בית פורומים שידוכי חרדים

אני רק שאלה :)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2008 13:40 לינק ישיר 
אני רק שאלה :)

בתור אחת שגדלה בעולם החרדי, ועזבה אותו (בגיל 18, כיום בת 21), תמיד ניסיתי להבין את החברות שלי שרצו כבר להתחתן בגיל 19 ואף לפני.

אני שואלת כדי להבין, לא כדי לקנטר, אז בבקשה תתיחסו ברצינות.

1) למה צעירים בעולם החרדי נותנים להורים להחליט בשבילם?
2) למה צעירים מתפשרים על תקופת היכרות קצרה? (פגישות מוגבלות, תקופת אירוסין של חודשים מעטים)

תודה מראש, ויום נעים :)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 14:04 לינק ישיר 

1) צעירים תמיד נותנים לדעת ההורים משקל מאוד גדול בהחלטתם, אלא אם כן יש בהם מרדנות לדעת ההורים. בציבור החרדי המשקל לדעת ההורים בנושאים אלה גדולה יותר, מתוך ההכרה שאכן ההורים יותר מבינים בעניין, וחפצים יותר בטובת ילדם.
2) כמה מגיבים כבר טיפלו בשאלה זו. התשובה העיקרית היא (וכך קיבלתי ממורי ורבי המשגיח שליט"א):
בחורה ובחורה היוצאים לפגישה בציבור החרדי, יוצאים מתוך ידיעה ברורה שהדבר צריך להוביל לחתונה, ועל כך אופי הפגישות ועומקם רב יותר על פני פגישות בציבורים אחרים. הזוג נותנים את דעתם יותר על נושאים מהותיים שהכרחיים ליצירת קשר של נישואין בינהם. מספר הפגישות גם הוא מוגבל, כיוון שאם במספר פגישות מועט לא נוצרה התאמה (שיכלית, לא רגשית שיכולה להווצר במבט) אז אין טעם בהמשך. ואם נוצרה הכימיה המקווה (שוב שכלית, עם ההתאמה החיצונית הראשונית), אין צורך ביותר פגישות.
תקופת האירוסין היא תקופה מאוד רגישה אצל כל בני זוג מכל ציבור. היא הכרחית ותורמת לבניית הקשר תוך יצירה של רגש געגוע. אך בתקופה ארוכה מידיי, יכול להווצר מטע רגשות גדול מידי שעשוי להביא לשבירה, בפרט בציבור ששומר על רגשותיו ולא חלה בהם שחיקה כתוצאה מקשרי סרק קודמים (לרוב). (יוכלו להעיד הנשואים או המאורסים, שתקופת האירוסין הייתה "הארוכה בחייהם" על אף פרק בזמן הקצר שהיא ארכה, הארכתה אינה תורמת לקשר, ואף עלולה לעורר ספיקות שאינן רצויות אצל בני הזוג, על אף ההתאמה בינהם)
כבר אמרתי פעם שמספר פגישות מועט (כשלוש עד חמש) שכל פגישה אורכת כמה שעות, ושני הצדדים רציניים בכוונתם, עשויות להספיק בהחלט לבחון התאמה לצרכי חתונה.

אם תרצי מידע נוסף, אוכל להפנות לספרי הדרכה בעניין. אני בכל אופן שמעתי את הדברים מרבותי.

בכל עניין, בכל שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 14:15 לינק ישיר 

את צודקת בשאלה שלך וגם אני מרגישה כמוך
אני חושבת שנותנים משקל רב מידי להורים כי בציבור החרדי הצעירים סומכים עליהם יותר
בקשר לגיל צעיר- אני בת 19 וחברות שלי לא ששות להתחתן עכשיו.
ובנושא הפגישות את צודקת בסליחה מהמשגיח אבל אני לא חושבת שאפשר להתחתן עם אדם שיוצאים איתו 3 או 5 פגישות. צריך לצאת כמה שיותר
אני אמורה להכיר את האדם שילווה אותי בחיי.. לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 14:22 לינק ישיר 

אם עזבת, זה הדבר היחיד שאת מנסה להבין בחברה החרדית? נו באמת...
סתם קנטרנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 14:49 לינק ישיר 

אם את לא סתם מקטרת אז תחשבי קצת ותגיעי לתשובה מה שבערך משגיח כתב לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 14:55 לינק ישיר 

ליטאי,
הבוקר הבחנתי באשכול ההתנצלות שלך...
אני אישית לא הרגשתי קנטור כשקראתי את שאלתה של SKY
והרי יש סיבה לכל אופן או מנהג שנהוג אצלינו, ולא כולם מבינים, אבל להסביר אנחנו יכולים, גם אם השואל מקנטר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2008 15:06 לינק ישיר 

מישהי, בהחלט צריך להכיר את האדם איתו מתחתנים, אך זה בלתי אפשרי לחלוטין גם בשלושים פגישות, כי בכל אופן אלו עדיין רק פגישות ולא חיים יומיומיים עם כל התמודדיותיהם. על כן גם במעט פגישות עמוקות (שחלקן ודאי ארוכות, מאוד...) אפשר להגיע למספיק ידיעה לגבי אפשרות של חיים עתידיים עם האדם שמולך, ויותר מכך לא יוסיף.
אם יקום השואל וישאל (לא שמישהו כאן חשוד בעיני), אז מה הפתרון? לחיות יחד קודם הנישואין? שאלה זו אינה שאלהכי אם קינטור. כי חיים משותפים קודם נישואין גם הם לא דומים כלל לחיים אחריהם מתוך מחוייבות וקשר אמיתי (מעבר לעניינים הרוחניים סגוליים שמתחדשים עם הנישואין כדת משה וישראל).

כך שאת האדם שתחיי איתו כל חייך, לא תוכלי להכיר לעומק קודם הנישואין (דבר שמעורר מעט חשש אצל כולנו), לכן מה שעושים לפני הוא לבדוק עד כמה שניתן התאמה במירב המאפיינים, כדי שהמעבר לחיי נישואין יהיה מוצלח ככל שניתן. ועל כן כמו שכבר חזרתי ואמרתי די במספר פגישות עמוקות כדי לעמוד על טיבם של המאפיינים המרכזיים ההכרחיים.
(אכן, אם אחד מהניפגשים הוא אדם בלתי רציני בעליל, הוא לא יחפש ולכן גם לא ימצא את המאפיינים הדרושים לו בבן הזוג לצורכי חתונה. אם את כזו, שלא יכולה לחשוב ברצינות מה את מחפשת באדם העומד מולך וכיצד תגלי זאת בפגישותיכם, אולי את לא צריכה להתחתן עכשיו. מובן בהחלט שלפני שתתחילי להפגש תעשי חושבים בינך לבין עצמך מה את מחפשת, על מה תתעקשי ובמה תוותרי, ושהקב"ה יהיה בעזרך בבוא העת למצוא את זיווגך הנכון לך)

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 29/04/2008 15:09:20

בכל עניין, בכל שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 15:46 לינק ישיר 

אולי אני אנסח את עצמי קצת אחרת.
את כל הסיבות שכתבתם לעיל אני כבר מכירה (הרי למדתי בתיכון חרדי),
רציתי שתכתבו את התשובות שלכם מתוך מה שאתם מרגישים:
האם אתם באמת מאמינים שזו הדרך הטובה ביותר להתחתן?
האם אתם לא רומים להכיר את בן הזוג שלכם במשך זמן יותר ארוך?

נ.ב. אני עדיין דתייה, זה לא שהפכתי כופרת, אז אני כן מבינה את חשיבות הקמת בית, וכמובן את העניין של "להיפגש כדי להתחתן" ולא לסחוב את זה סתם...
אז השאלה מקבלת מימד נוסף - גם בחברה הדתית נעשים שידוכים אבל משום מה תקופת ההיכרות ארוכה יותר, אישית יותר, מותאמת לכל אחד וכו'.
האם לא בא לכם לפעמים לעשות את זה ככה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 17:25 לינק ישיר 

לא הרגשתי קינטור.
האינטלגנציה אמרה לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 17:42 לינק ישיר 

א.    אם את היית חרדית היית אמורה לדעת שההורים לא מחליטים (אחרת יש בעיה בקידושין).

ב.     הבדל בין הכרות לתקופה ארוכה וקצרה. המציאות הוכיחה ברוב המקרים שבהיכרות של תקופה ארוכה היה יותר קשיים אחרי הנישואים מבהיכרות קצרה (שמעתי מאחד שעוסק בשלום בית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 18:57 לינק ישיר 

משגיח אתה צודק שא"א לדעת ה-כ-ל
אבל עדיפות 30 פגישות מ3 מפני שאז ודאי אכיר את המיועד טוב יותר :)
בקשר למגורים יחד- דומים המגורים לפני ואחרי.. אני מכירה זוג שגרו ביחד 10 שנים והתחתנו שנה שעברה באזרחי רק בשביל הטקסיות.. ולא חסרים זוגות שחיים יחד ללא נישואין עם ילדים ומקימים חיי משפחה רגילים לחלוטין.. בכולופן זה לא נוגע אלינו.

אף- יכול להיות שבהכרות קצרה ישנם פחות בעיות בתחילת הדרך.. הרי את לא מכירה את בעלך ומתיחסת אליו בנימוס רב כמו לשכנים... אני לא יודעת, אבל עלי זה היה מעיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 19:40 לינק ישיר 

כנשוי להלן התשובה (גם אני עברתי מהמגר החרדי לחרד"ל):

