בית פורומים שידוכי חרדים

עדות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2008 22:05 לינק ישיר 
עדות...

שלום לכולם...!

רציתי לשאול מה אתם אומרים על נושא העדות? האם זה חשוב לדעתם שבחור ובחורה יבואו מאותה עדה....כי זה יפתור בעיות רבות וזה כאילו הכי פשוט מאחר והם מכירים את המנהגים שלהם וכ"ו.
למשל: העדה הבוכרית שמאוד חשוב שם להחתן בין אחד לשני.

אודה על תגובות מהירות. תודה!!!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 22:51 לינק ישיר 

אצל אשכנזים יש פחות את העניין של הגזענות.
זה יותר אצל מזרחיים, מרוקאים שלא מתחתנים עם תימנים, החלבים לא עם מרוקאים, וכן הלאה.. (רק דוגמאות. אני לא בקיא בנושא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 23:26 לינק ישיר 

עלאק אין להם את הענין של גזענות...
העדה שה-כ-י מתחתנת בינה לבין עצמה זה האשכנזים

תוקן על ידי חושבת_10 ב- 29/04/2008 23:25:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2008 23:36 לינק ישיר 

העדה הכי טובה זה ספרדים הולנדים, גם אוכלים אורז בפסח וגם מחכים שעה בין בשר לחלב.
נ.ב. תן-גז צודק. העיקר זה המנטליות. ככל שיותר פתוחים, כך המנטליות יותר משותפת והיצע בני הזוג תואם.
יתכן שבין בני אותה עדה יהיו חסידים ומתנגדים אשר לא יתחתנו אחד עם השני כי המנטליות שלהם שונה ומנגד מי שלמדו במוסדות שאינם חרדים שיתחתנו בנישואין בינעדתיים כי המנטליות שלהם (בי"ס, תנועת נוער, ישיבה וכד'), היתה זהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 23:45 לינק ישיר 

ליטאי, כנראה שלא קראתי נכון...
תחזור על מה שאמרת.....
מאפה כל שורש הגזענות בארץ אם לא מהאשכנזים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 00:25 לינק ישיר 

סליחה ספרדים פורטוגזים יכולים לאכול את כל הקטניות בפסח ועוד להמתין שעה בין בשר לחלב (לצאת ידי חובת 4 כוסות בחלב).

תוקן על ידי שרפ ב- 30/04/2008 0:52:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 00:29 לינק ישיר 

שרפ, אתה טועה בגדול מאפה זה בא לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 01:05 לינק ישיר 

לענ"ד הבדלי ה'מנטליות' כיום דקים מאוד ואין ליחס להם כל חשיבות (עם קצת הסתייגות ממקרים מסויימים) - כולם לומדים באותם מוסדות ועינינו הלא רואות שהשוני הוא קטן וזניח. ובאמת שאם באת לחלק הרי שאפשר לחלק בין בני הצפון לבני המרכז, ובמרכז גופא אפשר לחלק בין בני ירושלים לבני ב"ב ואגפיה ובאותה העיר בין שכונה לשכונה וכעזה"ד ואין לדבר סוף... האבסורד לדעתי בנדון דידן הוא, שאדם המקבל 'גרין קארד' ישר מנסה להתחבר ללאומיות האמריקאית - באוכל, בלבוש, בחגים והוא קורא לעצמו ברוב חשיבות 'אמריקאי' בין אם הוא יהודי בין אם הוא ערבי או בן אומה אחרת, (י"ל, מדינה עם כמה מאות מליונים ורק שתי מפלגות!) ואילו בארצנו הקטנטונת, כל שני אנשים זה עדה/מפלגה/בית כנסת וכו', מה שגורם למאות כתות שכל אחת עויינת את חברתה ואוסרת על בניה לבוא בקהל שכנגדה. אני איפוא מבין את עיכובו של מלך המשיח - שכן גם אני הייתי מתמהמה במצב כזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 10:39 לינק ישיר 

שרפ,

אני הולנדי ספרדי בריסקער, אני לא צם, אוכל קטניות, מחכה שעה בין בשר לחלב,
':)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 12:30 לינק ישיר 
בחור מעם :)

שמך נאה לך
ואתה נאה לשמך...חחח..

אומרים שהסוף הוא תמיד טוב.
אם הוא לא טוב - אז זה לא הסוף...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2008 12:38 לינק ישיר 

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 14:08 לינק ישיר 

צודק הרציונלי.. עדות זה דבר זניח אומנם תלוי אצל מי אבל אצל הרוב זה כך
אבל לא כדאי להתחתן אם מרגישים רגשי נחיתות\גאווה כנגד הצד שני בקטע הזה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 15:22 לינק ישיר 

אני מסכים. בנושא זה יש לנו (הציבור ה'חרדי') הרבה מה ללמוד מתנועת ה'מזרחי' ומ'חב"ד'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 21:32 לינק ישיר 

כאשר מציעים לכם שידוך, האם ישר אתם הולכים לכיוון של העדה שלכם, ואף מגיעים למצב שאתם פוסלים עדות אחרות?
אצל העדה הבוכרית אם יצא לכם לשמוע הולכים בד"כ רק על אותה עדה...שמעתם על כך בעדה הבוכרית? ומה אתם אומרים על כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 21:55 לינק ישיר 

אולי תבררי בפורום של בוכרים? שם סביר יותר למצוא בוכרים.

בכל מקרה היסטוריה, גיסתי אביה בוכרי ואמה  אשכנזיה. כאשר היתי עם אחיה בישיבה קטנה בחדר ולא ידעתי שהם ספרדים. עברתי לישיבה אחרת והיתי עם אחיה הגדול ושם נודע לי שהם ספרדים (משפחה של צדיקים, גדולי תורה ומחברי ספרים). בכל מקרה כפי שאת מבינה גם האחים נשואים בתערובת אשכנזים וספרדים.

תוקן על ידי שרפ ב- 30/04/2008 21:54:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2008 14:50 לינק ישיר 

אני חושבת שזה קריטי ככל שהאדם לא משכיל. אצל החברה החרדית בה רמת ההשכלה היא נמוכה מהמגזר הכללי- אחוז הנישואין בין עדות הוא נמוך מאוד. ככל שהאדם משכיל יותר אין שום בעיה בנישואים בין עדות כי האדם פתוח למגוון רחב של אוכלוסיות,  יותר פתוח לקבל, יותר מודע לסטיגמטיות ולכן גם מנטרל אותה. וכמובן הדבר הראשון שחשוב לאדם משכיל זה ההשכלה והעדה זה דבר פחות משפיע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עדות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext