| נשלח ב-4/6/2008 03:35 |
|
| |
נישואין אינם גורמים לאושר
נישואין אינם גורמים ל"אושר", אלא מונעים את הדברים השליליים שבמצב הרווקות,
בדיוק כמו שלא אוכלים כדי להיות שבעים, או כמטרה בפני עצמה, אלא כדי למנוע את הנזק של הרעב.
לפי היהדות אדם רווק אינו אדם שלם אלא אדם חסר, והמצב הטבעי שבו אמור להיות כל אדם הוא מצב של שלמות, שזה מצב של נישואין.
שמחת החתונה שהיא מצווה ביהדות, או הברכות שמברכים וכו', אינם על זה שהאדם היה מקודם "לא מאושר" ועכשיו "מאושר", אלא השמחה היא על שהוא זכה כעת להיות במצב טבעי ונורמאלי, ולהשלים את עצמו מבחינה רוחנית.
כך שנישואין ביהדות אינם כלל וכלל למטרת "אושר", אלא הם למטרת מצב טבעי וברור לחלוטין שבו לא קיימים נזקי הרווקות השונים, שהן דבר שלילי ופסול מכל וכל ביהדות, שמחייבת את האדם להתחתן כדי למנוע את הנזקים הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 03:45 |
|
| |
אני יגיב על זה מחר .....אני עיפה .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 09:58 |
|
| |
אז זהו? כל סיפורי הסינדלה נעלמו?
אאוץ', ממש כואב לדעת.. למה הרסת את כל הקלישאות?
אז בנאדם שהוא רווק, הוא צריך להיות הכי אומלל לפי הגדרתך וכך גם בנישואין.. היתכן כדבר הזה?
בוא נחזור למציאות, זה לא יכול להיות!
בנאדם ששואף מעלה מעלה וממצה את עצמו, יכול להיות מאושר?
מה מגדיר האם האדם מאושר? האם הנאה מעבודתו? האם מצבו הזוגי? האם עבודת ה' שלו?
בעצם הכל, אני צודקת?
האם בנאדם יכול להיות מאושר מרווקותו (בעודו ממשיך להתפלל כמובן למציאת חציו השני..)?
כן זה הגיוני ביותר, ברור שאושרו אינו שלם כמציאות בהיותו נשוי אך לשלב כזה הוא עוד לא הגיע..
מבחינתו כרגע זה האושר הכי ממצה שלו.
סיפוק בעבודת ה'? כן
לראות כף זכות בכל דבר..? כן
לשמוח שמחה אמיתית? כן
סיפוק בעבודתו, ולא מתוך שיגרה מקוללת..? כן
שמעתי שיעור לפי כמה זמן שהרב אמר שברגע שהאדם שלם, מגיע הרגע בו ראוי לו לאדם למצוא את חציו השני ולהתחתן.
הייתכן שאדם יכול להיות שלם? הרי תמיד האדם בשאיפה מתמדת להתקדמות עוד ועוד.. אז איך יוכל לדעת האם באמת הוא שלם ולהתחיל בחיפושים אחר אבידתו?
ההרגשה לא תמיד אומרת לנו באמת איפה אנחנו, לפעמים הראיה מטושטשת ובגלל זה אחרי כל הסירובים מתחילים להשלים את הדברים החסרים עד לשלמות החצי העצמי ולמציאת החצי המיוחל..
למה אנחנו בעצם רוצים להתחתן? למה אנחנו צריכים להתחתן?
כי אנחנו מרגישים צורך.. כמו כולם
אך מה בעצם השאיפה שלנו שאנו צריכים לשאוף אליה באמת כשנגיע למדרגה הזו בקרוב,
לעשות רצון אבינו שבשמים, (כן גם אם נראה לנו לא מובן..)
אז ברור שאנחנו מנסים עכשיו למצוא טעם יותר הגיוני ויותר מתיישב על הדעת אך זהו הטעם הכי ראשוני לכל השאר..
והאם נישואין הם בעצם רק כדי למנוע נזקי רווקות?
מה עובר עליך??? כנראה שפספת כמה מילים לפני...
"די לנו ש.. בה בלה בלה בלה.."
זה המצב הכי גרוע שיכול להיות בנישואין.. כשלא תראה שום דבר טוב מנגד.. אז כן
עדיף להיות נשוי כדי למנוע נזקי רווקות
נכון, צודק אך מה צריך להיות המצב האידיאלי..?
ממש לא מתקרב לדבר כזה,
אהבה יכולה להיות כ"כ גדולה בין איש לאשתו, והמשפט הנ"ל יהיה רחוק כ"כ ממטרתם בנישואין..
אז לקחת את המצב הכי לא אידיאלי וממנו השגת את מסקנתך המוטעית..?
חודש טוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 10:06 |
|
| |
אני מבינה את המחשבות שלך
אבל אדם שלא מרגיש חסר כלשהו הוא אדם מאושר.. אם הנישואין ממלאים את החסר שלו הוא מאושר בקטע הספציפי הזה.. יכול להיות שחסרים לו דברים אחרים והם מונעים את עושרו..
וכבר נא' "איזהו עשיו השמח בחלקו"- גם רווקים יכולים להיות מאושרים אם החסר לא מפריע להם
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 10:18 |
|
| |
5 דקות,
נראה שאתה מחפש את האושר בחייך, ואולי עד היום חשבת שהחסר הזה תלוי בנישואין שלך והם אלו שישלימו את זה.
נישואין אכן מביאים אושר ושמחה, הם תוספת ולא השלמה!
תשמח במה שיש כרגע, מצה את הרווקות עד כמה שניתן ואפשר, נצל את התקופה הזו היא תסתיים בקרוב ואז תוכל להנות ממציאות חדשה.
ואחד מהשלבים שישלימו את התכלית שלך כאן עלי אדמות הם חיי הנישואין בעז"ה. חשוב שתרגיש חסר את זה כדי שתוכל להגשים את זה, אבל אל תיעצר בגלל זה. יש הרבה מה לעשות על הדרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 10:27 |
|
| |
תקרא תקרא את הספר האדם וביתו של הרב סולוביצי'ק.. אושר אושר אושר! =)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 14:00 |
|
| |
כמו שציפיתי אף אחד לא הבין את הנקודה.
בכל אופן, כל החיים מתנהלים סביב "יש לי ואין לי".
יש לי שידוך, אין לי שידוך, יש לי כסף, אין לי כסף.
ה"יש לי" נתפס בטעות כמצב של "אושר", וה"אין" כמצב שבו ממתינים ל"יש" כדי להיות מאושרים.
אז זהו, שלא.
זה לא ברור שה"אושר" נמצא ב"יש", כי אם נסתכל על ה"אין" כמצב פסול ולא לגיטימי, הרי שה"יש" אינו אמור לייצג כל אושר כלשהו, אלא מצב נורמאלי פשוט וטבעי.
לצורך דוגמא, חז"ל אמרו על הפסוק "ככל מחסורו אשר יחסר לו", שמצוות הצדקה היא אפילו "סוס לרכב עליו ועבד לרוץ לפניו". זאת הצדקה האמיתית, להציב את האדם במקום הטבעי והברור שלו. אם ישנו עני שמצבו הברור והטבעי הוא "סוס לרכב עליו ועבד לרוץ לפניו", אז זה כלל לא בגדר מותרות עבורו, אלא הדבר הליגיטימי והפשוט ביותר, ממש כמו אוויר לנשימה או בגד לללבוש.
אותו דבר בכל דבר.
אפשר להסתכל על וילה מפוארת בתור משהו מיותר, ואפשר להסתכל עליה כאל דבר פשוט וטבעי שכלל לא בגדר ניקור עיניים וכד', לאדם שאינו יכול לגור בבית קטן או בית אחר שאינה וילה מפוארת.
כמובן שהתורה מצווה עלינו להסתפק במועט, ולשאוף לצניעות בעולם החולף, אבל בהרבה מקרים הוילה המפוארת, המיליון דולר בבנק, והסוס לרכב עליו ועבד לרוץ לפניו, לא יחשבו כ"אושר" או "עושר" אלא צורך הכרחי ומינמאלי, כשפחות מזה יחשב כמציאות לא לגיטימית.
אותו דבר לא מטפלים בחולה כדי "שיהיה לו טוב", מטפלים בחולה כדי שהוא לא יהיה במצב פסול של סבל מיותר.
וכנ"ל גם לגבי הנישואין, מי אמר שמצב נישואין הוא מצב של "אושר" של מותרות? זה מצב פשוט והכרחי בדיוק כמו שבן אדם צריך קורת גג, אוכל וכל דבר אחר שלא ניתן להתקיים בלעדיו.
אז היכן האושר? כנראה שזה סוד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 14:54 |
|
| |
הכרת מישהו שחשב שנישואים זה מותרות?
אולי היית צריך להתחיל את הדיון בשאלה הזו ולגלות כמה מצטרפים או מתנגדים יש להנחה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 15:22 |
|
| |
לא הכרתי מישהו כזה, אבל אני לא דיברתי על מותרות אני דיברתי על האושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 15:37 |
|
| |
לא נראה לי שאנשים מתחתנים עם מישהו שהם לא מאושרים איתו. ואם הם מספיק חכמים הם דואגים לשמר את האושר שהם בחרו לאורך כל חיי הנישואים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 16:04 |
|
| |
לא דיברתי על זה שאנשים מתחתנים עם מישהו שהם לא מאושרים איתו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 19:19 |
|
| |
רווקות לא אמור לגרום לדיכאון
אני חושבת שהכותרת הזאת יותר מתאימה, נכון שיש כאלו שמרגישים שכל הבעיה שלהם זה שהם רווקים.
אבל זה לא נכון זה רק הרגשה, ובדרך שוכחים לטפל בשאר הבעיות שיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 02:32 |
|
| |
בס"ד
זה נכון לחשוב שנישואין יפתרו בעיות לאדם מתוסבך.
אבל גם נכון לחשוב שאדם רווק שחייו מתנהלים בצורה נינוחה עבודה לימודים בילויים.
עדיין חסר משהו חסרה האהבה חסר החיבור ...
אלו דברים שהנישואין ישלימו ויהפכו אותו לאדם שלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2008 19:45 |
|
| |
צודק מנהלנו הנכבד .
מי שיש בעיות אישיות ועוד בעיות הנישואין לא יפתרו לו את הבעייה .אלא יחריפו אותה .
הנישואין זה לא אידיאליה כמו שהרוקים רואים אותה ולא טרגדיה כמו שגרושים רואים אותה .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2008 22:13 |
|
| |
חמש דקות,
בתקווה שיש לך 5 דקות גם בשבילנו (:
כל פעם שאני מעיינת באשכול שפתחת מפריע לי משהו. אף אחד לא מצליח להבין למה התכוונת ועל כן לא מצליח לחלוק איתך.
אולי תסביר לנו בכל זאת למה התכוונת בתמצית הכותרת : נישואים אינם גורמים לאושר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2008 22:27 |
|
| |
אני תקווה שכל תגובה כאן באשכול הוסיפה לחמש דקות נקודה למחשבה בעניין האושר שבנישואים, ועכשיו יהיה לו קל יותר להבין ולהסביר.
|
|
|
|
|