כאשר אתה צריך לבצע השקעה או החלטה חשובה אחרת אתה הולך למומחה. אתה סומך על היועץ שלך לאחר שאתה מקבל ממנו הבהרות כיצד הנסיון שלו מורה לו לשקול את הסיכויים והסיכונים והאם ההשקעה מוצלחת וכד'. ההחלטה להתחתן היא ההחלטה הקריטית בחייהם של רבים והחלטה יכולה להשפיע על ההבדל  בין חיי אושר לבין גהינום עלי האדמות. בחברה החרדית על פי רוב מי שרוצה להתחתן אינו צובר מומחיות בתחום היחסים עם בן המין השני, מכיוון שיש בינהם נקודות חיכוך מאד מצומצמות. לכן פונים למי שכבר התנסה במערכת יחסים משפחתית לקבל יעוץ. מטבע הדברים ההורים (כאשר אצל החרדים  על פי רוב נהיים הורים רק לאחר חתונה), התנסו במערכת יחסים כזו והם יכולים הקרובים ביותר ליעץ מהם הדגשים, בירורים ביחס לנקודות חשובות לשים לב וכד'. דרך אגב גם אצל הדתיים או החילונים אם לא מתייעצים עם הורים הרי שמתיעצים עם חברים ומבקשים המלצות מנסיון (גם לי זה קרה בחיים והציל אותי מחיי גהינום). לכן התיעצות עם ההורים היא טבעית ורצויה.

ענין גיל הנישואין הוא בשל היות האדם בשל בגיל זה לנישואין מבחינה גופנית. מכיוון שבציבור החרדי לא נהוג לחיות ללא נישואין, הרי שמתחתנים. בציבור הדתי יש מה לעשות לפני החתונה כגון לסיים לימודי מקצוע, לסיים הסדר, ללמוד מספר שנים בישיבה כבן עזאי ולכן דוחים מעט את מועד הנישואין.

לגבי תקופת ההיכרות, כבר אמר המשוררת "דברים שרואים מכאן לא רואים משם". ז"א אורכה אינו מוסיף לידע על החיים לאחר החתונה (ומהמפורסמות שאינה צריכה ראיה היא כמות הגרושין במגזר החילוני, בו בחירת בן הזוג לנישאין יותר מעמיקה). מטרתה היא לראות שישנה התאמה מנטלית ורגשית בין האנשים (הנסיון האישי שלי 6 פגישות, במשך שבועיים בשביעית נודע לי ממנה שאני הולך להתחתן), אירוסין של 3.5 חודשים שנדמו לי כמסטיק וזהו. החיכוך של תחילת חיי הנישואין עבר עם הקשיים משלו (בלי מריבות ב"ה אבל זה לא קל) וזהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 20:18 לינק ישיר 

שרפ אחוזי הגרושין  הגבוהים לא נובעים בגלל שהזוג הכיר היטב לפני החתונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 21:08 לינק ישיר 

מישהי,
אין מדובר בגלל שהכירו היטב אלא בגלל שניהלו יחד חיים בכדי להכיר היטב לפני שמתחתנים.
http://www.aish.com/hfamily/marriage/The_Reason_for_Divorce_and_Daniel_Gilbeters_Study_on_Happiness.asp

בחלק הראשון (ד"א השותף החילוני שלי התבטא כך יום אחד שאצלה הנישואין זה משהו אחר כי מכסימום מתגרשים)

http://www.aish.com/hfamily/marriage/Five_Modern_Myths_of_Marriage.asp
תקראי את מיתוס מספר 3.

בכלל אתר מעניין.
הסיבה כי אצלנו תחילת חיי הביחד היא לכל החיים ואצלהם זה בשביל לבדוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 21:14 לינק ישיר 

בסדר אני מכירה את צורת החשיבה הזאת :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2008 21:13 לינק ישיר 

אחר הנישואין מתחילים בעיות כלשהם, יש מחוייבות והיא כובלת ביותר, האשה קובעת במובן מסויים לבעל מה לעשות, וכן להיפך, יש חיכוכים יותר בנוגע לילדים וכסף וכדומה, וכל המצב החלומי הוורוד נשכח והיה כלא היה.

לכן יש מקרים רבים בציבור החילוני, (חלק ראיתי במו עיני, אנשים שאני מכיר), שבהם הבחור והבחורה חיים יחד באושר שנים, מתחתנים, והופס- מתגרשים בגלל ריב על משחת שיניים (אמיתי לחלוטין - לא בדיחה), וכיוצא בזה שטויות והבלים. זה מראה עד כמה הנישואים משנים דברים, ואז כמו שאמרו לפני, "דברים שרואים מכאן לא רואים משם".

וכעת לנושא ההורים. ההורים לא אמורים להתערב כלל במערכת השיקולים של הבן או הבת. אבל עצתם חיונית היא לבן או לבת, הם רואים דברים במבט עמוק ונכון ולא מבט אינטרסנטי כמו הבן או הבת, ולכן חשוב מאוד להיוועץ בהם. אתמול דיברתי עם מישהו שסיפר לי איך הבת שלו לא שמעה לו ואכלה אותה, ויש כאלה הרבה.

מאידך הורים שקובעים לבן או לבת מי יהיה בן זוגם באופן שרירותי ומוחלט, הדבר בעיני טיפשות גמורה והתערבות מוגזמת בחיי הפרט שתגרום לילד נזקים גדולים.

כן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אני רק שאלה :)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext