בית פורומים שידוכי חרדים

רציתי לשתף אתכם...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2008 10:42 לינק ישיר 
רציתי לשתף אתכם...

אז זהו... שכל זמן קצר יחסית אני נתקלית  במודעה/הודעה "אמרתי פרק שירה 40 יום ונושעתי".
החלטתי גם לנסות זאת, על חברה שלי (מהעבודה)
ותסלחו לי על הניסיון, פשוט היא זקוקה לזיווג קצת-הרבה יותר ממני.
(היא רווקה בסביבות גיל ה30... ואני  עדיין יותר קרובה ל20.) 
יום יום, במסירות של ממש, הקפדתי להגיד את זה עבורה ועכשיו חלפו יותר משבועיים מאז סיימתי להגיד את זה עבורה וכלום לא קרה...
אז זה עובד או לא???
תגובות ענייניות תתקבלנה בברכה

פרפר(ית)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2008 11:05 לינק ישיר 

חחח חמודה. אז ככה- זה לא קסם. הרי הק' לא מנהיג את העולם בצורה ניסית. אם מישהוא נושע זהאמת נחמד מאוד. אולי זה הגיוני גם מבחינה רציונלית- 40 יום זה הרבה זמן כדי שדברים ישתנו. חוץ מזה שזו סגולה. זה עוזר למשהוא בטוח. ואם זה לא עזר למה שביקשת זה עזר למישהוא אחר או לדבר אחרק. אל תדדאגי לא אמרת את זה סתם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2008 11:31 לינק ישיר 

שמעתי שיותר נכון להגיד שזה מוסיף סיבה שיקרה מה שרצית שיקרה אבל זה לא נוגע להחלטה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2008 12:14 לינק ישיר 

אני שמעתי על מלא אנשים שנושעו. עדיין לא ניסתי זאת בעמי.
אני מקווה בשביל חברה שלך שתוושע בעז"ה....ואל דאגה! יהיה לך חלק בזה!
ה-צ-ל-ח-ו-ת-!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2008 13:59 לינק ישיר 

הסגולה של 'פרקי שירה' - בישועות וגאולות ידועה מזמן, שהרי קי"ל: 'כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2008 15:20 לינק ישיר 

דילמה אחרת, אם נותנים לקופת העיר ונענות בקשותנו לפי החוברת שהם הוציאו, נתרום 10 מליון ש"ח ובתנאי שהמשיח יבוא? (אני מאמין שאם נבקש התחייבויות נגיע מהר ל- 10 מליארד ש"ח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2008 16:38 לינק ישיר 

אני חושבת שהכל תלוי ברמת האמונה של האדם
עד כמה הוא בטוח שהקב"ה הוא היחיד שיעזור.
כל הסגולות זה רק אח"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2008 17:54 לינק ישיר 

אני לא חושב שקיימת סגולה שיכולה להבטיח לנו משהו. הרי אנחנו מאמינים שהקב"ה מנהיג את העולם וגוזר מה מגיע למי, ולא סגולות. אם נייחס לסגולה כוח של הבטחה מוחלטת זה יכול ח"ו להיחשב כפגם באמונה. אמנם סגולה, מלשון 'מסוגלת', והעיסוק בה מסוגל להיחשב כזכות שיש בידה לסייע לעניין אותו אנו מבקשים, אך אין בכוחו להבטיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2008 18:32 לינק ישיר 

סגולה זה כמו תרופה , יש כאלה שזה עוזר להם וכאלה שלא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2008 14:27 לינק ישיר 

פרפר,

טיבה של סגולה הוא בכך שהיא סגולה. אין בידינו "להכריח" (כביכול) את הקב"ה לבצע מה שאנו חפצים גם אם אנו חושבים אותו לנכון ומוצדק. כיצד תוכלי לדעת ש"היא זקוקה לזיווג יותר ממני"? היא אומנם נראית כך, אך בשמים חשהו אחרת.

כמו שאמר עוצר ידידנו, סגולה מסייעת, היא עוד גורם, אך אין לעשות את הטפל עיקר והעיקר טפל.
בקשר למודעות ה"נושענו" והחוברות ישועות למינהן, עוד כהתחילה האפנה הזו, פניתי לאחד ממורי ורבותי שליט"א ושאלתי אותם על כך. לא ענו לי מעבר להרמת כפיים בתמיהה. זה מה שהיום מבינים ברחוב.
ואני אומר, שמי ששכלו בקדקדו יקח את הסגולות שמכשיר וככלי להתחזק בבטחון בקב"ה (שהרי כך צריך להיות), ויעלה ויתעלה ביראת שמים, וכך יוסרו מעכבים כל שהם מישועתו.

בברכת וישועה קרובה לבוא.

דרך אגב, אנו בערב שביעי של פסח, ישנה סגולה (כל השנה) לזיווג לקרוא שירת הים (לא סתם קשה זיווגו של אדם...), ולהתחזק באמונה תמימה שאפילו הגיעו מים עד נפש, מה תצעק אלי, דבר אל בני ישראל ויסעו בים האמונה הפשוטה שמי שאמר והיה העולם נמצא איתי אפילו כל מימות שבעולם מאיימים להטביעני.

כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2008 14:42 לינק ישיר 

מאמר יפה מהספר "בעין יהודית" חלק א' אודות סגולות.
מומלץ לקרוא, למרות שזה אולי נראה ארוך. שווה כל פסקה.

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 25/04/2008 14:43:10

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 25/04/2008 14:46:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 02:42 לינק ישיר 

מובן שאם כל פעם זה היה עוזר לא היו יותר צרות בעולם
לא עניים לא חולים וכן על זה הדרך
וממילא יתבטל גם עניין של שכר ועונש וכל עניין הבחירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 09:45 לינק ישיר 

פרפר,
סגולה מלשון מסוגל. כמו שהסביר משגיח אין בידינו להכריח את הקב"ה. אבל בהחלט יש ענין ב-40 יום רצופים ועל כך מתבססות הסגולות הללו. אני אישית ניסיתי הרבה סוגים של 40 יום ועדיין לא נושעתי, אך עדיין איני מפקפקת ביכולתם של סגולות אלו, ואני מכירה בנות שנושעו בתוך ה40 או בסוף ה40. מה שכן כשאני עושה סגולה כזו או אחרת זה כשזה מגיע מתוך רצון פנימי שלי, ולא בגלל שאחרים החליטו בשבילי, וכל פעם שנהגתי כך הרגשתי שזה נוסך בי כוח וציפיה. וכשהסתיימו ה40 יום ולא נושעתי, הרגשתי קרובה יותר להקב"ה, וחזרתי לתפילה בדרך ישירה.
מאחלת לך את שלך ולחברתך את שלה בקלות במהירות ובשמחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2008 12:55 לינק ישיר 

מכל מלמדי השכלתי...

תודה לכל המגיבים...

פרפר(ית)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רציתי לשתף אתכם...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext