| נשלח ב-20/5/2008 22:55 |
|
| |
תדמית וסטיגמות
מה דעתכן על ישיבות כאלו ואחרות, מאיזה ישיבות תרצו לקחת ואיזה לא תהיו מוכנים לשמוע עליהם, ואולי ישנם כאלו ש"במקרה חרום" תשמעו בחצי אוזן.
מה דעתכם על סמינרים כאלו ואחרים, מאיזה סמינר תהיו מעוניינים לקחת ומאיזה רק לחלום, מאיזה לוותר ומאיזה לחשוק, לאיזה לסובב ראש ולאיזה להפנות גב,
מה דעתכם/ן לכתוב את הדירוג הנראה לכם?
תוקן על ידי בחור_מעם ב- 20/05/2008 22:56:22
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 00:11 |
|
| |
אז האמת היא שככה:
חברון מבחינתי ישיבה מוחרמת, קבוצה של סתלבטנים חסרי תקנה, עם האף למעלה, רוצים רק כסף וכסף,
אני אישית כבר למעלה מחצי שנה לא יוצאת עם בחורים מחברון.
ואגב, תמיד עדיף לברר על הבחור, כמה הוא בחור טוב, ולא כמה הישיבה שלו ישיבה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 00:19 |
|
| |
בחורים טובים רוצים כסף כדי שיוכלו ללמוד אחרי החתונה. לא מתאים לך - אל תצאי איתם. את לא צריכה להכפיש אותם. עוד מעט נכנס לפורום מכוניות ונראה הודעה "מרצדס, מוחרמים אצלי. לא קונה בחיים. סנובים. רוצים יותר ויותר כסף". ככה זה בעולם, על איכות - משלמים. ואלה שלא רוצים לשלם, לפחות מודעים לזה ולא מכפישים את האובייקט/ המוצר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 00:48 |
|
| |
לא ממש אכפת לי איזה שם של ישיבה יהיה כתוב בצד הימני של מודעת המאורסים שלי, אך חשובה לי איכות הבחור, וכיוון שאין לי כוח לברר ובוודאי שלא להיפגש סתם עם בחור שכלל אינו מתאים לי, ואני יודעת שיש קו משותף לכל ישיבה, אני מעדיפה לברר ולהיפגש עם בחורים מסוג מסויים שלדעתי יותר מתאים לי.
"ניגשתי" גם לברר ולהיפגש עם בחורים מישיבות שאין הם מתאימות לי וברוב הפעמים נחלתי אכזבה, ז"א כבר בבירורים הבנתי שאין סיכוי שיתאים, כי בדר"כ בחור משקף את המקום שהוא לומד שם, אם מבחינת יראת שמים, לימוד, חוכמה, רמה וסגנון.
אבל - היו בהחלט בחור או שניים שהפתיעו אותי לטובה, אבל בם היו באמת בחורים חריגים בישיבתם, וכבר שמעתי את זה בבירורים.
סטיגמהלה - למה להכליל? למה לשים סטיגמות, בפרט שאם מפריע לך בחור שדורש כסף, ואני מאד מבינה את זה, אז אם הוא דורש כסף - אל תסובבי את המבט לכיוונו, אך אם הוא לומד בחברון ולא דורש כסף - לא תסכימי להיפגש?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 01:00 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | בחורים טובים רוצים כסף כדי שיוכלו ללמוד אחרי החתונה. |
|
נו, באמת? אתה מאמין לזה? אולי הם פשוט רוצים לחיות חיים נוחים וקלים?
גדולי הדור קיבלו דירות?
זה נושא לאשכול אחר. (היו כמה אשכולות כאלה)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 01:17 |
|
| |
ליטאי, אתה יודע שזה באמת לא כך. על איכות משלמים- זה נכון. אבל יש כאלה(ולא מעט) שמייקרים את עצמם בזה שדורשים יותר.......אבל למעשה הם לא שווים רבע ממה שהם דורשים.
פעם חשבתי על זה רציני, בחור ירא שמים ומתמיד גדול, איך הוא יכול לדרוש דירה וגם בחורה יראת שמים -בת אברך (ולא בעלבית), מאיפה ימציא לו ה'אברך' הזה דירה?? בקושי הוא סיים תמשכנתא של הדירה שלו לפני חמש שנים....והוא מגדל לתפארה 10+ ילדים......
