| נשלח ב-13/5/2008 17:04 |
|
| |
מי אמור להוביל את הבית?
בס"ד
בעקבות תגובתה של "דינוש" (ניק חדש, בהזדמנות זאת - ברוכה הבאה) כדלהלן:
יש תופעה שיש בחורים טובים שלא רוצים להיות מי שיוביל את הבית
אלא רוצים להיגרר אחרי האשה
ומחפשים אשה סמכותית שהם ישמעו בקולה
וזה שהיא בדרך לתואר
והעולם שלה פתוח יותר ממנו כי היא עובדת במקום חילוני
זה רק מושך אותו יותר כי הוא מחפש אשה שתנהיג אותו ותוביל אותו .
אשמח לפתוח את האשכול הנ"ל.
השאלות לדיון הזה בטח עתיקה כמו העולם...
1. מי אמור להנהיג את הבית הגבר או האישה?
2. האם מישהו בכלל אמור להנהיג את הבית?
3. איך הייתם רוצים שאצלכם יונהג הבית אם בכלל?
4. האם אתם מדברים על כך בפגישות?
5. אם אתם מדברים על זה בפגישות האם אתם שמים דגש?
נראה לי כמו שאלה לסקר, ביינתים נשאיר את זה באשכול לדיון.
נ.ב. כמו שנראה לי זה הולך להיות דיון מאוד מאוד מעניין, אנא בבקשה ממכם אל תהרסו אותו אפילו לא בטעות ע"י תגובה לא עניינית, בתודה מראש שימי.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/05/2008 17:05:39
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:06 |
|
| |
הבעל מנהיג את הבית זה ככה גם מבחינת התורה, לא? "נשים דעתן קלה" וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:07 |
|
| |
בס"ד
האמנם?
"חכמת נשים בנתה ביתה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:11 |
|
| |
בסדר, אבל הבעל אמור לתת את הטון בבית, האישה רק מיישמת אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:13 |
|
| |
בס"ד
אוקיי התקדמנו.
הבעל אמור לתת את הטון בבית, האישה רק מיישמת אותו.
אולי תפרטי קצת, איזה טון הבעל מיישם? מה האישה צריכה ליישם בדיוק? ואיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:19 |
|
| |
הגבר מנהיג, האישה מנווטת מתחת לפני השטח. יש לאישה השפעה לא פחות מהגבר אבל הגבר אמור להיות המילה האחרונה, לקחת אחריות. המבנה הנפשי של האישה לא בנוי לשאת את האחריות, ואם היא עושה את זה היא עושה את זה לא טוב. יש נשים שמנהלות ביד רמה, מתקתקות וחותכות ענינים אבל מפסידות את העיקר, הכל נשאר ברובד טכני וחיצוני. אני מכירה 2 נשים כאלו שאחת בעלה ברח והשניה הבת שלה ברחה...
על זה אומרים: מה יותר גרוע מלפגוש שוטר אחרי עבירת תנועה? לפגוש שוטרת...
תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי... מי אנחנו שנסתור את היצרן?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:24 |
|
| |
בס"ד
ישר קצר ולעניין, יפה דוסית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:24 |
|
| |
הבעל קובע באיזו דרך הבית הולך. כלומר, אם הבעל אברך, או רק עובד, או בעל אדיולוגיה זו או אחרת - ככה נראה הבית שלו, ומחונכים הילדים שלו. האישה, מיישמת בפועל את העקרונות עליהם היא ובעלה החליטו לבנות את ביתם. ברור שהיא לא חסרת דעה והשפעה, אלא שדעתה והשפעתה הם, כפי שנאמר פה - לא המילה האחרונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 18:21 |
|
| |
איזה שטויות זה לא מישו אחד שקובע מה קורה בבית,אלא זה שיתוף פעולה של בני הזוג. זו הדרך הכי טובה והכי ישרה ללכת בה...לדעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 18:27 |
|
| |
בדברים עקרונים , אידולגים, מנהגים, הבעל צריך לקבוע,(וברור שצריך לחשוב על זה לפני השידוך)
וככה זה גם ע"פ הלכה.
