם הזה כדי שנבוא נקיים לעולם הבא ונוכל לקבל רק שכר בעולם הבא ובמקום לקבל את העונשים על העבירות בעולם הבא אנו נענשים בעולם הזה שהוא זמני ונקבל רק טוב לעולם הנצחי?
(מי המתוק מדבש? אפשר שידוך?..)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 14:38 |
|
| |
חמש דקות ,אני מבין שכבר למדת ש"ס ופוסקים ואתה בדרגה גבוהה והרשת לעצמך לפתוח זוהר. אתה פשוט לא מבין כלום,אתה בדרגה של ילד מכיתה אלף
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 14:59 |
|
| |
אבל כל העולם הבא שלך נקבע לפי מה שאתה עושה פה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 15:27 |
|
| |
כן עשני, כנראה שזאת הכוונה...
"מתוק מדבש" זה פירוש על הזוהר הקדוש מהרב דניאל פריש זצ"ל, דב"ש ר"ת - דניאל בן שרה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 15:43 |
|
| |
זה בציניות?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 18:06 |
|
| |
לא, זה בדיוק הטעם שלא מסתכלים עליך בשמים. אין סתירה בין ההסבר שלך למה שאני כתבתי בהודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 21:51 |
|
| |
הסתירה עצומה. אתה טענת שלא שמים עלינו ואני טענתי ששמים מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2008 22:15 |
|
| |
חמש_דקות, לדעתי אין לך אפי' רקע בלימוד גמ' פשט (עם רש"י בלבד), כל שכן וכל שכן בהבנת עומק דברי הזוהר הקדוש.
אולי תועיל בטובך לשלוח לי את קטע הזוהר המדובר (רצוי עם פירושו של המתוק מדבש זצ"ל) כדי שנוכל להעמיד דברים על כוונתם האמיתית, ללא סילופי דברי ממי שאף אינו ראוי להיות מתקרא בר בי רב דחד יומא.
במחילה מכ"ת (כבוד תמהוניותו).
|
|
|
|
|