ויש כאלה שעומדים על שלהם (ו'בצדק') ולא חסרים סיפורים על אברכים שנתקפו במחלות כאלו ואחרות מהמצב הכספי הקשה בביתם... איך אפשר להסביר את המציאות ההפוכה הזו???? בחור כ"כ צדיק ובעל מידות שמתעלל בשווער שלו כדי שהוא יוכל לשבת ללמוד תורה בשקט.
זה אבסורדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 06:31 |
|
| |
קוטבית- צודקת לחלוטין. אפשר להסביר זאת ע"י כך שחינכו את הילדים לא לחשוב לבד ח"ו אלא ללכת תמיד לפי הרבנים- הרבנים הנחילו את הנורמה הזו של דירה כי חשוב להם לימוד התורה יותר מחיי אדם והבחורים הולכים אחריהם כמו עוורים הרי הם רבנים גדולים ובטוח "מבינים" יותר מהם מה חשוב יותר. בחור אמיתי וחכם וירא שמיים אמיתי עם קצת קצת שכל לא יעשהדבר כזה לעולם! ויש כבר לא מעט מקרים שבחורים טובים מודיעים שהם לא רוצים דירה למרות הכל ואולי בגלל הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 07:43 |
|
| |
אף אחד לא חייב את את האברכים ה"מסכנים" לקחת חובות על עצמם...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 08:53 |
|
| |
ליטאי, עשני, בוקר טוב!!!!!!
"בחורים טובים רוצים כסף כדי שיוכלו ללמוד אחרי החתונה"
רוצים כסף או אישה טובה שתתן להם ללמוד??
אף אחד לא חייב..........?! למה יש להם ברירה אחרת?
טוב, אין לי זמן לדון בזה, אני חיבת לזוז..
ליטאי, אתה רואה רק את עצמך, תחשוב מעבר..... ולא ענית על כל ההודעה... בי לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 09:05 |
|
| |
בחורים טובים רוצים כסף?ואולי גם הורים "טובים" רוצים כסף???
זה היה פעם כשרצו חתן תלמיד חכם נתנו כסף. הלואי וכל הבחורים שקבלו את הכסף ימשיכו את החלום הזה, ללמוד אחרי החתונה.
הגכסף המדובר הזה הוא נורמה וחברתית מטופשת ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 10:13 |
|
| |
אטרקטיבי, תודה על ההרחבה בתאור הבעיה הכואבת, אני עייפה מהצרה הזו ולכן רק נגעתי בה.
אבל אתייחס למשפט האחרון שלך, "נראה לכם סביר שבחור מתאהב בבחורה..וזה יורד..כי.."
כמה אהבות נחסמו עוד לפני שהבחור ראה את הבחורה? כמה אפשרויות לא עולות רק בגלל הצרה הזו?
אבל הקב"ה מזווג זיווגים וזו צרה טבעית בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 10:54 |
|
| |
למחוק
תוקן על ידי חכמה_אחת ב- 21/05/2008 10:53:47
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 12:18 |
|
| |
איך, למען השם, הגעתם מסטיגמות על ישיבות - לכסף?
בחור_מעם, היה לי אשכול מעניין על משהו בסגנון, אבל הוא נעלם כליל ! :(
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 12:20 |
|
| |
כולם יגידו אותו דבר, אסור לתת ולדרוש דירות, אבל שום דבר לא יעזור העולם ימשיך כמנהגו.
כל עוד שממשיכים בלימוד אחרי החתונה.
אגב מה עם הנושא המקורי של האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 12:26 |
|
| |
כן, אז בואו נסיט את כל הנושאים של כל האשכולות שלא מעניניים אותנו או עושים לנו "כאב ראש"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2008 12:39 |
|
| |
אישית,
לא כ'פת לי לצאת עם בחור מכל ישיבה.
מה שכן, ישיבות מטה מבינוניות אבדוק טוב טוב עם מי יש לי עסק.
זה צימצום לפסול מישהוא או מישהיא בגלל היכן שלמד/ה.
|
|
|
|
|