באופן טכני, מה שאפשר לקרוא ניהול, וגם בנושאים חינוכים יש לאישה השפעה רבה, וזה גם באופן טבעי הפיקוד נמצאה בידיה, היא נמצאת יותר עם הילדים .
מה שאני חושבת שבתכלית בין בני זוג במצב טוב כל הדברים נהיה בהחלטה משותפת.
לדבר בפגישה על זה, ברור שאין מצב להגיד תגיד מי מחליט אני או אתה, אפשר לשמוע את העקרונות של המיועד, ולראות כמה הוא חזק, גם במצב כמה אנחנו חזקים ברצונות שלנו, ובצורה שהבית יתנהל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 18:40 |
|
| |
החיים במציאות חייבים להיות והם הרבה יותר דינמיים מתשובה חותכת. בנוגע לסגנון של הבית זה משהו שזוג קובע ביחד בשיתוף איך הם רוצים שבית יתנהל וכשיש התנגשויות יש התפשרות כל מקרה לגופו, מי מוביל את הבית זה דבר שתלוי באולי של הזוג ישנם בחורים שהם מטבעם מנהיגים ומובילים ויש כאלה שהם חלשים ומובלים ואותו הדבר אצל בחורות וזוגות בד"כ מותאים כשאחד דומיננטי ומוביל והשני פחות,
בד"כ הנשים יותר מחוברות לרגש והגברים להגיון, ושני הדברים חשובים באותה הרמה ולכן דברים בבית צריכים שילוב של רגש ומחשבה ואין אפשרות שאחד יעשה את הכל בלי השני.
כל זה רק "בד"כ " והדברים האלה משתנים בהתאם לאופי של הזוג
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 19:45 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | בס"ד
2. האם מישהו בכלל אמור להנהיג את הבית?
|
|
איך בדיוק אמור להתנהל בית, בלי שמישהו מנהיג אותו,
אולי תפרט יותר מה כונתך בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 20:35 |
|
| |
בס"ד
אולי בעצם לא צריך הנהגה במובן שאני/ו מבינים.
אולי צרך בבית הכוונה ולא הנהגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 20:43 |
|
| |
אני נשוי, עובד במקום חילוני, בעל השכלה כללית (ותארים) יותר מאשתי ומרוויח יותר ממנה. כשהתחתנו אני היתי תלמיד ישיבה והיא סימה אוניברסיטה.
אצלנו החלוקה שהסתדרה באופן טבעי היא שכל מה שלא נוגע לכסף והלכה זה תחום האחריות שלה. מה שנוגע לכסף ולהלכה זו האחריות שלי. זה לא היה נושא שהוחלט אלא כל אחד התמקד בצדדים החזקים שלו וכך זה נבנה. בפועל כמובן שהיא מחליטה על מרבית הנושאים(ילדים, בחירת דירה, ריהוט, ביגוד וכד') ואני מסכים. בנושאים הכספיים היא כמעט ואינה מתערבת (גם אם אני מנסה לערב אותה).
ויכוח משמעותי אחד היה לנו בחיים והוא בנושא ילדים, אני טענתי כי לאחר קיום מצוות פו"ר ומכיוון שהיא לא עובדת, הרי שזכותי להשלים לימודי תואר לפני המשך הולדת ילדים. כרגיל הגענו לאיזו פשרה (אחד לאחר התואר השני שלי, הסבה מקצועית שלה והתחלת עבודה ואחד לאחר התואר השלישי).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 20:52 |
|
| |
אני מקווה שזוג שנישא מחליט איך ועל אילו ערכים יהיה מבוסס הבית.
אם ההחלטות הרציניות ואופי הבית נקבע בהחלטות משותפות, ואין בחירות לראשות הממשלה אז מה זה להנהיג? קשה לי להבין,
ודוסית
אישה שמתקתקת ענינים איזה עיקר היא מפספסת? אולי מה שהיה חסר זה כבוד והערכה לבעל ואין לזה קשר ישיר להנהגה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 20:56 |
|
| |
שרפ בחור ישיבה לוקח בחורה מהאוניברסיטה?
|
|
|
|